Valamikor, a nyolcvanas évek végén (9-10 éves lehettem), Anyáméknak feltűnt, kiabál a szembeszomszéd, hogy ki az a marha, aki reflektorral bevilágít az ablakán. Kisvártatva berontottak a szobámba, ahol engem az ablakban találtak egy Skoda fényszóróval (amiről előtte gondosal leműtöttem az üveget), és egy akkutöltővel.. :)
Istenem, de jó ezt látni, h nem csak én vagyok ilyen hibbant :))
Nálam valahol 10 évesen kezdődött a háromszínű zseblámpával. Mindez 35 éve. Azóta tök fénymániás vagyok. Minden, ami fénnyel, lámpákkal kapcsolatos érdekel!
No, ha az Osram Night Breaker Plus a befutó, akkor én is megleplek Benneteket valamivel:
15% kedvezmény az összes Osram Night Breaker Plus termékre február végéig. A vásárlás végén a kupon mezőben add meg FORUMNBP a kódot és a végösszeg csökkeni fog 15%-al.
Semmi baj, én tudom, hogy milyen lett volna. :D A Night Breaker távfénye durván fehér. Láttam képet, valamelyik Philips Xtreme izzó mellett volt a NB, a tompítottnál szinte semmi különbség, kb. mint a GE mellett, a távfénynél meg nem akartam elhinni, hogy nem egy sima izzó van a másik oldalon. :D Szóval nálad a NB a nyerő, a Suzukiban én is maradtam annál, sőt, még a ködlámpában is NB van, annyira tetszett. :D Az utángyártott fényszóróval kapcsolatban pedig maximálisan egyetértek! Ezért maradt egyelőre nálam is a törött keretes, törött állítómotoros félig vak foncsoros, de gyári Bosch fényszóró. :D Bár a másik oldal nem gyári és nagyon szépen világít.. Gyári Hella kéne, csak ilyen öreg autóra annyit nem szívesen költ az ember...
Már szétszedtem a cuccot, bocs.. Ami számomra látszik, az az, hogy az Osramok kidolgozási pontossága jobb, a fényeloszlás precízebb. Érdemes megnézni, hogy az NBP, és a CBI fényeloszlása teljesen egyforma (egyenletesen pontos gyártási minőség), a fényintenzitáuk jobban koncentrált a középpontban, míg az MU fényeloszlása talán kicsit homogénebb, de pontatlanabb, elmosódottabb a sötét/világos határvonal, több a szórt fény. Szerintem az Osram a nyerő. Ami még tanulság: ne vegyetek utángyártott fényszórót, mert pocsék. :)
Na itt Szombathelyen nincs ilyesmi. :D Asszem csak a plázának van mélygarázsa, megnézem majd, mert nem is jártam még ott. Köszi a tippet!
A bal oldali elvileg jó, a jobb oldalit én állítottam kicsit balra, azt hittem, hogy így kell lennie. De nem érnek össze nagyon messze se, szóval olyan nagyon nem lehet elállítódva. :D
Te hol találtál olyan helyet, ami legalább 10-15 méter hosszú, vízszintes és rá merőlegesen egy fal van? Mert én eddig még nem találtam ilyet. Amúgy a jobbra felfelé világító résznek messzebbről, mondjuk 20-30 méterről is ugyan olyan messze kell lenni egymástól? Mert nálam távolabbról már majdnem ugyan oda világít a mind a kettő, de a Suzuki is ilyen.