> nem férne át alatta a Helka és a Kelén a magas árbócok miatt
OT
Álljon meg a nászmenet! A hidat nem a Kelén árbocára kell méretezni, hanem a Kis Hamiséra vagy a Tramontánára (majdnem 20m). Most a Földvári kikötôben idôzô óriáshurka-borzadályt nem említeném - az jóformán csak a tihanyi kútban járhat a nagy merülése miatt...
Pontosítsunk. Z. Z. vasúti kompja az Z. Z. által fotózott messinai átkelőhajó lenne? Mert különben az HG. vasúti kompja, hisz Ő vetette fel. Én a zürichi tavon járó autósat javasoltam.:-)
Úgy vélem, hogy abban az időben nem volt rendkívüli dolog valakinek a nyomtalan eltűnése. Az emberek nem is nagyon merték zaklatni a kereséssel a Hatóságokat. Jobban tették, ha a tojásbeadási terv tejesítésére összpontosítottak. Ez lehet szerintem a sok azonosítatlanul maradt holttest magyarázata.
Az emlékmű hiányára viszont ma már nincs mentség.
Megjegyzem, hogy Pakson valahol láttam egy emléktáblát egy régi kompszerencsétlenségről.
Ma a G-n Helka Balatonlelléig, majd vissza Balatonboglárra.
Ki érti ezt? Miért kell ennek visszamenni Boglárra? Nyáron egyszer láttam Lellén aludni, de ez a ritkább. A főszezoni menetrend is így van, másnap csak Boglárról indul.
Régen egyszer 2003-ban Lelléről mentünk Badacsonyba a Helka jáRatával, és akkor is gépmenetben jött Boglárról.
(A Gulács meg Zánkáról, mert előtte való napon gyerekeket vitt Fonyódról Zánkára járata után. Lelléig az abban az évben először augusztus végén kiálló Csopak jött, ami aztán eljött Badacsonyig.)
A Mahart Szabadkikötő Zrt.-nél levő csepeli kikötőt inkább koncesszióba kellett volna adni az ÁSZ szerint, mintsem privatizálni. http://index.hu/gazdasag/magyar/asz070903/
Nem hiába, a Kovács elnök úr nagyon érdeklődik a hajózás iránt. A Hajós Báloknak is állandó réstvevője.
Nem. Ez nem gond. Ballaszttartályokat kell bele építeni, és a híd előtt a vizet az egyik oldalra szivattyúzni, akkor így kissé megdőlve pont elfér a híd alatt a Kelén is. Vagy ha ez nem elég, akkor nagy gáz rá hirtelen, és a forgatónyomaték is rásegít kicsit. A Fürednek meg amúgy is dönthető az árbóca.
Tudunk mi magas hidat is építeni! Mondj egy számot... :-)
A leghosszabb híd után, (mellett) a legmagasabb híd is a Balatonnál lenne, és erről lehetne fotózni nem csak hajókat, hanem a leghosszabb völgyhíd forgalmát is!