Keresés

Részletes keresés

Rich84 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61030
BADACSONY kat. Siófokon:

tehtube Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61029
Szép, köszi. Milyen más lépték! Ott utasfeltöltő hajó, a Magyar tengerbe meg be sem férne :-)
Előzmény: Z. Z. (61028)
Z. Z. Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61028
A válaszadáshoz én is csak a web-et tudom használni.
Előzmény: tehtube (61027)
tehtube Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61027
Mindig is így nézett ki? Olyan "üres" fölül.
Előzmény: Z. Z. (61026)
Z. Z. Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61026
Az SS NOMADIC a White Star Line gőzhajója volt, amit 1911-ben építettek Belfastban. Ha jól tudom, akkor az RMS Olympic, és az RMS Titanic hajókhoz építették. Feladata a White Star Line utasainak hajóra szállítása Cherbourgnál, Franciaországban, ahol az óceánjárók nem tudtak kimenni a kikötőbe. Testvérhajója a Traffic, amely a harmadosztályú utasokat szállította, a NOMADIC fényűző belsejével az első és másodosztály utasokat.

Volt csapathajó az első és második világháborúban, aztán az 1934-ben összeolvasztott két vállalat, a Cunard White Star hajójaként 1968 novemberéig dolgozik, utoljára a Queen Elizabeth-et szolgálja ki. 1974-től étterem a Szajnán, Párizsban. Bezárása után, 2003-ban átvitték Le Havre kikötőjébe. Egy Észak Ír nonprofit szervezet a hajó megmentésére, restaurálására gyűjtött. 2006 januárjában megvették egy árverésen, így a hajó 2006 július 12-én visszatérhetett szülővárosába, Belfastba. A fedélzetén jelenleg kiállítás van.

Előzmény: Z. Z. (61025)
Z. Z. Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61025

Belfast a Titanic szülővárosa.

Tehetünk egy hajókirándulást a Harland & Wolff Shipyards-ba, ahol a Titanic épült.

Ezzel a motorossal.
Előzmény: Z. Z. (61024)
Z. Z. Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61024

ELKE - St John's-ból, vagy SABINE - Nordenham-ból?

Előzmény: Z. Z. (61022)
Enzo Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61023
Az a sok professzionális gumiabroncs úgy néz ki, mintha a hajó köré csavarodott volna egy gigantikus polip karja.
Előzmény: Z. Z. (61022)
Z. Z. Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61022
Előzmény: Z. Z. (61005)
Talicskás tengernagy Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61021

Hirdetek jóelőre:

A Magyar Emlékekért a Világban közhasznú Egyesület (MEVE) előadásainak, programjában szerepel az alábbi előadás:

November 27. (kedd) 18.00 óra:  A magyar folyam- és tengerhajózás emlékei (II.)  /Budavár terem /

Dr. Juba Ferenc tengerészkapitány emlékestek (1.)Emlékek Rév-Komáromtól az Al-Dunáig

Dr. Gáspár János a Magyar Közlekedési Közművelődési Alapítvány elnöke, egyesületi tag vetített előadása.
Emlékeztetőt mond: dr. Messik Miklós egy. elnök

Helyszín: Magyar Kultúra Alapítvány Székháza (MKA),

Az előadások látogatása ingyenes!

bleriot_svk Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61020

Csehországban láttam

Csehország Dél-morvaországi tartományában Znojmo városától délnyugatra található a Vranov-i víztározó villanyerőművel. 1992-ben felszámolták rajta a vízibuszforgalmat. Utána a környék turistaforgalma jelentősen apadni kezdett

és a Morva Adria illetékeseinek (így hívják becenevén a tározót) el kellett gondolkodniuk azon, hogy a környezetvédők utasításai szerint fognak hajóforgalom  témában dönteni, avagy megpróbálják menteni a menthetőt. Mindenki engedett, így 2006 júliusával ismét beszélhetünk hajóforgalomról.

A hajóforgalom működtetőjének viszont pár feltételt azért megszabtak, olyan jármű kaphatott csak engedélyt, amely nem hangos, nem okoz felesleges hullámverést, nem szennyezi a vizet és persze nem zavarja a halászok vízbe áztatott zsinórjait.

A tulajdonos vásárolt egy Titnic névre hallgató mélyen szárazföldön elhelyezett étteremhajót.

Átalakította természetesen, mert akkora konyhára nem volt szükség, sem raktárra.

Viszont újonnan kellett utasteret, kormányállást stb. alkotni.

A gépészet a legérzékenyebb hozzáállást követelte, mivel a tározó vizén közlekedő hajók 1989 és 1992 között emiatt voltak kitéve " mindenféle környezetvédő " támadásának.

Lehet, hogy közép-európai forradalmi megoldás született azzal, hogy 2 drb függesztett csónakmotort akasztottak a Valentýna (ejtsd valentína) hajó farára.

Mivel 1 héten át legkevesebb napi 6 alkalommal haladt el előttünk, sok fotót tudtam róla készíteni. Íme néhány közülük:

Ahogy érkezik:

Teltház a csúcsforgalom idején vízen és parton - turista turista hátán, bicikli bicikli hátán - egyszóval full mint a régi szép időkben:

Aztán indulás, de előbb megfordulási manőver. A kapitány kissé szokatlanul csinálta, (lehet a motorok miatt kellett úgy) A vízibuszoknál kötéloldás után : egy hajóhossznyit előre, majd utána kormány balra majd kanyarodás 180 fokban és kész. Ugyanez 2007-ben: negyed hajóhossznyi előre, kormány kicsit jobbra, épphogy nem ütközve a parttal és a kikötőmólóval, majd kormány teljesen balra, a motoroknak irány hátra és mikor az orr elérte a hajóút közepét, teljes fordulatszám előre:

Pár felvétel felülről is:

Ha pedig valaki kérdezné hova megy ennyi turista ? - a válasz ennyi csupán: a Bítov-i várba. Azért szerintem ugyanebben a pozícióban, ugyanezen vízen ugyanebben a völgyben az 1992-ig itt közlekedő  fehér magyar vízibuszok bármelyike sokkal jobban mutatott mint a 2007-es "narancssárga".

1958 - tól 1992 ig:

Ugyanez 2007-ben

Hát kb. ennyi...

Enzo Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61019
Meg rendesen tele is. Figyelted a Csobáncon mennyi ember volt az egyik bejátszáson?
Előzmény: zjakabfi (61016)
Enzo Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61018
Előzmény: gyugyoka (61014)
Tom_ Creative Commons License 2007.09.19 0 0 61017

Frissült a

www.balatonihajok.hu

oldal.

Újdonságok:

• A Technika részbe Hajózás a Balatonon címmel új fejezet került, mely egy általános ismertető a hajózásról (folyamatosan bővülni fog, jelenleg csak a hajókról és a kikötőkről van benne ismertető)
  • A Galéria - Balatoni hajók fejezetbe 29 kép került fel: Révfülöp ms. belső részei 2007-ben (géptér, fedélzet, kormányállás)
  • A Galéria - Vitorlások fejezetbe 96 kép került fel: Juditta (fedélzeti fotókkal), Phoenix, Sissy hercegnő 2007-es fotói

Ízelítőnek néhány kép:

Révfülöp kormányállás

Révfülöp géptér hátsórésze: kormányhidraulika és a hidromechanikus hajtás hidromotorja

Juditta

.

Juditta "kormányállás"

zjakabfi Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61016
Azt tudtuk, amit elmondtak. Szép kis korszak volt. Viszont a hajók is szépek voltak.
gyugyoka Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61015
bocs,XXI.század
gyugyoka Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61014
most megy a XX.század és a pajtás nevű balatoni hajó elsüllyedéséről.ki mit tud róla?
smith Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61013
GM
Fedvény: GE
Előzmény: smith (61012)
smith Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61012
Cserébe negyven csomóval repeszt.
Igaz, ehhez benyelhet óránként majd 20000 liter naftát is. Szomjas jószág az a négy GM gázturbina benne. :-)
Előzmény: zjakabfi (61011)
zjakabfi Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61011
Ez már nem is hajó. Ehhez képest a Füred csodaszép.
Előzmény: Z. Z. (61005)
Z. Z. Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61010

Rosszabb, mint a katamarán.

Ezt pontosítanám, mivel ez egy katamarán: Rosszabb, mint a Füred (Siófok, Badacsony) katamarán:-)

Előzmény: Z. Z. (61002)
siófok35 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61009

Bocs ez csak az előzetes :-(((

De milyen má hogy nem lehet megnézni :-((

Előzmény: siófok35 (61006)
zjakabfi Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61008
Azért kiváncsi vagyok, hogy Magyarország egyik legnagyobb, ha nem legnagyobb internetes szolgáltatója meddig engedi meg magának, hogy minden 3. kattintás után hibaüzenet jelenjen meg.
zjakabfi Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61007

lényeg (bármennyire is szégyen), hogy csak itthon néztem meg a neten, hogy az Egyesült Királyságnak pontos megnevezése: Nagy-Britannia (Anglia, Wales, Skócia) és Észak-Írország Egyesült Királysága. Azaz Belfast nem része Nagy Britanniának, de része az UK-nak. Ki kellett mennem, hogy megértsem.

OFF.

És sportban van hol, együtt indulnak, van ahol külön (foci pld.).És mégsem szövetségi állam.

ON

Előzmény: Z. Z. (61004)
siófok35 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61006

Szasztok!!!

Pajtás az Rtlklubon ma 23.30-kor. De itt is megnézhető:

http://www.rtlklub.hu/videotar/?vkatid=2&videoid=070920908&adasid=67

Z. Z. Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61005

Sajnos tehát este érkeztünk Belfastba. Eredetileg úgy terveztem, hogy az utolsó skót napon kirándulunk, majd az utolsó esti vonattal leutazunk Stranraer-be (érk.: 0:37) egy kis csövezés hajnalig, majd a 4:55-kor induló hajóval Belfast. Föleg időjárási, ill. éghajlati okok miatt már az esti hajóval átkeltünk. Egy barátom mindig azt mondta: "hát addig mentünk, amig nem találtunk valami olcsó hotelt". Ez a barátom még nem járt Belfastban :-). Mi addig mentünk (két sarok), amíg be nem estünk egy nemzetközi szállodalánc, a Jurys Inn ajtaján, hogy kb. 33 ezer forintért kivegyünk egy szobát. Kicsit zavartak a kihalt utcák, és a rácsos ablakú katonai Land Roverek.

Másnap korán reggel, amikor a nejem a szállodában a másik oldalára fordult, én cipőt húztam, hogy visszamenjek a kikötőbe. Sajnáltam, hogy sötétben érkeztünk, lett volna fotótéma bőven, volt forgalom. Érdekesség, hogy a 105 perces menetidő utolsó 20 percében elég lassan haladtunk egy viszonylag szűk hajóúton, piros és zöld fényjelű bóják között.

Közben a Stena Voyager ismét megérkezett Skóciából. Rossz fényviszonyok, és kevés látnivaló, legalábbis onnan, ahol én voltam. Bezzeg a fedélzetről ... Bár ott is csak az a kis hátsó dohányzóketrec van. Szóval ez egy "szar" hajó, legalábbis a spoterrnek:-):-):-)

Aztán ismét távozott Stranraer irányába.

Előzmény: Z. Z. (61004)
Z. Z. Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61004

Ennyi Foot Passenger-t sehol sem láttam autós komphajón, mint Stranraer és Belfast között.

A csomagjaink már teszik a köröket. Most pedig bevallom, hogy innentől elég felkészületlen voltam. Skóciáig tervezett volt, meg egy Dublini szállás, de semmi több. Szóval milyen országban is vagyunk? Mert én az a maradék angol fontot már elraktam, pár eurót meg előkészítettem. Ahogy haladok a terminálban, látom ám, hogy az árak fontban. Na jó, úgy látszik, ez nem euró övezet (tudtam, hogy Írország igen), de akkor ez mi lehet? Ír Font?

A terminál előtt egy busz (transzfer a belvárosba). A kép már a városi buszpályaudvaron készült este 10 után. Próbálok fizetni Euróval. Fejcsóválás. Angol Fonttal. Fejcsóválás. Közben már csak ránk várnak, végül megszán, s felenged ingyen. A lényeg (bármennyire is szégyen), hogy csak itthon néztem meg a neten, hogy az Egyesült Királyságnak pontos megnevezése: Nagy-Britannia (Anglia, Wales, Skócia) és Észak-Írország Egyesült Királysága. Azaz Belfast nem része Nagy Britanniának, de része az UK-nak. Ki kellett mennem, hogy megértsem. Pontosabban, haza kellett jöjjek, bár így is zavaros, mert kellett az útlevél Stranraerben, de nem kellett Belfasttól Dublinig. Ja, és a buszon előre váltott utazási csekk kellett volna. Ezért voltam még jobban megzavarodva (miután az angol fontot sem fogadta el a sofőr) a szállodában, hogy tulajdonképpen milyen pénznemben is fizettem ki a hitelkártyámmal 89-et.
Előzmény: Z. Z. (61003)
Z. Z. Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61003

20:00 óra körül indulunk Stranraer-ből.

Annyi a nyitott fedélzet, amennyi látszik. Egy kis loggia, ahová a bagósok kimehetnek, persze csak indulás után 10 perccel, mert a kikötőben zárva:-(

A hajó egyébként nem más

mint egy mozgó étterem, és játékterem.

Miután a becsekkoláskor (meglepetésemre) egyszercsak (értsd: hirtelen) elvették a bőröndjeinket, kénytelen voltam magam is fogyasztani, mert igen éhes voltam, s a kaja a bőröndben. Fish & Chips 7 Font. Egy teherautóra pakolták a cuccainkat, s gondolom, az is jött a komppal.
Előzmény: Z. Z. (61002)
Z. Z. Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61002

Elhagyjuk Skóciát. A skót felföld gyönyörű, azonban a Glasgow-tól délre eső terület is csodálatos, bár egészen más a táj. Vonattal utazunk Glasgowból Stranraer-be, ahol hajóra szállunk, hogy elvigyen minket Belfast-ba.

Meglepő és kellemetlen élmények. Becsekkolás után egy órát várakozunk ablaktalan helyiségekben. Semmit nem látunk a külvilágból. nem látjuk, ahogy megérkezik a hajó. Indulási időben egy zárt folyosón keresztül feljuthatunk rá.

Ő lenne az. Rosszabb, mint a katamarán.

Előzmény: Z. Z. (60977)
pocakostutajos Creative Commons License 2007.09.18 0 0 61001

Üdv, Atyáim a Vízek hátán!

Köszönöm kérdéséedet, múlt héten értem haza. Most ráérő időmben (nem sok akad) próbálom rendszerezni a nyáron lőtt képeimet. A kérdésedre válaszolva: ez a Voszhod mint helyközi közlekedés teljesít szolgálatot Amszterdam és környékén. Majd lesznek még képek,  ...tartsatok ki!

Előzmény: smith (60963)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!