Még folyamatban vannak a vizsgálatok pajzsmirigy ügyben,ezzel kapcsolatban még nem is tudok mindent papírt elküldeni nekik.A TSH T3 T4 egyik sem jó .Ezekről küldöm majd nekik a labort.Igen szedek rá gyógyszert házidoki kezdte el De még a többi vizsgálat ezután jön.
És ugye ha nem hivnak be vizsgálatra nem tudom a többi leleletet sem bemutatni ami ezután lesz.Endokrinológia,nyaki Uh,illetve amit kér az orvos.
Immunbetegséggel vagyok leszázalékolva,Nem rég derült ki hogy pajzsmirigytúlműködésem van,ez állapotrosszabodásnak veszik??
Megjöt a Rehabilitációs papírom,amiben van egy nyomtatány ,és azt írják hogy küldjem vissza 8 napon belül a háziorvosi beutalóval és az utólsó felülvizsgálat óta összegyűjtött leletekkel együtt.
De nincs rajta hogy mikor kell menni felülvizsgálatra!!!Ez azt jelenti hogy nem hívnak be papírok alapján döntenek a sorsom felöl??Kapott valaki esetleg ilyen mostanában?
Köszönöm üzenetedet. Hát igen, 4 és fél óra kb. 55-57 ezer ft. (netto):nincs bkk utazási támogatás, nincs ebédjegy, s délutáni pótlék. A fizu van. Elég gáz, hogy a minimálbért megadóztatják, szintén gáz, hogy megszüntették a kedvezményes utazási lehetőséget bizonyos rétegnék, a nyugdíj átvariálása okán, 2011. végén kaptunk a kellemes karácsonyi infót. O.k. tudom a hőbörgéssel nem megyek semmire. Összevonva a leszázalékolási pénzzel, néhány jó dolgot megvonnak az embertől, illetve felemelik, ebédelés, stb. Marad kb.30 ezer, ha marad.... ÜDV. és köszönöm fáradtságotokat.
Jelenleg a minimálbér bruttó 127500 nettó 84788. Négy órában gondolom ennek a fele.Ezt nem kötik iskolai végzettséghez. Az a bérminimum ami a szakmunkásoknak jár, de csak abban az esetben ha szakmunkát végez.
Sajnos a pótlékról nincs információm, de valamennyi biztos jár
Bálunk az iskolában a takarítók 8-órára kapnak netto: 86-ezer forintot. Ki a foglalkoztató-maszek takarítócég vagy a KLIK?
A KLIK ad munkaruhát-Cafetériát és bejárási támogatást.
Maszek cégek ennyire nem bőkezűek.
Iskolai végzettség függő,ha pl: délutáni napközis tanár 4-órára valaki az jól keres. Volt pedagógus bérrendezés is,ő megkapja 4-órára a nettó:86-ezret.
S.O.S. kérdésekkel fordulok Hozzátok. 1.) Tudni szeretném, jelenleg mennyi a minimálbér brutto/netto? Ugy hallottam iskolai végzettség alapján adják.
2.) Tudni szeretném, 4 órára ez mennyi fizetést jelent. /Gondolom a felét./ 3.) Ugy tűnik lesz egy munka, egy iskolában, délután fél 5 órától este 9 óráig. Érdeklődőm délutáni, illetve esti pótlék, megilleti-e a munkavállalót?
Sajnos helyi közlekedési bérletet nem adnak. Sajnos étkezési utalványt nem adnak. Köszönöm türelmeteket.
Szívesen. A google sok lehetőséget rejt. Mivel a régi cikkeket nem minden esetben frissítik, a dátumokra nagyon oda kell figyelni, az esetleges fals információkról nem is beszélve. Egyfajta kétkedés mindig jól jön és a kapott szöveg leellenőrzése több szempontból, több helyről. Akkor nem érhet csalódás.
"2017. január 1-jétől a szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettségre vonatkozó szabályokban az alábbi változások következtek be: Adómérték, kedvezmény mérték változása A szociális hozzájárulási adó mértéke 27 százalékról 22 százalékra csökkent, amely egyben azt is jelenti, hogy 27 százalékról 22 százalékra csökkent a kifizető által maximálisan érvényesíthető adókedvezmény mértéke is."
"A munkáltató fizeti munkavállalója után
szociális hozzájárulási adót, ami 22 % (2017. január 1-jétől) és a
1,5 % szakképzési hozzájárulást."
A google-ba beütöd a szocho 2017-et és rengeteg információt dob ki. Én is így találtam az előbbieket. Jó kutakodást!
B2 es kategóriába vagyok sorolva, rokkantsági ellátást kapok. Ez év január óta mi is megkaptuk a rehab kártyát.De hiába olvasom el a rá vonatkozó jogszabályt nem értem.
PL ha 100000 ft bruttó fizetést kapok akkor ennek jár a 22% a kedvezményként, vagy az ez után fizetendő szocho 22% a.
Amugy nem kell irigyelni a rokkantsági ellátást kapókat se , mert mi már olyan idősek vagyunk, hogy a rengeteg kedvezmény ellenére se kellünk a kutyának se.