A történet főhőse Durumó, egy csíki ördög, aki a Hargita tetejéről jó messze ellát és aki megkísérti a Székelyt, amikor rájön, hogy annak "gyengéje" a "gyengébb" nem.
Szereplők
Anda Chirpelean Ferenczy Csongor Gáspár Imola Hunyadi László
RENDEZŐ: Cselényi László ÍRÓ: Tamási Áron FORGATÓKÖNYVÍRÓ: Kolozsvári Papp László ZENESZERZŐ: Selmeczi György OPERATŐR: Zalányi Ferenc
A szépséges Denise gyámatyja a fiatal Pierre. Szomszédjaik, Fanchette és Catherine özvegyek, mindketten szemet vetettek a férfira. Pierre fontos levelet kap Párizsból a bácsikájától, így tudja meg, hogy estére gazdag lesz. Denise is levelet kap a bácsitól, aki estére a nagy fához küldi. A postás és az özvegyek is értesülnek a titokról, így ők is a nagy fához osonnak este, hogy megleljék a kincset.
Maros Gábor (Pierre) Oszvald Marika (Denise) Zsadon Andrea (Fanchette) Domonkos Zsuzsa (Catherine) Latabár Kálmán (Postás) Budapesti Operettszínház Énekkara MÁV Szimfonikus Zenekar Váradi Katalin (karmester) Rónai Pál (karigazgató)
Szorgalmi időszakban hétvégente van időm színházra, így most láttam csak, hogy megszűnt a szinhaz.hufórumha. Nagyon elkeserített, de remélem, hogy ez csak átmeneti állapot, majd egyszer azt is beintegrálják az szép, új oldalra, ami jelenleg elég sivár szeirntem. A régi csúnya volt, de tartalmas.
A hasonló nevű topicban sok film vált elérhetővé a rajongók számára, nagyon fontos része volt az internet műveltebb főinek.Remélem sikerül majd folytatni.
korábbi hsz-ben láttam, hogy a port.hu -ra is panasz érkezett. Hát nem is értem, miféle új inda pass-os regisztrációkat kérnek ezek az oldalak. Egy üzemeltetőhöz kerültek?
Sziasztok, örülök, hogy itt újraindult a fórum! Nagyon hálás lennék ha valaki megtudná osztani a Zenés TV Színház: Eljegyzés lámpafénynél c. műsort, ami 2016. november 20. vasárnap 00:20 - 01:05 lesz latható az M3 csatornán! Előre is nagyon köszönöm! :)
Privát írás lehetőségének, még csak a nyomát sem láttam itten ! Hol lehet itt privátot írni ?!?
Baráti üdvözlettel !:
Apazoli01 !
Van két darab Winchesterem ! A flash Video Downloader esetében, alapból, a Sata 1 Winchesteremre teszi a filmeket a Flash Video...! hol van Flash Video Downloader esetében, olyan beállítási lehetőség, ami például, a Video Download Capture esetében megvan ! Ott, ugyanis beállíthatom, hogy hová, illetve, melyik Winchesteremre tegye a filmet ! A Flsh Video Downloader is ?!?
Sajnos az eddig használt port.hu-ról le kell mondani, annyira megbízhatatlanná vált. Eddig legalább a műsorok időpontja megfelelő volt, most már az sem biztos, hogy az a műsor lesz, amit kiírnak. Az elmúlt két hétben többször is rá kellett jönnöm, rosszul programoztam.
Vándor László szobrászművész fiatal feleségével éppen nászútjukról van visszatérőben, amikor vasúti szerencsétlenség történik, és a fiatalasszony meghal, László pedig elveszti szeme világát. Anita, a fülkében velük együtt utazó, különös varázsú fiatal nő átveszi a feleség szerepét, és a férfi operációjáig segíti az állapotától megzavarodott férfit. A műtét után Vándor visszanyeri a látását, de Anita akkora eltűnik. A férfi mindent elkövet, hogy megtalálja a különös asszonyt.
Két évvel a forradalom után, a tizenhét éves Mansfeld Péter (Fancsikai Péter) a Széna-téri emlékeitől "megfertőződve" a felkelés újraélesztéséről és bebörtönzött sógora kiszabadításáról ábrándozik. Barátaival és a nála idősebb Blaski Józseffel elkövetett gyerekes csínyeik, kamaszos balhékkal és apró köztörvényes bűnökkel keverednek. Sorsuk akkor pecsételődik meg, amikor elrabolnak egy őrségben álló rendőrtörzsőrmestert (Seress Zoltán). A fiúk később vizsgálati fogságba kerülnek. Mansfeld Péter, hogy mentse a már életkora szerint súlyosan büntethető Blaskit és a többieket, a kihallgatások során mindent magára vállal.
Szilágyi Andor (rendező) Szilágyi Andor (forgatókönyvíró) Medvigy Gábor (operatőr)
SZEREPLŐK
Fancsikai Péter (Mansfeld Péter) Eperjes Károly (Bárányos) Maia Morgenstern (Mansfeldné) Jordán Tamás (Dr. Vágó Tibor) Pindroch Csaba (Blaski) Seress Zoltán (Vekerdi) Bárdi Gergő (Mansfeld Laci) Szabó Dani (Egei)
Lukács Margit tiszta szívvel, finom eleganciával beszél életéről, pályájáról. Részleteket láthatunk színházi- (pl. Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde - Az Éj), valamint régi, nagy filmszerepeiből többek között: Dankó Pista, Fekete hajnal.
Rendezte: El Eini Sonia Főszereplők: Lukács Margit
A mindenkori forradalmak törvényszerűségeit bemutató történet 1794. május-júliusában játszódik. A jakobinus diktatúra sikeres harcot vív a külső ellenséggel, a belső bajokon azonban nem tud úrrá lenni. Robespierre, ellensúlyozásképpen fokozza a terrort, s a Legfőbb Lény nevében az Ész és Erény irracionális rendjét akarja megvalósítani. A Konventben az ellenzék szövetkezik ellene, társaival együtt július 28-án ítélet nélkül lefejezik.
Rendezte: Mihályfi Imre Vezető operatőr: Illés János Operatőr: Berek Oszkár, Dancsók Zoltán, Szíjj Károly Szereplők: Dengyel Iván (David) Dörner György (Barére) Funtek Frigyes (Saint-Just) Gáspár Sándor (Lebas) Győri Péter (Tallien) Helyey László (Carnot) Iglódi István (Coffinhal) Kern András (Couthon)
Azt lehet tudni,hogy miért szűnt meg,és ki szüntette meg?Én személy szerint nagyon örültem, hogy megtaláltam,már évek óta kerestem az említett filmet.Valaki adott egy tippet,hogy írjak az M3 ,M5 nek,ők műsorra tűzhetik megint.meg is történt, de hiába, ha nem tudom pont akkor megnézni,felvenni.
Én is köszönöm, és köszönöm nektek a lehetőséget!!!Még a szemem is könnyes lett mikor láttam a Kilenc hónapot..ezt csak az érzi,aki ott nőtt fel...A gyár valójában nem téglagyár volt, hanem az ÓKŰ..(ózdi kohászati üzemek),a Kék Acél étterem már rég megszűnt, de Velence városrész még most is áll, nemrég újították fel...
Tele Jazz Pódium a Globe Royal Mulatóban. A műsorban elhangzó művek: It Don't Mean a Thing; Tuxedo Junction; Felmegyek hozzád; Java Jive; How High the Moon; All The Things You Are; Route 66; Undecided; Tea for Two; Birdland.
A 46.Magyar Fodrászversenyre készülő Szépség Háza Szövetkezet lelkes régi dolgozója, Tilda fiatal tanítványával, Viktorral érkezik. Tart attól, hogy a verseny nem őrzi meg tisztaságát, ezért minden zsűritagot és az elnököt már előre felkészíti. Ám Tilda tevékeny, sürgő-forgó magatartását nem tudják elviselni a szakmabeliek. Egy váratlan incidens Tildát ledönti a lábáról...
Rendezte: Félix László Forgatókönyvíró: Polgár András Operatőr: Mestyán Tibor
Szereplők: Bánsági Ildikó Benedek Miklós Buss Gyula Gobbi Hilda (Tilda) György László
Egy gyógyfürdőben sorozatos markecolások történnek. Két nyomozó igyekszik fényt deríteni az esetekre, de eközben két gyilkosság bolydítja fel a gyógyfürdőt...
Rendezte: Bácskai Lauró István Forgatókönyvíró: Gulyás Péter Pál, Polgár András, Császár István, Gulyás Péter Pál Operatőr: Nagy József Szereplők: Cserhalmi György (Kocsis) Dózsa László (Medvegy) Eszenyi Enikő (Barbara) Hollósi Frigyes (Oltványi)
Egy gyógyfürdőben sorozatos markecolások történnek. Két nyomozó igyekszik fényt deríteni az esetekre, de eközben két gyilkosság bolydítja fel a gyógyfürdőt...
Rendezte: Bácskai Lauró István Forgatókönyvíró: Gulyás Péter Pál, Polgár András, Császár István, Gulyás Péter Pál Operatőr: Nagy József Szereplők: Cserhalmi György (Kocsis) Dózsa László (Medvegy) Eszenyi Enikő (Barbara) Hollósi Frigyes (Oltványi)