Keresés

Részletes keresés

Gio1977 Creative Commons License 2013.08.27 0 0 5804

"Ti akik segítséget kértek,mit vártok a kint élő magyaroktól?Már elnézést de 80% lehúzós tahó paraszt!"

Ezt meg azert egy kicsit kifejthetned.

Megis, te beengedsz vadidegeneket otthon a hazadba? Csak mert akkor megyunk mi is par cimborammal, felzabaljuk a hutod tartalmat, megisszuk az osszes ajandek piadat. Utana minden forumon igerem fogjuk majd reklamozni, hogy mekkora egy kiraly arc vagy....

Gondolom erted, mit akartam szemleltetni.

Kicsit rendet kellene tenni a legtobb ember fejeben, mielott hoborognek, meg tahoznak....

Előzmény: papp.zsolt67 (5798)
Gio1977 Creative Commons License 2013.08.27 0 0 5803

Nyugi.. :) Kicsit tul idegesitetted magad a teman.

Eszembe nem jutna segitseget kerni valakitol, csak mert ugyanaz az anyanyelvunk, es hala az egnek az emberek 95%-a ilyen. A maradek 5% az, aki itt is, es a tobbi forumon (plusz szemelyesen, levelben, telefonon etc) probal ragadni az emberre, mig valamilyen elonyt remel tole. Ez nagyjabol nemzetfuggetlen, egesz biztos, hogy ugyanilyenek elnek mashol is, csak ok nem minket abajgatnak, hanem a sajat honfitarsaikat. En inkabb nem reagalok erdemben az ilyenekre, ez ugyanis valamilyen modon koldulas.Tudom, hogy sokan vannak, es eroszakosak, de inkabb ne is foglalkozz veluk.

Előzmény: islamorada (5801)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.08.27 0 0 5802

Van igazság abban amit mondasz. Valahogy elég sok a "majd a kinti magyarok segítenek" hozzászólás. Szóval, tanáccsal segítenek, de hogy máshogy kellene nekik segíteni? Adjanak szállást, pénzt, ruhát, ételt és munkát? Vagy mi? Ha nem rokonok, miért segítenének? Ha meg kap meg valaki mindent, akkor még fel is van háborodva és elmondja mindennek a kinti magyarokat, hogy milyen "szemetek, önzők". 

 

Amúgy Angliában is ilyenek vannak, szokott panaszkodni az ott élő egyik barátom. Szállást kérnek tőle, kölcsönt kérnek tőle aztán nem adják meg neki, mindig segítséget kérnek tőle, ő meg hiába megy, mert akkor se veszik semmibe, hanem csak elvárják tőle, de nem is igazán köszönik meg. Tönkreteszik a cuccait aztán nem fizetik ki. Így segít másoknak őt meg kihasználják. ):-/

Előzmény: islamorada (5799)
islamorada Creative Commons License 2013.08.27 0 0 5801

Meg valami! Miert atkozza itt amerikat mindenki mert nem engednek barkit hivatalos papir nelkul letelelepedni! Melyik orszag engedi ezt meg? Mi az hogy xy mar 10-12 eve diplomaval mosogat meg ujsagot szerkeszt es reklamal?  Hivta valaki? Mi az hogy meg neki all feljebb! Mas orszag meg le is ultette volna az engedely utan tovabbmaradot. Ez olyan dolog hogy elsz nyugalomban a csaladodban es erre beallit valaki egyedul vagy csaladdal, az eletedre telepszik, elmenni nem akar, neked kell rola gondoskodni, hatranyba kerul a csaladod miatta es meg neki jar a szaja!

 

Előzmény: islamorada (5800)
islamorada Creative Commons License 2013.08.27 0 0 5800

Magyar csaladok nem ragaszkodnak magyar hazvezetonohoz, takaritohoz, ha meg gyerekeik vannak akkor plane nem. A magyart a gyerek felszedi a szuloktol ha azok arra akarjak tanitatni, a spanyol meg kell az iskolaba a gyereknek a nyelvtanulashoz, / a sok mexicoinak koszonhetoen a mindennapi uzleti eletben nagyon sokat szamit a spanyol nyelv ismerete/. Meg ne tedd ki a gyerekeidet annak hogy legalis elet nelkul ugy nojenek itt fel hogy semmifele jogaik ne legyenek, mi lesz ha meg felnottkent is illegalisak lesznek, barmikor kitehetik az orszagbol ahol felnottek, akkor hova mennek? Haza? Oda ami teljesen idegen a szamukra mar? Tudod hogy hany szerencsetlen ember van itt a ket szek koze esve mert a szulei nem gondoltak meg hogy mit tesznek? Menjetek Angliaba vagy barhova ha annyira akartok de ne menjetek  illegalisan sehova! Egyik orszagba sem!

Előzmény: S.RITA (5794)
islamorada Creative Commons License 2013.08.27 0 0 5799

Na varjal csak ezzel a velemennyel! Kerdezz csak meg minket akik kinnt elunk hogy mi hogy latjuk a bejovo magyarokat manapsag. Eloszor is azzal robbannak be az itteniek eletebe hogy nekik segiteni KELL! KELL! Akkor is ha nem tud. A keres szot nem ismerik, a koszonomot plane nem, van hogy utana meg sem ismerik az embert az utcan, ezt en mondom aki igazan segitokesz, a leheto legrosszabb tapasztalataim vannak. Most is van egy no aki hetente 2x hiv fel hogy na talaltam -e mar ferjet neki aki elveszi es lesz zoldkartyaja, az illeto mindossze 24 eves, hiaba mondom neki hogy nem, senkit nem ismerek es a hozzaillo koru ferfi csak ezert nem fogja elvenni, kulonben is menjen ismerkedni es keressen maga. Utoljara azt mondta duhosen hogy milyen lassu vagyok hogy tobbre szamitott, hogy a magyarok senkin nem segitenek. Azt hiszem beszuntetem a segitsegeket, ha valaki kijon akkor alljon a labara, akkoriban nekunk se volt segitseg sehonnan. Ja es a munkakereses! Egyik sem erti meg hogy illegalisan kijonni az egyenlo a mosogatassal mig el ha nem tud hivatalos papirokat szerezni, / nem fog tudni/, es meg ebbol a munkabol sincs. Eleve nem ertem meg hogy az EU kotelekeiben mit keres itt az illegalis amikor ennyiert, illetve tobbert tud dolgozni legalisan mashol, megvan az egeszsegugyi  biztositasa barmelyik europai orszagban. Itt nyugdijat sem fog kapni, mit akar itt? Magyarazza mar meg valaki!

Mert az itt toltott legalis 40 ev utan is csak azt tudom mondani hogy ha en lennek a kitelepulo helyenben nem lenne az a penz amiert en a rendorseg elol bujkalva barmelyik orszagba elmennek ha van hova hivatalosan is elmenni....

Előzmény: papp.zsolt67 (5798)
papp.zsolt67 Creative Commons License 2013.08.27 0 0 5798

Sziasztok. Ti akik segítséget kértek,mit vártok a kint élő magyaroktól?Már elnézést de 80% lehúzós tahó paraszt!Teljesen mindegy,hogy hogyan jutott ki anno!Nagyon kevés megbízható,barátságos normális magyar van kint.Bár ez nem csak Amerikára igaz! Ha valamit el akartok kezdeni,legálisan,vagy illegálisan.Álljatok rá keresgéljetek,és induljatok neki!Családot egyszerre felesleges kivinni ha  buktok,akkor mind!Ezt pedig gondolom nem szeretnétek.Az,hogy nincs kint élet,akár nyelv nélkül is egy f..ság.Ha akarsz találsz.Amerika még nem olyan mint Irorszá-Anglia.Ott (Amerika) még azért ha keservesen is indul de el lehet indulni.Legalitás:Ismerek olyan embert aki 5 nyelven beszél,full profi a munkájában,jól keres mégsem kap állampolgárságot 12éve.Van több ilyen ember is.Olvastam olyan cikket is aminek az írója 7-8 éve van illegálisan!Döntsétek el mit akartok csinálni.Sirni otthon hogy nem jó,vagy megpróbálni.Mindenki fél szerintem,nem egyszerü 7-8000km-re elmenni a hazátoktól.Megbántani senkit nem akartam,de ez az igazság.

Fu Shang Fu Creative Commons License 2013.08.25 0 0 5797

ebben van valami, néha a "ma mit tudsz tenni énértem, hogy a barátod legyek?" érezhető... de van kivétel.

Előzmény: Lola99 (5795)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.25 0 0 5796

Kedves Rita!Próbálkozzatok a zöldkártya lottóval, nem bíztos, de ez is egy lehetőség. Zöldkártyával lehet legálisan munkát vállalni. Bár a hozzászólók a megoldást írnák, nem azt, hogy miért nem menj ki Amerikába.

Nem könnyű kijutni de lehet.

Előzmény: S.RITA (5794)
Lola99 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 5795

Hagyd meg távoli szerelemnek Amerikát. Majd egyszer ha lesz pénzed elmész oda turistának. Sokkal jobban jársz.

A németek is tudnak kedvesek lenni én kifejezetten szerettem ott lenni. Persze nem borulnak rögvest a nyakadba, de ha megbarátkoztál velük akkor barátok maradnak. Amerika csak a felszinen olyan hű de barátkozós, mélyebben nem érdekled őket!

Előzmény: S.RITA (5794)
S.RITA Creative Commons License 2013.08.25 0 0 5794

köszi mindenkinek a hozzá szollást és várom a többit!!!!igen én is gondolkottam ezen de mindig imádtam amerikát (persze innen a távolbol )de igy vagyok az olaszokkal is lehet hogy ott könnyebb lenne illetve a ferjem 2 éve német országban dolgozik de ők nem valami barátságosak!!tudom hogy az usaban sem kolbászbol van a kerités de mennyien vannak kinn magyarok és ők is kezdték valahogy??!!én igazábol magyar családra gondoltam akiknél elkelhet a segitség!és nincsenek oda a mexikoiakért vagy a spanyolokért azért valjukbe magyar szó többet ér nekik mint a spanyol pláne ha már kint szűletett gyerekek vannak!!tudom hogy naivan hangzik de az ember legalább az álmait ne adja fel hiszem hogy nekünk is sikerűl majd !!!köszönöm hogy irtatok és várom a legkőzelebbi bejedzésket:):D

 

Gio1977 Creative Commons License 2013.08.23 0 0 5793

Bocsass meg, de en is inkabb elkeseritelek (inkabb utolag elnezest kerek, amiert taho voltam, es osszetortem az almaidat).

Semmi olyan nincs benned, amit ne tudna megcsinalni egy mexikoi is, fillerekert. Plusz ok mar ott vannak, csaladostul (es a csalad alatt nagyon sok embert erts), a fiatalabb generacio mar oda is szuletett. Tudnak segiteni egymason, ha valaki bajba kerul. Ti negyen szeretnetek kimenni, illegalisan, remleve, hogy minden rozsaszin lesz.. Megis miert aldozna barki is komolyabb osszegeket, hogy bejelentsen titeket minden hatosagnal, hogy Social Security Number-etek legyen, es biztositva legyetek. Vagy ha mindez szamodra most nem is tunik olyan fontosnak, akkor gondolj bele, egy vakbelmutet mondjuk $25 000. Ezt ki fogja kifizetni? Jelen helyzetben egyedul fillerekert dolgozo rabszolgakra van szukseg, akikkel nincs semmi gond. Csalad, gyerekek, akik barmikor lebetegedhetnek.... Aaaaaa. Inkabb tenyleg keresgelj az EU-ban, de oda se egyszerre menjetek ki, probalkozzon eloszor csak a ferjed, merje fel a helyzetet, van e ertelme, vagy csak elszorjatok a nehezen osszeszedett penzeteket is.

 

Előzmény: S.RITA (5789)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5792

Hallgass Maule-ra, mert igaza van.

Előzmény: S.RITA (5789)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5791

 

Munkád van? Szereted csinálni? Akkor miért kockáztatnád?

 

USA Munkavállalói vízumod/engedélyed van? Vagy bevándorlási esetleg? És a férjednek meg a gyerekeknek?

 

Mert ezek nélkül én nem rántanám bele a családot a bizonytalanságba, meg illegalitásba.

Előzmény: S.RITA (5789)
Maule Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5790

Miert nem EU?  Ott legalisan munkat vallalhattok, gyerekeid normalisan felnohetnek. Az USA-ban nem kapsz legalis munkara vizumot, ha nincs magas, jol eladhato vegzettseged. Ha illegalisan megis takineni/elado szeretnel lenni, tudd, hogy telitett a piac mar. Es mit csinalhatnak gyerekek, ha illegalisan itt maradnak. Semmi eselyuk normalis eletre.

Előzmény: S.RITA (5789)
S.RITA Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5789

SZIA VALAKI!!ASZT SZERETNÉM MEGTUDNI TŐLED AKI KINN ÉL AZ USABAN HOGY NEKEM ÉS KIS CSALÁDOMNAK MENNYI ESÉLYÜNK LENNE KINN MUNKÁT ÉS JOBB ÉLETET TALÁLNI KÉT KIS GYEREKKEL 7-3 ÉVESEK FIATALOK ÉS DOLGOZNI SZERETŐ HÁZASPÁR VAGYUNK NYELVET KICSIT BESZÉLÜNK FÉRJEM GÉP KEZELŐ (TARGONCÁS) ÉN MEG ELADO VAGYOK ÉS MÁNIÁKUS TAKARITO!MENNYI PÉNZEL ÉS EGYÁLTALÁN MIVEL KEZDJÜK!!!?????MODJUK JO LENNE EGY BARÁTSÁGOS MAGYAR CSALÁD AKIKNÉL DOLGOZHATNÁNK ÉS ÉLHETNÉNK VAGY EZ MÁR TUL FILMSZERÜ NAIV VÁGY?ILYEN LÉTEZIK VAGY CSAK HOLYVOODBAN????EGY KICSIT SOKAT KÉRDEZEM DE LÁZBA JÖTTEM EGY PILLANATRA BELE ÉLTEM MAGAM:)HÁT HA RÁÉRSZ ÉS VAN KEDVED IRJ!!KÖSZÖNÖM

 

S.RITA Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5788

SZIA

tgyvg8 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5787

bocs , maximum egy szazszor voltam a jopofa big apple-ben , bar tobbszor hetekig , 1985 ota

Előzmény: tgyvg8 (5786)
tgyvg8 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5786

ugy 300-szor jartam ott de bloomy kisertetiesen emlekeztet a demszki hulyere aki 20 evig volt fopolgarmester budapesten

Előzmény: Maule (5785)
Maule Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5785

Gondolom, eletedben nem jartal New Yorkban. 

Előzmény: Törölt nick (5784)
Monca0129 Creative Commons License 2013.08.08 0 0 5782

Koszonom :))

Előzmény: 6tgy (5781)
Monca0129 Creative Commons License 2013.08.08 0 0 5780

Sziasztok!

Rhode Island kornyeken keresek munkat.Leginkabb babysitterkedes vagy nanny munka erdekelne.

Agnes870815 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5779

Kedves Tibony!

 

Manhattanban keesnénk szállást, középkategóriás lakásra gondoltunk!

Előzmény: tibony (5646)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.08.01 0 0 5775

Ok, igazad van.

 

Nem értem, hogy miért nem olvasnak vissza. Persze azt se értem hogy miért itt kérdezik a hivatalos dolgokat. A Nagykövetségnek kellene címezni a jogi és egyéb bevándorlással kapcsolatos kérdéseket. :-)

Camo_BDU Creative Commons License 2013.08.01 0 0 5771

Már megbocsáss, de te saját magaddal beszélgetsz?

Előzmény: Törölt nick (5770)
Dubliner34 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 5768

Sziasztok! keresnek vmi szallast NY-ba 2fore jovo heten aug 7-11ig, 4 ejszakarol lenne szo. 

Ha esetleg tudtok vmit nem horror arba az jo lenne.

Koszonom!

Laca

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 5767

Már az éjjeli örök is?

Előzmény: Törölt nick (5762)
Horváth Tommy Creative Commons License 2013.07.15 0 0 5765
Elfogadok minden véleményt.tudni szeretném. Ha kimegyünk mi vár. Ránk
Előzmény: Törölt nick (5764)
Horváth Tommy Creative Commons License 2013.07.15 0 0 5761
Sziasztok Horváth. Tamás. Vagyok.egyik. Baratom New York. Tol 100 km re lakik.azt mondta mennyunk ki próbáljuk meg.ithon már. Nincs munka hátha. Találunk kint.szállást. Ad de kérdés. Merre induljunk wl munkát keresni?ha valaki tudna segíteni. Megköszönném.ide írhat.hoemberszoke@gmail.com.előre. Is köszönöm. Segítséget
napsugi2 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 5760

Én is, megkaptad?

Előzmény: BxxxK (5758)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!