Na, kijött ma egy papír, hogy 2008. dec. 21-én 50 helyett 75-tel mentem Kisvárdán az Attila utcában. Tudni kell, ez az az út, amin beérkezik az ember a városba, tehát azért a genyósági faktor nem maradt el a szerv részéről. :/
1,0-nak a legjobb tuning a mindig ideális keréknyomás, a félévente cserélt léxűrő, rendszeres karbantartás minőségi anyagokkal, és a 98as, esetleg jobb benzin tankolása, rendszeres hajtással. És a lehető legtöbb felesleges súly leadása, úgy mint kevés személy, az is fogyózás után ~ ; D
"Az egység gyakorlatilag minimalizálja a benzin-levegő arányt azokban a helyzetekben, ahol a lambda szonda üresjárást, vagy folyamatos, alacsony - közepes sebességű menetet észlel, kismértékű lassítással vagy gyorsítással."
Hogy eddig nem tudtam, hogy a Lambda szonda még azt is tudja, hogy mennyivel megyünk!!! Kibaszott mókús vakítás!!!!
Viszont, ha eleget tekergeted és sikerül jól elszegényíteni a keveréket, akkor tényleg lecsökken a fogyasztásod amíg a motor generálra vár valamelyik csodálatos műhelyben...
Határozottan több benzin elégetésére lesz képes. Amúgy meg fog próbálni sztem a lamda alapján visszakorrigálni, és nem feltétlen lesz jó a rendszernek. Én is ezt csináltam még E85 miatt, de az más.
Inkább csináld azt, amit árulnak chipként. Egy ellenállás a beszívott levegő érzékelőjére. És ha ezt a computer oldalról építed be, akkor egy potiként tekerővel oda is teheted mondjuk a páramentesítő kapcsoló mellé.
DE! Így nagyobb fordulaton sztem túl fog dúsítani, és ott csak fogyit növel, teljesítményt nem javít, sőt... Mondjuk 4e-6e között. 6e után lehet, hogy jobb lesz. Ezért kell a poti.
Mielőtt elszabadulnak az indulatok ! Javaslom, hogy kissé nézz utána az alapvető dolgoknak. Olyan szinten tudod evvel éhgyomorra feltoszni a társaságot, hogy el sem hinnéd.
Ákos mester már akkor a literes szuszmákot gyömöszölte titokban hátulról a garázsban, mikor te a csattogós lepkédet tologattad a keramit köves Üllői úton. Neki sem babázott le, pedig baszogatta eleget. Gondolod, hogy egy új lombik-program születik, mert 10 perccel előbb ültél a slozira ? :))))