Mesterem, 30-án tudok menni. Ha akkor még belefér, jelezd! BZolit meg egy darabig hiába szólongatod, lelécelt még északabbra, karácsonyozni. :-)
Alexandrosz Mester!
Én is épp fel akartam emelni szavam az olaszrizling védelmében, de Te ezt remekül megtetted. És jó Neked, hogy végre hozzájutottál a Scheller-féle olaszhoz... Majd kérünk jelentést, hogy milyen. :-)
"de a kékfrankos olyan kategória veresborban mint az olaszrizling fehérben. Folyóbor, csókolom."
Nos, ez esetben javallanám, hogy kóstold meg Tóth Sándorék, Szőkéék, Légli-ék, vagy Györgykovács olaszrizlingjét és gondoljuk át közösen az állításodat.
;o)
Vettem is Scheller Olasz-t, épp az imént. Eléggé elkapkodták a polcról, alig maradt nekem. Kiváncsian várom, milyen. Ma biztosan kinyílik egy palackkal.
Szabolcs: Véleményt majd írd le! Esetleg kérhetnék egy Légli 333 '02-t, Dúzsi '02 Rosét és egy coronas '00-t, vagy idén már szabin vagy?
BZoli: Miguel Torres S.A. coronas '00 mit lehet a termelőről/borról tudni?
Hulud: Attól, hogy valami jellemzően nagy tőketerhelésre lett befogva még szabályozott terhelés mellett adhat nagyon szép bolt, lásd. pl. kadarka.
Egyébként Weninger SS Selection KF-ét kostolva is ezt mondod? Szerinted milyen KF-et érdemes akkor kóstolni egyltalán?
visszaolvasgattam egy cseppet, és ezúton szeretnék érdeklődni hogy mi lehet annyira jó egy kékfrankosban hogy ad absurdum első helyezést bír elérni bármily ranglistán? Szemelt bor? Tudomásom és tapasztalatom szerint alapvetően hitvány szőlő, magas tőketerhelésre kiválasztott klónok vannak hazánkban telepítve belőle. Minden elismerésem a Takler pincészeté (ha választani kellene az összes közül hát egyértelműen kedvencemnek mondanám, onnan jön szerintem majd az a bikavér ami felébreszti a legendát nemzetközileg is), de a kékfrankos olyan kategória veresborban mint az olaszrizling fehérben. Folyóbor, csókolom.
Elismerésre méltó a soproni szőlősgazdák áldozatos munkája is, de kékfrankos (és pláne cabsav) helyett inkább a cabfranc-ra kellene ráhajtaniuk, az jobban szereti a hideget, így az éghajlati adottságokhoz lényegében passzolna, akár szép frankokkal lehetne megjelenni. Persze lehet kékfrankos rosét is csinálni sokat, feltéve ha a stabil legalsó polc a kiszemelt hely az eu boltjaiban.
Ilyen bort, vagy kint tökön, vagy a Vörösmarty téren biztos kapsz.
Egyébként kóstolgattam, és egyre jobban tetszik, főleg a ropogósra sült csirkecombbal való kombinációja:)
Vitézvölgyi CS '00: Szép szín, igéretes - picit talán alkoholos - illat, ízében kevésbé fajsúlyos, a vártnál kevesebb tanin miatt inkább gyümölcsös ízjegyek. A maga 789 Ft-os áráért egy nagyon korrekt bor, Szabolcs szerintem kóstold meg, valszeg neked is bejönne.
Boldog Karácsonyt és Új Évet!
Mármertmivelhogy addig ezek szerint nem találkozunk ( de majd gondolok azért rátok - Szilveszterre elég komoly szekszárdi borok várhatóak :)))
Időközben nekem is sikerült egyéb halaszthatatlan programoknak beugrani a naptáramba, igy abszolúte támogatom a januárt! Arccal a töltött képoszta felé!
Tybald, és hol lehet ilyen borra lelni vajon?( a Nyakas, ami szerinted tetszene - sok időm nem lesz bor után nézelődni, sajna, de ha nem-szekszárdit is szeretnék, akkor aktivizálnom kelmagam :))
B.
ps.: jégbor most már bennt maradt az irodában, de majd találunk valami alkalmat és megisszuk a kollegákkal
A Margit utcában, házszámot nem tudom. A Margit-híd folytatása, fel egyenesen a Rózsadombra. A Rómer Flóri sarkán van, nem lehet összetéveszteni. Nagyon jó áron adják a Hilltop borokat, de a tulaj bezárja december 31-én. Olcsóbb minden tétel, mint máshol, persze az akció lehet kivétel (Butlers Blend 390, Irsai kb. 650, Woodcutters kb. 850)
Volt barrique CS, de az évjáratot és árat nem tudom. Nézz be a két ünnep között, vagy 30-31-én, nyitva van.
Egyébként ugyanitt januártól ugyanaz a srác a Feindl Borház üzleteként fog tovább működni.