A mindenkori forradalmak törvényszerűségeit bemutató történet 1794. május-júliusában játszódik. A jakobinus diktatúra sikeres harcot vív a külső ellenséggel, a belső bajokon azonban nem tud úrrá lenni. Robespierre, ellensúlyozásképpen fokozza a terrort, s a Legfőbb Lény nevében az Ész és Erény irracionális rendjét akarja megvalósítani. A Konventben az ellenzék szövetkezik ellene, társaival együtt július 28-án ítélet nélkül lefejezik.
Rendezte: Mihályfi Imre Vezető operatőr: Illés János Operatőr: Berek Oszkár, Dancsók Zoltán, Szíjj Károly Szereplők: Dengyel Iván (David) Dörner György (Barére) Funtek Frigyes (Saint-Just) Gáspár Sándor (Lebas) Győri Péter (Tallien) Helyey László (Carnot) Iglódi István (Coffinhal) Kern András (Couthon)
Azt lehet tudni,hogy miért szűnt meg,és ki szüntette meg?Én személy szerint nagyon örültem, hogy megtaláltam,már évek óta kerestem az említett filmet.Valaki adott egy tippet,hogy írjak az M3 ,M5 nek,ők műsorra tűzhetik megint.meg is történt, de hiába, ha nem tudom pont akkor megnézni,felvenni.
Én is köszönöm, és köszönöm nektek a lehetőséget!!!Még a szemem is könnyes lett mikor láttam a Kilenc hónapot..ezt csak az érzi,aki ott nőtt fel...A gyár valójában nem téglagyár volt, hanem az ÓKŰ..(ózdi kohászati üzemek),a Kék Acél étterem már rég megszűnt, de Velence városrész még most is áll, nemrég újították fel...
Tele Jazz Pódium a Globe Royal Mulatóban. A műsorban elhangzó művek: It Don't Mean a Thing; Tuxedo Junction; Felmegyek hozzád; Java Jive; How High the Moon; All The Things You Are; Route 66; Undecided; Tea for Two; Birdland.
A 46.Magyar Fodrászversenyre készülő Szépség Háza Szövetkezet lelkes régi dolgozója, Tilda fiatal tanítványával, Viktorral érkezik. Tart attól, hogy a verseny nem őrzi meg tisztaságát, ezért minden zsűritagot és az elnököt már előre felkészíti. Ám Tilda tevékeny, sürgő-forgó magatartását nem tudják elviselni a szakmabeliek. Egy váratlan incidens Tildát ledönti a lábáról...
Rendezte: Félix László Forgatókönyvíró: Polgár András Operatőr: Mestyán Tibor
Szereplők: Bánsági Ildikó Benedek Miklós Buss Gyula Gobbi Hilda (Tilda) György László
Egy gyógyfürdőben sorozatos markecolások történnek. Két nyomozó igyekszik fényt deríteni az esetekre, de eközben két gyilkosság bolydítja fel a gyógyfürdőt...
Rendezte: Bácskai Lauró István Forgatókönyvíró: Gulyás Péter Pál, Polgár András, Császár István, Gulyás Péter Pál Operatőr: Nagy József Szereplők: Cserhalmi György (Kocsis) Dózsa László (Medvegy) Eszenyi Enikő (Barbara) Hollósi Frigyes (Oltványi)
Egy gyógyfürdőben sorozatos markecolások történnek. Két nyomozó igyekszik fényt deríteni az esetekre, de eközben két gyilkosság bolydítja fel a gyógyfürdőt...
Rendezte: Bácskai Lauró István Forgatókönyvíró: Gulyás Péter Pál, Polgár András, Császár István, Gulyás Péter Pál Operatőr: Nagy József Szereplők: Cserhalmi György (Kocsis) Dózsa László (Medvegy) Eszenyi Enikő (Barbara) Hollósi Frigyes (Oltványi)
Kegyenc 1969 Közvetítés felvételről a Madách Színházból 125 perc
rendező: Vámos László író: Illyés Gyula, Teleki László díszlettervező: Siki Emil jelmeztervező: Jánoskúti Márta
szereplő(k): Valentinianus: Gábor Miklós Maximus: Mensáros László Eudoxia: Szemere Vera Júlia: Tolnay Klári Heraclius: Körmendi János Sidonius: Juhász Jácint Fulgentius: Bodor Tibor Palladius: Cs. Németh Lajos Julianus: Deák B. Ferenc Maximus szolgája: Balázsovits Lajos f.h. Blaskó Péter Szűcs András
Labilis császárokból és erkölcsi dilemmákkal küzdő bizalmasaikból nem volt hiány az ókori Rómában, ha pedig történetüket kiszínezte az írói képzelet, olyan drámák születtek, mint a Kegyenc. A Madách Színház 1969-es előadásában Mensáros László őrlődik.
Tvrip Format: AVI at 1 502 Kbps Length: 1,30 GiB for 2 óra 4 perc 23 mp 928emp Video: MPEG-4 Visual at 1 300 Kbps Aspect: 720 x 540 (1.333) at 25.000 fps Audio: MPEG Audio at 192 Kbps Infos: 2 csatorna, 48,0 KHz
Valamikor, már sok évvel ezelőtt, egy kanadai oldalra tévedtem, ahol ottani magyarok beszélgettek, itthoniakkal is. Akkoriban kezdtem el közzé tenni felvett műsoraimat, azzal a meggondolással, hogy a külföldön élő magyarok tudjanak az itthoni színészek művészetében gyönyörködni. Felemelő érzés volt látni, hogy nemcsak kanadai, de német, dél-afrikai, egyiptomi letöltések is voltak. Sőt, egy ausztrál partner lehetővé tette, hogy a Rapidshare-re fel tudjak tölteni. Nemcsak a közzététel miatt indítottam ezt a fórumot, hanem azért is, hogy a megszűnt szinház.hu rengeteg témáiból minél több újra megelevenedjék.
Sajnos roppant képzetlen vagyok, ezért nagyon szívesen venném, ha egy-egy esetben hozzáértőbbek, de akár laikusok is, elmondanák véleményüket egy-egy színdarabbal, színésszel, alakítással kapcsolatban. Akár pozitív, akár negatív az a vélemény, én kíváncsian várom. Sajnos, tőlem csak annyi telik, ez, vagy amaz valamiért tetszett, esetleg épp nem.
Most hétfőn adták a Kegyencet, Gábor Miklós, Mensáros, Tolnay stb alakításában.
Velük kezdeném a sort, egy tavalyi felvétel alapján. A felvételt 1969-ben készítették.
Én még az eredeti kb. 10 évvel ezelőtti fórumnak is aktív résztvevője voltam, percy néven. Mivel néhány éve a moderator szerintem indokolatlanul törölt néhány hozzászólásomat, elbúcsúztam az írástól és csak olvastam a fórumot. 15 éves internetezésem alatt még csak figyelmeztetésben sem részesültem soha, úgyhogy eléggé zokon vettem a dolgot. De itt már ezek szerint nincs az a moderator, úgyhogy újra jövök, ha lehet!
A valamikori szinhaz.hu megszűnvén, s más lehetőséget nem ismervén, itt nyitottam egy fórumot a további beszélgetésekre. Remélem, minél többen leszünk.