Keresés

Részletes keresés

Hermione_Granger Creative Commons License 2002.12.04 0 0 99
Én is hagytam ott cipősarkat a kutai járdák mélyén...
Aztán hogy ne kelljen féllábon ugrálnom, megvettem életem legjobb papucsát fillérekért attól a cipőárustól, akinek a boltja előtt pont beleestem a verembe. 3 éve minden nyáron abban járok munkaidőn kívül:)
Amúgy nem kizárt, hogy direkt vannak ezek a lyukak...
Előzmény: satine (98)
satine Creative Commons License 2002.11.27 0 0 98
Ezt is túléltem,
bár elég nehezen, eszembe jutott az összes május elsejei vezényszó, meg a gyerekdalok, nyelvtudás felfrissítésésnek nem is volt rossz...
A Riviérán biztosan a módosabb oroszok vannak, nos itt nem, legalábbis a 4-5*-os szállodákba Szibériából jöttek.
Bocs a Bali topictól e kis kitérő miatt, de hogy aktualitása legyen a dolognak: Balin is sok orosz volt, mindennap szállt le orosz gép, szerintem 2-3 biztosan, mindig állt a reptéren gép, csak ők nem Kutára, hanem Nusa Duára mentek, ahol a luxushotelek vannak, a kiépített part, ahol minden csillog-villog, jártunk arra is, ott sok oroszba ütköztünk; Kutára nem nagyon jöttek át, az szakadt hely volt nekik - annak a rétegnek, aranyozott tűsarkúban és 3 mázsa aranylánccal elég nehézkes volt Kuta csapdáin tipegni. Csapda latt értettük azokat a lyukakat, amiben simán eltűnt az ember lába, ha egy kicsit nem figyelt...
De Kután volt az igazi élet, mi mindennap ott gyalogoltunk, és mindig fölfedeztünk újabb éttermeket.
Előzmény: Hermione_Granger (97)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.11.27 0 0 97
Á, annyi orosz közé??? :)
Előzmény: satine (96)
satine Creative Commons License 2002.11.27 0 0 96
Szia! Milyen jó érzés, ah az emberért aggódnak!!!!
Kösz!
Most a Sharm el Sheikh topicban vagyok, mert ott voltunk, de máris nagyon mehetnékem lenne, tudod mit, talán még a Riviérára is...
Előzmény: Hermione_Granger (95)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.11.27 0 0 95
Már kezdtem aggódni érted, úgy eltűntél, arra nem is mertem gondolni, hogy utaztál már megint :)))
Sokalltad az orosz turistákat? Biztos nem voltál akkor mostanában a francia riviérán. Én sem, csak mesélték...
Előzmény: satine (94)
satine Creative Commons License 2002.11.26 0 0 94
Sziasztok, bocs, de közben egy másik országban jártam - arról egy másik topicban - , jó volt, szép volt, de eddig is meg tudtam fogalmazni, mi volt az, ami ott hiányzott, most viszont, hogy újra itthon vagyok, és ellátogattam ide, egyértelműen szíven ütött a levél, mert ez volt az, amit a mostani pihenésnél nem kaptam meg, ez a közvetlenség, barátkozni vágyás, kedvesség, amit Balin kaptunk.
És ha tehetném, azonnal mennék, komolyan...
Most egy olyan országban voltam, ahol először szintén egy terrortámafás után voltam, hogy ne beszéljek rébuszokban, talán nem bánt senkit a téma: Egyiptomban a 96. novemberi luxori vérengzés után 2-3 hónappal utaztunk el, és pont ezt tapasztaltuk, amit most Baliról írtok a tt után....
És most ismét Egy-ban jártam, és meg kell vallanom, nem vagyok abban biztos, hogy most jobb nekik, rengeteg turista van, de gy bizonyos országból, ők újra élnek, dolgoznak, de olyan, mintha bekebelezte volna őket egy másik ország, sajnálom.

Előzmény: Mabo (83)
tioman Creative Commons License 2002.11.26 0 0 93
a gázost nem úgy értettem. szerintem mindegyik hely jó volt, csak egy idő után minden csaj azzal jött oda, hogy kérek-e banana massage-t. elég hamar kiderült, hogy csak addig mosolyognak, amíg kiderült, hogy én pedig nem fogok nekik fizetni ilyesmiért. ez a paddy's-ben volt. viszont szintén ott lehetet kapni vmi extra nagy koktélt, amiből 1 is sok volt. a másik helyen már a sok buzi is odajött. az már sok volt.
de különben így visszatekintve teljesen jól éreztem magam egész balin, akárhányan jöttek lejmolni és akárhányan próbáltak átverni. és szerintem teljesen biztonságos (volt) a hely.
Előzmény: Hermione_Granger (92)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.11.26 0 0 92
Szerintem a Sari Club egyáltalán nem volt veszélyes hely, úgy emlékszem normális emberek jártak oda. Négy nőt tartozékok nélkül:) biztos ért volna atrocitás, ha az - a te szavaddal élve - gázos hely lett volna, ilyenre pedig nem emlékszem.
Előzmény: tioman (91)
tioman Creative Commons License 2002.11.26 0 0 91
mikor kután voltam, nagyjából minden este a paddy's-ben buliztam. amikor hallottam a robbantásról, gondoltam, hogy csakis vmelyik kétes helyű szórakozóhely lehetett. nekem simán bejött a hely, tiszta sex, drugs & rock n' roll volt, de szerintem elég egyértelmű célpont lehetett a muszlim fanatikusok részére. a sari clubban nem voltam (csodálkozom is rajta), viszont volt még egy nagyobb diszkó legian beachen, annak vki tudja a nevét? az is elég gázos hely, tele buzikkal, prostikkal és betépett turistákkal. tipikus célpont...
Előzmény: Mabo (89)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.11.22 0 0 90
Mabo beszámolója alapján most már be tudom azonosítani a helyet, úgy emlékszem voltam ott, csak a nevére nem emlékeztem.
Előzmény: tioman (87)
Mabo Creative Commons License 2002.11.22 0 0 89
Paddy's. Nem voltam, sem a Sari Club-ban. A Paddy's egyébként egyben maradt - úgy ahogy. A Sari Club viszont, mintha eldózerolták volna. És nem is fogják újjáépíteni. Emlékmű lesz a helyén.
A Paddy's-zel nem tudom, mi lesz. Annyira szörnyű volt: megnéztem és ugye ablakok nincsenek, minden romos, de a Paddy's áll és látni a bárpultot, a dekorációt, stb. Elképzeltétek már azt az estét? Önfeledt szórakozás, alkohol, vidám fiatalok, hangos zene...és egyszercsak horrorrá válik az egész.
Egyébként miért kérdezed, hogy volt-e ott valaki?
tioman Creative Commons License 2002.11.21 0 0 88
vagy paddy's volt a neve? már elfelejtettem...
tioman Creative Commons License 2002.11.21 0 0 87
volt valaki a hajdani puddy's-ban?
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.11.19 0 0 86
Dehogy untatsz, jó olvasni a történeteidet, még ha ilyen szomorúak is.
Én abban bízom, hogy ahol ilyen kedves, egyenes emberek élnek, ott a baj sem tart soká, és a vendégek vissza fognak térni hamarosan.
Előzmény: Mabo (85)
Mabo Creative Commons License 2002.11.19 0 0 85
Képzeld, most olyan kis akciót csinálnak a turizmus emberei, hogy minden Balira érkezőt virággal köszöntenek...aranyos, nem. Ez amolyan hála jel, hogy köszönjük, hogy mindennek ellenére idejöttél. Én a tengerparton Tuban szakaszon megismekedtem parti árusokkal még szeptemberben, mert a Ramadában laktam. Persze csupán egy turista voltam a sok közül, aki jó, ha náluk költi a pénzét. Egész héten ott voltam közöttük, mert ha tengerparton vagyok, nem a medence melletti nyugágyakon fekszem, hanem a homokban. Megtudtam, hogy ők nemigen vándorolnak a parton, hanem egy helyen vannak, tehát mindig ott, a Ramada előtt. Amikor most októberben visszamentem, csak ott napoztam, habár elég messze volt a szálláshelyem. Egy héten keresztül nemsok turista volt ott rajtam kívül. És ahogy te írtad: hálásak voltak, hogy kitartóan hozzájuk jártam, minden ajándékot náluk vettem meg és pár nap múlva már nem is akartak eladni semmit, "befogadtak". Megkínáltak az ebédjükből, holott tudták, van pénzem venni, az egyik fiatal nőnek a kisfiával játszottam, leültek hozzám csak beszélgetni és ketten is adtak ajándékot az utolsó napon, amikor elbúcsúztunk. Olyan megható volt és most ezek a kedves emberek nem tudják etetni a családjukat!
Húú, kicsit hosszú voltam, remélem nem untattalak.
Előzmény: Hermione_Granger (84)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.11.19 0 0 84
Tényleg megdöbbentő lehet üres utcákon és kihalt tengerparton kóborolni. Szerintem aki mostanában megy oda, egy életre belopja magát a helybéliek szívébe.
Előzmény: Mabo (83)
Mabo Creative Commons License 2002.11.19 0 0 83
Sziasztok!
Satine, sajnos el kell, hogy keserítselek: NAGGYON megcsappant a turisták száma. Az éttermek üresek. Nem túlzok,ÜRESEK. A tengerpart szintén. Le is fényképeztem, ha el tudom intézni, beszkenneltetem, hogy lássátok. Aki látta Kuta Beachet, az meg fog döbbenni. Elkeserítő a helyzetük... engem is mélységesen megráz. Amikor szeptemberben voltam kint, a barátnőmmel beültünk egy étterembe...képzeljétek el, a tulajdonos féléve nyitotta meg azt az éttermet. Csillogó szemmel, boldogan hozta a vendégkönyvet, hogy írjunk bele és nézzük meg, milyen sok szép dolgot írtak már bele előttünk... Miután hazajöttem 3 hét múlva történt a robbantás.. a szívem szakadt meg, ahogy erre az emberre gondoltam. Mivel utazási irodában dolgozom, meg tudtam oldani, hogy kimenjek olcsón most a robbantás utan, amikor írtam is nektek. És az utcákon járkálva majdnem elbőgtem magam. De optimista vagyok! Egyik étteremben (ez egy másik) beszélgettünk a tulajdonossal, természetesen a robbantásról, mi másról és neki volt egy mondata, ami nagyon megfogott "They can't bomb our spirit". és ez így van! Annyira különlegesek az emberek Balin! Át kell hogy vészeljék ezt az időszakot, anélkül hogy elveszítenék bensőjük varázsát! Bízom benne!
Hermione, az utazási irodák árai azért nem is fognak jelentősen változni Balit illetően, mert a repülőjegy ezután is drága maradt. A szállodák egy része levitte az árakat, de nagy részük nem. Szerinte eddig is olcsó volt Balin a szállás, és nem megoldás drasztikusan csökkenteni az árakat. Bizonyos engedmények vannak, pl. eltörölték a szilveszteri kötelező vacsorát és szűkítették vagy eltörölték a csúcsszezoni felárat. sajnos a Garuda légitársaság megszűntetett néhány járatát Európából Balira, ami nem könnyíti meg az értékesítést. Pláne azért nem értem, mert a Garuda nemzeti légitársaság és saját országuk ellen tettek ezzel a lépéssel.
Satine, ha egyszer ismét kimész, írj nekem, szívesen segítek információval is akár, vagy bármivel,amivel tudok (természetesen ezt most nem mint "utazási ügynök" írom). Jó érzés olvasni a hozzászólásaidat, mert átjön belőlük az az őszinte szeretet, és őszinte aggodalom, amit érzel...
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.11.12 0 0 82
Én több utazási topicban is írok (részben fedjük egymást:), mindegyik esetében áll az, hogy szívesen visszamennék.
A trópusokon szegénynek lenni valószínűleg "jobb", mint más éghajlaton, mert legalább enni-inni van mit, és nem fagy meg az ember, ugyanakkor sokkal több veszély is leselkedik rá, elég csak a betegségekre gondolni pl.

Nem tudom mennyire csappant meg a turistahullám, de az utazási irodák kínálatán - az árakban - még nem érződik a változás.

Előzmény: satine (81)
satine Creative Commons License 2002.11.09 0 0 81
Igen, úgy tűnt, ők kevéssel is beérik, nincsenek nagy igényeik, ha csak rizsre futja, akkor sem fognak gyilkolni. Talán szerencsésnek mondhatják magukat amiatt, hogy az éghajlat miatt jobban el tudják viselni a szegénységet, mint itt, pl. ha már a megfagyás szintjén van valaki, mert nem tud fűteni, világítani, melegen öltözni.
De ennyire vészes lenne a helyzet? Ennyire megcsappant a turistahullám?
Én szeretettel gondolok rájuk, és persze szívesen visszamennék, most egy másik topicban is ezt írtam - de hát sem pénzem, sem szabadságom most nincs sem erre, sem arra...
Előzmény: Hermione_Granger (80)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.11.05 0 0 80
Az se lenne baj, ha ismételnéd magad, mert én örömmel hallok minden új hírt Baliról. Remélem hamar helyreáll az élet a szigeten, és a turisták is visszatérnek. Kár lenne, ha hosszú válságba sodródna ez a gyönyörű hely.
Szelleműző szertartást én is láttam, ill. valószínűleg azt láttam, nem volt alkalmam tájékozódni, csak úgy tűnt, mintha az lenne.
Előzmény: Mabo (79)
Mabo Creative Commons License 2002.11.05 0 0 79
Sziasztok! Hát igen,jó lenne, ha visszaállna a régi rend. Egyébként ezen a héten megnyitják a forgalomn előtt az utcát, ahol a robbanás történt, és mielőbb eltakarítják a romokat. Megawati elrendelte, mert ez senkinek nem jó látvány. Kétszer mentem el a helyszínre és mind a kétszer rengeteg helyi ácsorgott, gyászolón, vagy épp imádkozva. November 15-én tartanak egy nagy hindu "ünnepséget", amelynek az a lényege, hogy megtisztítsák a helyszínt a gonosz szellemektől, meg ha jól értettem, a nem gonosz, csak bolyongó szellemeket segítik távozni ezzel. Még nem vadásznak a turistákra az árusok igazán, de ha ez így marad, fognak. Hisz ebből élnek, el kell adniuk a termékeiket, különben nem tudják etetni a családjukat. Beszélgettem helyiekkel, kérdeztem, mi lesz, ha nem tudnak miből élni, lopni fognak és rabolni? Meg próbálják azt a kevés turistát kifosztani? Azt mondta, a hinduktól ez nagyon távol áll, ugyanis az ő hitük szerint mindent, amit teszel, egyszer visszakapsz, így nyílván félnek olyasmit tennni, amit nem szeretnének ők tapasztalni.
Tehát most abszolút nyugalmas nyaralóhellyé vált Kuta. A parton is kevés a turista. Kuta elég zsúfolt szokott lenni, én sem szerettem, de most teljesen nyugalmas. Bocs, ha ismételtem önmagam.
satine Creative Commons License 2002.11.05 0 0 78
Nem, nem volt őrizet, ugyanaz, mint amikor csoportot kísérnek, csak éppen nem volt csoport, ill. mi voltunk ketten.
De ez egy másik topic...
Előzmény: Hermione_Granger (77)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.11.04 0 0 77
Én azért azt nem szeretném, ha ennyire szoros őrizetben tartanának, mint egy miniszterelnököt. Jobb szeretem, ha nem figyelik minden lépésemet, és el lehet vegyülni mások között, de azért ott vannak, ha segítség kell.
Előzmény: satine (76)
satine Creative Commons License 2002.10.30 0 0 76
Azt hiszem, most az lenne a jó, ha minden visszaállna a régi rend szerint, ha nem kellene félni a turistáknak, de az ott lakóknak sem...
Mi Egyiptomban voltunk így, azt hiszem, ott leírtam, a luxori merénylet után kb. 3 hónappal, kettőnkre volt saját sofőr, saját magyar és saját egyiptomi idegenvezető, kicsit úgy éreztünk magunkat, mint valami filmsztár, nagyon jó volt, ugyanakkor nagyon szomorú, szóval amolyan kettős érzés...
Előzmény: Hermione_Granger (75)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.10.29 0 0 75
Illetve az már zavar, ha nem lehet leülni a strandon - mint pl. néha a Velencei-tó partján - de az nem jó, ha üresek az éttermek, és vadásznak a turistákra a különböző árusok. A középutat szeretem, amikor azért van is forgatag, de nem lépnek minduntalan a lábadra.
Előzmény: Hermione_Granger (74)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.10.29 0 0 74
Engem nem zavar a nyüzsi nyaralóhelyeken, sőt kifejezetten azt élvezem, ha van élet!
Előzmény: timmtomm (73)
timmtomm Creative Commons License 2002.10.29 0 0 73
Jo neked, csak ennyit tennek a dologhoz, meg egy kerdes: ha nagyjabol ugyanaz minden, mint volt, csak kisebb a nyuzsi, miert akarod, hogy visszaalljon a regi "rend"? Nem jobb igy, hogy nem jartok egymas nyakan?
OK, a balinezek szempontjabol megertem, de akkkor is...
Előzmény: Mabo (72)
Mabo Creative Commons License 2002.10.29 0 0 72
Sziasztok! Balirol jelentkeyem be hozzatok. Leirom, amit tapasztalok, remelem erdekel benneteket. Kutan tartozkodom, ti tudjatok mert voltatok mar itt, nagyon nyuzsgo es allandoan tele van turistakkal, az autok altalaban csak lepesben tudnak haladni, stb. Hat most ures minden. A szallodak, az ettermek, az utcak... Azert most is lehet talalkozni feher emberrel, csak ugye az aranyok megvaltoztak.. neztem a hely tv-t egyik nap, mert a bombatamadasrol volt szo es interjukat mutattak a jelenleg itt levo turistakkal. Addig vartam, mig vegre egy angol ajku meg nem szolalt. Ugyanazt mondta, amit en gondolok es amiert most ide mertem jonni: Bali most ez egyik legbiztonsagosabb hely. Jo volt ezt mastol hallani, mert sajnos a mediabol nem ez a fajta hozzaallas hallatszik.
Tehat minden megy a regiben, csak jelenleg nagyon keves turistaval. szerintem, aki kivancsi Balira, vagy visszavagyik, kulonleges elmenyben lesz resze. Amit eddig ertatok, hogy oszinten kedvesek az emberek, ez igy van, s ha lehet ezt fokozni, most fokozzak a helyiek meg egy nagy adag halaval. Nem egy emebrtol hallottam "koszonet, hogy itt vagy"
Szivesen maskor is kedves Balinezek!
Ha valakinek van valami kerdese, szivesen valaszolok, csutortokon vagy penteken fogok ismet netelni. Udv nektek forumosok innen a Paradicsombol! Mert Bali meg mindig az es remeljuk nemsokara ismet zajos Paradicsom lesz, mint 3 hettel ezelott!
satine Creative Commons License 2002.10.29 0 0 71
Mi is talélkoztunk már néhány ilyen magyarral, bár még csak elvétve...
Tulajdonképpen igazuk van, itthon kiadják a lakást, ott viszont megspórolják a fűtést, nem kell meleg ruhákat venni, nem fázik föl az ember állandóan... Teljesen igazuk van.
Előzmény: Hermione_Granger (70)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.10.28 0 0 70
Keverem kicsit a topicokat, de azért elmondom itt, hogy Kenyában találkoztam két magyar nyugdíjas nénivel, akik minden évben októberben leköltöznek, egész márciusig ott laknak, nyárra hazajönnek. Az útiköltséget kell összespórolniuk évente, azt mondják a megélhetés szállodában, all inclusive nem lényegesen drágább, mintha itthon akarnának eltengődni, a környezet viszont némileg jobb...
Vannak, akik tudnak élni... (Azért biztos nem 30e Ft-os nyugdíjuk van:)
Előzmény: satine (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!