Hát jobbnak nem jobb. A DTS kisebb tömörítést használ mint a DD, tehát elvileg jobb minöségü.
Az EX meg annyival több, hogy van + egy háttércsatorna. Kinek mi a fontosabb...
Csak kiváncsiságból kérdezem, van valakinek DD 5.1 EX cucca otthon? Érdekelne hogy IGAZÁN hallható-e a különbség. Mert nálam nagyon üt az SW hangja, de az EX-et sajnos nem tudom tesztelni.
"Két méter magas. Két lábon jár. Fekete köpönyege a háta mögött röpdös ..."
Hol van az a Hayden gyerek két méter?? És - ha jól tévedek - az EPII-ben már 20 éves. Mikor fog megnőni?
Amellett egy nyálas, nyeszlett ... Ehhh ... :-(
Hayden úgy látom sikerrel vette az akadályt. Jól játsza a szerelemtől elvarázsolt és dühtől égő Anakint.
Az utolsó jelenet eszméletlenül jó! Olyan nincskegyelem hangulata van. A Duel zenéje úgy gondolom, hogy most már teljesen beleolvadt a SW saga stílusába. Kegyetlenül tudja fokozni a hangulatot. Kötelező letölteni mindeninek!!!
"Az atlagos bitrate meg nem sokat jelent a VBR kodolasnal."
Ha ugyanazzal az algoritmussal, beallitasokkal (kiveve bitrate) kodolsz egy filmet, egyszer ugy hogy 6 gigara jon ki, masszor meg ugy hogy 7 gigara jon ki, akkor a 7 gigas rosszabb semmikepp nem lesz mint a 6 gigas.
En arra utaltam hogy az elso lemezen van meg hely (mas ketretegu lemezek jobban tele vannak nyomva, Fight Club, Gladiator).
Szerintem a tetszesi aranynak meg a jegyeladasoknak nem sok kozuk van egymashoz.
Pl. az Amerikai szepseg nem hozott annyi penzt (persze azert nem keveset), megis az emberek nagyreszenek tetszett.
A 10 legtobb penzt hozott film kozul pedig nem egy van ami legalabb annyian tamadnak, mint a TPM-et. Peldak: Titanic, Jurassic Park, Independence Day... ezeket miert nezte meg annyi ember? :)
A DVD eladasok szerintem nem mervadoak, szinte minden "nagy" DVD premier megdonti az elozo rekordot, amikor kijott a Matrix arrol volt szo, mekkora rekordeladast csinalt de ma mar senki sem emlegeti. A TPM pedig csak 1 hetig volt az eladasi lista csucsan, kovetkezo heten ujra a Mumia visszater volt az elso, most meg mar a Shrek.
simon templar: igazad van, hogy az 1. lemezre meg fert volna adat boven, de szerintem a 2. lemezen valo sporolas abszolut ertheto (szerintem inkabb legyen +1 ora extra, mint kicsit jobb kep).
Egyebkent jo kepe van a TPM-nek.
Azt kifelejtettem, hogy ez nem is annyira szubjektív dolog, a TPM átlagos képátvitele alig több, mint 3-4Mbit/sec ez ma már nem számít jelentősnek hiszen a top kiadások jóval 5Mbit/sec felett járnak. Lucasék kicsit spóroltak a hellyel.
Persze, igazad van. Nem mondtam, hogy a legkevésbé kedvelt film a világon a TPM. Csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy az átlagos tetszési indexe jóval alulmarad a trilógiától. Ettől még bőven a középmezőny felett jár. Bár arra kíváncsi lennék ha nem Star Wars lett volna a főcíme csak egyszerűen The Phantom Menace és nem Skywalkernek és Kenobinak hívták voln a főszereplőket akkor mennyire lett volna sikeres film. Szerintem semennyire.
Hé haver merre visz az utad
Gladiator
Notting Hill
Terminator 2 UE
Armageddon
Fight Club
The Matrix
Wild Wild West
Titanic (nem anamorph)
Egy bogár élete
Toy Story
...
De ezt úgy írtad, mintha szerinted a TPM DVD benne volna a top10-ben képügyileg. Hozzátartozik, hogy az R1-es verziót nem láttam az lehet, hogy jobb.
Ez mind igaz, de nem hinnem, hogy mindenki igy gondolkodik. Azert nem csak sw-hivokbol all a vilag: a legtobb embernek ez csak egy film, megis megnezik/megveszik. Nem mindenki gyujti, nem mindenkinek fontos, hogy megvegyen egy DVD-t csak mert technikai etalonnak szamit. Ha olyan szar volt, miert latok az utcan Jar Jar-polos kisfiukat, miert van az elotrilogiaval foglalkozo netes forumokon annyi user stb.?
A DVD-eladasokat mas (nem SW) DVD-k eladasaval hasonlitom ossze. Nem fog rekordokat donteni (bar a leggyorsabban fogyo DVD-et jelenleg ez tartja), de ha tenyleg ennyi ember csalodott a moziban, miert veszi meg megis sok? Szerintem ennek az oka csak reszben van az altalad leirtak miatt.
Már bocsánat, de milyen összehasonlítási alapod van erre? Az Episode I. DVD eladásait mivel akarod összehasonlítani? A többi még nem jelent meg. Ráadásul több DVD fórumon is a jelenlévők többségétől az a nézet hangzott el, hogy bár a film nem különösebben tetszett nekik de megveszik mivel ezzel együtt lesz teljes a 6 lemezes kollekció. Más. Ha a pénzromlást figyelembevévő jegyeladási és nézettségi adatokat nézed akkor az Episode I. messze lemaradva kullog a 3 előző rész után. Az is igaz, hogy a régi filmeknek 20 éve volt a bevételekre, míg a TPM csak 2 éves. Ugyanez igaz a VHS eladásokra is. Szóval csak óvatosan. Ráadásul sokan csak azét vették meg az Episode I. DVD-t mert referencia kép- és hangja van. Ehhez képest a képminőség várakozáson aluli, vagy 20 filmem van itthon amelynek jobb képe van, mint a TPM-nek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hangja az azért ott van a toppon.