Keresés

Részletes keresés

Pepin Creative Commons License 2000.08.07 0 0 145
Tudod min kattantam ki a hétvégén? A családdal elbicikliztünk Kispestről a Városmajorig. Két helyen fordultam le parlagfű miatt a kerékpárról: a Lágymányosi-híd környékén (ez várható volt) és a Horváth-kertnél, a vár mögött - ez viszont nem..:-o.
Előzmény: Törölt nick (137)
whisper Creative Commons License 2000.08.07 0 0 144
És hol árulnak ilyet?
Patika, gyógynöv. bolt, spec bolt? Kipróbálnám, próba szerencse. Rosszabb csak nem lesz tőle.
Előzmény: Törölt nick (143)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 143
Sziasztok!

Ajánlom a Pollinil nevezetű homeopátiás tablettát. Nekem nagyon jól bevált.És bárki szedheti, most pl. én is. Mert a normál allergia ellenes gyógyszereket egyrészt most nem is szedhetem, mert éppen szoptatok, másrészt meg amúgy sem venném be,mert szerintem inkább árt mint használ.

Piglet

whisper Creative Commons License 2000.08.07 0 0 142
Kedves slr, remélem nem írtam semmi bántót számodra. Sajna az a baj, hogy a magyar nép valahogy nagyon elönzősödött, nagyon csökkent az állampolgári fegyelem. Amíg valaki nem allergiás valamire, addig fel sem tudja mi is az, amikor valaki éjjel arra ébred, hogy nem kap levegőt, egész nap folyik az orra meg totál be van dugulva hetekig és majd kikaparja a szemét, annyira viszket. Amíg amerikában pl. ténylegesen írtják a parlagfüvet a kertvárosokban és tulajok is komolyan veszik, nálunk senki nem törődik vele. Persze málységes tiszteletem a kivételeknek!!! Amerikában pl. engedély kell a kutya tartásához is egyes városokban! Nálunk meg.... Na , mindegy. Szóval szerintem az a baj, hogy a hivatal rendszerünk nagyon hatékonytalanul működik bizonyos ügyekben.

joy, nem tudom milyen cseppet kaphattál, amitől kiszáradt a szemed. Lehet kérni a patikában műkönnyet ilyen esetre. Nekem a Visine és a Garasone elég jó hatású szokott lenni. Kamillával nem próbálkoztam.

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 141
Kedves Whisper,

én elismerem, hogy sokat változott, jó irányba a helyzet. Nem mondanám, hogy az önkormányzatok egyáltalán nem foglalkoznak a problémával. Egyre több helyen látok motoros kaszásokat, meg (most örüljek vagy szomorkodjak) egyre több budapesti ugar helyén beton és aszfalt nő a zöld méreg helyére (mondjuk jobb lenne inkább ápolt zöld). Mivel nagyon súlyos mélypontról indulunk, a 'hivatalos' intézkedések még mindig nem elegendőek ahhoz, hogy az allergiások fellélegezhessenek. Továbbra is kitartok állításom mellett, hogy a parlagfű és pollendús rokonai meg a cigarettafüst az asztmás, allergiás panaszok oroszlánrészéért felelősek. Szerintem azokat, akik tesznek a parlagfűvel fedett terület csökkentéséért legalább az árvízi hősökkel kell egy napon említeni, ha ezt sokan nem is fogják fel.

Szégyenszemre én már nem tartozom közéjük. Korábban sok hektár megtisztíttatására lehettem büszke. A topic indításakor valójában toborozni szerettem volna, csak nem jó nótát fújtam.. Innen már csak az jön, hogy legközelebb én lopom a homokzsákot a gátról :-/

Előzmény: whisper (138)
joy Creative Commons License 2000.08.07 0 0 140
Miben különböznek?
Közelebb vannak Európához, és nem csak ugatnak róla, meg törvénykeznek, hanem tesznek ellene: Kaszálnak, legeltetnek (a négylábú funyíró még tejel is!), tisztán tartják környezetüket...

Nálunk, meg elsz.rják a pénzt beavatási ünnepségre, a Honpolgár, meg pusztuljon!

A marha úgy is maga alá piszkít: A városok-falvak bevezeto útjai mellett az árkok kész szemétdomb, amit a környéken lakók sz.rnak oda!

Előzmény: Törölt nick (137)
joy Creative Commons License 2000.08.07 0 0 139
Én otthon oszibarackttól kaptam súlyos kötohártya-gyulladást. Napokig durván bedagadt a szemem. A szemorvos adott valami csöppet, meg hogy kamillázzak. A csöppektol kiszáradt a szemem, és ég, a kamillától, meg szétázik a képem! Most mit csináljak?
Előzmény: whisper (138)
whisper Creative Commons License 2000.08.07 0 0 138
Hááááát, a magánszemélyt megbüntetik, ha a portáján parlagfű van. Az önkormányzatnál viszont senki nem foglalkozik a közterülettel, mert hát saját magukat nem büntetik meg, ugye? A közterületfenntartóknak meg elég összeseperni a szétdobált cigicsikkeket. Meg a fene tudja, mit csinálnak!
A Vigadó-téren nem jártam, de ha azt sem tartják rendben, akkor mit várunk el egy X. kerületi kihalt részen?
Szomorú!
Az allergiás meg fulladjon meg! Nekem még csak a szemem viszket estefelé. Szerencsére. De lesz ez még rosszabb is.
Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 137
Szlovéniából jöttem, egy kis faluban laktam. Jártam a hegyekben, tóparton, parlagfüvet nem láttam. Olyan helyeken, ahová józan ésszel nem tudod elképzelni hogy jutnak el a hegyek között, ápolt rétek találhatók. Na ott nem is fulladtam. A temetőben minden parcella egy kis, igényes kompozíció volt, művirág egy szál se.

Miben különböznek ők tőlünk?

Miért van Budapesten a Vigadó téren (!!!!!) parlagfűtelep?

Előzmény: whisper (136)
whisper Creative Commons License 2000.08.07 0 0 136
slr, ami engem nagyon mellbevágott az az, amit egy temetőben találtam. A gyalogutakon és a még "üres" parlagi helyeken burjánzik a parlagfű. De annyira, hogy derékig ér!!! A temető pedig közterület, az önkormányzat sajátja, elvileg kertészeik is vannak!
Hát ehhez nem tudok mit hozzátenni! Ez magyarország! Sajnos!
Előzmény: Törölt nick (135)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 135
Kipp-kopp!

Esetleg... netán... véletlenül... nem tud valaki beszámolni olyan történetről, hogy itt vagy ott egy korábban jelentős parlagfűtelepet sikerült felszámolni ilyen vagy olyan módon / hatásra?

Nekem úgy tűnik, legalábbis az útszéleket mintha rendszeresebben, szélesebb körben kaszálnák, mint korábban. Mondjuk ennek ellenére elég megrázó, mondhatnám lélegzetelállító érzés volt visszaérkezni Magyarországra...

Üdvözlettel SLR

Pepin Creative Commons License 2000.08.01 0 0 134
Az utóbbi években Clarytint. Valamikor régen próbáltam Zyrtecet, nem emlékszem, hogy problémám lett volna az alkohollal miatta - igaz, akkor csak sört ittam, abból is max. egyet naponta.
De ez valszeg. egyéntől függ és az is lehet, hogy ugyan bajod nem lesz belőle, de a gyógyszer hatása sem fog érvényesülni.
Előzmény: whisper (133)
whisper Creative Commons License 2000.08.01 0 0 133
A borocska jól hangzik, de a Zyrtecre azt írták, hogy No Alcohol.
Te szedsz valamit?

Akkor ez a korai virágzás nem jött be, szerencsére.

Előzmény: Pepin (132)
Pepin Creative Commons License 2000.08.01 0 0 132
Valami olyasmi, kevesebb hús, kevesebb sajt (bár rajtamaradt az étlapon), több zöldség (nyers saláták), gyümölcs, az innivaló ásványvíz, esténként egy-két pohár bor (legyen már valami jó is a napban:) és két hónapja no cigi.
Meg rendszeresen felállok a gép mellől és kibiciklizünk a családdal a Népligetbe.

Állítólag a korai jóidő miatt hamarabb virágzik, mint szokott.
Nem hiszem. Máskor ilyenkor már egymásra szoktunk tüsszögni munkahelyen az érintett kollégákkal, most meg még semmi.

Előzmény: whisper (131)
whisper Creative Commons License 2000.08.01 0 0 131
Életmódváltás=?kevesebb hús? Most én is próbálok csökkenteni a húsfogyasztáson, nem tudom meddig működök nélküle. A biztonság kedvéért betáraztam hatékony injekcióból is, nem szeretnék még egyszer a fulladás határáig eljutni.

Állítólag a korai jóidő miatt hamarabb virágzik, mint szokott.

Előzmény: Pepin (130)
Pepin Creative Commons License 2000.07.31 0 0 130
Ma volt néhány gyanús tüsszentésem, de csak egy-kettő és egyébként is már itt az ideje.
(Bár most kíváncsi vagyok, mert már 2 hónapja életmódot váltottam - állítólag használ. Megláttyuk.:)
Előzmény: whisper (128)
Herold Creative Commons License 2000.07.31 -1 0 129
Parlagfűügyben tünetmentes vagyok és nem szedek gyógyszert se. A csúcs pollenszám aug. 7. körül szokott kezdődni. Én eddig nem tapasztaltam, hogy korábban kezdődne a virágzása.
Előzmény: whisper (128)
whisper Creative Commons License 2000.07.31 0 0 128
Én már elkezdtem a Zyrtecet szedni. Sajnos nincs kontrollcsoportom, így nem tudom milyen lenne, ha nem szedném. Eddig tünetmentes vagyok, remélem még egy jó darabig kitart.
Ti hogy álltok a gyógyszerszedéssel??? Van már elegendő parlagfűpollen a levegőben?
TomVeil Creative Commons License 2000.07.15 0 0 127
Itt a rosszidő,
a gyógyszert sem kell szedni
és a szemcseppet is lehet hanyagolni....
Csak nálam van ez így vagy másnál is?

:]

nomira Creative Commons License 2000.06.26 0 0 126
Aki kíváncsi az, hamar... tudod! :P
Előzmény: PETYUS (125)
PETYUS Creative Commons License 2000.06.23 0 0 125
>de kiderített egy csomó olyan nyavalyát amiről egy árva mukkot se szóltam és tényleg van.

No mira gondoltál pl. ? :-)

Előzmény: nomira (124)
nomira Creative Commons License 2000.06.23 0 0 124
sti!
A Zöldlomb utcában rendel a dr.néni. Kell a neve is? Miért neked mit csináltak?
Gyalogk!
Mi az a Vega teszt? Lehet, hogy én alant azt ecseteltem, csak nem tudom, hogyan is nevezik.
A biorezonanciáról pedig írtam, hogy nekem nagyon ízlett. Persze nekem is volt anamnézisem, de kiderített egy csomó olyan nyavalyát amiről egy árva mukkot se szóltam és tényleg van.
nomira
Gyalogk Creative Commons License 2000.06.23 0 0 123
Járt már valaki Vega teszten? Mit gondoltok róla? Én tegnap mentem el óbudára, és igazából csak azért csináltattam meg, mert már ott voltam, de égbekiáltó kuruzslásnak tartom. (Disclaimer: mielőtt letámadna valaki, ez az én véleményem, amit én mondok, a magam nevében)
A következő szavak/kifejezések csak csökkentették a bizalmamat: biorezonancia, "az allergia akupunktúrás pontja", "frekvencia, vagy mi".
A tüneteket előre mondtam el, ezzel egybevágó lett a teszt eredménye, de így nem vagyok nagyon meggyőzve.
Ezt megnézhetnétek:
www.healthy.net/aaabem/EAV/eavexplained.htm

Vélemény?

whisper Creative Commons License 2000.06.23 0 0 122
Ma bejelentették, hogy korábban virágzik a parlagfű az időjárásra való tekintettel.
Kb. 2 hét múlva reszkethetünk! 8-((((
Ideje beszereznem a szükséges recepteket.
Dr. Égely Palánk Creative Commons License 2000.06.14 0 0 121
Herold, köszönöm!
Előzmény: Herold (120)
Herold Creative Commons License 2000.06.13 -1 0 120
Tudok egy sokkal egyszerűbb megoldást. A teletextet meg tudod nézni a weben is, itt:

A Magyar Televízió TELETEXT
Szolgálata

Itt írd be a 180-at, és rögtön bejön az aktuális heti pollenhelyzet. A >> jellel tudsz az aloldalak között mozogni.

Előzmény: Dr. Égely Palánk (119)
Dr. Égely Palánk Creative Commons License 2000.06.13 0 0 119
Szia Herold!

Kösz a választ. Nincs teletextem, úgyhogy elore is köszönöm, ha elküldöd azokat az adatokat. Pláne, ha nem statisztikai adatok, hanem a tényleges pillanatnyi állapotot mutatják. Azt tudom, hogy egyelore korai lenne a parlagfu virágzás, de ez az idojárástól függoen évente különbözo idopontokban kezdodhet. Ha úgy gondolod, hogy közérdeku a dolog, akkor légyszíves másold be ide az adatokat, ha nem, akkor meg kérlek küldd el emailben.

Üdv, Palánk

Előzmény: Herold (117)
sti Creative Commons License 2000.06.13 0 0 118
nomira!
Te hol homeo-patkoltatsz? Mert nekem ilyeneket nem csináltak, amit leírtál.
Előzmény: nomira (114)
Herold Creative Commons License 2000.06.13 -1 0 117
A parlagfű virágzásához még korán van. A teletext 180. oldalán van heti frissítésű pollenjelentés. Ha nincs TXT-d, szólj és kiírom az adatokat.
Előzmény: Dr. Égely Palánk (116)
Dr. Égely Palánk Creative Commons License 2000.06.12 0 0 116
Kedves mindenki!

Lenne egy apró kérdésem. Elkezdett már idén virágozni a parlagfu? Ha igen, akkor milyen súlyos a helyzet? Az ürömfélékrol ugyanezt kérdezném. Van valami link amin meg lehet nézni a napi helyzetet esetleg területenként?

Üdv, Palánk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!