Keresés

Részletes keresés

Darwin&isten Creative Commons License 2019.11.06 -1 0 1215

Az összes nickeden tudjátok mi az ateizmus ?

 

Tanuld meg, igaza van Boldogkőinek :

 

Az ateizmus az emberi értelem, a józan ész, a racionalitás megnyilvánulása az istenhitek területén.

 

Ugyanis a vallások istenei a valóságban nem léteznek, csak kitalált elképzelt entitások.

Előzmény: Törölt nick (1214)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1214

Azaz akkor is tagadásvallásos ateista maradsz,

ha sem tudományosan, sem logikailag,

sem empirikusan nem igazolható, hogy van bármi értelme is?

 

Jól teszed, hiszen egyre többen tudjuk, hogy az ateizmus is csak egy hitre alapuló vallás.

Egyre több rá a bizonyíték és egyre többen tudják.

 

 

Előzmény: Darwin&isten (1212)
pk1 Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1213

... éppen ezért van az első tisztnek kapitányleütési kötelessége  - aztán az eszméletlen kapitány már nem tiltakozik kimentése ellen.

Előzmény: Darwin&isten (1212)
Darwin&isten Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1212

A kapitánynak a süllyedő hajón kell maradnia egyedül is.....

Előzmény: ErkölcsTan (1211)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1211

Boldogkői elkövet egy olyan hibát, (most tudtam meg) amitől óvtam, és emiatt már sajnos a "zombi" létben marad, hiszen magát is annak vallja. A vita ettől elképzelhető, hogy fog a részéről értelmes dolgokat is tartalmazni, sőt talán olyanokat is, ami tőlem való, de már nem érdekel. Leírtam. Neki is fontosabb a tagadásvallása az ellenkezés. Mint a tudomány ilyen téren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darwin&isten Creative Commons License 2019.11.06 -1 0 1210

Igaza van Boldogkőinek :

 

Az ateizmus az emberi értelem, a józan ész megnyilvánulása az istenhitek területén.

 

Te ezt köpködöd mint SZARion hittársad. / azaz Boldogkői véleményét is /

Előzmény: Törölt nick (1207)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1209

Ateizmus is Marhaság

 

Kitalálok valami nyilvánvaló Marha-ságot az Isten-ségekhez hasonlóan. Nagy "M"-mel, mert ebből csak egy van. Ezt a Marhaságot sokat tagadják. Mi értelme van nyilvánvaló Marhaságot tagadni? Tudományos és logikus szempontból semmi értelme.

 

Legyen ez a Marha-ság Karakutty.


Karakutty: A Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty teremtette Istent jókedvében az igazsággal együtt, hogy ez az állítás, biztosan igaz lehessen. Amúgy meg egy általam kitalált mesterséges szó, amit a "para", "Karakum" sivatag, "potty, putty" hangutánzó szavakból raktam össze. Azt kívántam vele bizonyítani játékosan, hogy definiálatlan dolgok létét, vagy nem létét lehetetlen eldönteni, továbbá egy logikai hurkot képeztem vele a világegyetem, Isten és Karakutty teremtéselméletében.

Utólag, kb. 2 év elteltével a használata után derült ki számomra, hogy Indiában létezik egy ilyen nevű vasútállomás és helység. Egyesek állítása szerint hindi nyelven a kara = jó , kutty = levél üzenet, hír, tehát összerakva ; karakutty = jó hír, jelentésekkel bír. Hogy ez igaz, vagy sem még nem jártam utána, de mindenesetre az ilyen formán, két részre bontott szó, külön külön igen gyakori indiai név.

Tehát Karakutty, mint Isten teremtője nyilvánvaló marhaság, akárcsak a bibliai Isten, mint a világ teremtője. Talán csak néhány évezred különbözteti meg őket, mert az egyiket több ezer évvel ezelőtt, az utóbbit meg csak néhány éve találták ki.

Nos vizsgáljuk csak meg, hogy mi értelme is van egy ilyen nyilvánvaló hülyeséget tagadni? Az Isten tagadóakat ateistáknak nevezik, ezért a Karakutty tagadókat nevezhetjük antikarakuttyistáknak. Tehát ha ma valaki antikarakuttyista világnézetet hozna létre és terjesztene, mennyire is vennék komolyan? Azt hiszen nem kell részleteznem. Akkor viszont az ateizmus sem különb ennél egy cseppel sem. Annyi a különbség talán, hogy az egyik 10-12 éves, a másik meg egy több ezer éves Marhaság lereagálása.

Sőt az ateisták és az istenhívők nagyon egységesek egy dologban. Mindkét világnézet/vallás antikarakuttyista. Mindkét világnézet szigorúan tagadja a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty Létezését, aki Istent teremtette.

 

 

Tehát miről is van szó egyszerűbb embereknek egyszerbben? Képzeljük el, hogy szülők milliói verődnek csoportba a télapó létezése ellen. Szervezetbe tömörülve adnának előadásokat a kis gyerekeknek, mondván:

- A télapó létezésére semmi bizonyíték nincs, logikátlanság, baromság!!!

Hiába kétségtelen hogy a télapó létezése egy vicc, ennek a komolykodó tagadása épp úgy lealacsonyítja a tagadókat, mint a télapóban hívőket. Ki venné komolyan ezeket a tagadókat, akik komoly előadásokat, pénzt és időt nem kímélve bizonygatnák a télapó nem létezését? Különösen akkor, ha tekintetbe vesszük, hogy pontos meghatározást, leírást egyik sem tud adni arról, hogy pontosan milyen tulajdonsággal rendelkező télapót is tagadnak. Hiszen több kultúra által kitalált télapó meghatározás is van. Az is fontos, hogy a télapó - mint jelenség az ténylegesen létezik az emberek képzeletében.

Az egy másik kérdés, ha eme télapó hitnek lennének komoly negatív, illetve káros következményei az emberekre nézve, akkor valamiféleképpen kezelni kellene a problémát ez tény. Ennek a helyes módja viszont nem a télapó tagadása, amolyan egyenrangú vitapartnerként kiállva... - Hanem az, ha szemléltetjük hogy az egész télapó kérdés egy vicc, baromság, játék - és ekképp is kell kezelnünk.

Darwin&isten Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1208

Tényleg írni kellene Boldogkőinek, mi az elérhetősége ?

 

1. A fórumon mások köpködésére használod a nevét.

 

2. Az idióta találmányod / tudományosan létező istened / igazolására, az egyetértése nélkül.

Előzmény: Törölt nick (1205)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1207

Hit, vallás, tudomány panelbeszélgetés 1. rész

 

Nekem egyetlenegy részlet tetszett csak az egész vitából amelyet végignéztem, amikor Zsolt elemezni kezdte az agnoszticizmus értelmetlenségét. Valóban az, sőt ha tovább tudja bontogatni a szálat, akkor arra is rájön, hogy hasonló gond van az ateizmussal is, amely "zombi-csoport tagjának még vallja magát. Ezt is sejtheti már hogy nem teljesen jó, hiszen ezt meg éppen a vita elején vetette fel. (atudósok/asciensek) Igen egy tudósnak be kell tudnia látnia, hogy téved ha észérvekkel meggyőzik. .... ha csak nincs kényszerképzete, ami egy pszichológiai elmebetegség és az meggátolja ebben. Jómagam nem fogadok el ilyen vitameghívásokat, pedig többet kapok mint Zsolt, mert értelmetlenek. Akkor lenne értelműk, ha az elején kikötnék, hogy egy ilyen vita, akkor vita, ha a feleknek legalább helyesen kell érvelniük és az érvelési hibák használata tilos.

 

pontos idézet:

 

Boldogkői Zsolt-> "Ateista vagyok, de a szót nem szeretem, ez nem vallási alap. A tudományban és a józanészben kell lennie az alapnak. A vallásos embereket sem illetjük „aszcientistáknak”. (szcientisták csak a természettudományban bíznak)  A tudomány és a racionális gondolkodás a vallással nem egyeztethető össze. Számomra az ember tisztelete az első sorban foglal helyet. Az emberek gondolatai személyesek, az ártalmas gondolatok már nem, a vallás nem ilyen."

Törölt nick Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1206

Azért a legfőbb logikai probléma az az ateistákkal, hogy ragaszkodnak egy elavult és mára már bizonyítottan rossz ideológiához, az ateizmushoz. Az egyistenhívők kényszerképzetéhez igazított istenképükhöz. Lehetne ez másként is. Mert ha elismernék, hogy a tudományos módszertannal meghatározott Isten létezése tudományos tény, akkor ugyebár megbuktak, úgy hogy lényegében még is győztek. Na ezt nem tudják feldolgozni és felvállalni sem. Pedig nem lenne túl bonyolult dolog eldobni egy ilyen célért az ateizmust és helyette mondjuk a racionalista, vagy empirista jelzőt használni magukra.

Törölt nick Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1205

Hazudj még Pinokkió! Nőjjön az orrod! :-)

Előzmény: Darwin&isten (1204)
Darwin&isten Creative Commons License 2019.11.06 -1 0 1204

Boldogkői nem foglalkozik veled, nem hirdeti igaznak az istened létezését, nem érdekli a fórumozásod

Előzmény: MemetikaTan (1196)
Elminster Aumar Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1203

Nem az.

Ez a "definíció" a te személyes és hamis monomániád. Erre utaltam, amikor azt állítom, hogy még a legegyszerűbb fogalmakkal sem vagy tisztában, így nagyon valószínű, hogy egy k...va szót nem értettél meg Boldogkői Zsolt könyvéből se.

 

 

A valódi definíciót az angol wikipédia Atheism szócikkében mindenki elolvashatja.

Előzmény: Törölt nick (1202)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1202

ateizmus:   Tagadás vallás. Árnyékbox mások képzeletbeli barátaival. Egy ellen ideológia, ami maga is dogmatikus és logikátlan. Egyben egy hasznos ellenségkép is a monoteistáknak. // rövidebben: egy memetikusan terjedő és fertőző kényszerképzet.

Előzmény: Elminster Aumar (1201)
Elminster Aumar Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1201

"azzal amivel vitázol, azt nem én állítom, hanem Boldogkői Zsolt akadémikus és egy könyve is van róla:"

 

Nagyon valószínűnek tartom, hogy te személy szerint egy árva büdös szót nem értettél meg Boldogkői Zsolt könyvéből, és ezért HISZED azt, hogy a te alaptalan állításaidat alátámasztja a valódi hozzáértő kutató írása. A véleményemet alátámasztja az itteni fórumtevékenységed, ami ékesen bizonyítja, hogy olyan egyszerű fogalmak megértésére sem vagy képes, mint hogy mi az "ateizmus" definíciója.

Előzmény: Törölt nick (1198)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1200

Abban van szembenállás, hogy mindenki zombi, vagy sem.

IGe szerint  nem mindenki zombi és aki az, az is gyógyítható.

Neked amit írtál Boldogkőivel kell vitáznod. Tedd vele!

 

 

Előzmény: Siphersh (1199)
Siphersh Creative Commons License 2019.11.06 -1 0 1199

Jó, hát, szerintem meg nagyon enyhén szólva illene felfognod, hogy nem azzal vitázom, amit ő állít, hanem azzal, amit te állítasz. Ráadásul még teljesen függetlenül is attól, hogy egyáltalán pontosan idézed-e őt, vagy nem.

 

Meg hát mondjuk szerintem azt is illene tudnod, hogy a "vs" nem összehasonlítást jelent, hanem ellentétet vagy szembenállást, de mindegy.

Előzmény: Törölt nick (1198)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1198

Ugyebár azért gondolom illene felfognod, hogy azzal amivel vitázol, azt nem én állítom, hanem Boldogkői Zsolt akadémikus és egy könyve is van róla:

 

Előzmény: Siphersh (1197)
Siphersh Creative Commons License 2019.11.05 0 0 1197

Ha az emberek "kivétel nélkül" zombik a mémjeik miatt, annak pont az a tanulsága, hogy senki ne higgye magát különbnek. Szóval az, hogy "majdnem azonos álláspont egy adott népességet nézve", teljesen nevetséges ferdítés, mert pont a lényegében ellentétes.

 

Ez kábé olyan, mint ha arra, hogy minden ember egyenlő, azt mondanád, hogy minden ember egyenlő, kivéve a négereket, és akkor az majdnem azonos álláspont egy adott népességet nézve.

Előzmény: Törölt nick (1184)
MemetikaTan Creative Commons License 2019.11.05 0 0 1196

Te meg az összesen buta "zombi" ahogyan Boldogkői Zsolt akadémikus jellemezné a jelenségedet, amit képviselsz.

Előzmény: Darwin&isten (1195)
Darwin&isten Creative Commons License 2019.11.05 -1 0 1195

Az összes nickeden tudós vagy ??  Hahaha.... :-))

Előzmény: Törölt nick (1194)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.05 0 0 1194

Csak tedd a dogod, mit Pinokkió.

Nőjjön az orrod, és hazudj!!!

 

.. tudományosan tudjuk hogy ezek a téged zombiként irányító mémek hatása.

Előzmény: Darwin&isten (1193)
Darwin&isten Creative Commons License 2019.11.05 -1 0 1193

Ha 1000 helyen tartják ökörségnek a kreálmányodat, te azt te élénk érdeklődésnek hazudod.....

Előzmény: Törölt nick (1192)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.05 0 0 1192

Aham. A végén még fizetnem kell neked a szolgálataidért. :-)

Ja ezt csak vicc volt, hiszen ingyen teszed.

 

Tehát írd még le vagy 1000 -szer !!!

Vagy ezer különféle netes helyen!!!

Ja és azt ki ne hagyd, hogy el ne olvassák!

 

Előzmény: Darwin&isten (1191)
Darwin&isten Creative Commons License 2019.11.05 -1 0 1191

Nem a te förmedvényed : a nagybetűs isten létezése tudományos tény ?? Hahahah... :-)))

Előzmény: Törölt nick (1190)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.05 0 0 1190

Azaz magadról.

Előzmény: Darwin&isten (1189)
Darwin&isten Creative Commons License 2019.11.05 -1 0 1189

Csak a hülyeségedről rántom le a leplet. 

Előzmény: Törölt nick (1188)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.05 0 0 1188

Te jössz ide ebbe a nem neked való topikba.

Menny ateista szentülősbe, olyan is van!

Előzmény: Darwin&isten (1187)
Darwin&isten Creative Commons License 2019.11.05 -1 0 1187

Te nyomulsz itt a nickjeiden..... :-))

Előzmény: Törölt nick (1186)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.05 0 0 1186

Ne zaklasd magad itt.

Lehet törölni saját magadat innét a fórumról is.

Csak néhány kattintás.

Előzmény: Darwin&isten (1185)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!