Kérdésedre az alapítványtól kaptam az alábbi választ:
Természetesen a Ferihegy Repülőgép Emlékpark Kulturális Alapítvány a személyi jövedelemadóból felajánlható 1%-okat is szívesen fogadja! Alapítvány lévén nincs technikai számunk. Az adószámot kell feltüntetni, mely a következő:18251081-2-43
A tegnapi megbeszélésről az alábbi levelet kaptam Endrétől:
"...Első számú feladat a festés, de a motor témát sem hanyagoljuk el. Itt most ebben a pillanatban az állagmegőrzés a fontos. 10-20 liter fáradt olaj kellene, és ha elolvad a hó beletöltjük és átforgatjuk a motort. Ezt az átforgatást 3-4 hetente megismételjük. A felújításhoz majd hozzáértő segítő kezek kellenek. Lehet kutatni. Visszatérve a festésre. Szerencsére az a döntés született, hogy az abban az időben általánosan használt, technológiát alkalmazzuk, azaz a natúr fém felületre védőlakkot fújunk. (Sajnos az Il-18 visszafestésénél ez a lehetőség nem volt). Tehát az ablakok felső vonalától felfele, a régi nitro festékes csiszolt és tisztított felületre (kb. 100 m2) hengerelve visszük fel a festéket, (jégtörőhajó fehér), alatta meg homokfúvással távolítanánk el mindent a rozsdával együtt, majd az így előkészített fém felületet UV álló védőlakkal bevonjuk. (Fújással, kb. 300 m2). A feliratokhoz kitakaró matricákat gyártatunk, a szárnyakra a lajstromjelet határoló és maszkoló szalagokkal kijelölöm és hengereljük. (Fényes fekete). A csíkozás is az én projektem lesz. Ide pár kiló "Berlini kék" festék kell majd. Tehát jöhetnek az ötletek a homokfúváshoz és a festéshez. Ja a motort is be lehet dobni, de ehhez még a Közlekedési Múzeum engedélye is kell..."
Halihóó! Köszi az értesítést, közben reptéren belül már elindultam felé én is, csak Ő meg a cimbim ritkán vannak egy időben a reptéren, ráadásul ma meg holnapután vizsgáim vannak, azaz nem is tudnék most mozdulni.
De a hét végéig úgyis ráér, mínuszban nem lehet festeni... :-)))
Kis türelmet, minden előkészítés gőzerővel folyik. Már csordogálnak az utalások is. Az emlékpark köszönetét tolmácsolom. Ez a pénz elkülönítve van kezelve, csak erre a gépre fordítódik.
Én kicsit elbizonytalanodtam, amikor a bankom szoftvere kiírta, hogy ez a számlaszám IEB bankhoz tartozik, nem a CIBhez. De aztán láttam, hogy egybesültek. Sok sikert a festéshez! :)