Keresés

Részletes keresés

Lizas Creative Commons License 2000.07.19 0 0 9
kempingárakról pontosabbat én e tudok, de nézd meg az nu.hu címen
doksi Creative Commons License 2000.07.19 0 0 8
Sajnos kemping árakat nem tudunk. A szállás két főre egy apartmanban kb. 85-100 ezer líra volt májusban. Lehet, hogy most magasabb. Ha már megvolt az út, várjuk a beszámolót.
doksi
Előzmény: alfa155 (7)
alfa155 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 7
Hello!

Tudna valaki camping árakat (sátoroznánk) írni?

doksi Creative Commons License 2000.05.11 0 0 6
Sziasztok!

Az utóbbi időben kicsit elhanyagoltam kedvenc topicomat, de van mentség: megejtettük a várva-várt velencei utat. Az összes itt leírt tapasztalat nagyon hasznos volt. Egyenesen Punta Sabbioniba mentünk, ahol nem dőltünk be az integető uraknak - ezek mind magánparkolók, ahol napi 8.000,- líráért őrzik a járgányt. Ha tovább mész a hajóállomás mellett a strand felé, lesz ingyen parkoló is - bár azt nem őrzik és napon is áll az autó.
Mi árnyékba és őrzött helyre álltunk - ugyanis első dolgunk volt, hogy kerestünk a faluban szállást. Van kemping, kiadó szoba, vadkemping, minden, mi szem szájnak ingere.
Punta Sabbioniból kb. 1/2 óránként indulnak hajók Velencébe - mi három napos bérletet vettünk (a 3 nap alatt egyszer ellenőrizték), a retúrjegy 10.000,- líra.
A város tényleg gyönyörű - és tényleg tele van. Érdemes sok helyre korán (nyitásra, nyitás előtt valamivel) odamenni - mi így voltunk a dózse palotában vagy a harangtoronyban. Eltévedni tényleg nem lehet, legföljebb nem oda lyukadsz ki, ahova indultál. J
Bóvliból tényleg végtelen mennyiség van, próbáljátok meg nem észrevenni őket.
doksi

Előzmény: vivijúú (5)
vivijúú Creative Commons License 2000.04.17 0 0 5
döbröginek igaza van, a legjobban akkor éreztem magam, amikor a "hivatalos" látnivalók után volt fél napunk csavarogni. Nem néztük merre megyünk, ha egy sikátor végén egy csatorna volt, akkor megfordultunk és mentünk másfelé. Eltévedni nem lehet, és Velence igazi hangulatát ezekben a kis sikátorokban találod meg.
Előzmény: döbrögi (3)
doksi Creative Commons License 2000.04.17 0 0 4
Köszönöm szépen az infókat, megerősítettetek az elképzelésünkben, hogy a kocsit a városon kívül hagyjuk (tuti, hogy kocsival megyünk). És ott is szeretnénk megszállni. Jó volt olvasni a tapasztalatokat - pont ilyenekre van most szükségünk. Remélem, van még a tarsolyotokban. Érdekel mindenkinek a tapasztalata Velencéről. Szóval, csak bártan…!
Kérdések: milyen térképet érdemes venni / vinni? A vaporettós utazásnak mi a rendje? (Jegy, bérlet, előre, helyben…?) A gondolákról és gondolásokról mit tudtok? Szállás ügyben esetleg valami infó?
Köszi!
doksi
Előzmény: döbrögi (3)
döbrögi Creative Commons License 2000.04.14 0 0 3
Vigyázni mindenre kell.
Autóval életveszélyes bemenni. Eszetekbe ne jusson Mestre felől megközelíteni a várost. Az a fő játékuk, hogy elterelnek mindenféle parkolókba, majd felraknak mindenféle hajókra, és behajókáztatnak a városba. Eddig OK. Csakhogy, lekaszálnak, ha peched van, felnyomják az autódat, és a visszautat magadnak kell megtalálnod. Arra pedig elég kevés esély van.
Ugye kitaláltátok, ez a turisták kirablására szakosodott maffia, saját parkolókkal, hajókkal, emberekkel.
Ezt persze, némi ügyességgel el lehet kerülni, a hivatalos parkolók, pl. a parkolóház a vasutállomásnál kissé drága.

Javaslatom a következő (tavaly júniusban ezt csináltuk, nagyon bejött):

Elmentek Punta Sabbioniba, az majdnem szemben van Velencével, a lagúna végén (most nincs nálam az olasz térképem, de valahogy Bibione felől lehet rámenni a lagúnára). Egyenesen nyugatnak. Csak akkor álljatok meg, ha már nem lehet tovább menni. Ott kis parkolóba autó letesz, árnyékosba, persze, hajójegy megvált, majd egy negyedórás hajókázás (ez nem vaporetto, hanem annál nagyobb tengeri hajó) után a San Marco téren landol az ifjú pár. Emlékeim szerint 10000 egy személynek a hajójegy (ha fontos valahol megvan a jegy, lehet, hogy ennyiért oda-vissza a dolog), meg 8000 a parkolás egy napra.

Látnivaló, hát minden. Figyelj, én Budapesten élek 28 éve, és még nem sikerült mindent megnéznem, amit szerettem volna. Velencében ötször voltam, a legjobban sétálni szeretek. Vannak olyan helyek, amiket a turisták nem látogatnak, az az igazi. A hangulat, na. Azért, ha már ott vagytok (és gondolom először), a Sóhajok hídja, meg a Ponte di Rialto nem hagyható ki.
Én azt csinálnám, hogy elindulnék, nyugodtan az egyik irányba, és ami szembe jön, az szembe jön, majd visszafele egy kicsit másfele, de nem rohanni, nem japán turistát játszani (fénykép ezerrel), nem magyar turistát játszani (Ide né Mariss, ijet még nem láttá!), hanem élvezve azt a néhány órát, amíg ott vagytok.

Szállás passz, egyszer Mestreben laktam, de azt nem én intéztem, hanem a vendéglátónk.

Mindenesetre valami olyan időben menjetek, amikor kevés a turista, mert az garantáltan nem jó, ha úgy érzed magad, mint a blahán, péntek délután. Javasolt időpont az ősz, vagy ha már nyár, akkor kora délelőtt. Ja, és a dóm délután ötkor zár, fyi.

Ha meg nagyon tetszik, úgyis visszamentek, nincs olyan, hogy "ide úgyse tudunk eljönni mégegyszer!"

Hát, hirtelen.

Előzmény: doksi (-)
Skiz Creative Commons License 2000.04.14 0 0 2
mi most voltunk. eléggé telt ház van, ami megkeseríti az ottlétet. ha nem akartok másfelé kirándulni akkor nem nagyon érdemes autóval menni. szlovénián keresztül nincs végig autópálya, így eléggé lassú, meg fizetős is. ausztria meg nagy kerülő. velencében a parkoló min. 12 óra 35ezer lira, 24 óra 50 körül. mi tilosban álltunk, de csak néhány órát. néhány éve voltam busszal, az nem rossz. van egy youth hostel is, az olcsó, de általában ott nincs hely. mi északabbra vicenzában laktunk 90-100ezer/szoba/éj volt. (nagyon-nagyon szép és kedves város. érdemes ....)
velence egy kicsit még drágább mint más olasz város, egyébként meg hihetetlen mennyiségű és minőségű gagyit árulnak ott.
na, ennyi
jó utazást
olaszország a legszebb ....
doksi Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1
Húha! Már nem 0-ás a téma! :)))) Várom a tapasztalatokat. Köszi!
doksi
Xeron Creative Commons License 2000.04.14 0 0 0
0 infó Velencéről, mellesleg mi is oda készülünk!

(x)eron

doksi Creative Commons License 2000.04.14 0 0 topiknyitó
Segítségeteket és tanácsotokat kérem Velence ügyében (mármint az olasz Velencéről van szó)
Egy hosszú hétvégére készülünk Velencébe - összesen három napunk van, tehát ebből kell a legtöbbet kihozni. (Ketten megyünk) Elolvastunk sok információt, útikönyvet, de igazából gyakorlati tanácsokra lenne szükségünk. Pl. ha autóval megyünk, hol lehet / érdemes a járgányt hagyni? Ismertek valami jó szállást? Melyek azok a látnivalók, amiket nem szabad kihagyni, és mit lehet hanyagolni? A közlekedés hogy működik? Béreltek? A tengerre hogy lehet kijutni? Mire kell vigyázni a városban?
Szóval minden érdekel, várom a tapasztalatokat. Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!