Keresés

Részletes keresés

jm26 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 125
Kösz a kártyás infót! Én előre nem foglalok, mert nem tudom, hogy melyik nap fogunk odaérni. Majd ott megvesszük, remélem sikerül és normál áron.
Előzmény: Advantech (123)
hyp-r Creative Commons License 2004.08.12 0 0 124

Szerintem az ár nem sok, főleg a többi hotel árainak ismeretében.

De ez a Venice Card jól hangzik még a parkolóra is van kedvezmény - ezt még nem tudtam megfejteni.

Ha jól látom a Blue verzió Közelekedés és WC és az Orange-ban van csak múzeum belépés ->18euro a Junior!

 

Előzmény: Advantech (123)
Advantech Creative Commons License 2004.08.12 0 0 123
Sziasztok!

Szallast utazasi irodan keresztul foglaltuk, de a neten keresztul is kb ugyanennyibe lett vola, ugyanez a hotel. (Hotel Zecchini) Az ara valoban huzosnak tekintheto, de ennek ellenere ezt talaltuk a legolcsobbnak (84 euro/ket fo/ejszaka) Persze, ez nem jelenti azt, hogy nincs olcsobb.

Venice Card: a honlap alapjan en is ugy ertelmeztem, hogy csak elore foglalva lehet venni (vagy esetleg online fizetni), de a helyszinen is valtottak az emberek ilyet. Azt nem tudom, mas aron merik-e ugy. A 29 evet nekunk nem neztek, semmi iratot, stb nem kertek. Odamentunk, mutattuk a netes foglalas eredmenyet, kinyomtatva, megkerestek bennunket egy nyomtatott listan, kihuztak a nevunket, odadtak a kartyat, es kesz. Az egynapos kartya elvileg 24 oras, az elso belyegzestol szamitva 24 ora. (Az elso utazas elott le kell belyegeztetni a vaporetto megalloban talalhato jegykezelo keszulekkel. Ezt nem lattam sehova leirva, sem szoban nem hangzott el igy egyertelmuen, de en igy ertelmezem:-).) Ja, es csak a nagyforgalmu megallokban ellenoriztek a jegyet. Meg egyszer talalkoztunk ellenorokkel.

Az "iroda" a Roma teren, kozvetlenul a Canale Grande partjan van, a jegy- es berletpenztarakkal egy bodeban, a vaporetto megallok szomszedsagaban. Nem egyertelmu megtalalni, mert most valamit epitenek (hidat a Roma terrol a vasutallomas iranyaban) es nem latszik a terrol.
A netes foglalas eseten csak azon a napon lehet atvenni, amikortol ervenyes a kartya. Gondolom reggel kapjak meg a listat. Mi is probaltuk elozo nap atvenni, de nem ment.

A.
jm26 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 122
még egy kérdés lenne, hogy az 1 napos kártyát hogyan értik? vételtől 24 óra vagy éjjel lejár az aznapi, mindegy mikor vetted?
jm26 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 121
Venice Card-ot csak neten lehet rendelni előre vagy a Call Centeren keresztül? Mert a honlapon ez derült ki számomra. Hülyeségnek tartom, hogy helyben nem készítenek azonnal. Vagy csak rosszul értelmeztem?????
hyp-r Creative Commons License 2004.08.11 0 0 120
Közben észleltem, hogy megírtad a foglalást, bocs.
hyp-r Creative Commons License 2004.08.11 0 0 119

Hello!

Nagyon korrekt beszámoló volt, jómagam nászútra megyek Olaszo.-ba és egy éjszakát szeretnénk Velencében tölteni. A neten írtam pár hotelnek (*és**) de elég húzós árakat írtak, te foglaltál előre, vagy hogyan intézted a szállást?

Venice Cardot gondolom pályaudvaron lehet beszerezni. A 29 éves korhatárt mennyire nézik?

Előzmény: Advantech (117)
Advantech Creative Commons License 2004.08.04 0 0 118
Javitas: szallas nem 81 hanem 84 euro.

A szigetek kozul Muranoban voltunk, de kar volt. Az uvegmuzeum nem tul erdekes, uvegfuvo muhelyt meg nem talaltunk (bar nem is nagyon kerestunk). Viszont ami erdekes az a Mueso Navale, a halyozasi muzeum. Regi es ujabb hajok, masodik vilaghaborus eszkozok, stb. Nem szorosan Velence tortenelmehez kapcsolodoan, inkabb a szomszedos Arsenalhoz (jelenleg is katonai tamaszpont!).

A.
Előzmény: Advantech (117)
Advantech Creative Commons License 2004.08.04 0 0 117
Megjottunk.
En most voltam eloszor, baratnom sokadjara. Tetszett.
Szallas a vasutallomastol kb 5 percre, a Lista di Spagna-n, a Scalzi hidtol az elso kis terecskeig feluton. 81Euro/ejszaka ket fore, reggelivel. A szoba kicsi, de hangulatos, a furdoszoba "hatalmas", jol hasznalhato. Az ablak a szomszedos kis sikatorra nezett, harmadik emeleten, igy feny is jott be. Csomagot bekoltozes elott es kikoltozes utan is ott lehetett hagyni. A csomagmegorzo a vasutalomason 3,50 euro/csomag. Ezert 0-5 ora hosszaig orzik, a tovabbiakert kulon kell fizetni.
Utazas EuroLines-zal, oda-vissza fejenkent 14000Ft. Este 19-kor indul, reggel 6.00-ra van a Roma teren. Vissza szinten 19:00-kor indul, reggelre itthon van.
A negy nap, harom ejszaka, eppen eleg volt.
A varos tiszta, vilagos, nem szagos, legfeljebb vizszagu. Turistak egyes helyeken sokan vannak, de nem veszelyes. Egy csomo kutya van, macska alig, galamb is csak a Szent Markt teren:-).
Venice Card-ot valtottunk. Van Junior es Senior, 29 ev a valasztovonal. 1, 3, 7 napos van, benne: vaporetto berlet, tobb WC ingyenes hasznalata (Roma ter, Szent Markt ternel ketto, Rialtonal ketto, meg meg valahol), ingyenes belepo nehany muzeumba (Dozse Palota, Murano uvegmuzeum, stb). Mi juniort vettunk, a Senior mar nem biztos, hogy megeri - a vaporettora ugyanannyi idore a berlet olcsobb, a belepoket meg nem biztos, hogy kihasznalja az ember. Vettunk egy 3 es egy 1 napos Venice Card-ot, 35 es 8 euro darabonkent (4 napra mentunk!). A WC 50 cent, vasutallomason 70. Szent Markt ternel ket WC is van, a parton es a ter mogotti kis utcaban is, a Correr muzeum mogott.

Kajara kb 100eurot koltottunk. Nem ultunk be sehova, keveset ettunk, mindenfele focaccia es tarsait. Meg sok innivalot vettunk. Utcan kis asvanyviz 1,00-1,50euro, kis udito 2,00. Boltban nagy udito 1,50-2,50, nagy asvanyviz 1,50-2,00. Igazabol nem neztuk, ha szomjasak voltunk, vettuk. Legfinomabb a San Bendetto Pompelmo izesitesu lottye volt. (grapfruit)

Koltsegek:
Szallas: 81euro/ej, osszesen 243euro (Vistanal foglaltuk, Hotel Zecchini)
Utikoltseg: 14000Ft/fo, oda-vissza (Eurolines - 40% kedvezmeny! - reszletek www.volanbusz.hu-n)
Osszesen 450 eurot koltottunk, belepok, kaja, Venice Card (www.venicecard.it) + egyeb. (vaporetto arak: http://www.actv.it/eng/vapo_tariffe.htm, ugyanitt menetrend is van, jaratokkal)

Mindez ket fore, negy napra.

Kerdezzetek, amire tudok valaszolok.

A.
Előzmény: Advantech (116)
Advantech Creative Commons License 2004.06.14 0 0 116
Sziasztok!

Julius utolso napjaiban megyunk Velencebe. A buszjegy ket fore 28600Ft volt, a szallas harom ejszakara 65000Ft (3 ejszaka, ket fore, 84euro/ej - talan nem a legolcsobb, de ezt talaltuk).
Amiert igazabol irok, hogy nincs valami infotok a Lidon levo strandok belepoinek ararol? Legalabb nagysagrendileg jo lenne. Igazabol nem szivesen toltenem az idot strandolassal, de a szigetet megneznem, es ha mar ott vagyunk... :-) Probaltam a neten keresni, de nem talaltam idevago adatot.

A.

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.15 0 0 115
Olcsó és jó szállás, kis szálloda, közel a Pzza di Roma buszpályaudvarhoz: Locanda Salieri, Fondamenta Minotto, 160. - Ajánlom.
Nem messze onnan, közel a buszpályaudvarhoz, kis kanális mellett: Pizzeria di Ivano. Olcsó, hangulatos kisvendéglő.
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.11.27 0 0 114
sajnos a mostani utunk alkalmával nem volt időnk huzamosabb ideig Velencében és környékén állomásozni, mert Milano és Verona voltak a fő céljaink. ilyen lehetőségek felfedezésére pedig időre van szükség
asszem, jövőre irány Azzuria megint
most Toscanaba szeretnénk menni
Előzmény: Kormy (113)
Kormy Creative Commons License 2003.11.21 0 0 113
Nem, én nagyon finom pizzákat ettem 6-7 euroért, étteremben, kis kiülősben! Egészet! 6-9 az egyszerű, és 9-17 a nagyon komoly darab. A kedvencem a Europien pizza, nagy tükörtojglival a közepén, rengeteg parival, és friss bazsalikommal. Na, az 11 volt, jó ropogós tésztával és lelógott a tányérról. A nagyobb bevásárlócenterekben (Marcon lejáratnál az autópályáról pl. ) vannak önkiszolgálók, és ott sütik neked az általad kiszemelt husiból a grillt, meg ott kavarják ki a fissen kifőtt tésztádat olyan szósszal, amit választasz (ált. 2-3 féle),+ jó hideg a sör. Ketten úgy 3000Ft.-ból nagyon jól belaktok! De abban már benne van a hideg söröcske is, meg egy kávé.Vannak rakott szendvicsek is, amiket nálunk is utánoznak a benzinkutaknál lehet olyat kapni, de csak szánalmas utánzata az olasznak. Még olyan finomat nem ettél szendvicsben! Fodros husival, tojással, fűszerekkel, satkrémekkel töltve, eggyel jól laksz, ha iszol rá egy sört vagy egy kólát! A bort nem ajánlom a melegben, úgy fejbevág, azt sem tudod, hol vagy. Meglepően jók az olasz sörök! Főleg a "birra rossa." Huuuuu....
Előzmény: Fatboy Slim (112)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.11.17 0 0 112
hát, az akkor 6 euro, ha ablakból kérsz pizzaszeletet. olyanból étkeztünk mi is többször, szintén a Szent Márk tér közelében és volt hajtott pizzaszelet 3 euróért.
én az olyanokra gondoltam, hogy beülsz egy helyi pizzériába vagy étterembe és elmész vacsorázni egyet a pároddal.
30-40 EUR pedig nem kevés kiadás egy estére....
Előzmény: Kormy (111)
Kormy Creative Commons License 2003.11.16 0 0 111
Elnézést a kajához még hozzá akartam szólni, de az lemaradt:-)
Én találtam Velencében jó kajálási lehetőségeket, azt talán lentebb írtam is, van néhány gyorsétkezde, és kisebb, de hangulatos vendéglő, ahol nagyon jókat lehet enni és nem vészes. Van egy kedvencem a San Marcohoz közel, Black Cat, ott még grillezett tintahalacska is van, meg jó hideg sör....Annyiféle sütemény és tészta meg sali, hogy győzz választani.Szerintem egy pizzával már jól lehet lakni, és az 6-15 euro.Kb,

Kormy

Kormy Creative Commons License 2003.11.14 0 0 110
A kempingek mind Mestrében vannak, ahol én jártam, és tiszták és rendezettek voltak. A Venezia nekem kicsit hangosabbnak tűnt a mobilhome miatt-ezért idén bungallóba mentünk, ott nyugtom volt. A Veneziában is van bungallo, de drágább, mint a Serenissimában. A karnevál tudtommal 02.28-03.05 tart, de lehet, hogy rosszul tudom, Google-ban keressetek rá.Én még ott nem voltam, szerintem turistacsapda, és télen nem is olyan szép...
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.11.14 0 0 109
olyan február közepe felé kezdődik, de vigyázni kell, mert a szállásárak 3-szorosak akkortájt
Előzmény: mailer-daemon (108)
mailer-daemon Creative Commons License 2003.11.14 0 0 108
Üdv mindenkinek! Felmerült bennünk, hogy kimennénk megnézni a karnevált. Csak nem tudjuk, mikor is van az.. Tud valaki időpontot mondani, hogy mettől-meddig tart? Esetleg tapasztalatok és tanácsok is nagyon jól jönnének. Velencében már többször voltunk, de a karneválon még nem. És ha valakinek lenne ötlete szállásra (pl Jesolo vagy környékén) azt is szivesen fogadnám. Köszi.
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.11.13 0 0 107
2 dolog:
nekem az volt az idei tapasztalatom, hogy
1. egyes kempingek nagyon lerobbantak (Milano).
nemtom, merre van ez a kemp, amit ajánlasz. érdekelne,
2. a kaja, az étermek európai viszonylatban is hiperdrágák. legalábbis a nagyvárosokban.
3. az all inclusive Olaszban sztem méregdrága lehet...
Előzmény: Kormy (106)
Kormy Creative Commons License 2003.11.13 0 0 106
Mi is nagyon kényelmesek vagyunk, általában all inclusive szállodákban szoktunk nyaralni (Törökország, Horvátország) mindíg találok valami nagyon olcsót és nagyon fenomenálisat...De itt a kemping tulképp bungallo, kis faház (különálló), tiszta, saját wc, zuhanyzó, konyha, saját kis terasz virágokkal, olyan kis varázslatosan nyugis. Olaszországban amúgy se nagyon van all inclusive, nem divat! Ott pizzázni kell, meg gasztronómiai turizmust rendezni. Barátaim rendszeresen Toscanaba járnak, és betegre eszik magukat a helyi specialitásokkal, meg imádják a tájat.
Előzmény: Jutka (105)
Jutka Creative Commons License 2003.11.10 0 0 105
Mi már kiöregedtünk a kempingből, szeretjük a kényelmet:-))))
Ahogy lejjebb már írtam,mivel szabadjeggyel utaztam, mindig vonattal mentem Velencébe,ezért nem kellett parkolóházat fizetni:-)
Előzmény: Kormy (103)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.11.10 0 0 104
bezonyám! akárhol rakod le akár 5 percre, akár 1 napra, mind ugyanannyi.
ez akkora lehúzás egyébként, hogy hihhetetlen
Előzmény: Kormy (103)
Kormy Creative Commons License 2003.11.09 0 0 103
Tényleg jól néz ki! Ezzel csak egy a bajom-nekem- hogy az autót nem tudod csak parkolóházban letenni-az meg drága...
A kempingek a külvárosban ennek a feléért kínálnak szállást, és nem ilyen szép ugyan, de szerintem elég kényelmes, és tiszta. Ha jól számoltam ez kb. 12.000Ft/fő/nap, reggelivel, ugye?
A kemping olyan 5-6000Ft igaz abban nincs reggeli, de ott a helyi kajáldában van reggel friss péksüti, kapuccsinoval, vagy melegszendvics, ilyesmi. Egy kiadós reggeli kb. 1200Ft, ha beéred egy kis kávéval, péksütivel, akkor kb. 600-700 Ft.
Előzmény: Jutka (102)
Jutka Creative Commons License 2003.11.09 0 0 102
Ajánlok egy kellemes kis szállodát benn, Velencében:
Hotel Villa Rosa
a v.állomástól a második mellékutca,szép, tiszta,terem méretű szobánk volt belső udvarral,új fürdőszobával,meglepően csendes volt pár méternyire a nyüzsgő Lista di Spagna-tól, a személyzet kedves volt,korán(délelött)érkeztünk, még nem volt kész a szobánk, de otthagyhattuk a holminkat.Itthon foglaltuk le és fizettük ki, így a határőrök is elégedettek voltak, hogy van szállásunk:-)
Előzmény: Anna ) (100)
Kormy Creative Commons License 2003.11.09 0 0 101
Szia, én fűthető kempingeket tudok, bungallókkal.
Mestrében vannak, a Camp.Serenissima és a Venezia.
Mindkettő szuper és olcsó!
Utazási irodát is tudok, aki ezzel foglalkozik: Mauri Travel.
Előzmény: Anna ) (100)
Anna ) Creative Commons License 2003.11.07 0 0 100
Sziasztok!
Ahogy elnézem itt igen sok Velence imádó emberke van!;)
Én is voltam már 2x-3x,és nagggyyyon tetszett!
Amit sajnáltam,hogy 1ik hülye családtagom miatt soha nem gondoloáztunk!!!!!!:((Mondjuk sztem nem normális dolog, ott vagyok V-ben,és pont ezt hagyom ki!
Na mind1!A lényeg,h fölmerült h tavasszal kilátogatnánk oda egy pár napra,egy kis gondolázásra,városnézésre,pohárvásárlásra...!:p
Azt szeretném kérdezni,h tudtok-e kint jó szállást,normális áron?Nem kell feltétlenül,h a "vizes részén" legyen a szállás(mert gondolom ott azért jóval drágább...),lehet Mestre környékén,tehát a szf-i részen.Tudtok ilyet?
Mindenki segítségét előre is köszi!

Hali:Anna:)

Kormy Creative Commons License 2003.11.07 0 0 99
Azért jó volt látni, amit nyáron, még így is...
Néha a TRAVEL CHANEL-en, vagy a RAI UNO-n szokott lenni olaszországgal kapcsolatos utifilm, a travelen a múltkor láttam egyet (magyar szinkronnal) ami tök jól meg volt csinálva, nagyon élveztem!
Előzmény: Fatboy Slim (98)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.11.06 0 0 98
ugye?! rontotta a városképet. viszont, egy pár hazánkfia előszöt elutazhatott a legendás nyugatra, a vasfüggöny mögé.
és pont Velencébe kellett menniük..
a város hírnevét nem öregbítik, az ziher
Előzmény: Kormy (97)
Kormy Creative Commons License 2003.11.05 0 0 97
Igen, láttam a Bacselort:-)
Dalolt a nyálgép a grandkanálon:-))))
Jó volt látni Velencét, csak a haverunk kár volt a képbe az egyik áldozatával együtt. Milyen önértékelésük van ezeknak a lányoknak, hogy ilyenre vállalkoznak? A pali összevissza smárol ezzel-azzal, meg szerintem volt ott más is..na mindegy, a téma Velence!
Előzmény: Fatboy Slim (95)
METYA Creative Commons License 2003.11.05 0 0 96
Sziasztok!

Én is nagy Velence-imádó vagyok.
6 éves korom óta szinte évente járok ki, volt hogy évente 3-4 alkalommal is, de nem bírok betelni a hangulatával.
Idén megkockáztattuk a karnevált is.
És bár millióan voltak, de megérte.
Én Mestrén szeretem lerakni az autót, és onnan vagy busszal, vagy vonattal lehet bejutni, nagyjából azonos áron.
A szállás a belvárosban iszonyúan drága.
Érdekes, hogy a legjobb bulikra szinte csak a helyiek jutnak el, mert a késő esti időpontokban a túristák már rég messze járnak.
Millió hazánkfia volt idén is a karneválon, de este kilenckor varázsütésre eltüntek.
Természetesen a legvadabb bulik akkor kezdődtek, és szinte csak olaszokkal őrültködtünk.

Ami miatt égett a pofám, hogy elég sok magyar sörösdoboz úszott a lagúnákban.

Amúgy szenzációs kis szállodát találtam Mestrén, 100 EUR volt egy szoba a karnevál ideje alatt, és a busz pont a szálloda előtt tett le.

Közlekedésre megéri napijegyet venni, és vaporettóról vaporettóra szállva mindent bejárni.
Megéri.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!