Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.25 0 0 205
Lelki szemeim előtt éppen egy Egészségbiztosítási pénztár kontra MÁV kártérítési per lebegett, milliárdos perértékben mindaddig, amíg a fővárosi EB pénztár vezető jogásza írásban nem közölte velem, hogy nem az ő feladatuk a parlagfű ellen küzdeni :-(

Én nem utálom a MÁV-ot. A MÁV éppúgy része az országomnak mint sok minden más, megértem a nehézségeiket, de történetesen igan nagy területek tartoznak hozzájuk, ahol a parlagfűmentesítés nincs megoldva. Egy ilyen pertől azt várnám, hogy a vasutak melletti területek parlagfűmentesítése kellő figyelmet és támogatást kapjon.

Előzmény: bandlimit (204)
bandlimit Creative Commons License 2000.08.25 0 0 204
Sziasztok,

Életem eddigi legdurvább allergiás rohamát éltem át ma reggel munkába menet a Székesfehérvár-Budapest vasútvonalon. Végig tüsszögtem (pár másodpercenként), az orrom belső része azóta is fáj, és persze totálisan kimerültem. Közben gyönyörködtem a virágzó parlagfű-ültetvényekben. Ennek már fél napja, de még mindig szédülök. Amúgy a városokon belül nem szokott különösebb bajom lenni (kis orrfolyás, tüsszögés, de általában elviselhető mértékben). Van valakinek valami jól bevált módszere arra, hogy mit lehet/érdemes ilyenkor a tünetek gyors csillapítása érdekében csinálni? (Sajnos a MÁV-ot egyelőre nem tudom semmilyen módon kihagyni az életemből (de nem csak a parlagfű miatt utálom őket))

Üdv:
Bandlimit

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.25 0 0 203
Whisper, elnézést, hogy személyesen még nem jelentkeztem, extra elfoglaltságom támadt. Az egész család szenved most ettől a portól, és a lányomnál mindezidáig padlószőnyeg volt. Nos, tegnaptól ő is parkettás szobában alszik, nála is rendszeres lesz a nedves Viledás feltörlés, és következő lépés olyan szekrény és ágy beszerzése, aminek lába van és takarítani lehet alatta.

Budapestiek, most vigyázzatok! Hetek óta semmi eső, most pedig feltámadt a szél. Ma utcára menni felér egy atomtámadással.

Mindenki, ma voltam gyógyszert kiváltani. Nem írom le, hogy mit, mert nem vagyok orvos nem ajánlhatok senkinek. Megkérdeztem a patikáriust, mennyi támogatás van az egy hónapra felvett gyógyszereimen. Valamivel több, mint 6000 Ft jött ki. Ez egyébként kapcsolódik a tüdőgondozó / nem tüdőgondozó kérdéshez is. Bizonyos betegségek esetén a tüdőgondozók bizonyos gyógyszereket nagyobb támogatással írhatnak fel.

Ha tudtok konkrét helyet, ahol elkezdhetnénk jövő héten saját kis kampányunkat, írjátok ide.

Üdv slr

fila1 Creative Commons License 2000.08.24 0 0 201
Sziasztok sorstarsak.

Sajnos csak a mai napon talaltam ra a topicra, de majdnem az egesz beszolast vegigolvastam. Kulonosen tiszteletre melto slr tevekenysege es kitartasa.
Az en gyotrelmeim 3 hete kezdodtek, meg idaig soha nem jott ram a szenanatha. Ez valoszinuleg annak tudhato, h. tavaly nyarig mas kornyezetben eltem (hataron tul, tengerszint felett 6-700 m, fele ennyire szennyezett levego, stb.), ugyhogy az en esetemben gondolom szoba sem johet a stressz es egyeb hatasok. Sot meg azt is hozzateszem, h. mar tobb mint 6 eve lakto-vegetarianus eletmodot elek, azaz hust nem, de tejtermekeket eszem.

En is, mint sokan kozulunk orvoshoz fordultam, aki a fent mar emlitett gyogyszerek kozul 2-ot felirt, kidobtam ertuk az 1k Ft.-t es azota se vagyok sehol. Hiaba kerdeztem a dr.-t, h. esetleg nincs-e valami mas modszer (en gyogyteakra, so'ba'nya's kezelesre gondoltam, mert eleve megvetem a gyogyszerekkel valo o:nmergezest) de egyiket sem ajanlotta. A homeopata gyogymodokrol meg idaig nem hallottam, de O" sem emlitette 1 szoval sem.
2 het gyogyszerszedes utan visszamenetm a dr.-hoz, h. irjon mar valami mas gyogyszert mert ez semmit nem er, erre felirt 1 ujabb szemcseppet, persze amit azota sem valtottam ki...
Elorejegyeztek allergiatesztre, de mar nem igazan hiszek benne, sot azt is hallottam, h. ilyenkor, mikor szenanathas az ember nem is ajanlott a teszt. Tud ebben valaki segiteni?

A parlagfuirtasrol: a lakasom mellett is van 1 jokora parlagos terulet. 1 radioadasban (meg regebben) en is hallottam 1 telefonszamrol, de nem jegyeztem fel, igy nem tudtam bejelenteni, habar gozom sincs ki a tulaj. Most, h. slr jovoltabol megvan a szam fel is hivnam, csakhogy 4-5 napja lekaszaltak (meg szerencse).
Ezutan en is vadaszni fogom az ilyen jellegu teruleteket es be is fogom jelenteni oket.
Jo gyogyulast kivanok mindenkinek es akik tenni is akarnak valamit ezen allapotok megszuntetesere, azoknak jo munkat es sok kitartast kivanok.

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.24 0 0 200
Kedves Szundi, az asthma bronchialae (rohamszerű hörgőgörcs) azt hiszem, hatóságilag tartozik a tüdőgondozókhoz, olyan vagyok, mint a REF-es: beidéznek. Illetve idézgettek annak idején rendszeresen, most meg hogy sok időt külföldön töltök, meg én is klímás helyen vagyok (pedig hogy utálom, mikor nem lehet ablakot nyitni, de ilyenkor jól jön) és sok munkám van, vagy lehet, hogy símán hozzászoktam, esetleg nem érek rá beteg lenni :-) szóval két éve nem voltam, és ők sem idéztek be.

Az meg, hogy mivel, hogyan kezel, szerintem inkább az orvos egyéni preferenciáitól függ, talán nem annyira attól, hogy melyik osztályon van. Mindenesetre örülök, hogy találtál olyan orvost, akiben bízol és aki segít.

Én most próbálom a lehető legkevesebb gyógyszerrel túlélni, és amíg nem nagyon fulladok, nem törődni a bajommal.

Üsv slr

Előzmény: Szundi (199)
Szundi Creative Commons License 2000.08.24 0 0 199
A parlagfu altali tizeves kinoztatasomban ket esemeny hozott lenyeges javulast:
Az elso, amikor egy ful-orr-gege szakorvosnak veletlenul elmondtam, hogy a tudogondozoba jarok gyogyszerert (ui eredetileg oda iranyitottak). A gegesz hosszasan szidalmazott ezert, es azt allitotta, hogy ez az o teruletuk. Mas gyogyszereket irt mint amit addig szedtem, es tenyleg sokkal jobb lett az allapotom. Elotte gyakorlatilag munkakeptelen voltam ebben az idoszakban.
Ezt azert irom, mert valaki itt lentebb emlegette a tudogondozot. Probalj meg Te is valtani!

A masodik, hogy tavaly a munkahelyemen legkondicionalot szereltek fel. Azota idebent teljesen tunetmentes vagyok, es meg a szabadban is csak napi ket-harom kosza tusszentes emlekeztet az allergiamra.

florentyna Creative Commons License 2000.08.24 0 0 198
Livka és minden szenvedo!

Tegnap véletlenül ráakadtam egy helyre ahol többek között allergiásakat is kezelnek eredménnyel gyógyszer nélkül.Ráadásul tartósan, mert az immunrendszert is erosíti.Móra Intézet a neve.Kollegám aki szintén szenvedett az allergiától,jár kezelésre és sokkal jobban van.Ha érdekel valakit részletesebben szivesen ideteszem az internet címét.Én is és a kollegám is rendkívül szkeptikusok vagyunk ilyen eljárásokkal kapcsolatban, de most egyenlore meg vagyunk gyozve.

Üdv Flo

Előzmény: Livka (197)
Livka Creative Commons License 2000.08.24 0 0 197
Halihó! Közvetkezzék allergiám pályafutásának lesúlytó története. 11 éve kezdodött, majd egyre rosszabb lett. Évrol évre egyre több vizsgált anyagra lettem allergiás. A tavalyi év volt a csúcsidoszakom: 10 vizsgált anyagból 9. Jó arány. Valószínuleg ha 100 anyagot vizsgálnak, 90-re lennék érzékeny. Szóval három hete már, hogy nem kapok levegot. Aludni nem tudok. Merem állítani, hogy ez az egyik legdurvább betegség. A szájpadlásom rettentoen viszket, és akkor még a szemeimrol nem is beszéltem. Piros mint egy nyúlnak. Állatira ég. Viszont van valami, ami vigasztal. Egyre rövidebb ideig vagyok ilyen beteg. 98-ban márciustól októberig, tavaly júliustól októberig, az idén meg még csak néhány hete kezdodött. Valaki azt mondja, hozzá fog szokni a szervezetem. Hát nem tudom, de hogy szörnyu, az biztos.
kriszta101 Creative Commons License 2000.08.23 0 0 196
Sziasztok! Ettől az évtől kezdve sajnos én is közétek tartozom... El akartam menni allergiavizsgálatra, de a dokinő a szezon közepén 3 hétre szabira ment, csak szeptember közepén lesz :-((( Tudtok orvost, akihez el lehetne menni, hogy legalább azt megtudjam, hogy pontosan mire is vagyok allergiás?
Nekem gyakorló szenvedők ajánlották, hogy próbáljam ki a Dr. Theiss féle Echinacea cseppeket, többeket pár nap alatt helyrehozott. Van tapasztalatotok?
Az is elkeserítő, hogy a fél cég tüsszög körülöttem:-(((
kuk Creative Commons License 2000.08.23 0 0 195
jóreggelt minden prüszkölőnek:)))

tudom ajánlani husz perc erőteljes szobabiciklizés, helyben futás vagy zenére tornászás. mire jól megizzadsz kidugul az orrod és legalább délig elviselhető lesz az állapotod. az uszás még jobb az nálam egy egész napra leállitja az allergiát.szauna is nagyon jó, illetve erős hideg-meleg zuhany.

javulást,
kuk

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.22 0 0 194
Kedves Florentyna,

nagyon helyénvaló a javaslatod, aki csak tud, intézkedjen a közvetlen környezetében, ha ezt békében meg tudja oldani és nem megy a kapcsolatai, esetleg akár a munkája, megélhetése rovására. Nekem akkor kezdett kínosá válni a dolog, amikor tévedésből a munkahelyemhez közeli céget próbáltam győzködni - és bizony az érvelésnek néha nyomatékot kellett adni -, ezért én ebben a karitatív tevékenységben jobban szeretem a semleges terepet.

Üdv: eseler

Előzmény: florentyna (191)
móriczka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 192
Jómagam is közétek tartozom fűtestvérek. Jelentem, a VII. kerületben a helyzet viszonylag yó. Külső kerületek felé ne mennyetek.
florentyna Creative Commons License 2000.08.22 0 0 191
Sir!

Rendben van megpróbálom.
Az én munkahelyem is mellette van, ahol szintén van parlagfu dögivel.Már felvettem azzal a kapcsolatot cégen belül , aki intézni fogja a kaszálást..Legalábbis remélem.
Van egy használható ötletem is.SOkfelé dolgozunk, és biztos olyan cégeknél is akiknek nagy területük van ami gondozatlan.Magamból kiindulva nyílván mindenki jóban van kollegákkal és hamarabb a végére tud járni, hogy kinek a feladata a környezet rendbetartása, a parlagfu írtása mintha egy tök idegen elkezdi oket erre rábírni.Ha valaki kinéz a munkahelye ablakán és parlagfüvet és gondozatlan területet lát, próbálja meg házon belül elintézni.
Szerintetek?Egyáltalán van itt a Topicnál ilyen?

Üdv Flo

Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.22 0 0 190
Kedves Florentyna,

most jövök a tüdőgondozóból (mint kiderült, két éve jártam ott, a tavalyi vészidőszakban máshol húztam meg magam), ott adták ezt a telefonszámot: 327 1571. Kérlek, jelentsd be és ha lehet, itt számolj be a tapasztalataidról és a fejleményekről.

Én bejelentettem a XXII. kerületben az M0 melletti Barackos udvarházat, ahol hihetetlenül jó a termés.

Whisper, bocs, hogy még nem jelentkeztem. Nem magyarázkodom, némi gondjaim voltak. Kész vagyok elindítani egy új csatát (meggyőzni pár telek gazdáit), az slr@index.hu-n illetve itt megtaláltok.

Üdv slr

Előzmény: florentyna (189)
florentyna Creative Commons License 2000.08.22 0 0 189
Sir!

A környezetemben nekem is rengeteg allergiás van.
Most ahol dolgozom, mellettünk közvetlenül egy nagy gyártelep van, ami szinte teljesen elhagyatott és parlagfu is van boven.Én nem igazán kezdenék keresgélni, hogy kié, viszont ha van esetleg valami olyan telefonszám ahol ezt a területet be lehet jelenteni, akkor szivesen venném.EZt intézném.(XV.ker)

Flo

potyómotyó Creative Commons License 2000.08.22 0 0 188
Kolléganőm hozott be patikában kapható, vízben oldódó Calcium-Sandoz tablettát. Azt iszogattam, illetve egy-két tablettát. Találtam még egy szem gyógyszert is, amit - anno - felírtak, gyorsan beszedtem. (Még nem járt le!) Napközben úgyahogy megvagyok, de este... Majd csak esik már egy kis eső!
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.16 0 0 187
Mikor még működött, dolgoztam a 750 kV-os távvezeték alatt. Katonaság alatt szénabálákat gyűjtöttünk és pakoltuk teherautóra, jó magasra. A vezeték alatt szabályszerűen bizsergett a bőrünk, égnek állt minden szőrszálunk.

Évekkel később egy sokkal kisebb feszültségű távvezeték alatt matattam valakivel, és elkezdett pezsegni a bőröm. Valami gazt a kezembe vettem, morzsolgattam tudatlanul. Azóta tudom, az ambróziafélék közül. Először azt hittem, a térerő bizserget, de aztán eljöttem onnan és nem múlt el, sőt. Hazamentem a családomhoz, akik szerint meglehetősen ijesztően néztem ki. Összes arcom feldagadva, meg minden. Hidegvizes fürdő, kalciumtabletta hegyek, pár nap alatt nagyjából helyre is jöttem.

Előzmény: potyómotyó (186)
potyómotyó Creative Commons License 2000.08.16 0 0 186
slr: Köszönöm a jókívánságot. Testközeli tapasztalataim még nem voltak parlagfűvel, remélem nem is lesznek, mert akkor nekem annyi lenne. Mondom ezt azért, mert az említett kóró helyett, macskához minden hétvégén, minden mennyiségben szerencsém van. Azt viszont igencsak megérzem. Szeretem a macskákat, szeretem kényeztetni őket és ez a vesztem. Csak a szemembe ne nyúlnék utána...
Előzmény: Törölt nick (184)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.16 0 0 185
Este mélek :-)
Előzmény: whisper (183)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.16 0 0 184
Kétségtelen, hogy pszichológiai vonatkozása is van. Ha nem érsz rá a betegségeddel foglalkozni, kevésbé fog elhatalmasodni rajtad. Ha lelkileg rendben vagy, kevésbé fognak rajtad a bajok. Tudom, kipróbáltam, tapasztalom. Azt azonban senki ne próbálja megmagyarázni nekem, hogy a parlagfűpollen nem hat fiziológiailag. Hat, méghozzá nagyon. Egy jól fejlett tő elég ahhoz, hogy a környezetében emberek tucatjainak életét megkeserítse.

potyómotyó welcome, jobbulást, kívánom, hogy ne tartozz közénk slr

Előzmény: potyómotyó (182)
whisper Creative Commons License 2000.08.16 0 0 183
Próba - szerencse!
Mail ide!
Előzmény: Törölt nick (181)
potyómotyó Creative Commons License 2000.08.16 0 0 182
Sziasztok!

Elnézést kére, hogy csak így betörök ide, és nem olvasva végig eme topicot rögtön véleményt mondok, de mai napra intenzíven elhatalmasodott rajtam az allergia. Dugult az orrom, fáj a fejem. Hol a fülem viszket, hol az orrom, hol a szájpadlásom, hol pedig a szemem. A szemem kivájnám, az orrom, fülem letekerném, most, hogy beszélek róla és elterelem a figyelmemet ezekről a kellemetlen hatásoktól, enyhült a dolog. Évekkel ezelőtt látott orvos és tesztet is csinált, de mivel enyhültek a panaszok lassan elhagytam a gyógyszer szedést.
Egyébként füvek, fák pollenjeire, macskaszőrre, papagájra, porra érzékeny vagyok. De, általában tavasszal és most augusztus és szeptember tájékán intenzívebb. Van némi orrsövényferdülésem is, hogy nyalánkságnak ezt is megemlítsem, mivel ez mindennapos - legalábbis reggelente - orrfújást eredményez. Az allergia csak hab a tortán.
Az allergia (lehet, hogy már szóba is jött köztetek) pszihésen is előjöhet, megoldatlan problémák ellen is védekezik így a szervezet. Talán számot kéne vetni önmagunkkal.:-)

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.16 0 0 181
Tudod mit Whisper, tegyünk egy próbát. Keressünk egy vagy egy-két olyan telket, amin, vagy aminek közvetlen közelében parlagfű nő és a telek tulajdonosa is azonosítható legalább annyira, hogy valamilyen módon el lehessen indulni: telefonkönyvből, cégnyilvántartásból vagy ilyesmi. Tegyünk egy próbát és számoljunk be róla itt. A parlagfű novemberig árt ha meghagyják, még tehetünk valamit idén. Érdekel egy ilyen próba?
Előzmény: whisper (180)
whisper Creative Commons License 2000.08.16 0 0 180
slr, nagyon örülök a kezdeményezőkészségednek, ötleteidnek és a módszereidnek. Sajnos kevés szabadidővel rendelkezem, de ha tudok valami papírmunkában segíteni (gépelés, szerkesztés, fénymásolás, nyomtatás, szkennelés), szívesen teszek az ügy érdekében.
Már nagyon várok némi esőt, mert akkor legalább egy-két napig könnyebb lenne a létezés.
Előzmény: Törölt nick (179)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.15 0 0 179
Kedves Tüvi, szerencsére több jószándékú szervezet is felkarolta már a problémát és mint korábban említettem, a 'hivatalosságok' részéről is egyre több intézkedést látok, egyre több helyen kaszálnak. Nem akarom megváltani a világot és nem akarom az én ötleteimet, próbálkozásaimat mások elképzelései elé helyezni semmilyen szempontból.

Egyszerűen arról van szó, hogy kipróbáltam egy alternatív módszert a parlagfű elleni küzdelemre, próbáltam mindannyiunk javára alkalmazni azt, amit az üzleti életben sokáig gyakoroltam. Nekem kicsiben bevált, azt gondoltam, itt társakra találok és együtt, valamivel nagyobb léptékben folytathatjuk. Csomó profi jár ide: marketingesek, egészségügyiek is, hivatalos nyomulók meg diákok is, akiket érdekelhetett volna egy ilyen projekt. Ebben a fórumban végülis nem volt túl nagy a lelkesedés, de ez nem tragédia. Egy csomó jó ember jött itt össze, és a magunk módján - ha nem is profiként és nem nagyban - mégiscsak teszünk valamit az asztma és allergia ellen. Én például kisipari módszerekkel tovább folytatom a közvetlen lakókörnyezetem tisztán tartását. Meg persze ha az említett szevezetek valamelyikével kapcsolatba kerülnék és módomban állna, biztos segítenék valamit.

Minden jót, és bocs ha valakinek félreérthetőt írtam. Ilyentájt nemcsak a tüsszögés, de az indulat is elfog és kevésbé tudok uralkodni magamon. Üdvözlettel slr

Előzmény: Tüvi (178)
Tüvi Creative Commons License 2000.08.15 0 0 178
sIr!

Megszólítás híján a szövegből következtetek, hogy hozzám szóltál.
Mint említettem, ez egy hirtelen fellángolás volt csak, és sajnos nem volt ilyen ötletgazdánk, mint Te, aki jobb megoldással hozakodott volna elő.
A helybeliek mentalitását ismerve (40-50 évig a félelem lett a polgárokba sulykolva), nem mernek egyéni kezdeményezésekhez csatlakozni. Ezért most hirtelen ötletként arra gondoltam, hogy meglévő civil szerveződésekkel kellene kampányolni ezügyben. Pl. a Nők a Balatonért helyi szervezetei, vagy Polgári Kör stb., mert ezek mögé inkább felsorakoznának a magánemberek, mivel mégiscsak egy (el)ismert szervezetről van szó. Ezeken keresztül talán az egyénekre is nagyobb hatással lennének a felhívások: ha mindenki csak a házatáját parlagfűtelenítené, micsoda pollenbázistól szabadulnánk meg. És ha már a polgárok ezt megteszik, joggal hozhatnák nyilvánosságra közösen megfogalmazott kérdőrevonásukat, hogy: ugyan már, a cégek, önkorm., egyház stb. miért nem teszi meg ugyanezt a saját portáján?
Aprók a lépések tudom, de a kisember is egy-két botladozó lépéssel kezdi a nagy utat.

Üdv: Tüvi

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.15 0 0 177
hadd lássa mindenki, ki az, aki felelős a további megbetegedésekért

A földtábla szélére helyezendő szégyentábla helyett a következő a megoldás: állampolgár felfedezi, esetleg le is fényképezi a területet, esetleg timestamp-pel. Elmegy a polgármesteri hivatalhoz, ahol a neki megmutatandó részletes térképen bejelöli a szennyező forrás helyét. A hivatal munkatársa a nyilvántartásból kikeresi a terület tulajdonosát, és már postázza is az első felszólítást.

Amit annak idején én felajánlottam a kerületemnek: 100 (száz) tulajdonosnál végigcsinálnám a kampány összes fázisait a figyelem felhívásától a segítő szándék felkeltésén át a cselekvése való felszólításig. Levélmintáim voltak, a célszemély karakterétől és hozzáállásától függően kérő, magyarázó, felszólító, fenyegető stílusban. Vállaltam a tervezési, nyomtatási, postázási és telefonköltségeket. Annyit kértem volna: ha bemegyek és rámutatok egy telekre a térképen, mondják meg, ki a gazdája. Lepattantam róluk, ezután egy másik kerületben saját szakállamra kisebb kampányba kezdtem, és rendkívüli kihozatalt értem el. Akikkel el kezdtem foglalkozni, azok nagyrésze végülis rendbetette a telkét és többé-kevésbé megértette, miről van szó.

A mezei szégyentábla helyett pedig én a sajtóra gondoltam volna. Akár még fizetett Népszabi hirdetés feladását is vállaltam volna: A, B, C cég megértve a problémát rendbetette a korábban évekig gazos területet, míg X, Y, Z le*va mások betegségét és a törvényeket parlagfüvet termeszt.

Mindezt akkor megtettem volna, ma már nem. Inkább pénzért dolgozom, annak, aki megfizet. Én meg kifizetem a család gyógykezelését vagy utazását pollenmentesebb vidékre. :-(

Előzmény: Tüvi (176)
Tüvi Creative Commons License 2000.08.15 0 0 176
Emberek!
Én is tiszteltetem a más véleményét, mert, de uncsi is volna, ha mindenki egyformán gondolkodna. Akkor a topicokon sem lenne miről eszmét cserélni.
A teljes kiírtás meddő vita. Még a világbékéhez sem sikerülne globális összefogást kieszközölni, nemhogy egy "csak" milliókat (M.o.-n) érintő kérdésben. A ritkítás, illetve az elérhető közelben történő írtás, igenis nagyobb hangot kell, hogy kapjon. Én sem csak a vadkenderre vagyok allergiás (nekem február-márciustól a mogyoróval kezdődik, és meg sem áll az első fagyig, utána, hogy el ne felejtsem az érzést egész évben jelen van a házipor), de az általam ismert allergiás emberek - nem túlozva - kb. 70%-a csak vagy leginkább a parlagfűtől szenved. Tehát írtása sokaknak teljes, többeknek részleges megoldást jelentene, ami első lépésként nem is lenne rossz. Aztán jöhetne a többi allergén felmérése és irritációjuk valamilyen módon történő kiküszöbölése.
Én is szívesen tennék ennek érdekében valamit, de mint tudjuk, egy fecske nem csinál nyarat. Egyik évben páran felbuzdultunk, hogy a bicigliút mellett fekvő parlagföldekre nagy lejárató táblákat teszünk, hadd lássa mindenki, ki az, aki felelős a további megbetegedésekért. De a nagy elhatározáson kívül nem történt semmi. Miért? Mert mi lesz, ha...., meg júj de ciki, én nem merem, mert mutogatni fognak rám.....stb.
Egyébként nálunk is a temető az egyik fő pollenraktár. Az önkorm. az egyházra hárítja, az egyháznak meg nincs rá pénze. Könyörgöm, ha kihirdetnék a problémát, biztosan lenne egy-két jelentkező, aki az egydélelőttös munkát elvégezné. Csak úgy..., csak azért, hogy ő is elmondhassa: tett valamit a közösségért.

Üdv Néktek:
Tüvi

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.15 0 0 175
Azt azért talán te sem hiszed, hogy az utolsó szál parlagfüvet is el lehet pusztítani.

174. hozzászólásnál tartunk és ezidáig még csak utalást sem tettem rá, hogy célom a parlagfű utolsó szálig történő kiirtása lenne. Mint ahogy a dohányos topikban sem javasoltam a dohányosok utolsó szálig történő kiirtását.

A célom csak az volt, hogy véges számú embert észszerű, végrehajtható intézkedések, közös cselekvés révén valamivel szabadabb lélegzethez, élhetőbb élethez juttassunk. Hogy emberek megtegyenek olyan apróságokat, ami nekik nem egy nagy fáradság, de mások szenvedéseit enyhíthetnék vele. Csakhogy ezt a szándékot és a szavaimat sokan kiforgatják.

Akkor ezt a meddő vitát a részemről le is zárnám, ha megengeded. Üdvözlettel slr

Előzmény: Butch Cassidy (173)
ErikaSzB Creative Commons License 2000.08.15 0 0 174
Csak történne már valami...
Viszket a szemem, fáj az orrom, kínszenvedés strandra menni, eljött az a rettenetes pillanat, amikor inkább lennék a pollenszűrős légkondis irodában mint szabadságon Magyarországon :(
Erika

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!