A tranyómon van egy hátsó futómű, NEM synchro. Szeretnék beleoperálni egy féltengelyt. A gyári első féltengely esetleg jó lehet bele, vagy valami mókolással bele lehet faragni egy olcsóbb árút?
És van itt valaki, aki 2.0 benzines tulaj, akár gázos, hogy tapasztalatokat cserélgessünk?
Használ(t) valamelyikőtök T4-ben SACHS-touring gázos lengéscsillapítókat?Így 2és fél év után olyan limbóhintósan kezdett viselkedni a gépsárkány hátulja..ennyit bírna?A gyári olajtöltésűt ekkor vettem ki belőle de csak mert a szilent leszakadt róla.Esetleg valami tapasztalat valakinek?Rugókat is cseréltem próbaképpen de nem sokat változott.Többen a LIP-messa-t ajánlották,de előtte tájékozódni szeretnék mik a tapasztalatok.
Az összes olaj, szűrők, szíjak cserélve lesznek. Hát kíváncsi leszek, milesz belőle.. 128E mérföld van benne, ami nem túl sok. Csak a kormány ne lenne rossz helyen... :)
Ismerem régről. Már szervizelete másik autómat is többször és töredék árért, mint amit a többi szerelő kért volna. A másik tütti azóta is vígan robog az utakon.
Amúgy valami pici kopogó hangot adott néha a motor, amikor kipróbáltuk. Azután elhallgatott. Na, a szerelőnél is kijött ez a kopogás, csak akkorra már állandósult....
2 napja én is egy T4 2.4D lwb "boldog" tulajdonosa vagyok. Nincs műszaki, akksi döglött. 1 évet állt, mert a tulaj üzlete bedőlt. Állítása szerint minden tip-top volt rajta, mielőtt leparkolta volna. Pici olajfolyás, nagyon minimális felületi rozsda, itt-ott moha telep. Kuplung, mint a puha vaj, kormány egyujjas, váltó....hát furcsa, fékek még nyikorognak az állástól. Első út a szerelőhöz vitt. Hopp, csak 4 henger megy, villog az olajlámpa....most félig szétkapva pihen szegény. Még pontosan nem tudni, hogy mi a gáz, de némi szorulást magyarázott a szerelő /a szakmai angolom nem a legjobb/ és mintha némi apró sérülés is lett volna a főtengelyen. Hasraütve 5-600 euro... :(
Nekem is egy 1.6D T3-am van, én pl. rendszeresen járok vele Adriára. Alkalmanként 8-900km. De tavaly nyáron 1500km-es karika volt. Idén is lesz egy ilyen!
Sziasztok!Tulajdonomban van egy transporter 3-as sima 1.6-os diesel.Szeretnék vele Németországba utazni(1200km távolságra).A motor, és a váltó rendben van.A kérdésem az lenne,hogy kibírná-e a buszom ezt a távot,ha 400km-ként megállnék egy órára,és csak 80-90-es tempóval mennék!Aki megtett már ilyen távot az kérem írja már meg, hogy mik a tapasztalatai!Egyáltalán el merjek-e indulni vele.Persze 3 nap után vissza is kéne vele jönnöm,a családdal!Aki tud valami infót az segítsen .Előre is köszönöm.A busz normál állapotban van.Ja és hogy mire figyeljek az utazás során.
üdv!tisztelt fórumtársak,t4-esemhez az oldalsó tolóablaakra keresek belső műanyag rugós zárat,amivel rögziteni lehet az ablakot,hogy ne csússzon.már végignéztem minden bontót,üzletet.általában csak komplett ablakkal árulják.bármely tipushoz való is jó lenne.tel.06209954585
Biztosan könnyű lesz,időnként feltűnik egy-egy ex osztrák v. német darab 4E juró körül,cca egy hétig aztán elkel,aminek magyar rendszáma is van az már olyan másfél milla,ez meg egy napig van fent a hahun.
Egy közismert buszos papper 3milláért adná a szakadt 51-es barndoorját,
egy 64-est tudok egy garázs mélyén körberakva lomokkal.
"10M :-) ,mondta az ember a telefonba,úgyis annyit mondok,mert nem akarom eladni..."
Százezres nagyságrendben a nagy semmi,gondolom ezért irtad,hogy nem kell patika állapotúnak lenni.
Az elmúlt 3 évben egyet hoztam Horvátból,egyről ugyanott egy hét híján lecsúsztam és egyet Szerbiából,ott és Bosznia-Hercegovinában van még értelme keresni.
Nem hagyott nyugodni a dolog. És csak sikerült megfejteni. A buszocskámba beépített, felújított futóműtestben egyetlen dologhoz nem nyúltam. Eddig. Ez pedig az a kis tengely, ami - ha jól sejtem a nevét - a kormány segédirányító kart tartja. Szóval ez a kis tengely 21 hónapi nem dolgozott a donor buszban, ehhez jön az, hogy az előélete ismeretlen. Na ez a kis tengelyecske egyrészt szorult mint az állat, csak fogóval lehetett mozdítani, másrészt a felső persely, amiben ugye forognia kéne, úgy ki volt kopva, hogy tőben egy-másfél millimétert kotyogott. Hát ehhez jön még a segédirányító kar, amibe a két kormányösszekötőrúd csatlakozik, de itt már bő fél centi volt a nemkivánatos elmozdulás. Így már érthető, hogy miért "táncolt" a kicsike az úton. Némi munka és egy kis anyázás után sikerült az eredeti futóműtestből kioperálni és a buszom alá beépíteni a kifejezetten jó állapotú perselyeket a hozzávaló kis tengellyel. Összeszerelés után ez a tengely két ujjal viszonylag könnyen forgatható volt, nem lötyögött és miután véglegesen mindent a helyére illesztettem, közúton haladás közben a jármű kormányműve kiválóra vizsgázott.
Nekem ugyanez volt.Utánfutás,kerék összetartás volt a probléma + a dőlés sem volt az igazi ,egyszóval xar volt az egész.Cirka másfél órát szorakozott a futóműves,de most faxa.5000e ft kért.