Hm. Ez a sommás kijelentés talán kissé erôsre sikeredett!
A Balaton nem csak a személyhajóké éppúgy, mint ahogy nem csak a vitorlásoké. Meg kellene próbálni egymásra tekintettel lenni azokon a helyeken, ahol az érdekek keresztezôdnek. Hidd el, nem véletlen írtam, hogy amikor négy komp folyamatosan megy, akkor nem is olyan könnyû átjutni köztük. Ezen a motor használata csak keveset változtat, egy vitorlás hajó motorral sem megy gyorsabban 5-6km/h-nál.
Szerencsére úgy vettem észre, hogy a Bahartos hajósok meg tudják ezt érteni. Nem eröltetik a kikötô száján való átjutást, amikor ott éppen vitorlások haladnak át, hanem lassítanak egy kicsit, kerülnek egyet. A vitorlásokról sem kell mindjárt rosszindulatot vagy hülyeséget feltételezni. Nyilván a Bahart dolgozói is tudják, hogy a vállalatnak a nyereséget leginkább a vitorlások hozzák... (meg a komp)
A HSZ engedi a Balatonon a révnél a motor használatát, csakúgy mint a kikötőben. Csak amíg a kikötőrendek szerint kötelező (lenne), addig a révnél nem kötelező. Sajnos a vitorlázók nagy rész fordítva működik, motorral megy a vízen, vitorlával a kikötőben (meg a révnél). Én néha mentem át vitorlással a révnél, szembeszélnél, nagy kompforgalomnál inkább elindítottam a motort... ha nem húzza le az ember a vitorlát, akkor kéne a fekete kúp-lógatás is...
Képzeld a kompoknak milyen nehéz lehet a nem 4, hanem sokkal több, szabálytalan, hirtelen irányt változtató vitorlások között elhaladni. Múltkor láttam egy vitorlás miatt egy hirtlelen manövert a Széchenyivel. Sajnos sok vitorlás nincs tekintettel kinek jár elsőbbség.
Ne a web-oldal-szerkesztőbe illeszd be, hanem a nyers HTML kódba a <body> tagok közé, mint egy linket vagy képet. Keress rá a "weboldal készítés"-re a neten!
Na jó, csak ezt most megcsináltam, de a honlapomon csak a szöveg jelenik meg, és ha rákattintok, akkor egy új oldalon nyitja meg a számlálót! Azt hogyan kell hogy a főoldalon legyen egyből a számláló?
Ahogy le van írva, úgy kell. Ha mégis példa kell, akkor a honlapomon a főoldalon jobb gomb üres területen, forrás megtekintése és kód vége fele keresd. Az érintett rész így néz ki:
Tom, vagy valaki! Tudnál segíteni, hogy a Freewebes oldalamba hogyan kell a számlálót beszúrni? Itt a link, olvasd el hátha te többet tudsz, mer a te honlapodon is van ilyen számláló!: http://freeweb.hu/info?counter !!! Na!?
Az Aqua Pannonia a Balaton-átúszáson csak mentőhajóként horgonyzott a nyílt vízen a Tátika és Zánka társaságában. Reggel meg bólyát rakott. Szerintem ilyen rendezvényre több kishajó kell, mert hosszú a menetidő. Elvileg 25-30 perc a menetidő, a ki-be szállítás minimum 10 perc, tehát kb. 80 percenként fordul egy hajó. Egy ilyen esményen meg szerintem max. 15 percenként kellene hajónak mennie, ez legalább 5 (kisebb) hajó. Az idei is így volt valahogy, de nem annyira egyenletesen mentek a hajók.
Azért egyébként azon szállítani az átúszókat... hát nem egy "leányálom". Nagyon lassú (kb. 8-10km/h), ülőhely, fedett rész hiánya, stb. Igaz felfér rá akár 1000 ember is.
Nézd, nekem lenne jobb ötletem átúszó szállításra,ugyebár. De 1000 embert tényleg a komp tud jól vinni, ha nem romlik el.
Idén egyébkén két vizibusz és a Lelle is segített, igaz a Boglár-TiHany járat kárára...
Kint volt még az Aqua Pannonia és estére a Földvár is.
Hát ha még csak pár napra is, de időnként kell a 4. komp. pl. a Balaton-átúszás napján 3 hosszú komp járt, és a zamárdi kempingnél volt a sor vége, nagyon kellett volna a Kisfaludy. Azért egyébként azon szállítani az átúszókat... hát nem egy "leányálom". Nagyon lassú (kb. 8-10km/h), ülőhely, fedett rész hiánya, stb. Igaz felfér rá akár 1000 ember is.
Lehet, hogy ez teszi lehetővé a 2. komp megépítését. Mert nem kell a 4 Tihanyba...
És így csak 1-et kell venni.
Azért ez erősen "gombhoz kabátot" megközelítés lenne.
Továbbá azért kell most a 4 komp Tihanyba, hogy a menetrendis nappal koradélután kiállhasson. Ha nem tenné, ugrana az EU előírás betartása, mert 18 órát dolgozni egyfolytában nem lehet, és lássuk be, nem is emberséges.
Vagy kéne még egy garnitúra személyzet ugyanarra a kompra, ugyanarra a napra.
A kompoknak - ha már mindenképpen túl sok van belőlük - lehet más munkát is adni nyáron: diszkó, rendezvényekre "támogatás" (öböl- és boglári átúszás), stb.
All in all, ne azért építsünk révet, mert van egy (talán? részben?) felesleges kompunk.
Megértem, hogy Te örülsz a kevesebb emebrnek, én annyira nem
Azért minden relatív, azok a tömegnyomorok, amik a 80-as években voltak (vagy tán előtte is, de arra nem emlékszem), néhány minden hájjal megkent pecsenyesütőt leszámítva nem kellenek vissza senkinek.
Óriási kapacitásproblémát okoz így is, hogy nyáron sokszázezer embert + azok kocsiját, szarát, stb. kell valahova tenni, míg télen (=8-9 hónapig) a drágán kiépített/kiépítendő kapacitások kihasználatlanul állnak.
Inkább a szezon elnyújtásán kell fáradozni, és végül is ebben is vannak már eredmények.
Erre. Állítólag az eredeti merülése 3,5m volt, de ezt levették (ha minden igaz, állítható a tôkesúlya), de még így is 2m-nél több, ami igencsak korlátozza a felhasználhatóságát a Balatonon...
Honnan készítetted ezt a képet? Felmásztál egy fára a szigeten? Vagy valamelyik hajó árboccsúcsán akadt éppen dolgod?
rezgaras! Erre gondolsz? A képen kicsinek látszik, de a többi vitorláshoz képest hatalmas. Ez áll már pár napja Földváron. Megállapítható, hogy kedvtelési célúként nem a Balatonra való, már a méretei miatt.