A lelkes aláírók között nem egy, nem kettő van, akik utaltak át pénzt a beírásaik alapján. Én magam is megtettem ilyet. Úgy tűnik kicsit kezd most a topik bal- és jobboldalra oszlani, holott az eredeti kezdeményezés is oldalfüggetlen...
De az is megoldás, hogy az aláírás kezdeményezők fizessék meg az adóikat úgy, ahogy az elvárható. Valszeg 2 tűzijátékot is fedezne.( hogy már a másik oldal is egy kicsit demagóg lehessen).
A Facebook közösségi oldalon indult kezdeményezés lényege, hogy az idei augusztus 20-i tűzijátékra fordítandó összeget inkább az árvízkárosultak javára fordítsa a kormány. Nagy Anna kormányszóvivő szerdán azt mondta: a kormány megfontolja a javaslatot és jövő héten tárgyal arról. Közlése szerint százmillió forint körüli összegről van szó.
(én csak annyit szeretnék halkan megjegyezni, hogy: - a tűzijáték és az összes budapesti rendezvény ára kb. nettó 250 millió, - a tavaszi árvizek által okozott károk értéke kb. 30-40 milliárd, - a 2010. év költségvetés összkiadása kb. 13000 milliárd, - a bkv-nál egy személy részére jogellenesen kifizetett végkielégítés összege 110 millió, - a sanghaji világkiállítás magyar pavilonja a gömböccel 3,5 milliárd, - a sukorói kaszinóval kapcsolatos földcsere-ügylettel a magyar államot ért kár kb. 1,4 milliárd, - a közelgő gay pride felvonulás rendőri biztosításának költsége kb. 80 millió forint. hölgyeim, uraim! nem azon a nyomorult tűzijátékon múlik felsőzsolca újjáépítése.)
Pics To You Kedves Barátaink, Támogatók! A csoport hihetetlen erőt mutatott fel. Bőven túlléptük a 100.000 (száz ezer!) támogatót, mindössze 36 (!) óra alatt. A közös üzenőfal már kezelhetetlenné vált. Szétcsúsztak az egymásra reagáló üzengetések, megjelentek a csoport eredeti céljaitól erősen széttartó linkek, a tagság számolgatás...a, politikai megnyilvánulások, üzengetések különböző oldali politikusoknak, egyre többen akarták egyéb ügyek reklámozására használni a kezdeményezés népszerűségét, amelyeknek a moderálása már egyre kezelhetetlenebb feladat volt.
Ezért az üzenőfalra - egy ideig - nem írhat senki, csak az adminok. Ennek ellenére várjuk a további csatlakozókat, mert minél többen vagyunk, annál egyértelműbb az "üzenet".
Az oldal céljait összefoglaló "petíciót" a kormány ma reggel (61.500 tagnál) megkapta, így a kezdeményezés - a sajtóból tudhatjátok - elérte célját, a kormány a jövő héten napirendre tűzi a kérdést.
Immár csak az maradt, hogy ez a hihetetlen erő - amely a facebook történetében biztos magyar rekordot csinált, de lehet hogy megdöntjük az abszolút növekedési rekordot is, ha így folytatódik, töretlenül a csoport növekedése - összefogjon egy, a tűzijáték kapcsán átcsoportosíthatónál nagyságrenddel nagyobb összeg összegyűjtése érdekében.
Ehhez támogassátok minél többen a Flood Live Aid 2010 Segélykoncert az árvízkárosultakért csoportot (kezdeményezést) is, hogy egy - egész Európát megmozgató, sok országra kiterjedő, sok helyszínes koncerttel gyűjthessünk eurómilliókat az árvízkárosultak javára:
Flood-Árvíz-Záplavy-Powód-Inundatie-Потоп - Central Europe - Live Aid 2010
Vagy ahogy másoltam/idéztem egy fészbukostól, aznap a felvonulási téren lehetne egy jótékonysági koncert...mongyuk az LGT, Omega, Skorpió....akkora buli lenne, mint ide Lacháza...lenne buli, lézer, minden tökfranc...
Miért? Őket is veri a víz érte? Egy olyan lézershow-ért, ami a Múzeumok Éjszakáján a Nemzeti Galériában volt megnyalnák a tíz ujjukat. Vagy egy utcabálért a Duna korzón. Vagy menjen Párizsba július 14.-én.