Most, hogy a mogyoróbokrot ritkítottam, darabolás közt készült egy szép görbe fa. Egyből a gyerekkori vicc jutott eszembe. Gondoltam elküldöm egy hajós embernek!
Most, hogy így mondod revidiálom az álláspontomat. Úgy tűnik az építőipar az az egyedüli ahol magyar ember! magyar anyagból? magyar technikával? magyar tőkével? új értéket hoz létre. Nemde? Ma kb félegy magasságában kávézás közben mint annyiszor ismételten pont ez a téma jött elő. Kolléga mondja legjobb barátja aki textilmérnök kesereg, hogy ha akarna se tudna dolgozni a szakmájában mert megszűnt a magyar textilipar. No persze erre mint mindig jönnek a rezonáló válaszok. Már nincs a Váci, a Fehérvári, a Budafoki úton gyár, Csepelen csiperkegombát termesztenek a csarnokokban (szegény Weiss Manfred forog a sírjában), Diósgyőr romokban (ki tudja még mi volt a LMK?) és a TVK? Dunaúj sem a régi etc. etc. A mi autónk japán, a második és harmadik mi autónk német és a negyedik is az lesz. Orion? Tungsram=GE!
Mert volt hova kicsapni a lurkókat. Mikor hallottad életedben először a pedofilia szóT? Legfeljebb egy két mutogatós baromtól kellett félteni a lányokat. Ma pedig ......
Neked igazad van, ezért az itthoni címemen ezt nem is alkalmazom. Levelező ismerőseimnek küldtem értesítést és káérést a pf. védelmében. Ezt a levelet is úgy küldtem, hogy a címzettlista nem volt látható. Azért köszönöm az aggódást és ha az oroszlánra nincs szükséged, kölcsön fögöm kérni.
Elnézést, "rossz" nick-kel jelentkeztem be az előbb!
Ebből is láthatod, még a "betörők" is lehetnek figyelmetlenek!
Egyébként, Lajos! Nem akarlak kioktatni, hidd el a jó szándék vezérel, jobb óvatosnak lenni! És ezt másoknak is ajánlom!
Mivel elég nagy levelezést folytatok, rengeteg mail-címről jön vissza olyan előre beállított üzenet, hogy:" ettől és eddig síelni mentünk akárhová, csá!"
nem győzöm ilyenkor utólag figyelmeztetni az illetőt, hogy ez elég felelőtlen dolog. Ha ez egy munkahelyi gépről érkezik, hogy "szabadságon vagyok, ne keress!", az rendben van. De egy magánlakásról ilyet küldeni, veszélyes. Magyarán, tudatja az ember a külvilággal, hogy üres a kéró.
Amikor a forgácsot, a szilánkokat és egyéb törmeléket söpörgeted a bejárati ajtód előtt. Ami után következik a zárcsere, hevedercsere, rácsozás, bekamerázás és oroszlánvásárlás.
Jól írjátok körül a kérdést. Nekem markánsabb és nyersebb a véleményem. Szinte emberellenes. Szíverősítőt kellene bevennetek és megkapaszkodni a szék karfájába!
Ráadásul, pont amikor a legtöbb készülhetett volna, nevezetesen a téli szünetben, egy pihe hó sem volt.
Az a tapasztalatom, hogy az anyukák jobban féltük szülötteiket, mint annak idején minket.Most inkább játszóházba, konditerembe hurcolják a kölköket, minket meg kicsaptak a rétre reggel, délben hazarohantunk egy paprikás krumplira, folytattuk sötétig. Utána meg társasoztunk, vagy rokonokhoz mentünk, vagy csak halgattóztunk, miközben a szüleink a szomszédokkal beszélgettek, jó boros tea mellett. Van még néhány dolog, ami nem tetszik, de hosszu lenne felsorolni. A legfontosabb, hogy a szülők nem érnek rá a gyerekkel hóembert épiteni, helyette a gyerek üljön a büdös szobában a TV vagy a számitógép mellett.
Néhány elvetemült nagyszülő megprobálkozik, de nem sok reménnyel.
Újabb illusztráció a Nekem is volt kutyám c. mondathoz. A Kocsis rétre vittük székelni. Utána elástuk az ürüléket. Fűmaggal bevetettük, ledöngöltük. Aztán alaposan megöntöztük. Ettől nőtt a csodálatos pampa-fű az egész réten.