Mi törtent, keves volt a nyereseg tavaly? Ericsson gör nära 31 miljarder i vinst och delar ut hur mycket pengar som helst till aktieägarna. Ändå får tusentals människor sparken.
Sziasztok.Én segítséget szeretnék kérni.Szeretnék kimenni Svédországba dolgozni,de nincs ismerősöm aki ebben tudna segíteni.Nem azt szeretném kérni,hogy valaki juttason ki,hanem segítségre lenne szükségem arra nézve,hogy milyen közvetítő céghez forduljak.Olyan ember segítségét szeretném kérni aki már dolgozott kint és egy közvetítő cégen keresztül juttot ki.Annyi átverésről lehet hallani,hogy nem tudom merre induljak el a keresés útján.Ha valaki tud és segítséget is nyújt azt megköszönöm.
Mennyire van lehetőség kint elkezdeni a szakorvosképzést? Mennyire szabad a szakirányválasztás?
Ha megtanulsz svédül, akkor épp olyan jogod és lehetöséged van a svéd szakorvosképzésbe jelentkezni, mint az itt végzett orvosoknak. Szabadon választhatsz szakirányt, de vidéki helyekre nyilván könyebb bekerülni, mint az egyetemi klinikára vagy nagyvárosok kórházaiba.
Az viszont igen valószínütlen, hogy találsz olyan helyet, ahová nem-szakorvosként nyelvtudás nélkül fölvesznek, és vállalják a nyelvtanfolyam megszervezését, finanszírozását (megfelelö szakvizsga birtokában viszont könnyen lehet ilyet találni). A mi klinikánk volt tudtommal az elsö, aki frissen végzett magyar orvosokat fölvett ilyen feltételekkel. Be is telt a létszám egy pillanat alatt. :-) Nem tudok arról, hogy másutt lenne hasonló akció, és mi sem tervezünk újabb hullámot.
Úgyhogy azt tanácsolom, hogy vagy szerezd meg odahaza a szakvizsgát (tudom...), vagy tanulj meg svédül.
Szia! Végigolvastam a topicot de még mindig vannak kérdéseim. Hatodéves orvostanhallgató vagyok, június környékén fogok végezni. A rezidensképzésről senkinek sincs semmi fogalma, hogy hogyan is lesz ősztől. Szóval sajnos nem nagyon látok lehetőséget itthon maradni. Mennyire van lehetőség kint elkezdeni a szakorvosképzést? Mennyire szabad a szakirányválasztás? Svédül nem beszélek, de angolul igen. Ja és még egy: a párom informatikai mérnök, szerinted ő mennyire kapna állást? Esetleg tudsz valami angol nyelvű oldalt ajánlani a témában, mert svédet azt találtam bőven :) Köszi
Tudtok valami olcsó szállást Stockhomban? A páromat szeretném meglepni a szülinapján, repjegy lenne egész olcsón, de szállást egyelőre nem sikerült találnom. Valami tipp?
Tudtok olyan helyet a neten , ahol előre lehet lefoglalni Birka szigetére való hajóútat és Birka-n való belépőket ?
Birka belépőket csak csoportos forában találtam , ez azt jelenti hogyha ketten szeretnénk meni egy adott hajóval , akkor ez nem lehetséges előrefoglalással ?
Sårgaborsobol sok hussal /normålis esetben/ keszul, hasonlo a mi felesborsofözelekunkhöz, csak itt a hust belefözik es pl krumplit-repåt-paszternåkot-hagymåt is föznel bele. Amit otthon a svedek csinålnak, az messze veri a boltit, de a bolti is ehetö. A Bruna bönor, vagyis a barnabab"szosz" Nekem nem jött be. Edes bobpure. Ök eves elött tesznek hozzå mustårt is, de nekem ugy sem izlik. Tul edes. A kallops viszont isteni, meg a bolti mikros våltozata is. Ez egy repås marharagu tejszines szoszban. En csinåltam itthon is, es mondhatom, szinte veri a mi marhapörköltunket, de legalåbb is egy szinten van vele.
Vajon sutött citromborsos fjärillsteak:9 Vagyis pillangosteak, lazacbol. Mondjuk kapros lime szosszal:) Na az isteni.Meg az összes többi hal, na meg råk, meg minden.
Ha elakarod buvölni öket, akkor sussel nekik påj-t:) Ezernyi valtozata van¨, megunhatatlan. A Pkm tevalyi meg tavalyelötti szåmaiban talalsz egy vagon igazi sved receptet. Volt ott egy rovat, amiben honaprol-honapra sved recipek voltak. A blodpudingot mi sem esszuk meg. A fiam mindent megkostol, Ö kiprobålta, de veszettul köpködött töle:D Viszont a piritos vajjal, egy szelet sajttal, es narancslekvårral /bår hulyen hangzik/ de isteni:)nezz mailt, Ment pår sved recept:)
Travel card ügyben kicsit leeht félreérthető voiltam , sima travel card-ra gondoltam , de azt közben kinyomoztam az sl oldalán hogy mennyi is az annyi :)
A Nemzeti park tippet köszi :) felvettem a listámra :)