Keresés

Részletes keresés

xlsxls Creative Commons License 2016.09.21 0 0 47817

Photoshoppal tüntetik el a zárat meg a márkajelzést a késekről. Ha kérsz, általában küldenek valós képeket. Vannak olyan képek is ahol kamu mérőszalag mellett van fotózva a kés, hogy rövidebbnek látszódjon a penge. 

Előzmény: fodrász79 (47815)
fodrász79 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47816

Nem kimondott gombászkést szeretnék. Mindenes lesz.

Előzmény: ...slr... (47792)
fodrász79 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47815

Szia!

Igen,erre én is rátaláltam már. Tetszik is a véleményezés,csak azt nem értem,hogy a fényképeken,miért nem

látni a biztosítást. Arra is gondoltam,hogy talán valami jogi következmények elöl való kitérés. Némelyik képen

az ismert Spyderco dobozon a feliratból,csak a co olvasható. Ha nem írja ki a nevet,nem teljesen úgy néz ki akkor

az nem is hamisítvány,csak "nagyon hasonló". A képen nem nagy ügy eltüntetni egy-két részletet. Kézbe pedig már a tökéletes másolatot kapod. Persze lehet,hogy csak túlkombinálom. Mindegy,már meg van rendelve. Ha valakit érdekel majd

referálok róla.

Előzmény: UIU-959 (47814)
UIU-959 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47814

Nos találtam választ. Itt van. Remélem tetszeni fog.

Előzmény: fodrász79 (47773)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47813

Senki nem tud véleményt írni az általam lentebb említett taktikai késről? :(

...slr... Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47812

A sokféle kombinált szerszámom bemutatásával éppen azt akartam alátámasztani, hogy nem áll távol tőlem az ilyesmi. Nekem viszont nem sikerült egyetlen szerszámot kiválasztanom. Ez egy kicsit valószínűség-becslés / jövőbelátás típusú feladat is. A nap várható alakulásától függően választom ki, vagy válogatom össze, hogy mit viszek magammal aznap.

Amit viszont mindig vinnék, ha nem lenne illegális: a fejesgörbe. Theraphosa tokja egyszerűen zseniális, minden eddigi késtartómnál tökéletesebben illeszkedik hozzám és a bicskához is. Azt hiszem, az első (és talán egyetlen?) prototípust kaptam, a színezése kicsit összefogja a ruhámat többszöri tisztítási és szigetelési kísérletezés ellenére is, de a rücskös agancs markolat és a vastag bőr annyira tökéletesen dolgozik együtt, hogy az egy álom, és tudja azt a beteg elvárásomat, hogy a tokban ne legyen fém alkatrész.

Előzmény: Törölt nick (47801)
H_G Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47811

Az övre való.

Előzmény: Törölt nick (47810)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47810

Az már kicsit sok, de mi lenne ha csak a nadrágzsebed állna rendelkezésedre? Én nem szeretem a táskákat, hasitasival próbálkoztam de nem jött be. A zsebbe pedig egy tactical messer és egy multitool sok szerintem. De lehet hogy valaki meg tudja szokni, csak olyan nehéz egy multitool.

jock7508 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47809

"A bajom hogy 2 kés az kicsit sok nálam."

Nálam legkevesebb öt kés és egy multifogó van, de ha a hátizsákom is viszem, (minden nap munkába), akkor min nyolc bökő van nálam.  :-))

Előzmény: Törölt nick (47808)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47808

Köszönöm a véleményt a Wave-ről, én is nagyon jónak tartom, sőt.. 
A bajom hogy 2 kés az kicsit sok nálam. Mármint taktikai és a wave is. de hát egyszer ez jobb másszor az. 

Lég István Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47807

Az említett Kershaw-t nem ismerem, Wave-em van az tökéletes. Ha nem övön, akkor hátizsákban, de szinte mindig nálam. 

Nem becsülöm le a többi, kevésbé ismert multiszerszámot sem, de a Wave-nek annyira finomak az illesztései, hogy a

fogóval akár egy szálkát is kihúzhatsz a mancsodból. Az ollójával is kis túlzással szőrszálat hasogathatsz, mert nem gyűri be,

mint egy kotyogós lazán összedobott kópia. A bit-ek elég tartósak, a kések is rendben, csak a gyémántporos élezőt tudtam eddig lenullázni. 

A fűrész pedig harap, mint Mike Tyson... :) 

Előzmény: Törölt nick (47797)
xxx777 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47806

Sejtettem, de nekem is kényelmetlen volt a nyitólyuk,és mióta így nyitom (teljesen megszoktam) , már nem kétkezesek a spydercok :) Először azt hittem,hogy a nyél súlyának " csapódása" ki fogja készíteni hosszútávon,de van amit már 5 éve így használok,(nyitok) és nem kotyog, nem lötyög.

Előzmény: szabi72 (47804)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47805

Nincs kedve valakinek utána nézni/olvasni a legutóbb említett késnek? Kíváncsi lennék mit feleltek arra a kérdésemre. 
Örülnék ha kapnék valami véleményt a kérdéssel kapcsolatban. :)

szabi72 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47804

Szerintem H G tudja, hogyan kell kezelni egy egykezes kést. ;)

Viszont én is csak nehezen tudom nyitni az egykezes késeket, egyszerűen azért, mert megszoktam a hagyományos bicskákat. Egy folder nálam nem rúg labdába, munkához vagy a svájci bicskáim egyikét, vagy a Ballát használom, esetleg az Opinel outdoor-t, más munkákhoz ott a Kocsis "különítmény". ;)

Előzmény: xxx777 (47803)
xxx777 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47803

Ha a nyitólyukat a nagy és a mutató ujjaddal fogod meg és a nyelét a tenyered felé nyitod, akkor egykézzel is menni fog :) Persze ennek a feltétele,hogy a penge felfelé nézzen :) 

Előzmény: H_G (47781)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47802

Egyébként van valakinek tapasztalata: Kershaw cryo késről? 
Nekem az van, de annyira nem merem strapálni mint amire szükségem lenne. 
Bár Rick Hinderer által tervezett és bírnia kéne a strapát, nem tudom mennyit bírhat. 
Ja és a Speedsafe nyitás mechanizmusról valami rossz vagy jó tapasztalat? nem törik el benne az acél? Bírja ha nagyon sokat van nyitogatva? Azt hiszem minden Kershaw modellnél megtalálható. 
Köszönöm előre a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47801

Nos, igen ha tudod mit fogsz szerelni jobb a fix szerszám, mindenhez az ami arra lett kitalálva.. na de nem is ilyen helyzetekről beszélek én most, hanem arról, ha pl: mész a városba, és kell valami mondjuk a bicajhoz egy fogó, vagy bármilyen szerszám bármihez munkahelyen.. Lehet hogy neked pont sose kell, de szerintem mindenkinek van az életében egy olyan pillanat amikor jól jönne egy multitool, mert a sima bicskával nem oldható meg a feladat. Vagy tévedek? 
Egyébként köszönöm az előbbi hosszú választ

...slr... Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47800

Előre is bocs a hosszú válaszért. Betegesen sok szerszámom és bicskám van. Ha olyan a feladat, akkor valami mást veszek magamhoz. Vannak a Leatherman multitool-hoz hasonló szerszámaim, nem olyan drágák és szuperek, mint a Leatherman, de azért nem rosszak: van kisebb is, nagyobb is. Valami szerszámgyártó készítette, most nem jut eszembe a neve. Vannak Victorinox bicskáim, momentán nem tudnám megszámolni. Van olyan Wengerem, aminek a markolata tisztára olyan, mint a szokásos svájcibicska-markolat, de van benne fogó (kilóg a markolatból), és van benne nagy bites csavarhúzó. Van kicsi Victorinoxom, amiben van phillips csavarhúzó (számítógép-szereléshez pont jó), toll és lapos csavarhúzó. Ha famunkának veselkedek, zsebembe teszem azt a Victorinoxot, amiben fűrész van, nagyon szeretem, Afrikában állítólag amputálnak is vele ;-). Szóval nem idegenkedek a kombinált szerszámoktól, mégis azt gondolom, komoly munkához rendes szerszám kell, ami arra, és csak arra a feladatra jó. Ácsoknak meg Aldi pénztárosoknak van olyan övre tehető eszköztartójuk, amivel létrára is fel lehet menni, és akkor csak meg kell találni, nem szükséges kinyitni a korrekt szerszámot.

Egy nagy kombit, de még egy kicsit sem hordanék a zsebemben, ellenben a CRKT 01S (ne tessenek hányni az anyag minőségétől, nem harcolni lesz) gyakran ott lapul a zsebemben. Tudom, hogy ugyanez a fazon létezik könnyebb kivitelben is, de nekem teszik a full acél, és framelock a linerlock helyett. Ez a bicska viszonylag olcsó, Magyarországon legálisan hordható, nem úgy, mint - sajnos - legeslegkedvencebb bicskám, a Révész nagy fejesgörbe. Az sajnos nem is igazán simul a zsebbe, de pont most végeztem el egy apró korrekciót theraphosa fórumtárs egyébként zseniális tokján - amit eredetileg a Spyderco (szerintem szánalmas) fejesgörbéjéhez készített. Így a nem-hirtelennyitós csak-bicska kategóriában megszületett a tökéletes megoldásom. Nincs benne kompromisszum, mint a többi, fent sorolt dologban. Kizárólag a sün-inkompatibilitás.

Előzmény: Törölt nick (47796)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47799

ezaz, nehéz a zsebbe, de sokszor viszont jól jön és ha nincs ott mert "nehéz" akkor kár volt megvennem :)

apii Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47798

Wave nehéz zsebbe, övön tokba már o.k.

Sanremu 707 zsebbe. :-)

Előzmény: Törölt nick (47797)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47797

Ki melyiket ajánlaná zsebbe, városi használatra? 
Leatherman wave  vagy  Kershaw cryo
A maga kategóriájában mind a kettő elég jó.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47796

...SLR... ezt írtad a végén: "Gyorsan, fél kézzel elővevős-eltevős munkához pedig a kis taktikai vált be."
Légyszives mond meg, hogyan csavarozol be egy csavart vele, ha épp arra kell, vagy ha  fogóra van szükség?

ronya1 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47795

Kicsit tv-shop feeling ;)

Előzmény: Törölt nick (47786)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47794

SLR  a válasz teljes mértékben elfogadható, de azért hozzáteszem hogy a leatherman az egy szerszámkés de egykezes a nyitása és rögzül is a penge. Csukás szintén egy kézzel megoldható. 
Egyébként úgy döntöttem hogy lesz nálam taktikai kés is és egy Leatherman is. 
Így nem kell választanom, mind a kettőt hordom, jobbat nem tudok.

H_G Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47793

Zsemlére pont jó a fogazott, de egyébként egy kicsi-könnyű-legális egypengésnek mindenképpen van értelme.

Előzmény: Törölt nick (47789)
...slr... Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47792

Nem tudom, a gombászkések, amiket eddig láttam, nem hasonlítottak fejesgörbére.

Előzmény: fodrász79 (47773)
...slr... Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47791

Szia, bár nem engem kérdeztél, engedd meg, hogy a személyes válaszomat megadjam. Ugyan nem taktikai kést, de annak egy kistesóját (is) használom, a CRKT M16-nak egy EDC verzióját. A "miért" kérdésedre egyik válaszom a kíváncsiság, mert szeretnék többféle kést is kipróbálni a gyakorlatban. A második válaszom már a kipróbálás után jön: a taktikai kések célja, hogy amikor a figyelmed éppen másra összpontosul, és egyik kezed foglalt, akkor is gyorsan elő tudd venni, ki tudd nyitni, és rögzíteni tudd, hogy pillanat alatt használatra kész legyen, és ne tegyél kárt magadban. 

Szóval a kis M16-ot szórakozásból, káros szenvedélyből vettem, de a felsorolt tulajdonságai miatt első számú barkácskésemmé vált. Valamiért úgy alakult, hogy gyakran dolgozok létra tetején, olyankor nagyon jól jön, hogy az egy szabad kezemmel is meg tudom oldani a vágós feladatokat. 

Persze mindenre van jobb kés, mint a taktikai. Enni a szalonnázóval szuper. Ha finom és precíz dolgokat akarok kialakítani fából, akkor a fejesgörbe felülmúlhatatlan. Ha kell valami a hátizsákba, amivel enni lehet, akkor az Opinelnél nincs könnyebb. Ha cukros-ragadós trutymóban kell matatni (rétesek, piték kisebb falatokba rendezése), akkor a Victorinox Solo-ban jó, hogy elég hosszú, és nem gáz, ha az egészet elmosogatom mosogatószerrel, csap alatt. Igen, a markolatot, a rugót is. Gyorsan, fél kézzel elővevős-eltevős munkához pedig a kis taktikai vált be.

Mennyire elfogadható a válaszom?

Előzmény: Törölt nick (47787)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47790

Gondolom neked is van valami késed, neked milyen van/mit használsz? 
Ha szabad megkérdeznem.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47789

Lehet hogy megveszem amit ajánlottál: Leatherman Skeletool RX. 
Csak egy dolog zavar, hogy nincs rajta sima pengéjű kés. Mert néha egy szalámit elszelni vagy zsemlét vágni is szeretnék, igaz másik pengével is lehet de hát akkor is. Ez az egy ami nagyon zavar. 
Egyébként visszatérve előző válaszra, miért vesz valaki egy méregdrága kést divatból, ha nem arra használja amire kell, mert hogy arra nem nagyon szabad.

H_G Creative Commons License 2016.09.20 0 0 47788

Divat, reklám... Jó, nem mély válasz, de pontosabban én se tudom.

Előzmény: Törölt nick (47787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!