Szerintem ezt sürgősen ki kéne javítani a honlapon, mert nem a kastély parkjában van! Szépen beszívtam én is ezt a fals információt és a kastély területén, a parkban kerestük a kiállítást ami természetesen nem ott van. Szerencsére a park végéből megláttuk a kiállításnak helyet adó múzeum épületét (amit szerencsére tegnap este egy fórumtárs honlapján láttam, így felismertem). Sehol egy tábla vagy bármi ami informálná az arra tévelygőket, hogy ott egy vasútmodell kiállítás van. Nem érné meg legalább egy cetlit kirakni a "portásházikóra"? Esetleg normális tájékozódási térképet a honlapra, ne adj' isten a belépődíj árát is elárulva...
A kiállítás jó, bár szerintem érdemes lett volna még várni a megnyitással amíg legalább az egyik téma készen van, de ez csak az én szubjetkív véleményem. A Semmering és a magyar téma így is élvezhető, bár utóbbinál azért még nagyon látszik, hogy van még munka vele. Nagy pozitívum, hogy végre nem fénysebességgel száguldó vonatokat látni, ami sajnos szinte mindenhol máshol jellemző. Ami viszont bosszantó és negatívum, az a világítás. Különösen a Semmeringes rész katasztrófa fotózási szempontból, nulla helyi megvilágítás (direkt vakuzni a plexi miatt nem lehet), a plexin viszont frankón visszatükröződik a német asztal feletti lámpák fénye és a környezet. A magyar asztalnál is csupa 1/4, 1/5 záridőket kellett kézből kitartani vaku nélkül, a svájci témánál viszont ez csak sötét képekhez elég. Mozgó vonat fotózása felejthető a Semmeringen, kivéve azt a két helyet ahol hiányos a plexi...
Volt hivatalos megnyitó? Mert nekem azt mondták, hogy nem lesz...:(
Szerencsém volt látni és kicsit segíteni építkezés közben még januárban, csodálatos, felejthetetlen élmény...semmilyen video vagy fénykép nem adhatja vissza...
Alsó hangon is kevés 1 nap...ha meg szakmailag nézzük 2 hét is kevés.