Kicsiny, önszerveződő csoportunkat elüldözték a terminálról, a topic itt folytatódik. A topic témája főképpen az aktuális lomi időpontok, lelőhelyek, tippek stb megosztása a tagok, olvasók közt.
Hát igen!Az embereknek szerintem a mai világban segiteni kéne egymást és nem pedig azon elmélkedni hogy lehet a másikal jol ki cseszni!Én nem tudnék senkinek se ártani nem értem másnak miért nem megy ez!
Helytol fugg. Van ahol havonta, van ahol evente/felevente kiteheti az utcara /egy gyujtohelyre midnenki azt, ami nem kell neki. Mivel a lakasok kicsik, a hasznalt cikknek nincs ara, ezert szinte olcsobb kitenni a nem kello cuccot az utcara mint ocskast hivni, aki szinte semmit sem ad. Akinek kell, az meg elviszi a cuccot. Mindent rendezetten, epen, becsomagolva, alkatreszesul tesznek ki. Hisz jo lehet az meg masnak!
Es persze nem titkos az idopont!
En teljes agynemugarniturat, futonokat, szekeket, asztalt guberaltam. Ismerosem - aki ilyen szempontbol jobb helyen volt- tevet, radiot, szekrenyeket. A szekrenyt egyebkent a korabban guberalt biciklije pedaljara allitva vitte haza ( vietnamban tanulta a technikat). Hja es biciklit is guberaltam (eleg ocskat)
Szemetet pesze senki sem dob ki ilyenkor (hisz a szelektiv gyujtobe pl a paradicsomkonzerv dobozt KIMOSVA teszik bele). Ott MINDEKI betartja a szabalyokat.
Ilyen a nyárspolgári lét. Lehet hogy A kedves szomszéd játsza az eszét, közbe lehet hogy szart eszik késsel-villával, hitelből van még az alsó gatya is rajta, bombázza segélyért az önkormányzatot stb... A becsületes lomis neki nem "kóser" Pedig gondolhatná, mikor megkérdeztek annak idején, hogy: "mi leszel ha nagy leszel?" nem azt válasszoltad hogy: LOMIS. Csak ez egy ilyen ország.
Ma volt életünk legnehezebb napja !Ma volt nálunk az önkormányzat,antsz,tüzoltóság....stb!Telepengedély miatt mert van egy szomszédom aki állandoan feljelentett,mert lomizásbol élünk és szurja a szemét a munkánk,én ebböl tartom el a családomat és én erre tettem fel a párommal eggyütt az egész életünket van 3 kislányom és én is nagyon sokat lomizok nekik ruhát,játékot...na a lényeg nem aludtam egész éjjel de megérte meg kapom az engedélyt de szerontem én leszek az elsö az országban akinek lomizáshoz engedély kell.Valoban nagyon nehéz megtalálni hogy mikor hol van lomi mi bejárjuk az egész országot szinte egyedül pestre nem mertünk még menni mert a lomfoglaloktol azért egy kicsit tart az ember de ahogy el nézem sokan vannak akik pesten lomiznak jövöre én is megprobálom!
Nah szóval: a Havannán lakom, és ha valaki eljön, és leviszi a hűtőnket, cserébe kap egy félig működő Thomson music centert (rádió jó, kazettát lejátszik, de nem teker, CD már hulla, távirányító jó, hangfal nincs). Nem mintha nem tudnám egyedül kidobálni őket, de jobb lenne, ha nem széttörnék a magnót azért a 10 gramm rézért, hanem valaki használná.
Egyébként nem elüldöztek titeket, hanem csak véget vetettek egy a kezdetektől teljesen OFF topicnak. Ahhoz képest nagyon sokáig megtűrték. Itt a zindexen jó helyen van.
Hugomnak is nemreg szuletett gyereke, alig kellett valamit neki is a boltban venni, halom jo cuccot talaltunk a lomi korutakon.
Ezt a topicot az informaciok csereje erdekeben hoztuk letre annak idejen. Mindenki tud itt valamit, a sok kicsi info osszegyujtve sokat er. Ha erdekelnek ezek a dolgok, latogass ide gyakran, erdemes lesz.
Elso korben egy kis aprosag:
A kovetkezo lomi a XVIII kerben lesz nov 2-13 kozt.
Szeretek lomizni:) Minidg nagyon jó cuccokat hozok el a kocsi megpakolva van mindig,és nagyon hasznos dolgokat hozok el amik már másoknak nem kell de nekem méág szükség lehet rá mert esetleg nincs oylanom, vagy egyszerüen éppen szükségem lenne rá.Volt olyan, amikor terhes voltam, és 2 zsák baba ruhát,pólyával,3 pólyahuzattal,hoztunk el egy helyről amit éppen rakott ki nekünk a hölgyike amiket aztán felis használtunk,nem is vettünk babarucikat csak egyet kettőt,mert annyi volt,és szinte újjak voltak,semmi bajuk nemvolt, azóta is hálás vagyok annak a családnak akik ki tették azokat.Sőtt !! El ne felejcsem, h babakocsit sem kellett vásárolnunk, metr még szülés előtt azt is ki tettek, ami persze mindenhol méregdrága, és ababakocsi teljesen jó állapotban volt,a szine is megfelelt, 2 évig használtuk,és amikor megválni kellett tőle még sajnáltam is.Az ami másnak már nem kell másik családnak lehet jól jön.Sztem ez nagyon jó,bár az ottani néhány lomisoktól nem lehet szépen lomizni, mint annakidején,,már nagyon sokan vannak lomisok, és mercivel is vannak többen is,és a szegényektől el veszik azt is azt a kicsit is.! De sajnos ilyen az élet ! De ettől függetlenül,én nagyon szeretek lomizni, a gyerekeimnek rengeteg játéka is van mert mindig hozok nekik :) Mindig találok valamit ami a 3 kislányomnak is kellhet,nameg konyhai felszerelésem már annyi van ,hogy csoda.Turmixgép,daráló,dagasztógép,mikró,melegszendvicssütő,piritós,teafőző,és mind szinte újonan !!! Többet dobozolva hoztam el a használatiutasítás is benne volt :) Sőt még cumisüveg forralóm is volt amikor babáztam még :) Huha ezeket felsorolni is kevés a hely....! Én félek szinte mi lesz ha betiltják a lomizást? Már mostis hiszen senki soha nem tudja hol és mikor lesz,,,ha van kapcsolat akkor szerencsénk van,,,ennek köszönhetően nekünk szerencsénk is van :)) De ettől függetlenül félek, nehogy megszünjön ez a " jó világ" mert sokaknak betesz majd.Végüis ha azt nézzük,,mindennki jól jár.Mivel a vasasok el viszik a vasat ahová kell, a vasas is jól jár mert át veszi,és le adja amiből neki lesz pénze és aki át veszi azmeg csinál a vasból azt amit kell ugyebár,,,és a haléktalannak is jól jön aza csepp pénz főleg ha be jön az itéletidő.Nade végülis a merciseket nemértemmeg, nekik már ugyis van mit a tejbe aprítani, miért veszik el a szegényektől még ezt a picit is ??!!Mert nekik több kell :S Mindegy,,én addig megyek amig csak lehet :) van 3 kislányom,mindig jól jön aza cipő,ruha kabát főleg h most jön a rossz idő is,,,egy normális cipő már 8000 ft.-ami ennél olcsóbb,,,az tart kb 2 hónapot és dobhatod ki :S 3 gyereknek ez már egy egész vagyon.És hol van még a ruha,az ovodába amiket vinni kell vagy uiskolába pénz stb...nehéz megélni,,és ha igy kiegészítjük a családi kasszát akkor már győztünk :) Ennyi. :) Jó lomizást mindenkinek aki jár, és ha valaki éppen kipakol akkor szóljon nekem linuska26@citromail.hu :)))))))))))))))))))))))
2.) Írtam egy emalit név cím telefon, úgyan írnák meg mikor, Semmi.
3.) Na majd telefon, beszéltem a telefonközponttal, nyomja meg az 1. 2. 3. gombot. Semmi! Nesze neked közszolgáltatás!!
Gondoltam Érden megkérdezem az egyik lomizásból élő család fejét. (Épp a Merciből pattant ki.) Október első hete úgy emlékszik. Holnapra pontos dátumot mond.
Na erre varjunk gombot. Nekem titkosítva 100 évre, de ő már tudja...
Pár nappal később:
Budatétény lomtalanítás október 15. Elötte 2 nappal Rózsavölgy, 14. Budafok Felsőváros(Deák figyelj!), 16. Baross, 17. Nagytétény, A lomis család feje 1 napot tévedett. Ez valami döbbenetes! Egy egész paksamétája volt tele időpontokkal.
Csak nekünk titkos.
"jobb" helyeken hozzánk hasonló mezítlábas, műkedvelő guberálóknak 0 esélye van. Ugyanis a terep fel van osztva. Már napokkal előbb kitelepülnek. Sátrakban, ócska zsiguláterekben ott laknak a gyűjtőpontokban. Az utcákon nem ritka a rivális csoportok összecsapása sem. :-( Igazi kisebbségi folklór.... :-)
Az automat i lenyegeben guberaltam: a szerviz hatso udvaran allt elhagaytva. Csak az uj gumikert (tukorradial volt rajta) es a vizsgaert kellett fizetnem (nem keveset), a kocsit 10 ezer jenert (20 ezer ft) vagtak hozzam.
Persze az auto mar os oreg volt, epeszu japan nem veszi meg: teljes 7 (hetes) eves legkondis, poccenesre indulo diesel Toyota Corona volt.
A Terminalon futott par evek ota kis topicunk, idaig. ( http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=34819 ).
Valakinek nagyon szurhatta a szemet, igy a topicot zaroltak. Kar lenne az ott osszejott kozosseget szelnek ereszteni, igy athoztam ide temat. Remeljuk senkit sem zavar a tevekenysegunk.
A tema fo celja az informaciok megosztasa a csapattagok kozt, de minden erdeklodot, segitot vagy leendo csapattagot szeretettel varunk. Esetleg lom eltakaritasban is segithetunk, ha valakinek erre lenne szuksege.
Termeszetesen lattam, hogy mar van par lomis topic itt, de azok elhaltak es temajuk egy dologra osszpontosult, stb.