Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Forever (pilot) - halhatatlan történet egy 200 éves fasziról, aki szeretne, de nem tud meghalni. a mában játszódó történetben belekerveredik egy gyilkosságba, majd kap maga mellé egy dögös zsarut. a faszi kórboncnok és kutatja mi az, amitől nem tud meghalni. fura helyzetek, amelyekből kiderül, nem jó ez az állapot. szóval ilyenek vannak benne, inkább dráma, mint scifi. egyelőre jó, érdekes, majd meglátjuk mi lesz belőle.
Egész jó, Sean Bean játszik egy undercover FBI agentet, elmegy a sztori, ő jó szinész, jól is játszik, boncolgatja a hol kezdődik a leganda és hol végződik az ügynök dolgot...
Az USA ban játszódik, jobb lenne mondjuk Éeszak-Irországban, de igy se rossz.
Ez nem elájulás kérdése, csak egy kis érdekesség, hogy véletlenül egy budapesti jelenettel indítottak. A Covert Affairs sorozatban egy egész budapesti epizód is volt.
A nyomózónő meg nekem szimpatikus volt és ennyi, inkább azért dobtam fel, hogy valaki olvasott-e róla, miért kellett egy főszereplőt kivégezni? Tisztán csak egy jó és váratlan dramaturgiai fordulatnak gondolták az írók és / vagy útjában állt a további cselekményeknek, vagy valami más ok állt a háttérben.
Nekem bejött. Várom a folytatást...amennyiben lesz.
Mondjuk az évadzáró epizódot elnézve Spielbergék biztosra mentek...lehet folytatni a sorozatot, de ha mégsem jön össze, akkor is kerek egész marad a sztori.
Hát a kérdés helyesen úgy hangzik, "fos tinisorozathoz".
És igen, a karaoke betét olyan, azért kérdeztem, de a film nagyon nem.
Az hogy nem tini sorozat, az már érdekesebb, mert középiskolás a főszereplője, ennek megfelelően tinik kapnak benne (az első 2 évadban) szerepet, vannak állandó felnőtt szereplők (leginkább csak V. apja, aki az a kanadai szinész, aki a Flashpointban az őrmester volt- ami amugy szvsz minden idők legjobban sikerült kommandós sorozata).
Szóval ha akarod, akkor tini sorozat, de nagyon nem tipikus.
Vitér úr
MI ez a nagy felbuzdulás ?
A Junkie-n is el van ájulva a poszt iró...budapesti jelenet hú meg há...kiírhatták volna Kuala-Lumpurt is, tökmindegy volt.
A váratlan emlékezés is enyhe túlzás, van egy pillanatnyi hommage.
Mellesleg Carter karaktere nem volt rossz, de sokszor nem használták ki eléggé.
A szerelmi szál a végén erőltetett volt.
Fusco sokkal érdekesebb, ugye kettőjük karakterfejlődése pont ellenkező, Fusco korrupt, gyilkolni kész rendőrből lesz az akit ma látunk, Carter meg tisztességes rendőrből lett gyakorlatilag törvényenkivüli.
PLusz Root meg Shaw akkora formát futottak az elmúlt évadban, hogy hozzájuk képest unalmasnak hatott, ráadásul náluk nem működött visszafogó erőként mint Rees-nél.
Nála se nagyon:)
Nézem az IMDb-t, nem nagyon látom hogy bevette volna Hollywoodot.
Nekem nem sokkal volt több mint a kötelező feka karakter, akit a szakszervezet miatt irtak bele.
Elindult a Célszemély újabb évada, nyitás kapásból egy budapesti jelenettel.
Végén váratlan módon kapcsolódnak az események Carter nyomozónő emlékéhez, akit azóta is sajnálok, hogy miért kellett kiírni.
Okát sem tudom, hogy tisztán dramaturgia, vagy maga szállt ki, bár ilyen jól futó (és bizonyára jól fizető) sorozatból elvileg nem távozik önként az ember. Vagy terhesség is előfordulhat egy színésznőnél.
Azt irja valaki a junkin hogy a Tv 2 leépitette a nézettségét.
Nagyon nem kellett, mert az alkotók csináltak belőle egy überjellegtelen sz.t
A csaj, a labrat, az évek óta mindenkit csak ölelget, a doki menni se bir, Dinoso már nulla, a pufi gyerek (aki csontsovány) detto, az új szőke csaj...Gibbs meg próbál nagyon badass lenni,csak ne úgy nézne ki a szinész mint egy jólakott óvodás.
Ja, megvolt a Feketelista is.
Abban van potenciál, most játszott benne a Bitch a 23 as apartmanból, az a sorozat szerintem magasan jobb volt bármelyik ma futónál.
legalábbis kategóriájában...az Új lány, meg a Big bang theory egy nulla ahhoz. De azt hiszem elkaszálták.
Pedig ebben Dawsonnak minden megjelenése nagyon humoros volt, amég pld a BBT ban a Star Trek-es hülyegyereké inkább siralmas.
Megnéztem a Bones-t, most egész jó volt, csak az a gáz, hogy Boreonaz sittes jelenete vitte a showt, a srácnak jól áll ha kicsit rossz lesz a karakter, Angelként is olyankor brillirozott, nem is csak feltétlenül akkor, mikor belesz.t a ventillátorba, hanem mikor jóként elengedte magát. A másik meg az évadnyitó vége, de azt ugye nem lehet minden részben ellőni, ráadásul veszitett is a sorozat vele.
Ez a Bechamel csaj, ez pont olyan semmilyen, mint az éneklő húga.
Vagy az egy Jack London regény ?
Jó, szociopata, értjük. De olyan semmilyen lett az évek során, mert nehogy már egy amerikai családanya hidegvérő pszichopata legyen.
Mikor szétlövik a sorozatot, nem nagyon fog melót kapni csak B.
Megvolt a Person of I. nyitása is.
Átlagos résznek mondanám, bejött egy új pszicho ott is, de a régiek még mindig verhetetlenek.
Root is, de a két főbolond mindent visz.
Most is, ahogy nyugtatgatták egymást.
A csaj: Reese, most naygon finoman kell, az életünk múlik blabla...
Reese: Ok, ez a második nevem.
Erre egy teherkocsi átdob hosszában egy SUV ot az utcán.
Mire a csaj is vérszemet kap, lelő vagy 6 embert :)ugye, akkor már az lenne feltűnő, ha nem tenné.
De ha tudod, hogy itt éppen egy iskolai titkos szervezet után nyomoz, akik meg akarják szivatni, itt is a karaoke bárban, és igy hallgatod azt, hogy " Küldöm a számot a tritonos barátaimnak "és hallgatod a szöveget, hogy " igy vagy úgy, de elkaplak, követem a kocsid, bemegyek a házadba etc" már van benne egy csavar, mert ugyan egy aranyos tininek néz ki egy csaj, az is, de egy kib.tt levakarhatatlan pitbull is, néha úgy átdobja aki őt akarja átverni, mint ....na, tudod :)
Azért azt tudni kell, hogy a város felnőtt lakosai (a milliárdos szülei az oszt. társaknak, a sheriff, az apja, az iskolai tanárai) fontos szereplők, de a főszereplők (VM etc.) azért tinik és nagyrészt a középiskolában játszódik (a harmadik évad az egyetemen)
Mindig van egy átivelő rész (brutálisan kinyirt barátnő, megerőszakolás- iskolabuszban megölt x diák- sorozatos erőszak az egyetemen- a befejezetlen titkos szekta etc.) aztán van egy egy komolyabb eset (gyilkosággal, rablással etc vádolt haver, ilyesmi) amit elméletben a rokonszenves magánszimat faterja visz, amugy meg a csaj, illetve van egy viccesebb sulis szál, amiben megkeresik vagy V. szimatot fog (mint ez a triton) Ezek is eléggé csavarosak, sokszor drámaiak, vagy viccesek. Mint pld a kissrác aki az apját keresi, vagy a notoros haver kisebb hülyeségei.
És többször van az, hogy a tinivilágból (mert persze benne avan a cimszereplő magánélete, szerelmei etc) kinyúl a lóláb és úgy mellberúg, hogy csak kapkodod a fejed :)
Eredeti hangot javallok, ha kell felirattal, mert a szinkronos is jó (én ugy néztem) de egyrészt a poénokat félreforditják néha, másrészt az eredeti hanggal komorabb az egész, a sipóka magyar hang az tényleg egy tini szarságba illik inkább.
Múltkor kérdezte valaki a Veronika Marsot, hogy mennyire becsapós ha nem mélyedsz bele (de ettől nyilván még nem kell mindenkinek tessen:), itt egy jelenet:
A kérdés az, hogy ez alapján tinisorozatnak tűnik ?
azért a fél város megkenése, hogy úgy éljenek, "szabadon", ahogyan akarnak azért az sok-sok pénzbe kerül:) ki erre költ, ki arra. ez a sori egy fura, nem ismert aspektusát mutatja az élet furcsaságainak. ezért szeretjük.
Én sorozatot (se) azért nézek, hogy az Élet igazságtalanságának kis bociszemű afrikai árvái nézzenek vissza rám...ennyire ne legyen semmi hiperrealista.
Igen Katey Sagal karaktere azt csinálta, ami az ő logikája szerint elvárható.
De k.vára nem tudom szeretni ezért, Tara a kedvencem volt egész idő alatt, az évadzáró tükrében, de nemcsak amiatt, hanem
amit évadokon átivelően tett a csajjal, Jax a szememben csak egy kis f.pó.
Remélem valaki kihuzgálja a beleit, azt a részt még megnézem.
Clay legalább nem fényezte magát állandóan.
Abba belegondolt már valaki, hogy megy a duma a fehérgazdaságba való átlépésről, meg a megélhetásről, közben meg egész idő
alatt ugyanabban a gyatyában vannak, egy nortmálisabb melós jobban él mint ők.
Van a klubház, aztán annyi... pár rozzant loytóért meg két szippantás hernyóért genocidumokat inditnak ?
Repked itt az ilyen fegyverszállitmány, olyan fegyverszállitmány...ilyen tonna kábszer, olyan tonna kábszer...közben meg Opi majdnem éhen döglött. Szóval baromira nagy géniusz ez a Jax.
A Terápia című sorozatot vágjátok? Véletlenül bukkantam rá az HBO oldalán, most meg lehet nézni az egész első évadot regisztráció nélkül. Azt írják, most jön a 2. évad. ezek után már várom.
Verionica Mars minden bája abban volt hogy egy tini lány, akinek odakurt az élet, de csak megy mint a pitbull, közben meg jó Marlowe-seket szól be. Ki a fene lenne kiváncsi erre a vén csatakancára, aki a mozifilmre lett ?
Az jó volt egyfajta hommage-nek meg kapott egy lezárást valamilyen szinten.
Legfeljebb rebootolni lehetne uj szereplőkkel, de az meg sanszos, hogy ekkora sikere lenne.
Veronica Mars egyik kedvencem volt, csak ott sajnos a nézettséggel voltak problémák, noha volt egy rajongótábor, akik nagyon kedvelték, sőt még gyűjtést is rendeztek a sorozat folytatása érdekében.
Ennek a gyűjtésnek volt köszönhető az utolsó évad, ha jól emlékszem. De azután csak be kellett fejezni, annak dacára, hogy szálak maradtak elvarratlanul, mint aminek még folytatása lesz. Csak minden jel szerint utána derült ki, hogy mégsem lesz.
Az idő múlásával, valamint a rajongótábor noszogatására (valamint egy-két főszereplő pénzzel is beszállt) azonban összehoztak nemrég egy mozifilmet is, ami a nézettség felmérését is célozta, hogy van-e értelme esetleg a sorozat folytatásában gondolkodni.
Ez a mozi is egy folyatás, a szereplők is nyilván pár évvel idősebbek, ami igencsak meglátszik, miután épp abban a fiatal korban voltak, amikor pár év alatt elég sokat változnak.
Veronica, aki időközben elvégezte az FBI-akadémiát, és épp egy jó munkahelyet kínálnak fel neki, itt már csak hazaruccan egy hétvégére, hogy megoldjon néhány problémát a városában, ami nélküle természetesen soha nem oldódott volna meg.