Keresés

Részletes keresés

kate29 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 1726

Kedves Sorstársak!

 

Azt szeretném megtudni, hogyha már van pontos diagnózis a sarcoidozisról és szteroidot kell szedni, milyen időközönként kell orvoshoz járni? Egy-egy controll, milyen vizsgálatkat foglal magába? Azért kérdezem, mert nem élünk itthon és nem tudom, mire számíthatok.

A válaszokat előre is köszönöm! Nagy segítség lenne számomra!

 

Mindenkinek jobbulást kívánok és soha vissza nem térő sarcoidozist!!!

b3a Creative Commons License 2011.08.22 0 0 1725

Sziasztok !!

 

 

Ma voltam ujabb kontrollon és jók az eredményeim ahoz képest !!!!Röntgenen már alig látszanak a csomok, majdnem semmi(57 napja szedem a Medrol 32)a lábszáram és a bokám fáj ahol szintén csomók voltak és még vannak szerintem de a dr.szerint ez a terhelés+lépcsőzés stb miatt van s  majd az is elmulik.Koleszterinem csak kicsit ment feljebb 8 tehát nem kértem csökkentőt a cukor okés...a vérnyomás és a pulzusom pörög=120(pulzus)ezért kaptam beutalót a cardiológiára.Jó lenne már éjjel egy kicsit aluszkálni, kezdek kifáradni de majd talán most h, lecsökkentették!!!!!!!!!!!!!!28mg.ra az adagomat.Ezt a mennyiséget 2 hónapig kell szedni és utána ujabb csökkentés hurrá, a papírra azt irták kb 10 hónap még a szteróbol.Sajna hiztam 4 kg és a nyakam már nem létezik és izzadok, kiütések vannak rajtam =mellékhatás.Kicsit ki is vagyok borulva mert a szeretett nagypapim meghalt csütörtökön és a temetést és a dolgait intézem,egyszóval ENNÉL  MÁR CSAK JOBB JŐHET SZERINTEM. Még azt javasolta a dr, hogy ha elkezdődik a gyereknek az óvodai őszi betegkorszak és megfázás akkor szedjek immunerősítőt mert a szteró kicsinálja addigra a szervezetemet(immunotabs.ot ajánlotta)Ti mit szedtek ?Vizhajtásos nap után éjjel mindig a lábikrám görcsöl ezért a Kálium r helsyett Káldyum r 600 mg irt fel napi 2 db és vizhajtáskor 3 db kell bekapnom.

Bírjátok ezt a meleget?Én már reménykedem h jó hosszú és hideg ősz és tél vár ránk :)!!!!!!!!!!!!

Mindenkinek kitartást B.

 

kjapp Creative Commons License 2011.08.14 0 0 1724

Nekem is volt kisebb mértékben kiütésem a szedés második hónapjában meg a szedés befejezte után  a viszketéssel együtt, de ez volt az az utóhatás ami legelőször (pár hét alatt) elmúlt.

Előzmény: Xina73 (1723)
Xina73 Creative Commons License 2011.08.13 0 0 1723

Szia!

 

Igen kaptam atorva tevát, de nekem a Korányiban javasolták és a házi dokim is. Nekem 12 volt a koleszterinem, és most, hogy abbahagytam a gyóygszert, most elmentem megnézetni és 5,23 volt. Nekem muyzály volt mert magas volt, és az is igaz hogy magamtól hagytam abba a kolezsterin tabletát akkor mikor abbahagytam a szteroidot.

Most nem szedem és kiótéseim vannak az arcomon és kevés a nyakamon ami viszket, ezt viszont nem tudom normáliy vagy még nem szabadott volna abbahagyni a medrolt, de a tüdőm jól volt és az is igaz, hogy azóta mostanában mintha kevesebb lenne a levegőm attól félek , hogy megint kezdhetem előről, de nem tudom hogy másnak voltak e ilyen tünetei a gyógyszer után? Ha valakinek igen írjon.

Nem tudom neked mennyi a koleszterined, de én 7 nél biztos nem szednék, mert van akinek alapjáraton is annyi és nekem egyszere egy főorvos mondta, hogy azért nem kell azonnal gyógyszert szedni,a gyóygszergyárak szeretik eladni a termékeiket és ha megnézitek egyre lejjebb viszik a koleszterin szintet, de nekem tényleg 12 volt ami nagyon sok, meg kellene kérdezni 90 élves embereket akik szalonnán nőttek fel és reggeli kis páloinkán egy kupicával na nem leivásról van szó, hogy ők valaha mérték a koleszterin szintjüket vagy nem?

 

A kiütésekre ha valaki tud segíteni az segítsen, mert nekem a gyógyszer szedése után jött ki és nem alatta. Olyan mintha száraz lenne.

 

üdv.

Előzmény: b3a (1722)
b3a Creative Commons License 2011.08.12 0 0 1722

Sziasztok !

 

Megszeretném kérdezni, hogy a koleszterinre kaptál gyógyszert? Mert a kezelőorvos akar adni, de a Korányis dr akit ismerek Ő meg nem javasolja, ja és vérnyomáscsökkentőt is szedsz esetleg?

A puffi nyakamon meg tegnap megjelentek kis piros kiütések !!csak azért, hogy még szebb legyen a nyakam!!:)

Mivel vesekő is megtalált ezért most nem szedek nagy mennyiségű(1500 mg/nap c  vitamint) hanem csak a napi ajánlott 60 mg kapom be...nem mintha bármit is változtatna .Mindenkinek szép hétvégét kívánok, remélem nem lesz túl meleg mert igy is izzadok és a meleg még jobban besegít ......

B.

Előzmény: Xina73 (1721)
Xina73 Creative Commons License 2011.08.09 0 0 1721

Sziasztok!

 

Hát igen fel a fejjel, sajnos én is magam alá kerülök, főleg hogy fáj az öszes izületem, de igaza van Ízisznek, a fejünk tényleg lufi és körülöttünk mindenki azt mondja á nem is nagy, dehogyis nem és amikor megkérdezik híztál pedig csak a fej nagy akkor van kibukás. Emellett tényleg minden mellékhatás megtalált engem is,nekem a koleszterinem igen magas lett, a fejem mindig vörös volt, és én is izzadttam, a vérnyomásom magasabb lett szóval minden volt, de fel a fejjel mert mi itt vagyunk nem vagy egyedül és mindig van aki megvígasztal:)))

 

izisz1 Creative Commons License 2011.08.09 0 0 1720

Szia B!

Ha valaki, akkor mi tudjuk, hogy min mész most keresztül! Szinte ugyanígy reagáltam, mint te. Sírhatnékom volt a látványtól. Az izzadás, a koleszterin emelkedés, a májbántalom mind tünet volt nálam is. Majd tarkították még egyéb mellékhatások is. Utáltam magam, nem akartam, hogy lássanak az emberek. De dolgozni muszáj volt. Ott meg jópofiztak, hogy nem is látszik rajtam semmi....! Aztán egy valaki (aki nem tudta mi a bajom) megkérdezte mi történt a fejemmel... Na, onnét kezdve nem hittem senkinek csak a saját szememnek.

A jó hír, hogy ez ÁTMENETI ÁLLAPOT! El fog múlni! Minden visszaáll a normális kerékvágásba, ha vége a kúrának! A májad pedig nem haldoklik! Kicsit megviseli a szteroid, de a legjobban regenerálódni képes szervünk! Nyugodtan idd a teákat ha ez megnyugtat. Én is azt csinálom. Kipróbálom a Leith féle kombinációt. Kiváncsi vagyok másfél hónap alatt mire jutok vele. Akkor kell kontrollra mennem.

Szóval kitartás!

M.

Előzmény: b3a (1719)
b3a Creative Commons License 2011.08.09 0 0 1719

Sziasztok !

 

 

Végre itthon vagyok és megint gépközelbe!!

Sajnos elkezdett feldagadni az arcom és puffadok is már (másfél hónap medrol után) arrol nem is beszélek, hogy a nyaralás alatt annyit izzadtam mint még soha....Tegap voltam fodrásznál és amikor megláttam magamat a nagy tükörbe elsírtam magamat.A tesóm és anyám azzal ETTETNEK  hogy nem is dagadt az arcom és van nyakam...ja persze de az h már nincs nyakam és fulladok + belenézek a tükörbe és látommmmmm amit látok..Innentől kezdve nemkívánok emberek közé menni igazából mert ugy nézek ki mint egy bálna, alapból sem vagyok vékonyka főleg szülés után de ez a nyaknélküli izzadásos állapot negyon kellemetlen sajnos.

Tegnap voltam hasi uh vizsgálaton?lettek veseköveim is(ez vajon a 1500 mg c vitamintól lehet? )a drnő szerint ez is és a májnagyobbodás is a Mesroltol lett+ a koloeszterin is.Aug végén ujabb tüdővizsgálat és akkor talán csökkentjük a 32 mg napi adagomat hurrá.Ja még annyi h vettem a dm.ben májvédő naturlandos teát ls + vizhajtót mert heti 2 alk veszem be a sima vizhajtót, napközben meg teázom inkább.

 

Szerintem annyira sok mindent produkál ez a betegség, hogy nincs két egyforma tünet az alap tüneteken kívűl.Pont ezért jó, hogy mindenki leírja a véleményét tapasztalatát aztán aki amit akar azt kipróbál és max nem használ....

Most kicsit depis vagyok a kinézetem miatt és a folyamatos izzadás miatt(+a pulzusom érdekesen magas néha) de nemszeretnék nyugtatót vagy ilyesmiket bevenni tekintettel arra,hogy a májat haldoklik egy kicsit

Mindenkinek kitartás

B.

 

 

 

Xina73 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 1718

Sziasztok!

 

Nagyon köszönöm mindenkinek aki válaszolt nekem! Megnyugtató és senki se értse félre, hogy ezzel a problémával nem vagyok egyedül. Az a legborzasztóbb, hogy a Medrol mellékhatásait túléli az ember és utánna szenvedjük a további mellékhatásokat. Pedig azt kellene hinnük, hogy végre vége ami nem igaz... Sajnos annyira fájtak ma az újj izületeim szinte ropognak, a könyököm vállam is nagyon fáj, a térdem még elviselhető, a sarkamnál borzasztó, hát ennyi röviden....Egy darabig elviselem a fájdalmat, nem vagyok hisztis, de van amikor úgy érzem elég már, sajnos számítógép és az asztal felé görnyedek egész nap és estére úgy fáj a hátam!!! Hát csak tényleg ennyi problémám van, mire elmúlna az izületi fájdalom, addigra  megint kezdődik majd minden előről???Most kicsit elkeseredtem, mert fáj és minden reggel nehezen kelek ki az ágyból, sőt ha leülök nehezen állok fel.

 

de mindenkinek tényleg köszönöm a gyors választ !!!!!!!!!!!!!!!!

 

Puszi mindenkinek

 

kjapp Creative Commons License 2011.08.08 0 0 1717

Xina73, nem tudom hogy mennyire vigasz, de én öt hónapja hagytam abba, a sarok és a térd ízület fájdalmam sokat csökkent, de még távolról sem szűnt meg. A vállam az sajnos jobban fáj bizonyos mozdulatoknál mint az elején (más mozdulatoknál persze meg nem érzem)

 

De a viszketés, ami a rögtön a szedés megszűnte után jelentkezett és nagyon kellemetlen volt, gyorsan elmúlt.

 

 

Előzmény: Xina73 (1713)
bodza077 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 1716

Köszi Pippo a választ!Időközben találkoztam egy kozmetikus ismerőssel,ő a Solimart

ajánlotta,/ tengeri só/. Gátolja a kiütések gyulladását és ízületi problémákra is jó.Most ezzel próbálkozom hátha legalább enyhít a tüneteken.

A gyógyszerekkel kapcsolatban annyi a véleményem,hogy mindenki maga döntse el milyen utat választ.Nekem nagyon sok és elég nagy daganataim vannak.Az orvos elmagyarázta,hogy kezelés nélkül elhegesednek és azok a részek már nem fognak működni.

Ahhoz pedig még fiatal vagyok,hogy a tüdőm egx részét elveszítsem.A kórházban volt néhány beteg aki nem szedte a gyóygszereket az előírt ideig és sajnos visszaestek.

Mivel nem tudjuk mitől,hogyan alakul ki védekezni sem tudunk ellene így inkább a teljes kigyógyulásban reménykedem.

Örülök,hogy sok ötlet van itt a Fórumon és így lehetőség van kipróbálni.

Minden lehetőség egy új remény arra,hogy jobban elbírom viselni a mellékhatások kellemetlenségeit és hamarosan meggyógyulok.

    Kitartást mindenkinek!

éjjelibagoly50 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 1715

xina!

nálam is visszatérő probéma az izületek fájdalma, én magamnak kisérleteztem ki (véletlenül jöttem rá) hogy elkezdtem nagyadagban szedi C vitamint, napi 1200mg-ot. pár nap után segített. érdemes kipróbálni, ártani nem árt. csak természetes C vitamint vegyél, az nagyon fontos, mert nekem a vesémben kezdtek kristályok kialakulni a kis sárga C vit.drazsétól.

üdv.

Előzmény: Xina73 (1713)
izisz1 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 1714

Helló Xina! Ez a tüneted nem egyedi! Elég sokan panaszkodunk izületi fájdalomra. Nekem is a sztero elhagyása után jött elő. Én már 4 hónapja nem szedem, de még mindig nem múlt el teljesen. Még mindig fáj a térdem, talán nem olyan erősen mint eleinte, de megvan. Én is azt kérdeztem pár hónapja, hogy meddig fog ez fájni. Egyik társunk azt válaszolta, hogy neki még mindig fáj, pedig 9 hónapja nem szedi a gyógyszert. Szép kilátások....gondoltam. Persze nem vagyunk egyformák. Van akinek rövidebb ideig, van akinek hosszabb ideig fáj. Nem igazán tudnak vele mit kezdeni. Persze bevehetsz fájdalomcsillapítót rá. Mindenki maga dönti el mennyi fájdalmat tűr el.

Kitartás! Csillapodni fog! Majd el fog múlni!

Előzmény: Xina73 (1713)
Xina73 Creative Commons License 2011.08.07 0 0 1713

Kedves Fórumozók!

 

Abban kérek tőletek segítséget vagy tapasztalatot, hogy 1 hónapja nem szedem a medrolt, de úgy fáj nak az izületeim, az újjak a könyök, hogy megőrülök tőle, ha valakinek volt ilyen tapasztalata mondja el, hgy mit lehet ilyenkor tenni.

Kérlek segítsetek!

 

Köszönöm

éjjelibagoly50 Creative Commons License 2011.08.05 0 0 1712

halihó!

igen, mindenkinek magának kell kikisérleteznie mi a jó. én is utána néztem annak a sprének, és képzeljétek ettől függetlenül én is kaptam egy szájon át beszivandó un. Pulmicort nevű inhalációs port (doktornő irta fel, nem én ajánlottam) és ez is inkább asztmásoknak javasolt, de ott van hogy rajtunk is segit. mert szintén szteroid készitmény. örülök neki, mert ez mellett fokozatosan elhagyhatom a medrolt. ennek sokkal kevesebb a mellékhatása, lehet hogy ezeket most fedezték fel hogy talán jó lehet a sarcora is, vagy kisérleteznek velünk: ki tudja? hátha bejön. a medrolra rá volt irva, hogy allergiás mellékhatásként jön a lufiarc és kiütés, én úgy próbálom kivédeni, hogy szedek kálciumot, amit szoktak szedni az ilyen allergiás megjelenésekre. 5. hét után kezdett dagadni az arcom, még nem nagyon, de már harmadára csökkentettük a tablettát, remélem nem dagadok tovább. 1 hónap múlva megyek kontrollra, remélem akkor végleg elhagyhatom a medrolt, mert előzőekben hosszú hónapokig kellett szednem. nekem mellékhatásként zsibbad a talpam :) valakinek még? és pörgök ezerrel, ma este már veszek be egy xanaxot, hogy kialudjam magam.

üdv. mindenkinek

 

Előzmény: márti45 (1711)
márti45 Creative Commons License 2011.08.05 0 0 1711

Kedves TTimi1987!

 

Már bocsánat, de én csak egy lehetőséget ajánlottam, nem kötelező a tanácsomat követni.

Az alvesco sprayt pedig nem csak én használom sarcoidosisra, mert itt a fórumon is olvastam már más betegről, aki szintén ezt használja. Nekem is a tüdőgyógyászom irta fel, nem pedig csak "hallomásból, mert másnak használt" vásároltam. Nyilván erre a betegségre is jó, ha felirta. A gombakivonatokról pedig csak annyit, hogy igen kicsit drága, de ez a mennyiség 2 hónapra elegendő, és azt hiszem az egészségünk minden pénznél többet ér!! Mindenki maga tudja, hogy milyen gyógymódokat próbál ki és mennyiért.

Csak ennyit akartam reagálni támadó leveledre, és eszembe sem jutott bárkit is félrevezetni, távol áll tőlem az ilyesmi.

 

üdv.

TTimi1987 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 1710

Sziasztok!

 

Kedves Leith!

Megvettem az általad leírt gyógynövényeket...hát ízesítés nélkül nem igazán megy :) remélem 1 kiskanál cukor azért belefér :)) egyébként érdekes: a tejoltó galaj valóban jó légzőszervi betegségre, viszont az orbáncfűre ezt nem írják (orbáncfű: gerinc- és reumás fájdalom, gyomorfekély, epe és vese bántalmak, hasmenés, gyulladásgátló és nyugtató hatású)...de ártani biztos nem fog, úgyhogy iszom mint állat, remélem használni fog :)

 

Kedves márti45!

Hát elég keményen megkérik az árát ennek a 3 cuccnak...és az a baj, hogy ha 100%-ra tudnám, hogy nekem is biztosan beválik, még meg is venném, de lutrira nem dobnék ki ennyi pénzt:

alvesco spray: ha szakorvos írja fel, akkor igaz, hogy csak 730,- Ft (egyébként 5.300), de megkérdeztem a tüdődokit, és ezt asztmás betegeknek szokták felírni, mivel a benne levő szteroid fajta az asztmás görcsök ellen van, szóval én nem ajánlgatám ily nyugodtan...bocsi, csak sok olyan ember van, aki első szóra megy a másik után ("...a szomszédom szedi, és neki jó, ezért vettem én is, és nekem is jó, hát vegyél Te is..." ilyen kategória).

cardianax és vitamax PX 4: mind a kettőnél a 120 darabos 11.000,- Ft...kicsit kemény :((

 

üdv.: Timi

Pippo20 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 1709

Kedves Bodza!!!!

 

Nekem is voltak kiütéseim a Medroltól voltam bőrgyógyásznál és aztmondta ,hogy amég a medrolt ki nem ürül a szervezetből addig nem fognak eltünni sajnos nincs rá semmi gyógymód de amint abbahagyod és kezd majd kirülni a szervetzetedből akkor elfog múlni.

Előzmény: bodza077 (1706)
márti45 Creative Commons License 2011.08.01 0 0 1708

Sziasztok!

 

Nálam tavaly novemberben vették észre a nyirokcsomó megnagyobbodásokat a tüdőkapuban. Ezután következett a ct, bronhoscópia, nyaki úton szövettani műtét és az eredmény boeck sarcoidosis. Panaszként köhögés volt, ami időnként már nagyon megterhelt. Szteroidot nem irtak fel, hanem vártuk, hogy hátha visszahúzódik magától. De sajnos nem igy történt. Ez év június 1.-én újra ct készűlt, ami kifejezetten növekvő nyirokcsomó megnagyobbodást igazolt. Nagyon magam alatt voltam, és a tüdőgyógyászom is megijedt és szteroidot akart felirni. Mivel én erősen tiltakoztam, ezért egy másik főorvosnő tanácsára felirta az alvesco sprayt, ami szintén szteroid tartalmú, de közvetlen a tüdőben hat és igy nincs mellékhatása. Én pedig megvettem a cardianax és a vitamax PX 4 étrendkiegészitő gombakapszulákat, amiről itt a fórumon olvastam az egyik sorstársunk irt  jótékony hatásáról. Közben felkerestem egy természetgyógyászt ist és vártam a controll vizsgálat napját. A javulásom a vizsgálat előtt 2 héttel jelentkezett, ugyanis teljesen megszűnt a köhögésem és én is egyre jobban kezdtem érezni magam. És képzeljétek a mellkasfelvételen idézem a tüdőgyógyászomat: gyakorlatilag eltűntek a nyirokcsomóduzzanataim! és mindez 1,5 hónap alatt. Leirhatatlanúl boldog vagyok és hiszem, hogy többé nem is fognak előjönni.

Szóval én ezekben a gyógymódokban hiszek. A cardianax-ból csak reggel veszek be 1 szemet, a vitamax PX 4-ből pedig naponta 2 kapszulát. Picit drága, de higgyétek el, megéri.

Higgyetek magatokban, mert a hit rengeteget segít és segit a gyógyulásban! Ja és 45 éves 2 gyerekes anyuka vagyok, és nem dohányzom.

 

 

Mindenkinek sok erőt és kitartást kívánok a gyógyuláshoz!

 

Remélem sikerűlt segitenem!

Üdv.: Márti

tandora Creative Commons License 2011.08.01 0 0 1707

Én is annak vagyok a híve, hogy osszunk meg mindent egymással. Lehet, hogy ami 1 embernek bejött, aztán 100-nak nem, az pont neked vagy nekem fog bejönni. A lentebb írt teákat már beszereztem, de egyelőre nem kezdtem el, mert még várok a következő CT-ig. Ugye nekem csak két db. 3 mm-es csomóm maradt a 42-ből, abban bízom, hogy az is elmúlik az októberi CT-n. Addig pedig járok a CERAGEM ágyra. Hiszem, hogy attól múltak el a csomók. Egyre jobban hiszek benne. 

 

Talán éjjelibagoly írta, hogy ő már nagyon sok dolgot kipróbált. Ezt is? Ha nem, és van elérhető közelségben felétek, akkor szerintem megérné. Ingyen van, szóval nem kuruzslás a pénzszerzésért. És mindenki másnak is csak szívből ajánlani tudom. 

 

Ebben a hónapban az orvosom is ki fogja próbálni. Legalább is azt mondta. :) Majd szeptember elején lesz kontroll rtg-em, akkor rákérdezek. :)

bodza077 Creative Commons License 2011.08.01 0 0 1706

 

 

 Márciusban diagnosztizálták álam a sarcoidosist,Most Medrolt szedek 24mg az adag. Nagyon kiütéses vagyok. A háziorvos írt fel egy krémer ,de nem igazán használ. Nen tudnátok ötletet adni mivel kellen póbálkozni? Köszi?

gyerköc Creative Commons License 2011.08.01 0 0 1705

HALI MINDENKINEK!!!!ÉN ÚGY GONDOLOM JÓ HA MEGOSSZUK EGYMÁSSAL KI MIVEL PROBÁLKOZIK A GYÓGYULÁS ÉRDEKÉBEN.SOK ÉRDEKES DOLOG VAN AMIT LEÍRTOK,DE MINT MÁR ÍRTA VALAKI MINDANNYIAN MÁSOK VAGYUNK---TÜNETILEG.LELKILEG..STB...SOKSZOR GONDOLKOZOM ÉN IS AZON MI VÁLTHATTA KI NÁLAM,MERT AZ IMMUNRENDSZEREM NEM HISZEM HOGY NAGYON GYENGE LENNE UGYANIS NEM SZOKTAM BETEG LENNI.HA MEG IS FÁZTAM 2-3NAP UTÁN RENDBE JŐTTEM./SZÓVAL NEKEM FURCSA A GYENGE IMMUNRENDSZER./FOGAMZÁSGÁTLÓ TABL. KIVÜL NEM SZEDEK SEMMIT.LELKILEG SEM ÉRZEM MAGAM PADLÓN,VANNAK ÍDŐSZAKOK AMIKOR JOBB ÉS VAN AMIKOR ROSSZABB.MIVEL EZZEL EGYÜTT KELL ÉLNI VALAMILYEN SZINTEN MEGERŐSŐDÜNK.MÉG TŰDŐGYULLADÁSRÓL SEM TUDOK ,HOGY LETT VOLNA.2009-BEN BEADATTAM A H1N1-ET,MERT TERVBE VOLT A BABA.KB.AKKOR KEZDŐDŐTT NEKEM A SARCOIDOSISOM,AMIT MÉG AKKOR NEM VETTEK ÉSZRE RTG-NÉL.TERHESSÉG NEM MULASZTOTTA EL INKÁBB RÁSEGÍTETT.NEM AKAROM ADDIG LEÍRNI ÉN MIVEL PROBÁLKOZOM,MERT NEM TUDOM  BEVÁLIK-E./MAJD KIDERÜL SZEP.VÉGÉN./HISZEM ,HOGY JAVUL ÉS BIZOK ,MERT A SZTEROID A JAVULÁS MELLETT ROMBOL IS./MIVEL NINCS TÜNET ÍGY OPTIMISTÁBB VAGYOK.JOBBULÁST MINDENKINEK

 

sziget0304 Creative Commons License 2011.07.30 0 0 1704

sziasztok!

Én is Mészáros Endre írásából néztem ki a Béres csppet.

második hete szedem, remélem hogy segít.

Jó hír hogy nem kaptam steroidot, három hónap múlva kell visszamenem  kontrolra.

Azt mondta az orvos hogy van akinek magától elmúlik, semit nem ajánlott hogy szedjek.

De én nem tudok nyugotan lenni, tudom hogy mitől vagyok roszul nem várhatok a csodára

így kipróbálok mindent ami segíthet.

A panaszaimra azt mondta hogy a nyirokcsomók okozzák, ha roszabul lenél menjek vissza.

Van olyan nap hogy csak egyszer kétszer kap el a mellkasnyomás, de olyankor mintha egy prés nyomna össze, és nagyon nehéz a levegőt vennié, és van hogy remegek mint a kocsonya. Nem tudta meg mondani, hogy a remegés etől van-e.

Ti is szoktatok remegni? Nekem van hogy semmit nem tudol megtartani a kezemben annyira remeg.Ilyenkor csak imátkozom hogy múljon már el.

Kitartást és sok erőt mindenkinek.

 

Előzmény: taki61 (1702)
éjjelibagoly50 Creative Commons License 2011.07.30 0 0 1703

taki61! Te meggyógyultál tőle??? mert csak akkor merd ajánlani teljes szívedből! nem hiszem, hogy van még valaki aki annyi minden egyéb gyógymódot kipróbált mint én, felsorolni is sok lenne és mindig visszajön már 19 éve. Egyszer egy öreg doki azt mondta, hogy talán ha érne egy erős pozitív sokk, akkor visszafordulna az immunrendszerem és az jelentené a gyógyulást. Ne keseredjetek el, lehet ezzel a betegséggel együtt élni, csak kellemetlen. az örökös felpuffadás a szterotól, a sok gyógyszer a mellékhatásokra, de végülis MÉG itt vagyok és elég jól érzem magam. Jelenleg 16 mg Medrolon vagyok ki tudja meddig.....

Előzmény: taki61 (1702)
taki61 Creative Commons License 2011.07.29 0 0 1702

Az új betegeknek ajánlom, hogy olvassák el Mészáros Endre írásait, hogy meggyőződjenek a Béres csepp jótékony hatásairól.

A link a következő:  http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp?go=0200_kommunikacio/0100_forum/&start=20&tid=158

 

Előzmény: sziget0304 (1701)
sziget0304 Creative Commons License 2011.07.27 0 0 1701

sziasztok!

Nekem május végén kezdődött ez az egész.

Éves tüdőszűrésen vették észre hogy gond van,átvilágítás után Ct következett ami sjnos mindkét tüdőn több nyirokcsomót mutatott.

Átküldtek a tüdőgyógyászatra, ahova be is fektetek kivizsgálásra.

Légzésfunkciómra azt mondta a z orvos nem túl rossz.

Szívritmus zavart is észleltek, bronchoscopia eredménye jó lett.

Ez után mediastinoscopiát csináltak, aminek az eredménye Boek sarcoidosis tipusos szöveti képe látható nyirokcsomóban részben hegesedéssel,mely a folyamat nem teljesen friss keletű voltára utal.

Holnap megyek vissza az eredményel a tüdőgyógyászhoz.

Eddig nyugtatón kívül nem írtak semmit,de most valószínű hogy szteroidot fog javasolni.

Bérescsepet, c vitamint és zsájateát iszok, valahol ezt olvastam hogy jó.

Megtudja ezt erősíteni valaki.

Kipróbálom a teákat is amit Leith írt, köszi a tanácsot.

Ha hegesedett a nyirokcsomó az is el tud múlni?

Köszönök minden infót.

Kitartást és sok erőt mindenkinek.

Előzmény: TTimi1987 (1700)
TTimi1987 Creative Commons License 2011.07.27 0 0 1700

Kedves Mindenki!

 

Szeretném megosztani Veletek néhány gondolatomat, véleményemet, tapasztalatomat…

 

SENKIT SEM AKAROK BEFOLYÁSOLNI, EZ AZ ÉN EGYÉNI VÉLEMÉNYEM ÉS TAPASZTALATOM…BIZTOS VAN OLYAN, AKINEK SOKKAL KOMOLYABB A DOLOG. CSAK AZÉRT ÍRTAM, HOGY NEM BIZTOS, HOGY AZ ELSŐ PERCBEN VAKON KELLENE MENNI A CSODÁLATOS MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY UTASÍTÁSAI UTÁN. NEM MINDENT MONDANAK EL ŐK SEM….

 

Tények (felfedezés, vizsgálatok):

Június 8-án kezdődött a hajcihő, amikor elmentem vállrtg-re…az osztályvezető főorvos azonnal leküldött a tüdőgondozóba, mondván nagyobb a baj a tüdőmben, mint a vállammal. Azzal a lendülettel le is mentem, csináltak egy mellkas rtg-t. Amikor behívtak, olyan szintű halálhangulat fogadott, hogy azt elmondani sem tudom. Közölte a doktornő, hogy nagy valószínűséggel TBC-m van…eltört a mécses (hogy lehetek ilyen szerencsétlen, hogy egy balesetből ide jutottam?). Csináltak Manoux-tesztet, amivel pénteken kellett visszamennem (2 nap múlva)…természetesen negatív lett. Azt mondta a doktornő, hogy BIZTOS (mint a TBC) boeck sarcoidosis-om van…kérdeztem, hogy az mégis mi a nyavaja? Nagyon meglepett az a tekintet, ahogy a doktornő nézett az asszisztens nőjére; ez a tipikus: „Most mit mondjak?” arckifejezés volt, és a válasz is hasonló: „Azt nem tudják, hogy mitől van, de nem jó dolog” … hát köszönöm szépen a választ. Elküldtek a Korányi kórházba, ahol nagyon kedves doktornő fogadott, a lényegét elmondta ennek a betegségnek, és persze Ő is hozzátette, hogy az orvosok csak a sötétben tapogatóznak. Nagyon meglepte, hogy nincs semmilyen tünetem, mert elmondása szerint évek óta beteg lehetek, annyira csúnya a rtg-felvétel. Azt mondta, menjek el mellkas CT-re (ma reggel voltam; eredmény majd holnap), és ha az megvan, menjek vissza hozzá, és csinálunk hörgőtükrözést, és szteroidos kezelést…….nah azt már nem (bár Ő ezt még nem tudja :)). Pár nap múlva e-mail-ben felkeresetem ezzel az egésszel kapcsolatban (volt pár kérdésem), majd egy mondata nagyon megragadott: „Ez a betegség az esetek TÖBBSÉGÉBEN spontán gyógyhajlamot mutat.”

Hatásai a mindennapokra:

-Teljesen tünetmentes vagyok, merő véletlenségből derült ki, hogy valami gond van…viszont a bizonyos június 8 óta elég sokat köhécselek….milyen érdekes is az emberi agy, igaz!?

-Nagyon sok veszekedést szült párommal az, hogy teljesen elöntött stresszel ez az egész. Majd egyszer keményen a fejemre olvasott (áldja meg érte az Isten), és felnyitotta a szemem (leendő anyósommal karöltve), hogy nem szabad hagynom magam. Anyósom EÜ. iskolát végzett, és egy pár dolgot hozzászólt: 1. a betegek 85%-a fiatal nőkből áll, melyek 70%-a hormonális fogamzásgátlókkal él együtt (köztük én is; a kelleténél kevesebb a női hormon a szervezetben…lehet, hogy váltani kellene??). 2. azok a nők, akik ezzel a betegséggel éltek együtt, és gyermeket szültek, elmúltak a foltok a tüdejükben, elmúltak a tünetek (ezzel senkit semmire nem akarok buzdítani, ez is csak a hormonokra utal. Ezért én sem fogok még szülni így 24 évesen, nem túl jó körülmények között).

Költői kérdések:

-Ha nem tudják, hogy mitől alakul ki, és ráadásul még spontán is felszívódhat, kérdem én: miért tömnének szteroiddal? Mert az egyszer valakinél bevált?

-Biztos arra is gondolt már valaki, hogy mi van akkor, ha az immunrendszer gyengesége okozza ezt az egészet…hát tegyünk rá még egy lapáttal??... az nem lehet, hogy bizonyos emberek ezért esnek vissza??

Véleményem és amit én most teszek:

- Én nem leszek kísérleti nyúl.

-Ha majd lesz bármilyen tünetem, visszamegyek.

-Itthon kicsit kúrálgatom magam; erősítem az immunrendszerem: vettem gyógynövény boltban édesköményt, ebből 1-2 evőkanállal teszek 2-3 dl hideg vízben, felfőzöm (forrástól még pár perc), törcsi alatt inhalálok vele kb. 10 percig, majd ízesítem és megiszom (mint tea)….mellékesen ezt egy korábbi hozzászólótól lestem el, ezúton is köszi :) Továbbá vettem 3 db ún. „szerzetesek körtéje” szárított gyümölcsöt…ebből is teát kell főzni (ennek az íze nem túl jó, de nagyon kemény immunerősítő). Szedek naponta 2x500 mg C-vitamint (van, aki napi 8000mg-ot is szed, de sztem nem tesz túl jót a vesének). És persze a dohányzás abbahagyása…nah ez még nem jött össze, viszont napi 1 dobozról 5 szálra már sikerült csökkenteni a mennyiséget :)

 

 Nagyon sok erőt, kitartást kívánok mindenkinek. Bármi kérdésetek, hozzászólásotok van: tt870331@gmail.com címen megtaláltok :)

 

U.I.: Az előbbi hozzászólásból lelestem a teákat, mindenképpen kipróbálom ;)

Leith Creative Commons License 2011.07.27 0 0 1699

Sziasztok!

Nagyon rég írtam, igazából jól vagyok, és annyi teendőm volt, főleg pótolgani a dolgokat, amiket kihagytam, hogy nem nagyon maradt időm írni. Most viszont ezt mindenképpen szeretném megosztani veletek. Aki olvasta a történetemet, az tudja, hogy a lakóhelyem tüdőgondozójától hogyan jutottam el a megyei  hematológiára, nekem ott kezelik, kontrollálják a sarcoidosist. Most viszont nyáron visszza kellett mennem tüdűszűrőre a helyi tüdőgondozóba, mert kell a munkahelymhez. Nagyon barátságosan fogadtak, segítőkészek voltak, és több információt megtudtam a betegségről egy nap alatt, mint a másik helyen egy év alatt. Elmeséltem, hogy az orvos állandóan azzal riogat, hogy ebbe mindenki visszaesik, de nem gond megkezelik szteróval. Én meg nem akarom ezt. Azonnal készítettek képet a tüdőmről,hogy megnyugtassanak(két év alatt egy kép sem készült róla) az nagyjából rendben volt, de elküldtek ct-re is, hogy lehessen látni, hogy milyen akkor, amikor góygyult állapotban vagyok, ha esetleg valamikor kiújul. Figyeltétek ezt a szóhasználatot? Hát nekem is jobban tetszett ez. Elmondtam, hogy rettegek a szetrótól, nekem annyi gondom volt, hogy többet nem vagyok hajlandó szedni. ÉS MOST JÖN A LÉNYEG!!!

Azt mondta a doktornő, hogy ezzel vannak így néhányan, és van egy gyógyteakeverék, amit néhány betege iszik, és azok nem estek vissza és maradvány nélkül meggyógyultak, nekem is javasolta.

 

 

A teakúra: 1 hónap után már elvileg tapasztaható eredmény (tüdőröntgen, ct kimutatta a változást), de célszerű legalább 3 hónapot kúraszerűen alkalmazni.

Napi 3 teát kelle inni, két fajta tea van, egyik nap az egyikből hármat, a másik nap a másikból hármat. Az egyik tea így néz ki: 1 púpos teás kanál tejoltó galaj + 1 púpos teás kanál kamilla. Ezt 2,5 dl forró vízzel leönteni, lefedni, 10-15 perc után meginni. Lehetőleg ízesítés nélkül.A másik tea:1 púpos teáskanál orbáncfű + 1 púpos teáskanál kamilla. (ezek a teák 100-200 Ft között vannak- nem drága, nem árt, érdemes megpróbálni).

 

Szóval én már iszom! Hajrá mindenki!!!

Aztán ha valaki kipróbálta és bejött, írjon.

 

 

 

 

 

izisz1 Creative Commons License 2011.07.26 0 0 1698

Szia! Köszönöm a jótanácsot! Sajnos nem szeretem az olivabogyót! :(

A cigi... jaj ez nálam se állt le teljesen! Amióta a gégész azt mondta minden rendben, én is "vissza szoktam". Na, azért mérsékeltem.

Lelkileg se vagyok a toppon. Hullámzok az "elvagyok és a mélyponton vagyok" között.  Dilibogyó? Nekem is van. De, csak alvásra használom.

 

Előzmény: tandora (1697)
tandora Creative Commons License 2011.07.24 0 0 1697

Sziasztok!

 

Nagyon-nagyon örülök a jó híreknek! :)

A gyomorsav túltengésre is van házi praktikám, mert a párom nagyon savas, így kitanultam. :) Olivabogyó. Nem kell a legmenőbb, a legolcsóbb is ugyanolyan jó. Napi pár szem kúraszerűen 1-2 hétig vagy szükség esetén tovább is. És ha gyomorégésed van, akkor szintén be kell kapni pár szemet. A páromnál bevált, bár neki nem refluxa van, csak "simán" savtúltengése. 

 

Én most fizikailag jól vagyok, lelkileg ramatyul. Totál kikészített ez a betegség, annak ellenére, hogy nem kellett szterót szednem. Antidepresszánssal viszonylag jól vagyok, de a Frontin nélkül iszonyatosak a napjaim. 

És a torkom is fáj még mindig, már 5. hónapja. 

Elképesztő. Szteró nélkül is vannak mellékhatásaim. Arra gondoltam, hogy a legutóbbi CT-n megnézettem a hasi csomóimat, a következőn meg megnézetem a nyakamat. Hátha megint lesz olyan rendes a doktornő, hogy beutaló nélkül is ránéz. Mert a gégészem szerint nem indokolt a CT, mivel nincs ott semmi, nem is kellene már fájnia. Basszus. Ő már csak tudja. 

Ja, és lassan visszaszokom a cigire. Ha cigizek akkor is fáj a torkom, ha nem akkor is. Szóval mindegy. 

 

Néha olyan jó lenne, ha valaki odajönne hozzám és megmondaná, hogy minden rendben lesz, ne legyek beszarva, el fog múlni minden, le fogok jönni a dilibogyókról is szépen (ettől is be vagyok gyulladva, hogy iszonyat lesz a leszokás) és visszakapom végre az életemet. 

Előzmény: izisz1 (1695)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!