Keresés

Részletes keresés

Rorimack Creative Commons License 2008.09.10 0 0 363
Kihagytad a lényeget: ha ezt a vizet revitalizáló szerként (néha gyógyvízként) árulnák, az is rendben lenne?

Hiszen mellékhatását tuti nem tapasztalnánk, és rengetegen beszámolnának az áldásos hatásáról.
Előzmény: kisidi (362)
kisidi Creative Commons License 2008.09.10 0 0 362
Most is lehet palackozott csapvizet kapni, ásványvíz árkategóriában nem?
Amiben elbeszélünk egymás mellett az az, hogy a lényeg az, hogy gyógyuljanak tőle. Az a legfontosabb. Hogy hatóanyagtól vagy a hit erejével mindegy. Az emberek a mai világban viszont jobban hisznek olyasminek, ami nem ingyen van.
Sokan járnak persze olyan helyekre is csodákért, mint pl. Szentkút, ott ingyen viheted a forrásvizet és rengetegen visznek is, mert hisznek az erejében. Mellesleg nagyon jó ízű víz, nekem hoztak, kóstoltam, nem gyógyítás miatt, csak mert én vízpárti vagyok, nem szeretem az édes löttyöket.
Értem én egyébként, hogy nem rosszból mondod, de hidd el, a gyógyszerek is okoznak annyi kárt, mint anyagilag, mint egészségügyileg, mint a csodaszerek. Rengeteg gyógyszert vonnak ki minden évben, mert tesztelés ide.oda később kiderül, hogy nem használnak, sőt mellékhatásaik ártanak. Ráadásul, én még homeopátiás szerről nem hallottam, hogy bajt okozott volna, viszont sokaknak használ. A lényeg, hogy mint mindent ésszel kell csinálni.
Előzmény: Rorimack (361)
Rorimack Creative Commons License 2008.09.10 0 0 361
Azzal is egyetértenél, ha valaki mondjuk csapvizet palackozna, és revitalizáló folyadék néven árulná, egy átlag ásványvíz árának kétszereséért?
Előzmény: kisidi (357)
mmormota Creative Commons License 2008.09.09 0 0 360
Vagy a családtagok együttérzése, a megfelelő csillagállás, bármi. MIért pont a homeopátiás akármi?
Előzmény: kisidi (359)
kisidi Creative Commons License 2008.09.09 0 0 359
Félreértesz. Speciel én még soha nem próbáltam.
Viszont a napokban unokahugom életveszélyes állapotban került kórházba, nem lehetett tudni meg tudják-e menteni. 14 éves lányának édesapja homeopátiás nyugtatót adott a keserves sírógörcsére, kétségbeesésére, hogy lehet elveszíti édesanyját. Használt. Gondolom egy gyereknek más nyugtatószert orvosi felügyelet nélkül nem adnál te sem. ( Hálásak vagyunk az orvosoknak, hogy megmentették az életét. Az ő esetében persze senki sem homeopátiás szerrel próbálkozott.)
Előzmény: mmormota (358)
mmormota Creative Commons License 2008.09.09 0 0 358
Nem _kell_ meggyőzni. Nem annyira fontos. Veszít egy kis pénzt, kibírja. Gond akkor lenne, ha magától nem gyógyuló betegség esetén is ezzel próbálkozna.

Alapvető különbség van abban, ahogy a világot szemléljük, és ahogy írtam, reménytelen neked az enyémet, nekem a tiédet megérteni.

Én úgy gondolom, egypár anekdota szintű esetleírás édeskevés ahhoz, hogy elhiggyem, a homeopátiás szer használ. Ehhez nekem nagy mintás kettős vak próba kellene. A vudu "magyarázat" amit néha hozzáfúznek pedig kifejezetten elrettentő számomra.

Te meg úgy vagy vele, biztos nem árt, a szomszéd unokaöccsének használt, veszek én is.
Ez nekem tökéletesen illogikus viselkedés.
Előzmény: kisidi (357)
kisidi Creative Commons License 2008.09.09 0 0 357
De miért kéne őket meggyőzni? Nyilván ők kipróbálták, bejött, segített a bajaikon, hát nem ez a lényeg? A gyógyulás a lényeg és nem egyik félnek az igaza bebizonyítása. Szerintem.
Előzmény: mmormota (355)
pint Creative Commons License 2008.09.09 0 0 356
a hazugság rossz szó volt, de nem tudok jobbat most se. de talán van a hazugságnak ilyen értelme is, csak kicsit magyarázni kell, hogy hogy gondoltam. a kérdés az, hogy akarjuk-e az igazságot akkor is, ha fáj, vagy homokba dugjuk a fejünket.
Előzmény: HondaVuk (354)
mmormota Creative Commons License 2008.09.09 0 0 355
Aki hisz ezekben, azt lehetetlen meggyőzni. Rengeteget vitatkoztam ilyesmiben hívő ismerősökkel, teljesen reménytelen a dolog. Más srófra jár az agyuk.
Előzmény: HondaVuk (350)
HondaVuk Creative Commons License 2008.09.09 0 0 354
Nem hiszem, hogy ez klasszikus értelemben vett hazugság lenne. A homeopaták többsége hisz a homeopatiás szerek hatékonyságában.

Amiről itt szó van az a tudatlanság. Vajon jó-e magtartani a tudatlanságot vagy sem. A válasz szerintem is nem, csak más a kérdés. :)
Előzmény: pint (353)
pint Creative Commons License 2008.09.09 0 0 353
végülis arról beszélgetünk, hogy a hazugság lehet-e hasznos. szerintem nem lehet, csak rövid távon. hosszú távon a hazugság mindig káros.
Előzmény: kisidi (351)
astronom Creative Commons License 2008.09.09 0 0 352

Az pedig, hogy ezen valakik keresnek, hát istenem.

No ez, az, amit sokan másképp gondolnak.

Előzmény: kisidi (351)
kisidi Creative Commons License 2008.09.09 0 0 351
Én meg úgy vagyok vele, hogy teljesen tök mindegy, hogy mitől gyógyul valaki, csak gyógyuljon. Természetesen, ha nem árt vele. Az pedig, hogy ezen valakik keresnek, hát istenem. Még mindig olcsóbbak, mint az igazi gyógyszerek, mellékhatásuk nincs. Csak, hát a jó magyar irigység...
Hozzáteszem, hogy még soha nem használtam, de a különböző teákkal,stb. is úgy vagyok, hogy valószínüleg magától is elmúlnának bizonyos tünetek pár nap alatt, de a hit és placebohatás felgyorsítja a gyógyulást. Persze biztos vannak jó kis hatóanyagok a füvekben, növényekben, hiszen a gyógyszeripar is felhasználja ezeket, legfeljebb késöb szintetikusan állítják elő, szóval nem azt akarom mondani, hogy nincs értelme teákat inni, de én nem nagyon szoktam. Mások esküsznek rá. Arra is rá lehet fogni, hogy baromi sokat keresnek rajta, nézzed meg, hogy mennyibe kerül 100g csalán pl.
HondaVuk Creative Commons License 2008.09.09 0 0 350
Szerintem ez értelmesebb embernek még szánalmasabbá teszi a homeopátiát. Ebből ugyanis - mindenféle ellentétes vélekedéssel szemben - tök világosan látszik, hogy az orvostudomány szerint csak placebo a homeopátia. Ha nem az lenne szerintük, akkor nyilván kötelezővé tennék a bevizsgálást.
Előzmény: mmormota (347)
Belekotty Creative Commons License 2008.09.09 0 0 349

Esetleg keress rá a hidegfúzióra!  Annyi cikket fogsz találni, hogy arról is azt fogod mondani komoly dolog. Az hogy mi van az interneten max annyit bizonyit hogy sokan elhiszik. Még ha szabadalmi, meg szűrt tudományos oldalakon megtalálod, az sem jelent semmit.  Eg kis pénzzel bármiről elintézem hogy elsőként jöjjön fel a gugolóson, adok neki egy bombasztikus cimet és tartalmat amit zabálnak a hozzá nem értők és tele lesz vele az internet.  Robotokkal megnézem kik irtak róla, megbombázom az imélcimüket egy spamerrel, olyan forgalom lesz rá hogy ihaj!

Ezekután meg egy csomó ember aki nem ismerei az internetet még jobban zabájja, hiszem komoly, tele van vele az internet.  :-))

Előzmény: Cukker111 (332)
astronom Creative Commons License 2008.09.09 0 0 348

Ja, hát igény a kemény drogokra is van, azt is előállíthatnák a gyógyszergyárak, aztán a kartácsok nem mindenféle gyanús eredetű szutykot lőnének maguknak :-)

Előzmény: mmormota (347)
mmormota Creative Commons License 2008.09.08 0 0 347
"Szerinted miért kerülhetett bele a magyar gyógyszertörvénybe, hogy a homeopátiás gyógyszereket NEM KELL klinikai hatásvizsgálatnak alávetni az "egyszerűsített törzskönyvezési eljárás" során?"

Szerintem pragmatikus oka is lehet. Igény van rá. Hatás nincs, ha előírják a viszgálatot, az a betiltással egyenértékű. Mellékhatás sincs, nem veszélyes. Ha egy csomó ember mindenáron ilyet akar, még mindig jobb ha gyógyszergyár állítja elő mintha valami feketepiacra termelő maffia.

Ennek a logikának persze hátulütője, hogy bizonyos legitimitást ad a hülyeségnek. Sokan azt hihetik, mégiscsak kell legyen benne valami, hiszen komoly gyógyszergyárak is készítenek ilyeneket.
Előzmény: astronom (341)
pint Creative Commons License 2008.09.08 0 0 346
hát jó lenne, ha írnál róla valamit, mert emiatt nem fogom megvenni a magazint, és a tv-t se veszek, van az is olyan rossz, mint a gyógyszer :)
Előzmény: kisidi (345)
kisidi Creative Commons License 2008.09.08 0 0 345
Mint írtam nagyon érdekes és jó cikk, talán találsz benne számodra újat.
Ami műsort én láttam a discoveryn, az például kisgyerek nagyon erős hányásán hasmenésén ezzel járó étvágytalanságán segített a homeopátiás gyógyszer. Hozzáteszem nem a mindenre és mindenkinek tipúsút, amit bárki megvehet, hanem orvos által összeállított szert személyes kivizsgálás után. Gondolom, a hagyományos kipróbált gyógyszereknél is támogatta jelen esetben a szülő a gyerek gyógyulását lelkileg, gondolom én.
Előzmény: pint (344)
pint Creative Commons License 2008.09.08 0 0 344
klinikai kísérletek nem mutatnak semmilyen placebon felüli hatást. ugyanakkor erős placebo hatást mutatnak, ami állatoknál különösen érdekes.

ami még érdekesebb nekem, hogy viszont semmilyen kiterjedt, alapos kutatást nem találtam arról, hogyan működik a placebo. ötlet persze van egy csomó, de tudományos vizsgálat nincsen.
Előzmény: kisidi (342)
XRive Creative Commons License 2008.09.08 0 0 343
A szülő/gondozó állapota, viselkedése kifejezetten hatással van a csecsemőre/állatra. Azaz van tere a placebohatásnak.

Amúgy először talán azt kellene megnézni, hogy tényleg működik-e (placebohatásnálo többet produkál) csecsemőkön és állatokon. Amit ezen a téren felkutatnom sikerült, nem igazán több urban legendnél. Vagy éppenséggel homeopátiahívők által alkotott igencsak kétes értékű 'kutatásnál'.
Előzmény: kisidi (342)
kisidi Creative Commons License 2008.09.08 0 0 342
Ajánlom mindenki figyelmébe a Geo magazin szeptemberi számát, melyben a placebohatásról és a szervezet öngyógyító képességéről is van szó. Talán a homeopátia is részben placebohatás. Mindenesetre nem kell minden esetben halálra tömnünk magunkat kemény hatóanyagokat tartalmazó gyógyszerekkel, mert a testünk úgy van kódolva, hogy akarattal, hittel, ha nem is minden 100%-ban, de meggyógyíthatjuk magunkat. ( Az igazi gyógyszerek sem 100%-alékosak, és legtöbb esetben csak a tüneteket gyógyítja, nem az alapbetegséget)
Azt viszont még mindig nem értem, hogy, ha a homeopátiás szerek kizárólag placebohatáson alapulnak, hogy lehet, hogy pici babákon és állatokon is működik.
astronom Creative Commons License 2008.09.08 0 0 341
De ha elkezdi nekik magyarázni az ember, hogy drogmaffia meg mit tudom én akkor meg fel vannak háborodva :)

A homeomaffia legalább annyira létezik.
Neked is feltenném a kérdést: Szerinted miért kerülhetett bele a magyar gyógyszertörvénybe, hogy a homeopátiás gyógyszereket NEM KELL klinikai hatásvizsgálatnak alávetni az "egyszerűsített törzskönyvezési eljárás" során?
Előzmény: sexpeare (334)
pint Creative Commons License 2008.09.08 0 0 340
gratulálok.
Előzmény: Törölt nick (338)
tompor1 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 339
akarod mondani függőséget:D
Előzmény: pint (336)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 338
jól döntöttél, hogy nem adtál be neki mindenféle szintetikus anyagot, én szinte már csak a homeopátiára támaszkodom az ilyen típusú problémáknál, mint alvászavar és hasonlók..mármint ha a családban van avlakinek ilyen problémája, mert az enyéim már régen megszűntek
Előzmény: incike80 (337)
incike80 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 337
Én is a mellékhatásoktól tartottam korábban, emiatt kerestem valami homeopátiás szert, amikor a kislányom rosszul aludt. Alvajárt, rémálmai voltak. Nem akartam hozzászoktatni egy ütős kábítószerhez, és teljesen bevált a dolog.
Előzmény: pint (336)
pint Creative Commons License 2008.09.08 0 0 336
"nincsenek mellékhatásai és nem okoz hozzászokást sem."

na az hétszentség!
Előzmény: kolihajni (335)
kolihajni Creative Commons License 2008.09.08 0 0 335
Néhány évtizeddel ezelőtt azt hitték, hogy az antibiotikumok segítségével majd simán kiírhatják a betegségek kórokozóit, pl a tbc-ről el is hitték, hogy eltűnt. Ma már látszik, hogy ez nem így van, és a gyógyszereknek bőven vannak káros hatásai is a jótékonyak mellett. Ezért jó a homeopátia, mert hígított, alacsony koncentrációjú szerekkel dolgozik, így nincsenek mellékhatásai és nem okoz hozzászokást sem.
Előzmény: sexpeare (334)
sexpeare Creative Commons License 2008.09.08 0 0 334
Elolvastam! Tetszik... De szerintem meg lehet érteni ezeket az embereket is valahol, mindenki azzal jön, hogy akkor miért a gyógyszerek terjedtek el és miért nem a homeopátiás készítmények... De ha elkezdi nekik magyarázni az ember, hogy drogmaffia meg mit tudom én akkor meg fel vannak háborodva :)
Előzmény: pint (333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!