14-10 a szünet a házigazdáknak. Túladóztatott németországi adófizetőként azt kell mondjam, roppant elégedett vagyok az események eddigi alakulásával.
(Már csak azért is, mert egy nullával kevesebb közpénz folyik a német női kézilabdázásba, mint a magyarba, miközben még azzal se takarózhatunk majd esetleg, hogy egy későbbi érmessel játszottunk késhegyre menő meccset.)
Tudod, az a gond nálunk, hogy itt a pillanatnyilag legügyesebbnek vélt játékosk vannak kiemelve egy klubba, ahol nem kell megküzdeniük a játékpecekért, ill. más korú játékosokkal összeszokniuk, mint egy normális válogatottban. Ahol egy Kármán Lucát nem játszatnak, mert nekik a saját irányítóik kellenek átlövő helyett, ott ne várj felnőtt válogatottságra felkészítést, csakis a pillanatnyi sikerek hajhászását.
Meg mióta bekapcsolódtam a közvetítésbe :D (mindezt 6-3-as bundeszdajcs vezetésnél) Mondjuk Zschokke és Grijseels irányítójátéka között osztálykülönbség van utóbbi javára, amit las guerreras köszönték és ki is használtak :)
Én ezt értem. És ennek fényében olvastam tovább a cikket. Vannak benne igazságok, de semmi olyant nem írt le ami előre vinne. Az alapgondolata igaz, Schatzl, Tomori, Kovacsics, Klujber hiányában nem volt a válogatottnak egy tapasztalt gerince amibe beépíthetőek lennének a tapasztalatlan fiatalok. Ez a nagy különbség a magyar meg a dán, norvég, svéd, stb. válogatottak között. Nálunk kiesett 15 év, máshol, jobb helyeken nem. Ráadásul nálunk az elmúlt 15 évből hátramaradt játékosok közül is kiestek hárman: Schatzl, Tomori, Kovacsics.
A másik észrevételem, és ez nem csak Ágai cikkével szemben, hanem a fórumon uralkodó nézetről miszerint mi utánpótlást a pillanatnyi sikereknek nevelünk, míg bezzegmások... Egy frászt! Most a dánok, oroszok csúcson vannak. Nézzük csak, mikor voltak nekik a mieinkhez hasonló kiemelkedő sikereik utánpótlás szinten? Hát pont a mi sikeres korszakunkat megelőző 5-6 évben. Folyamatosan dán-orosz döntőt láttunk. És ez most beérett. Náluk. Miért ne bízzunk abban, h nálunk is beérik, ugyanekkora időeltolással?
speciális az utánpótláscsapatok menedzselése és versenyeztetése; muszáj igazolni a tao-pénzek hasznos felhasználását – mi, magyarok teljesen más jelentőséget tulajdonítunk egy-egy korosztályos sikernek, mint szinte az összes vetélytársunk. Az eredmények, sajnos, azt mutatják, hogy mi megyünk a forgalommal szembe az autópályán.
Erre szoktam mondani, hogy a pénzelsíboló akadémiák, /leginkább Boglár-Felcsút, ugye kedves soknevű/ önigazolására kellenek ezek az up sikerek.
Ezért játszatták őket az NB1-ben együtt. “Mi mindent megtettünk, a többi a ti hibátok”, mondhatná a rektor úr. Aztán hip-hop, 10 milliárdnak nyoma veszett. Összesen végül 240-nek, eredmény nulla.
velünk kapcsolatban most is nagyon korrekt volt. Elekkel jól megtalálták a közös hangot. Ettől még lehet hogy paraszt, de minden északi egyébként lenéz mindenki mást , nem csak a keletieket. a norvégokat konkrétan mindenki utálja a nagyképűségük miatt, és ennek hangot is adnak többször minden nemzetből valaki..
A dánok az utolsó negyedórára felőrölték a brazilokat. Nem voltak nagyon meggyőzőek, volt hiba nem is kevés a játékukban. Kapuban viszont hozták az eddigi szintet, ami segített nekik ma is. Ennél az elődöntőben jóval több kell tőlük a francia-svéd párharc győztese ellen.
A vereséget szenvedő dánok edzője, Jesper Jensen furcsa módon nem a saját csapatával volt elfoglalva, miután 17 perces gólcsendet produkált, hanem a játékvezetőkkel. A házigazda edzője szerint a montenegrói bírók a horvátoknak fújtak a meccsen.
"Egészen groteszk volt, nekünk semmit sem ítéltek meg, a horvátok viszont lényegében mindent megkaptak. Olyan meccs volt, mintha húsz évvel ezelőtt mentünk volna a Balkánra játszani, ahol tudtad, hogy ellened fújnak majd. Rosszul vagyok ettől."