Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 209

Összefoglalva ezeket az eszmefuttatásokat én azt vallom hogy egy kutya akkor jó ha a fejében rend van és tudja mi a dolga hogy azután a homloka nem olyan szögben áll vagy a nagysága 5-10 cm rel alacsonyabb vagy magasabb..

Nem számít.

Germán ember sincs csak olyan tipus.

Pedig de sokat filozott rajta egykoron egy Hitler nevű káplár.

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 208

Persze,igen.

Én kb 12-13 éve bele voltam bolondúlva a Sarplaninacba(a mai napig is:))

Voltam jugóba annak idején mivel ugye az a terület az őshaza(makedónia)

Ott a kutyák(a hegyi kutyák)Nem nagyon mentek volna át a tenyészszemlén:))

De A városokban és falvakban lévők meg valszeg nem tudták volna a dolgukat ÚGY mint az ottani kint élő ebek.

Voltak tarkák ,fülenincsek farkuknincsek,kissebbek nagyobbak,acélszürkék,fehérek..

És farkasölő volt mind(ott így nevezik őket.)

Van egy régi fekete fehér filmem a Sarp-okrol ahogyan annak idelyén szelektálták őket hogy mi alapján volt jó kutya ill.házörző.

A szöges nyakörvet nem rakták minden kutya nyakába ami úgy nézett ki mint egy hegyi kutya.

Tehát a jó kutya mindig relatív,mert amire szükséged van azt megkapod benne és akkor az az igazi..szerinted(szerintünk)de ez másnak csak egy kutya és úgy néz rá hogy nem szebb jobb stb mint az övé.Mert ugye az enyém mindig szebb éj okosabb és ügyesebb:))))

 

Néhány könyvet nézz át!

Pld az általam annakidelyén nagyra becsült Farkas László könyvét.

A fickó reálisan és józanúl látta a dolgokat a kauval kapcsolatban.

Előzmény: Dorcí (206)
Dorcí Creative Commons License 2007.11.18 0 0 207

A lelkiismeretes tenyésztőnek semmi köze nincs a maffiához, ismerek egy párat és ez hülyeség!

A tenyésztés nem csak küllemi adotságokból áll hanem a temperamentum megörzéséből is! A gond abbol adódik, hogy nem lehet utána nézni a felmenőknek milyen betegségek fordultak elő ha nem tudom kik voltak névszerint!

Akkor te is tenyészted a fajtát csak önálló szabájok szerint szelektálod ahogy neked tetszik! Azért szüretsz diszpláziára? Mert a leendő gazdi nagyot fog szívni ha az lesz a kutyusa mert akkor oldalanként kiperkálhat a műtétért legalább 40.000 ft-ot és a két oldallal együtt meg az plusz a vételárral ugyan ott van minta  bejegyzett tenyésztőtől szerződéssel vett volna kutyát amire garancia is van! De persze ha vállalsz garanciát és  szerződést is adsz illetve ha esetleg előfordult vagyelőfordul diszpláziás és kifizeted a műtét árát akkor semmi gond csak akkor a DP hordozót ki kell vonni a tenyésztésből!

 

Előzmény: Törölt nick (183)
Dorcí Creative Commons License 2007.11.18 0 0 206

Ahány ember annyi féle és azért vannak a fórumok, hogy inteligensen az emberek elmondják a tapasztalataikat , véleményüket és észrevételeiket! Én nem gondoltam, hogy durci vagy remélem rólam sem ez jött le.

Jelen pillanatban én is csak mint látogató járok kiállításra! A lényeg hogy szeresd a kutyádat ha van törzskönyve ha nincs. A fejformának a szögeléseknek mind meghatározó szerepe van és volt míg dolgoztak velük. A megfelelő szögelésekkel érheti el hogy pont optimális erőt fejtsen ki a járásnál, futásnál a szép nagyfejű kau dominanciát jelenthet ami ugye rendkívül fontos volt a lét szempontjából is. Ezért fontos a sztenderd, mondhatjuk úgy is, hogy a természet a régmult alakította ki ezeket!

Én is imádtam a kaukázusinka(ő szuka volt)de 12 évesen meghalt. Majd ha a sors úgy hozza akkor talán még lehet egy macikutyám! Most csak egy zseboroszlánom van!:)))

Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 205

Itt a szmájli is nehogy azthiggyétek hogy bepipúltam:::))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Bocs a sok hibáért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (204)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 204

Én sem figyelek az írásaimra:))

No,...Ami ezeket a kutyákat illeti arrol a mai napig is az a véleményem hogy:A "régi" használati kutyáknál LÉNYEGTELEN volt hogy hogy néz ki.Ami belűl volt az számított!!!

Nem a fejforma hanem a masszív erős fej,nem a 78 cm hanem a mozgékonyság és kitartás,nem a szörhossz hanem az igénytelen életvitel és ellenállóképesség volt a hangsújos.

A fuleket nem azért csonkolták mert kaukázusi juhászuk volt (vagy sarplaninac)(egykutya)hanem mert úgy vélték a hallásuk élesebb,a faluk így külömböztették meg egymás kutyáit,és a ragadozóknak sem adtak fogást és fertőzésveszély kiküszöbölésére sem volt utolsó.

Na hol is tartottam..:))

Igen..Szal.  amikor ezeket a sablon kutyákat "tenyésztjük"akkor beskatujázódunk abba hogy hogy néz ki egy kau.Pedig nem olyan homogén ez a fajta sem.A kiállításokon meg (persze egymás háta mögött)Jól lehánnyák egymás kutyáit.Nekem ettől van hányingerem és ezért csak mint érdeklődő szoktam időnként elmenni ilyen helyre.Nameg persze pénzem sincs egy "gyönyörű"kutyára.Jó nekem ez a kaukázusinak nevezett törzskönyv nélküli "lehethogykeverék" kutya is.

Én sajnos csak ilyen felhasználó vagyok!!

De nagyon szeretem az ilyen nagy mackó kutyákat!!!!

sztív

Előzmény: Dorcí (203)
Dorcí Creative Commons License 2007.11.18 0 0 203

Sziasztok!

A kiállításokon a standardot veszik alapul amit az adott fajta anyaországa bocsájt ki. Ezeket úgy írták meg évtizedekkel ezelőtt, hogy pl a kau természetét és a testfelépítését megőrizzék az adott munkához amit anno végzett!

Sajnos a szaporítók fittyet  hányva erre rengeteg diszpláziás, patellás és egyébb csontozati problémával rendelkező egyedet hoznak létre és én úgy gondolom aki a tenyésztést tövényes kereteken belül képtelen megtenni az nem fogja ezeket a szűrővizsgálatokat megtenni!

Sőt ha egy kiállítási kutya is néha labilis idegileg akkor ki tudja mit hordoz egy szaporítótól való!Erre rettenetes példa pont az idei Kincsemparki CACIB ahol egy kau elkapott egy beaglt és egy kicsit megcsócsálta sőtt még nekiment egy embernek is.

Én imádom ezeket a macikutyákat!

A kaukázusi juhászkutyáknak több tipusa létezett attól függően milyen éghajlati körülmények között tenyésztették! És amit régen a természet végzett a természetes szelekcióval nos most azt a tenyésztő végzi és a nem kívánatos egyedeket kiveszi a tenyésztésből mint már sokszor említettem az erre nem hivatott szeméklyek akik csak úgy szaporítgatnak akár tanyán azok nehezítik a fajta iránt elhivatottak dolgát!

Egy tényleg jó párosításból származó kiskutya receptje:fedeztetés 300-400 euró+ az anya felkészítése a vemhességre illetve az alatt az ellátás 50-60 000 ft+ az utazás ha külföldre megy + az oltások, csipp, féreghajtás, törzskönyv. Egy szaporító ezeket nem fizeti ki nem érdekli a szuka bár lehet, hogy tetániában elpusztul de biztos van még hat másik. A tenyésztés drága mulatság és gyakran még nullára sem jön ki a tenyésztő mig a szapporítót csak az anyagi haszon érdekli nem figyelve a genetikailag terhelt állományára. A törzskönyv ezért kell és akkor még mindig lehet csak hobbikutyát venni, a tenyésztőknél nem csak kiállítási kutyák születnek!

Egy törzsköny nélküli kiskutyát eladnak mondjuk kaunak és felnőtt korában kiderül hogy vettél egy édes kis keveréket mert lehet hogy két más fajtáju macikutyából tették össze és ez pofátlanság és erre már láttam pár példát!

Előre bocsi az elírásokért ha van!

Előzmény: Törölt nick (188)
ezsolt Creative Commons License 2007.11.18 0 0 202

Hello

 

Orosz kutyafajták topicot kerestem, de nem találtam, csak a tiéteket.

Itt egy rokon:

 

 

Könyv a moszkvai őrkutyáról
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 201

Persze hogy kell!

De ha nincs szüksége rá akkor nem kell!

Minek tanítsa ha az a kutya ott lessz a tanya körül és ott is éri a végzetes vég.

Na mindegy ezt mindenki maga dönti el.

Pld az én kutyáim mindig kicsi koruktól pórázasak voltak mert mindig vittem őket a maros ártérbe kóborogni.

De ez a mostani az udvaron elvan és összesen 4 szer volt kívűl a kapun.Nincs is hozzászokva a kinti léthez.

De ha azok az idők elmúltak hogy ráértem mindennap szaladgálni vele akkor elmúltak és kész.Ezt kell neki szeretnie.Ő van énértem és nem én őérette!

Ezt szoktam is neki emlékeztetni amikor túl bizalmas viszonyba szeretne kerűlni velem és a családtagokkal.

Ő egy kutya és tudja már hogy hol a helye!!

Szal én így nevelem.

Téliesedik már a bundája a kutyáidnak?

Mackónak már kerekedik a feje:))

Meg a lábát is emeli:)

7.5 hónapos.

Előzmény: Maxocska (200)
Maxocska Creative Commons License 2007.11.18 0 0 200
Nem. Nem lett komolyan dresszírozva. Van annyi IQ-ja, hogy pillanatok alatt felfogja, hogy mit akarok tőle. Persze gyakoroltam vele. De szerette, szívesen csinálta. É sigenis kell egy kutyával foglalkozni... Alapvető dolgokat muszáj tudnia... (pl pórázon menni:-D)
Előzmény: Törölt nick (199)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 199

OK.

Max a te kutyád dresszírozva volt komolyan úgy gondolom.

A Péteré pedig felnőtt és csinálja azt amire szelektálták évezrede..

Ez így van jól.De pld én is ,nem akarom vinni szemlékre meg mutogatni.Minek?

Aki kíváncsi rá majd eljön és megnézi.Úgysem teszi sok ember mert látott már kutyát:)

Szal.Én értelek hidd el.Te szeretsz kiállításokra járni,a kutyáidat is úgy válogattad hogy alkalmasak rá,hát tedd meg.Mi pedig nem foglakozunk ezzel a kutya felnő,őrzi a házat aztán elpusztúl és kész ,ennyi.Ez a dolga ezért született meg.

De ezeket tudod te is csak most itt egy kicsit vitázgatunk:))

A véleményeink meg úgyis különbözni fognak erről a dologról,nem is szeretném megváltani a világot itt ezen a fórumon csak beszélgetek.

Megértését köszönöm mindenkinek!:)))

Hazafias üdvözlettel:

Sztív

Előzmény: Maxocska (195)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 198

Nnna ez kellene minden kaunak a szabad élet és hogy vigyázzon arra ami az övé.

Rendben van ez így nagyon.

Előzmény: Törölt nick (194)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 197

Ez igen!

Nálatok aztán van állomány.

Család van?

cső

sztív

Előzmény: Maxocska (193)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 196

Szép pulyka:)

Nem sok van neki hátra karácsonyig...

Vagy ez egy kedvenc?

Makó,itt lakom.

Tehát majdnem a lehető legtávolabb:)

Majd fotózom én is és teszek fel képet.

Hamár így hármasban négyesben elvitázgatunk:)))

Előzmény: Törölt nick (191)
Maxocska Creative Commons License 2007.11.17 0 0 195

Én azt gondolom, hogy ideálisan egy kutya küllemre is jó, és viselkedésre is. Valahol mindkettő fontos. És sztem egyik se fontosabb a másiknál. Ez a tenyésztés szépsége. Értem, és elfogadom, hogy neked a munka a fontos.

Nekem a küllem is.

Én szeretem a kiállításokat is, de a munkájukban sose csalódtam még a kutyáimnak.

 

Semmi gáz nincs a tenyésszemlén. Persze le kell tudni bírálni:-D

Amúgy én nem díjazom az örjöngő kutyákat. Persze nálad nem gyárilag ilyen. Ha sose megy sehova, akkor persze.

Én pont arra vagyok voltam leszek büszke, hogy egy vékony pórázon végigsétálok a kiállításon, piacon, akárhol a kutyáimmal. Sőt. Póráz nélkül is. És ok nélkül nem támadnak. De ha valaki nyúl feléjük. NEm csk úgy nem harapja meg. Rámordul, hogy hagyja békén. Ha nem hagyta, megjárja. Be senki nem jöhet.

 

De hogy marhára kezelhetőek, és fegyelmezhetőek, az tuti. És barom ijó házörzők!

 

De én ezt várom tőlük, és rengeteget jártunk is emberek közé. Isten ments, hogy csak úgy támadjon az utcán!

Előzmény: Törölt nick (194)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 194

Kedves tőled,hogy dícséred a kutyuskáimat.De nem hiszem,hogy jó ötlet lenne számukra a tenyészszemle.Ők öthónapos koruktól el vannak zárva az idegen emberektől.Egy erdei tanyán élnek ahol van hogy hónapokig nem látnak egy-két vadászon ,vagy túristán kívül senkit.Egyszer hoztam be őket győrbe egy utánfutón,mert muszáj volt.Hát azt hittem szétszedik az utánfutómat.Valószínü,hogy egy kiállításra,pórázon be sem tudnám vinni őket.Nyakörv még nem is volt rajtuk soha.Illetve öthónapos koruk óta.Ki akarnának irtani minden embert és kutyát.

Dehát nekem így a jó.Aki a tanyámra bejön,az nem tisztességes szándéku ember.Ha mégis akkor csenget és megvárja,hogy beengedjem.Ha meg zsivány,hát magára vessen.

Nekem erre kell a kau.Fogjon meg mindent ami átlépi a határt.Mindegy,hogy kettő,vagy négy lába van,repül,vagy fut. 

Egyébként egy jó kanért a másik szukámhoz lehet,hogy oroszországba utazok jövőre.De ismerősökhöz megyek és ingyen fedeztetek.Azt a kant még verekedtetik is néha.(Persze,én ilyet nem csinálnék.)De megértem az indokaikat.Jók is a kutyáik emberre,állatra egyaránt.Ami ennél a fajtánál a legfontosabb.

Amiket írtam az végülis a funkcionális munkakutyákra értendő.(juhász,vadász,terelő)

A többinél megértem,hogy a külcsíny a fontos nem pedig a belbecs meg a képesség.

De azért a fülek állása meg a szemeszíne ne menjen az egészség rovására náluk sem.

Nekem is volt teknősöm.Egy görög.Sajnos világgá ment tavaj.Volt két ékszerem is a tóban azok meg elpusztultak abba a buta tavajelötti télben.Fenékig fagyott at egyméteres tó.

 

 

Előzmény: Maxocska (193)
Maxocska Creative Commons License 2007.11.17 0 0 193

Én Budapesti vagyok. És rengeteg állatom van:-D

8 kutya, 1 macska, 4 mongol futóegér, 2 tengerimalac, 6 aranyhal, 3 ékszerteknős, két fisher törpepapagáj.

Képet próbálok keresni.

Előzmény: Törölt nick (191)
Maxocska Creative Commons License 2007.11.17 0 0 192

Szia!

 

Gondolkodhatsz máshogy.

Gondolom oka van annak, hogy ahhoz az állatorvoshoz játok, akihez... És nekem így jó. Nem te fizeted:-D

 

Aha én is látok szaporítónál apricot almot. És tuti hogy törpe is marad mikor felnő, vagy közép lesz? Tuti megmarad apricotnak vagy kifehéredik, mint nekem az apricot toynak eladott fehér szukám? Na ekkor vettem életemben először és utoljára nem tk es kutyát szélhámostól... Tényleg hülye voltam, mert az okos más kárán tanul...

 

A MEOE-ről ne nyissunk nyilt vitát, mert meglesz a böjtje. Tudom mi folyik. Tudom kire gondolsz, tudom melyik kennelre, tudom miről beszélsz.

Akkor is. A tk-ezés másról szól. És ennél mélyebben nem is érdekel.

De gondold el. Minden évben születik nálad 8-10 kutya. Eladod akárhova. Majd ezek az akárkik találkoznak, és összehozzák őket? Nyilván nem ismer minden vevő minden másikat. És ha ők is ugy gondolják milyen jó kutyák, hozzuk mááá össze. És máris itt a testvérpárosítás. Én még csak nem is hibás..

Én amikor kant kerestem a kutyámhoz, egy hirdetést felhívtam. ERre a barom gazdi megkérdezte, hogy hol vettem ?Mondom budapesten. Akkor nem rokonok, mert ő pécsen. Előszedetetm vele a tk-et, szerencsére volt neki, és láss csodát, a szülők testvérek voltak.... De jó hogy volt mit előszedni.

 

Azért sem értek veled egyet, mert engem pl érdekelne tőled származó kölyök. Mert szerintem jó kutyáid vannak. Fizetnék én érte akár 100-150 000Ft-ot is. MErt jó. De kellene papír hozzá .Mert én akkor se fogok a szaporítók közé beállni.

Ezért kérdeztem, hogy a szülőknek legalább van-e mert akkor érdekelne fedeztetés.

 

De látod. Ha azért fedeztetek nálad, mert jó, nem lesz papírja. Ha meg lesz, akkor hamisítás. Ugye megint szélhámosság. MEg minek ha nem az van benne aminek kell.

Ezért írtam nanno, hogy kár hogy ilyen kutzyák kallódnak papirok nélkül, és a szarok meg elkelnek 100 000 felett , és 3/4-része leonbergi, hogy ugye nagyobb legyen...

Tudnék kenneleket sorolni. Nyilvánosan nem irom ki. Ha irsz privát emilt, beszélgetünk erről is. :-D

 

Összességében én annak nagyon örülök, hogy van aki tényleg a fajta javítását tűzte ki célul... Sajnálom, hogy úgy gondolod leszarod a papirt. Egy tenyésszemle kéne, és az a 4500Ft:-( Szerintem megérné. A fajtáért. Hogy ne csak a mai felfuttatott kutyák legyenek láthatók kiállításon.

Gondold el. Miért nem lehet rendes kutyát látni? MErt csak az megy, akinek olyan van. Akinek ilyen frankó kutyája van, nem megy. Pont neked kéne utogatni...Lenne mit. Komolyan.

 

Én marha nehezen találtam kant a szukámhoz. Nincs marhasok eredménye, de nagyon nagyon jó kutya. Kaukázusi a javából... Komlyan.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (191)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 191

Hali!

Győr mellett 12 km-re Bőny-Szőlőhegyen lakom.És ti?

Nem baj ha rakok fel képeket a Kaukázusi témán kívül is?A többi háziállatomról.Mert nem csak a kau a szerelmem,hanem minden állat.Kiváncsi lennék a tieitekre is.

Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 190

Kedves Maxocska!

Ismétlem:Félreértesz!

Nem mondtam,hogy hülye vagy.Nem is gondoltam.

A MEOE-val kapcsolatban úgy gondolom nem látsz a dolgok mögé.A pénzügyi részét ne vitasd,ha csak a törzskönyvig látsz el.Tudomásom van róla,hogy egyes vezetők kezében van a kistestű kutyák importjának nagy része.Több százas szukatelepeik vannak.Akik neked vizet prédikálnak,bort vedelnek a hátad mögött.A vélt vagy valós konkurenciákat szervezetten próbálják felszámolni különböző eszközökkel.Akár a politikusok.A MEOE monopol helyzetét kihasználja és senkit nem enged a zsírosbödönhöz,csak aki keményen füzet.

Állatorvosokról rosszat nem vagyok hajlandó mondani,mert napi kapcsolatban állok sokkal és a saját üzletemis függ a jó viszonytól.Az állatorvosi kezelés /oltás beadása/ szabadáras.Kivéve a veszettségé.Keress olcsóbbat.Egyébként,ha sok a kiszállás költsége és ennyire félsz a vírusoktól,meg a baciktól,vidd oda a rendelő elé és a kocsiban adja be az oltásokat!Bár szerintem túlzás így rettegni.Ezzel az erővel ne menjünk kisállat kereskedésbe,vagy állatkertbe,vagynyilvános budiba,vagy eggyáltalán sehova.

Az apricot uszkárjaidról meg annyit:Nem olyan ritka mint gondolod.Én rendszeresen látok eladó kölyköket.És nem a hipermangántól apricot kutyákat.

6 hetesen oltja az általam ismert magyar,szlovák,osztrák,olasz,német állatorvosok nagy része a kutyikat.Amennyiben nem az okosabb gazdi,hanem ő határozza meg az idejét.Országtól függően változik,hogy melyik vakcinával kezdik és melyikkel folytatják az ottani fertőzöttség mértékére való tekintettel.

A szocializáció fontosságát meg ne szűkitsd le az alomban történő szocializációra.A gazdájánál is találkozhat új dolgokkal.Olyanokkal amivel 12hetesen már késő ismerkedni. Ne akard akkor odaadni a kölyköt a gazdályának amikor már mindennel szemben immunitást szerez.Az immunitást is csak vérvizsgálattal tudod igazolni.Ezzel az erővel neveld fel kétéves koráig,hogy lásd szép egészséges csontozata,hibátlan izületei és idegrendszere,stb van.

Engem azért áld meg az isten minden évben kiskutyákkal,mert a szukám évente kétszer tüzel.Gondolom a tieid nem.Az egyiket kihagyom és elkülönítem a kantól,a másiknál meg szabadon párzanak három napig.Így van minden évben kiskutyánk.

A másik szukám még nem ellett.De nem szándékozom az apjával fedeztetni.Rokontenyészet kizárva.

Távol essen tőlem,hogy a véleménykülönbség miatt megsértselek!Viszont én úgy látom más tapasztalatokkal bírok mint te.Remélem nem baj,hogy ki is mondom.

 

Előzmény: Maxocska (189)
Maxocska Creative Commons License 2007.11.16 0 0 189

Aha szerintem is tök hülye vagyok... :-D

 

A MEOE nem maffia. És ne mkell beleszakadni a törzskönyvezés költségeibe... Hogy a tk kiadást tenyésszemléhez kötik, tök jogos. Korcsok és birkák ne kerüljenek tenyésztésbe. Lévén a tenyélsszemle része a képességvizsga!

 

A chip. A MEOE által a törzskönyvvel kiadott Chip a DATAMARS. Ezt az Anivet gyártja. Ez egy középkategóriás chip. Van jobb, szilikonbevonatú, van rosszabb is. És nem maga a chip  a nagyon drága, hanem az, amiért az állatorvos méltóztatik a pecsétjét rányomni a törzskönyvre, hogy ő rakta be a chipet. Ugye amiatt, hogy ne lehessen hamisítgatni. Meg nem tk-es kutyákhoz odarakni egy tk-et. MEg ilyenek. Ennek a felelősségét be kell vállalnia. Ja, és a chip regisztrálása az adatbázisba is fizetős...

 

Költségcsökkentés... hm... Érdekelnek az eredmények, tény. De nem csak azok. Ja. nézzé máááá körül hány apricot törpe uszkár kan futkos széphazánkban. Mert én 1 kezemen meg tudom számolni.... Lévén erről volt szó abban amit irtam...

A kau más. Ott is tudom ki fogja feezni a szukám .És azt is miért ő. Ja és nem egy felfuttatott korcsfazon.

A vakcinák költsége. Pontosan 460Ft a parvo, és pontosan 1080Ft a kombinált. De 1000-1100Ft között van attól függően, hogy melyik cég gyártja. Csak van egy kis bibi. A vakcinát SZERENCSÉRE nem adják ki akárkinek. Csak állatorvosnak, orvosnak vagy gyógyszerésznke. Eme két utóbbival azt a baj, hogy ugyan hozzájut a szérumhoz, de nincs joga könyvelni az oltási könyvbe... Csak az álatorvos pecsételheti le. LEhet valaki ez nem érdekel, a saját kutyáimnál engem se, de az eladásra szánt kutyáknál igen, mert utálom ha nyafognak, hogy nem is kapta meg...

 

A 11 hetes kor. Na ebbe bele se kezdek inkább. Röviden. A 3 oltást meg köllene kapnia tenyésztőnél, + 1 hét hogy érjen valamit. Fertőzésveszély miatt emiatt. Szocializáció szempontjából pedig azért, mert 8 hetes koráig szopik, utána kell a szocializációhoz a testvéreivel, meg az anyjával való játék. Nyomot hagy a személyiségén ha túl korán elkerül. Még hetekig nem mehet kutyák közé...

Azt meg nem tudom hogy jön ki nálad a két oltás 8 hetes korra. MErt vagy nem várod ki az oltás után az 1 hetet, hanem aznap kapja amikor viszik, vagy 5 hetesen oltod először. Hallottál már a maternélis immunitásről ?Meg hogy miért nem szabad 5 hetesen oltani? Meg 6 se? Ideálisan 11-12 hetes korban kéne először. Mindegy.

 

Az állatorvosokról megvan a különvéleményem. NEm túl pozitív. (tisztelet a kivételnek). De hogy a tenyésztéshez nem értenek, az tuti. A szemétséghez jobban, de mindegy. Ez az én dolgom.meg az én véleményem. Ja és nem mindenki!

 

A lefertőtlenített vizsgálóasztal meg..... Hadd ne mondjam mi van azon, meg menniyt ér a fertőtlenítő.

Minden fertőtlenítőnek van egy behatási ideje, meg ilyesmi. Vannak olyan baktériumnak nevezett izék, amik pl marhára szeretnek fertőtlenítőszerekben éldegélni. Akkor. Virusok ellen ált nem hat a lötyi. Lévén a vírusok nem élőlények, hanem un. "fertőző genetikai információk". A DNS működőképes marad...

 

Én még mikor iskolába jártam, akkor érdekes kísérleteket végeztünk ilyen helyekről történt minták leoltásábal:-DDD Fura dolgok nőttek ki a téptalajokon. A fertőtlenités, asepsis/antisepsis szabályait is részletesen tanították... Hát nem arról szól, hogy valami lötyivel lespricceljök gyorsan:-D

 

Ja. Nem kell nekem állatorvosi rendelőt váltani. Meg tudom oldani az ilyen jellegű problémáimat rendelő meg állatorvos nélkül is. Sőt papírom is van róla, hogy állítólag tudom. És szerencsére megvan a barátiköröm is ahhoz, hogy ha az én pecsétem nem jó, akkor az állatorvosunké jó. És szívesen eljön chipelni. (én orvos vagyok, emberorvos!).

 

Valahogy engem nem áld meg az Isten csak úgy kiskutyákkal... Engem csak akkor áldott meg, mikor én akartam. Nálam nem mindenki mindenkit, meg ilyesmi... Jót tesz egy szukának, ha mindíg minden tüzelésnél szül... Pláne ha az egyik szuka a kan lánya meg ilyesmi... most nem azt mondom hogy Te így csinálod... De hányan meg igen...

 

 

 

 

 

  

 

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.16 0 0 188

Szögletes vagy Dorci!

Nem szabad csak azért törzskönyv meg szép kan mert szép a kan és "legyen" törrzskönyv!

Ha nem 100 évre nézel vissza hanem 1000-re akkor látnád hogy ezeket a kutyákat nem feltétlenűl úgy "tenyésztették" hogy nagy szőre legyen a kannak és akkor ráengedem hanem használták őket és ugyan abban igazad van hogy sok a kutya az állítólagoz tenyésztőktől de akkoriban ha egy kutya nem volt jó akkor agyonütötték vagy megölték a ragadozók,betegség.

Namost ezellen ugye elvisszük az állatorvoshoz most és így magunk is felhígítjuk a fajtákat.

Nekem az előző kutyám(Sarplaninac)elpusztúlt a nyár elején.A szíve vitte el.Nagyon szerettem.14 hónapos volt.Sírtam mint egy gyerek ahogy elástam,pedig 40 vagyok.

Ez a kutya is egy tanyárol való volt mint a mostani Kau.

Előtte is Sarplaninacaim voltak már 14 éve.

Nagyon szerettem ezt a fajtát mert olyan igénytelen ősi erő van azokban is hogy csodálatos.

A kant Jugóból hoztam át a kabátzsebemben,és ez a kuty úgy hozzám nőtt hogy CSAK engem fogadott el igazán,még a családdal is fönntartással volt.

Igazi egyemberes kutya volt sohasem curikkolt meg mellőlem akármi történt pedig egy párszor őriztem vele ezt azt.

Ez a mostani Kau is elég morcos de a családdal nagyon kedves akit nem ismer azt viszont bepörögve támadja.

Szal,hasonlít a régi kanomra .

Nincs törzskönyve viszont ami nekem kell az benne van!Ha lenne neki(mert lehetne)akkor is ugyanez lenne.

Huhhh...

Kicsit eltértem most már mindenfelé de remélem azért érthető amit az egészből ki akartam hozni!!:))

Ezeket a sorokat midannyiótoknak írtam magamról,kutyákról,törzskönyvről.

sztív

Előzmény: Dorcí (180)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.16 0 0 187

Ezt jól megmondtad:)

Merre élsz?

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.16 0 0 186

Sziasztok!

Pár dolgot rosszul gondolsz,vagy félreértesz Maxocska!

A kutyáimba 6000ft/db áron chipet tetettem/A MEOE által elfogadott chip gyártója "rendkívül szoros" kapcsolatban áll az ebtenyésztőkkel/.

Megválogatom,hogy kinek adok kutyát.Nemcsak mert félek,hogy "kidobják",hanem mert ha megnőnek nem egy nagy borjú lessz belőlük,hanem egy veszélyes,kemény, agyas,de jól kezelhető munkakutya.Úgyhogy kutyához nem értők szóba sem jöhetnek.

Én nem azt mondtam,hogy a tenyésztők kaszálnak.Azt mondtam,hogy a MEOE-nak nevezett maffia!

A költségeidet csökkenthetnéd,ha nem a divat és a kiállítás érdekelne a fedeztetésnél,és ha utána járnál a vakcinák árának.

Egyébként miért nem illendő 11hetes kor elött odaadni a kölyköket?

A rendelőben egyesével kell az asztalra rakni(ami fertőtlenítve van minden kutya után.Ha nem,válts állatorvost)a szállító dobozból és vissza.Így nem fertőződhetnek.

Nekem egy kölyök 8 hetesen kétszer oltva,négyszer féreghajtózva,bolha,kullancsmentesen (kaja,tejpótló tápszer,csonterősítő,stb)15-18000ft -ba van.

Chipet csak kérésre rakatok.Ennek is megvan az oka,de inkább nem részletezném.(Személyesen szívesen elmondanám.)

Eddig a kutyáimat a hirdetések megjelenése elött eladtam mind egy szálig.Szájról szájra terjed a hírük.Akik kölyköt vettek tőlem,vagy voltak a tanyámon azok a fő reklámhordotóim.Nem árulok zsákbamacskát.Nagyonsok referenciám van.

Én nem vagyok tenyésztő,de a jóisten minden évben kis ördögfiókákkal áld meg,amiket eladok,mert különben ellepnének a kutyák.

Persze imádok a kicsikkel foglalkozni.

Avégszó legyen egy állatorvos barátomé: "Olyan betegesek a mai kutyák,mint ez a társadalom.Meg kéne szüntetni a fajtatiszta kutyatenyésztést!Rá kéne engedni a keverékeket az összes fajtatiszta kutyára!Akkor pár év alatt huszadára csökkenne az állatorvosok feladata.Dehát....Mi ebből élünk!!!"

 

 

Előzmény: Maxocska (184)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.15 0 0 185

Hasonlóan gondolkodunk mi csak néha félreértjük egymást:)

sztív

Előzmény: Maxocska (184)
Maxocska Creative Commons License 2007.11.15 0 0 184

Sziasztok!

 

Miszterember! Én nem mondtam, hogy Te szaporító vagy. Meg ne is legyél. Én meg nem vagyok se akkora se másmekkora tenyésztő. NEkem lesz valszeg egy alom kauból, és slussz. Ugyanúgy hobbiként, de törzskönyves, az tuti...

A szaporítást azért nem tudom támogatni, mert tele cvan a menheyl kutyákkal az áldásos tevékenységükből kifolyólag. Nézzetek körül németosrszágban pl. Én éltem ott. Ott is van menhely, lekik benne 2 kutya és 3 macska, mert meghalt a gazdája pl.

 

Péter!

 

azért nem általánosítgatnék ennyire. Van aki törzskönyveztet, és sz...rba se veszi a tenyésztés valódi lényegét. És van a i nem, mégis jó kutyái vannak. Én azt gondolom, Te pl ilyen vagy. Kiállításokon lehet nem lehet jó kutyát látni. Bár én azért láttam már:-DDD Igenis jó, szép, és igazi kaukázusit!

Azt már írtam, hogy mi a bajom a nem tk-ezéssel. Tuti nem csippelteted. És mi van ha menhelyen köt ki az összes, mert 25-ért valaki barom elviszi, mert de ari gombóc, majd nem bír vele?

Na abban viszont totál nincs igazad, hogy a tk-es kutyákon olyan marha sokat keres a tenyésztő. Most részletezzem neked????

Igen. részletezem. Pl. most nekem uszkár alom volt. átalg 5 kölyök születik.

Fedeztetés 400-500 euró. utazás a kanhoz, aki természetesen külföldni, mert itthon mind rokon, az kb 40 000. A tk maga 4500. A chippelés 10-15 000Ft/db. Amiért az álltorvos berakja! Uram bocsááá útlevél: 8000. Oltások, parvo 5000, a két kombinált 8000/ db, mert ugye mindenképp ezkkel kapja meg a gazdi a kutyát. A tenyésszemle 5000, ez mindenképp kell a tk-ezéshez, de egyszeri költség. A kajájuk 10-11 hetes korukig, mert előbb nem illendő odaadni, minimum 5000/ db.

Az állatorovs kiszállási díja alkalmanként 4000. MErt nyilván nem cipelem be a fertőző rendelőbe.

Na jó. Szóval nekem ebben a pillanatban egy kölyök kb 75 000Ft-ba van. És 80-ért adom oda.

Azaz van kemyény 5000FT hasznom. A fene enne meg hogy ezen akarok meggazdagodni, én köcsög tenyésztő:-DDDD

 

Szerintem neked tk nélkül 25-ért több a hasznod. Bocs.

 

Hogy miért csinálom? Mert szeretem. Ennyire egyszerű.

 

És kaunál valszeg még többe jönne ki az alom, bár elvileg több kölyök van. Akkor se lehet 50-nél többet kérni, és sokkal de sokkal többe vannak. Ott haszon tuti hogy egy fillér nincs.

Tudom hogy van aki sokkal többért el tudja adni. Ügyes üzletember. Csak pont nála fabatkát se érnek a kutyák, ez a ciki... 

 

Ja, nem hergelem én magam:-DDD Csak nem annyitra díjazon, ha valaki azt hiszi a tenyélsztő mennyi sok pénzt keres ezen, meg a pénzért csinálja. Aki igazán TENYÉSZTŐ, örül ha legalább egy részét visszakapja a befektetett összegnek...

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.14 0 0 183

Sziasztok.

Kedves Dorci!Az én kutyáim nem törzskönyvesek és 25000ft körüli áron adom a kicsiket.Hidd el,hogy nem a törzykönyv,vagy a kutya ára határozza meg az értékét.Úgy gondolom,hogy az a  törzskönyv amit a MEOE ad ki,nem arra való,amire kéne.Miszterembernek igaza van.Ez egy eszköz a maffia kezében,hogy mégtöbb pénzt keressenek.A kaukázusi fajtát elkorcsosítják a nagyképű tenyésztők.A kiállításokon felvonuló kauk 90%-a egy rakás szar!!!

A kaukázusit nem tenyésztők,hanem pásztorok,juhászok,meg egyszerü tanyasi emberek hozták létre.A tenyésztők csak elbasszák az összes funkcionális kutyafajtát!

Sorolhatnám reggelig a rengeteg betegségtől szenvedő,az életre apszolút alkalmatlan önálóan még megszületni sem képes kutyafajtát,amik 100-150 éve még meghőkkentő túlélőképességgel és egészséggel szolgálták az embert.

Most mennem kell dolgozni,de majd befejezem...............

Előzmény: Dorcí (180)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.14 0 0 182

:)))))))

Szépen bepörögtél:)

Én nem cukkoltalak semmivel úgy érzem.

Egyébként az én kutyám kan és igy nehezen "szaporíthatnám"

 őket:)

Nem ismersz engem ,sőt félreértessz!

De végülis nekem mindegy mit gondolsz mert ugye én nem vagyok "akkora "tenyésztő mint te!!!De nem is akartam soha lenni!!!

Bár már 15 éve is volt hasonló TÖRZSKÖNYVES kutyám tenyész szemlével és kiállítási eredményekkel,de a kutyakiállítás már akkor is maffia volt és szerintem most is az.

Ennyi.

:-))))

 

Előzmény: Maxocska (181)
Maxocska Creative Commons License 2007.11.14 0 0 181

Látod itt a probléma, hogy ilyen a hozzáállás. Hogy minden csalás.

Tudod mit? Az én kutyáim törzskönyvéb azok a kutyák vannak, akiknek ott kell enni.

És ha mindenki így gondolkodna nem lenne tele kutyákkal a menhely.

NEm. A kiállítási kutya nem külön állat.

Az én chamipon kanom se bazári majom. Akkor se ha úgy gondolod. Csak mert elvittem kiállításra, és meg is nyerte? Bárki megnézheti a munkáját! Bármikor. És nem kellett tanítani rá.

És igen. Jó lenne ha mindenki a minőségre tenyésztene és nem a mennyiségre.

 

Aztán. A nálad született kölyök ha nincs chippelve, honnan fogod megtudni ha menhelyre kerül, hogy kihozd, és hazavidd, hogy új gazdihoz kerülhessen? Vagy uram bocsá el se adod olyannak, akinél nem tuti hogy nem kerül utcára. Uram bocsá olyan szerződéssel, hogy hozzád hozza vissza, ha nem tudja tartani... MErt én így adom el. Te is? Vagy te teszel rá, hogy mi lesz vele? Azért születnek, hogy elaltassák a sintértelepen?

 

Nem haragudj, de nem tudok egyetérteni veled, és nem tudok és nem is akarok azonosulni az elveiddel...

Előzmény: Törölt nick (179)
Dorcí Creative Commons License 2007.11.14 0 0 180

Sziasztok!

Bocsi, hogy beleszólok de a törzskönyv nem csak azért kell a kutyának hogy kiállításra vigyem a kutyát.Mert nekem már az a hirdetés is büdös ahol az van, hogy törzskönyvel vagy anélkül.Törzskönyv nélküli kutyát meg pláne nem vennék mert ezektöl a szaporítótol megvásárolt kutyáknak idegi illetve egézségügyi prblémájuk lehet illetve 98% van is.

Genetikailag ezek a kóklerek meg jól hazavágják az állományt.Én azt gondolom aki nem akar lelkiismeretesen tenyészteni az ne is tenyésszen illetve aki 10-20 ezerért akar kutyát az inkább fogadjon örökbe egy menhelyről!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!