Halihó mindenkinek, lenne egy kérdésem. Linux alatt mivel érdemes CD-t írni? Win alatt a Nero-t használtam, maximálisan meg vagyok vele elégedve, csak most úgy néz ki, áttérünk Linuxra és keresni kell egy megfelelő programot. Mit ajánlotok? Úgy hallottam, linux alatt két problémás terület van: a nyomtatás és a CD-írás. Gondolom a "sima" írás linux alatt is megy, de lehet-e extra dolgokat csinálni (MP->audioCD, ISO->CD, bootCD, stb.)?
Na, közben kajáltam egyet, tisztábban is látom a dolgokat egyből :)
Nagy madárságot írtam erre az autorunra, rájöttem tweakui-ban szoktam állítani. Azthiszem a data cd be van állítva, azért flash-elhet.
A másik problémára azt fogom kipróbálni amit először írtál, hogy fülhallgató kimeneten lehet e hallani a zenét, ha igen akkor a lejátszó kábele lesz a hunyó. Reggel hazamegyek ki is próbálom.
rendszer>tulajdonságok>eszközkezelő>cdrom>tulajdonságok>beállítások> és ott kell legyen egy auto run vagy automatikus indítás doboz amiből ki kell szedned a pipát.
A keverőben nincs letiltva a cd rom balance? Habár ha a másik szól akkor a lejátszónak is kéne. Ha megcseréled a kábeleket a hangkártyán akkor mi a helyzet?
az állandóan az nálad folyamatosant jelent vagy időnkét. Mert ha csak időnként akkor lehet, hogy az autorun ellenőrzi, hogy van-e benne lemez.
Az író és az olvasó is össze van kötve a hangkártyával? Mert csak akkor lesz hangod. Dugj be egy fejhallgatót a lejátszó elején található jackbe és ha szól akkor jó. Szerintem tuti a kábellel van valami elkeverve. Vagy a keverőben, de azt gondolom már megnézted.
Ma vettem egy Teac írót, néhány lemezt már meg is írtam sikeresen, ezzel semmi gond. De van 2 kisebb probléma amiben a segítségeteket kérném:
1., az írón a jobb oldali led állandóan villog (mikor nincs benn lemez): ki lehetne ezt "kapcsolni" valahogy?
2., az eredeti cd player az író beszerelése után nem játssza le a zenei cd-ket! Vagyis lejátssza (winampban látni ahogy "pörögnek" a másodpercek), csak nem lehet belőle hallani semmit. Először arra gondoltam, az író audio kábele a bűnös, (mert vettem hozzá ezt is) de hiába távolítottam el, így sem hallani semmit. A multimédia beállításoknál is be van állítva, hogy az eredeti lejátsszó kezelje az audio lemezeket, így sem jó.
Igen, most mar kezdem kapisgalni, ( csak meg arra nem kaptam valaszt, illetve most sem ertem, hogy a Feurio miert kisebb meretbe kapja le az audio CD-rol a WAV-ot minden esetben. Mig ismetlem, akar wincommanderrel, akar MP3WORKSHOP-al lekapott wav bit-re ugyanannyi. Elofordult, hogy kb. 1MB-al kisebb lett ugyanaz a szam. De mondom, meghallgatáskor kulonbseget nem vettem eszre.)
Aki esetleg korábban letöltötte akár a K.N.Zordonbordon kolléga által beszúrt linkről, akár a http://www.cdrdownloads.ic24.net/ linkről a SubSonic GT 2.5-t, az vigyázzon, mert az exe-ben ott vigyorog egy trojan !!! Most már viszont döglött a link... 8-))
Hevia:
Megoldódott a szünettel kapcsolatos problémád a Feurio-ban?
Nekem nem volt problémám a Nero v5.0-val sem... már rengeteg 80 perces CD-t írtam vele...
Írtam 80 percesre VideoCD-t is...:))) (egy mpg file-t felhasználva...)
na szóval nem vagyok egy nagy cd iró de ahhoz hogy egy 80 perces cd-t megtudj irni kell egy normális iró pl:LG8080B-s stb kell hozzá a WinOncd vagy mégjobb a Discjuggler3 más progival ne is próbálkozz mert enm tudják kezelni 700 Mb-nál nagyobb filéket de a fenti programokról többet olvashatsz ill le is töltheted a http://free.x3.hu/csirkefog/ oldalról.sok sikert és tanulást én is innen tanulok hidd el megéri.
Most töltöttem le az Easy CD creator 4.0 deluxe-t, (38 MB!). Szerintem, ha ez nem tudja, akkor egyik sem (legalabbis meret alapjan). De biztos, hogy van itt valaki, aki mar probalta, majd felvilagosit minket.
http://vegas-warez.50megs.com/
Cakeking majd utana nezek az MP3Works-nak, (nem tudom, hogy elment-e a levelem).
Igen, meg azt is probaltam, hogy az angol nls file helyett (termeszetesen atnevezve) berakjam. De meg megprobalom, levenni es ujra felinstallalni, (csak most nem a sajat gepem elott ulok).(Egyszeruen halvanyan latszik a valaszthato nyelvnel az angol. Most)Lehet, hogy az a gond, hogy nem a Program files\ahaed\Nero -ba engedtem az installlast, hanem csak a Program files\Nero -ba ?
Hevia!
Akkor nem értem. Nekem így működött az 5031-el és most az 5038-al is.
De még egyszer megkérdem: a megfelelő verziójú magyarítást próbáltad? Nero 5038-hoz, 5038-as magyarítás.
Grebbelés után a jobb alsó ablakban, ahol a projektben lévő számokat mutatja, a paraméter gombra kattintva minden számra külön-külön beállíthatók a szünet paraméterek és egyéb paraméterek.
Linkelt trackekenél nincsenek szünetek a szám végén, ezért ki sem jelzi a paramétert. A linkelt trackeket a listán a szám előtt egy kacsacsőr jelzi. A linkelést a track editorban lehet megszüntetni.
Hevia!
Az 5038-hoz való magyarítást próbáltad?
Pedig működnie kell. Kicsomagolod. A NeroHun.nls és Nerohun.txt fájlokat bemásolod a Program Files/ahead/Nero könyvtárba. Indítod a Nero-t. Magyar nyelvű kell, hogy legyen. Ha angol nyelvet akarsz, egyszerűen törlöd ezt a két fájlt.
Szevasztok! Hiába installálom az ez-scsi-t , meg az AdaptecAspi4.60-t. Az aspichk szerint aspienum.vxd sehol. Azt miben találom?
Mentségemre szolgáljon, hogy a 2500-at végigolvastam. De ilyen bakira nem emlékszem...
Én nem egy olyan Philipps CD-t láttam, ami lyukas volt! Pontosabban a Cd belsejében lévő vékony fém réteg, amire írunk.
Asszem még nem volt téma a CD-Rek garanciája, mert elvileg az ilyen Cdkre kiterjed a garancia, nem?(bár a Philippsen nem láttam erre utaló jelzést, ugyanakkor pl a Verbatimon van) Jelent ez valamit, vagy "csak úgy" ráírják, mert tudják, hogy úgyis körberöhögnének a boltban, ha visszavinném?
Megvettem a CD iromat, vegulis SONY 8x4x32 CRX140E lett. Korrekt ironak tartom, az en gyengebb gepemmel is jol elboldogul (AMD K5 PR 166, 64 MB RAM).
Volna 1-2 kerdesem, ha valaki tudna ra valaszolni, megkoszonom.
Audio CD irashoz a FEURIO-t hasznalom. Eszrevettem, hogy az audio cd-rol a leszedett wav file-ok merete nem egyezik meg a cd-n levo file-ok meretevel, mindig kisebb. Mig az MP3WORKS-al lekapottak, megegyeznek a cd levokkel. (Az MP3WORKS egyik legjobb grabber, amivel eddig talalkoztam. Nagyon gyors, wav>mp3, mp3>wav, wav>wav, a legkapott szamokat rogton ellenorzi.)Persze kulonbseget a hallgataskor nem eszlelek.
Meg egy kerdesem van a FEURIO-val kapcsolatban; a szunetet megtudom szuntetni a wav-ok kozott, de, hol lehet a szamok vegerol levagni. (A track editorban sem talaltam meg ezt a funkciot, vagy mas szerkesztot hasznaljak ?)
A Nero 5038-at nem tudtam magyaritani, az elozoekben leírtak szerint. Nem tudok nyelvet valtani.
Ciao!
Van egy kis problémám. HP 8200 -as íróm van, de amióta frissítettem a rendszert (PIII-800, Abit BX133) azóta nem vagyok képes CD -t írni. Buffer underrun. Szerintetek mi lehet az oka? A régi rendszerrel (Celeron400, AmptronBX) nem volt semmi probléma.
Várom segítségetek.