Keresés

Részletes keresés

lilaköd mámor Creative Commons License 2007.05.03 0 0 521

J'irai cracher sur vos tombes.

 

Boris Vian

Előzmény: Törölt nick (519)
tama_i Creative Commons License 2007.05.03 0 0 520

Sajnos aki ezzel egyetért az nemigen gondolkozik, akkor meg kár a szóért.

 

Maga a tény mélységesen elitélendő, lehet kurva büszke rá mindenki és sajnos nem kevesen , aki ezzel itt egyetért.  Mi lesz a következő ideologiailag megmagyarázandó mocsokság ? Hova jutottunk....

Előzmény: urál (507)
urál Creative Commons License 2007.05.03 0 0 518
Itt szvsz inkább a jelennel kellene szembenézni és feltenni a kérdést, hogy egy magát szociáldemokratának beállítani akaró párt iszákos, ámde vezető kádere hogy szocdemezheti egy lakossági fórumon Kádárt, míg a magát jobboldalinak, sőt, konzervatívnak tekintő párt miért a kádári gazdaságpolitikát akarja folytatni egy az egyben? Talán most, hogy a dög kiásása miatt a szélbal összezár a gödör fölött és elkezdi hangosan dícsérni a kádári politikát megemlékezve annak a mai FIDESZ-re nézve kínos részleteiről is egy kicsit eltávolodik a jobboldal a neokádárizmustól. Bár ennek kábé annyi az esélye, minthogy Orbán felgyógyuljon a zakkant népvezér szerepéből, szal ez a temetői akció várhatóan semmit nem oldott meg a politikai jellegű problémáinkból, igaz, legalább semmit nem is tett hozzá!
Előzmény: 5shame (510)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.03 0 0 516
Úgy van!

Ebből látszik, hogy itt csak idióta, politikai alapon nyivákoló hülyék vannak!
Előzmény: pepe-002 (514)
Taxbien Creative Commons License 2007.05.03 0 0 515
Valoszinu azert, mert ezek mind hivo katolikusok...
Előzmény: pepe-002 (514)
pepe-002 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 514
Több mint 60 református sírt gyaláztak meg!
2007-03-12. 22:07:19

Több mint hatvan sírt rongáltak meg a törökszentmiklósi református temetőben vasárnapra virradóra. A rongálást a hozzátartozók jelentették a sírkert gondnokának és a rendőrségnek. A sírkövek többsége összetört, a kár több millió forint.


Érdekes, erre a hírre miért nem ugrottak azok akik most annyira odavannak a sírgyalázástól? Erre a hírre nem lehetett kapásból nácizni és az már nem is bántja az érzékeny kis lelketeket?? Érdekes.
marmota Creative Commons License 2007.05.03 0 0 513

Bezony, ez egy felelősség és következmények nélküli ország.

(Ahol egy ripacs böszme és posztkisz-csapata a kormányon lehet azok után, hogy mindent fordítva tesz, mint ahogy a kampányban ígérte, abban az országban tényleg bármi megtörténhet...)

Előzmény: tama_i (509)
Taxbien Creative Commons License 2007.05.03 0 0 512
Nem elso alkalom, (lasd 2004 dec.5). Lassan megszokjak a kulfoldiek Abszurdisztannak nevezni Magyarorszagot...
Előzmény: tama_i (509)
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.05.03 0 0 511

nem Toto volt?

 

csak kérdem.

5shame Creative Commons License 2007.05.03 0 0 510

Sziasztok!

 

Várható volt, hogy ilyesmi történni fog..Mai napig nem néztünk szembe a múlttal és nem zártuk le, emiatt van az egész.56-ozunk, meg kommunista áldozatok emlék napja van,de mai napig egyetlen embert sem vontak felelősségre amiatt, hogy ártatlan békésen demonstráló embereket gyilkoltak meg,vertek agyon aláztak meg.

A másik, hogy a rendszerváltásra nem volt és nincs társadalmi igény ugyanis közelmúltban egy felmérés szerint 23% vallja magát demokratának 21% vissza sírja Jani bá-t a maradéknak meg tök mindegy mi van.Így maradtak a régi vezetők, így fordult elő az cinikus dolog, hogy pufajkás,elhárító tiszt, kisz vezér emlékezik meg azokról dolgokról, amit nem éltek át és nem azok jutnak szóhoz akiket megvertek, egy délután alatt földönfutóvá tették,nem engedtek semmit neki csak segédmunkát, hanem azok akik rugdostak,elvettek, megaláztak másokat.

tama_i Creative Commons License 2007.05.03 0 0 509

Hogy utálod Gyurcsányt , magánügy a tény szempontjából. Mindenesetre   szégyellhetjük magunkat hogy a külföld szemében megint micsoda mocsoksággal hivjuk fel magunkra a figyelmet ismét.  Azért, ez nem semmi történés.

Nemigen fordult még ilyen elő eddig...   Hol élünk mi tulajdonképpen ?  Itt ma már mindent szabad ?

Előzmény: csiga papa (502)
Taxbien Creative Commons License 2007.05.03 0 0 508
Ugyanezt erdemelne Ceausescu is, sokkal nagyobb hibakat kovetett el, mint Kadar...Csakhogy semmi ertelme...
urál Creative Commons License 2007.05.03 0 0 507
Dehogynem! Állampolgár vagyok és ez a történet az én történetem is, mint ahogy a tiéd is. Így az igazságtétel is az én dolgom, mint ahogy a tiéd is és azé is, aki kiásta azt a dögöt. Rosszkor, rossz helyen voltál, így nem tudtad megvédeni a te történeted egy ereklyéjét. Szal csúnyán ellopták. :)
Előzmény: tama_i (505)
- duplagondol - Creative Commons License 2007.05.03 0 0 506

Nohát, fölösleges is annyit lovagolni rajta. Én láttam Kádár Jánost, látom minden nap: itt lenn az ócskásnál, ott van a gyümölcspiacon, a pénzüket kuporgató öregasszonyok tárcájában, lehetett látni a szétlopott roncstemetőkben és az infúziót elspájzoló kórházakban; ott volt '91-ben Pető Iván vigyorában, valahonnan fentről tekint le most is erre a széllelbélelt, nyomorult rendszerváltásra. Az a barom, aki a sírt felfeszítette, csak egy foszladozó hullát vitt el, semmi többet.

 

 

"Műanyag zacskóba csomagoljuk a koporsón belül, 

 a holttestmaradvány körül mintegy csigavonalban tekert fémhuzalt, amely részint sodrott acélhuzalnak, vessző, részint pedig műanyag réteggel borított elektromos kábelnek tűnik, pont. A huzal sűrűbb csigavonalú, körkörös vzetése a mellkas területében volt megfigyelhető, ezen kívül körülbelül a lábszárak középmagasságában."

Előzmény: Törölt nick (472)
tama_i Creative Commons License 2007.05.03 0 0 505

Ezt Te csak ugy kijelented.   Az alaptörténés nem érdekel. Kár a szóért, itt leragadtál.

 

Még jo hogy az igazségtétel nem a TE dolgod. Szereptévesztésed van.

Előzmény: urál (496)
Oroszlánszagú Richárd Creative Commons License 2007.05.03 0 0 504

Én sem tartom helyesnek a sírgyalázást, akár a gyilkosok és hazaárulók sírjához történő zarándoklatot.

Vajon miért ezek jutnak eszembe a Kádár sírról:

 

"November 4-én a Budapestre bevonuló szovjet csapatok leverték a magyar népfelkelést, amely a kommunista párt hatalma és a Szovjetunió ellen irányult. Apró Antal, Kádár János, Kossa István és Münnich Ferenc nyilatkozatot bocsátott ki, amely szerint november 1-jén megszüntették kapcsolataikat Nagy Imre csoportjával, valamint bejelentették a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány megalakítását Szolnokon. Nagy Imre segítséget kért az ENSZ-től utolsó rádióbeszédében, majd társaival a jugoszláv nagykövetségen keresett menedéket, ahonnan november 22-én Kádár János - miután garantálta biztonságukat és büntetlenségüket - kicsalta őket. Romániába vitték, majd többször sikertelenül próbálták megnyerni a Kádár-rendszer számára. 1957. 04. 14-én szállították Budapestre és a Gyorskocsi utcai fogdában őrizetben tartották. 1958. 06. 15-én a "népi demokratikus államrend kezdeményezése és vezetése, valamint hazaárulás" vádjában bűnösnek találták és halálra ítélték. Nem kért kegyelmet, a Kozma utcai börtön udvarán másnap felakasztották és egy jeltelen sírba temették. Nagy Imre halála világszerte nagy felháborodást keltett. 1961-ben az Új Köztemető sarkában lévő 301-es parcellába szállították át maradványait. 1989. tavaszán az ő és a vele együtt kivégzett társainak holttestét exhumálták, és országos gyász közepette ünnepélyesen temették el június 16-án."

 

"A temetések időrendje, módszere

A forradalmat követő megtorlás során különböző időpontokban temettek ide kivégzetteket, tehát a hatalmas Újköztemető (Európa legnagyobb temetője) bejáratától a lehető legtávolabb eső, ekkor még nagy felhasználatlan, elvadult területek övezte parcellát nem esetlegesen, hanem tervszerűen használták erre a célra.

Losonczy Gézát még halála napján, 1957. december 21-én felboncolták és valószínűleg még aznap éjjel eltemették a 301-es parcellában. Szilágyi Józsefet valószínűleg 1958. április 24-én temették ide, mivel általában még a kivégzés napján eltemették a kivégzettet.

Nagy Imre, Maléter Pál és Gimes Miklós esete más volt. Őket 1958. június 16-án végezték ki és a Kozma utcai Kisfogház udvarán temették el. A hant fölé egy autónyi rossz irodabútort, limlomot hánytak. "1961. február 24-én titokban kiásták a koporsókat, köréjük kátránypapírt drótoztak és átvitték a szomszédos Újköztemető 301-es parcellájában, ahol hamis nevek alatt (Nagy Imrét „Borbíró Piroska” fedőnéven) jeltelen sírba ismét elásták" - írta Rainer M. János történész. [1] A temetői anyakönyvbe a Párkánynánáson született, kitalált Borbíró Piroska nevét jegyezték be.

A módszer az volt, hogy a sírhelyet előre megrendelték, név nélkül, vagy fiktív néven, a sírgödröt kiásatták, az elhantolást pedig rendőrök végezték. (Losonczy Géza esetében a sietség miatt a gödröt is a rendőröknek kellett kiásniuk.)"

 

"Az újrafelkutatás

A sírok újrafelkutatása 1988 júniusában indult meg egy titkos állambiztonsági parancs nyomán. Ekkor már a Belügyminisztérium vezetésének nem volt információja, hol is vannak eltemetve Nagy Imréék, ezért kellett kutatniuk. (Ez nem is az első kísérlet volt: 1981-ben sikertelenül végződött a BM vizsgálati osztálya egyik vezetőjének egyszemélyes kutatása, így a további keresést akkor megszüntették.)

Pajcsics József ezredes, aki 1988 nyarán a belügyminisztérium vizsgálati osztályának helyettes vezetője volt, arról számolt be, hogy a kutatáshoz engedélyt kapott a betekintésre a a Nagy Imre-per irataiba a minisztérium titkos adattárában . A "Darázsfészek" nevű dossziéban talált meg két térképvázlatot és egy kézzel írott jelentést, amelyek alapján végül sikerült megtalálni a sírt.[4]

A hozzátartozókat és a közvéleményt a kutatási folyamatból kizárták (nem is tudhattak róla).

„Amikor eljutottam a 301-es parcellába, elképesztő állapotok tárultak elém. Magas fű és bozót borította a területet, amelynek a határait sem lehetett megállapítani. A sírok helyét süppedések jelezték, nem voltak felhantolva. A parcella kb. 3 kilométerre volt a főbejárattól, nagyobbrészt alig járható földút vezetett oda" – emlékszik vissza Pajcsics József, a kutatásban résztvevő főtiszt. [5] Öt évvel korábban Vásárhelyi Miklós hasonlóan fogalmazott az Irodalmi Újságban: "A talaj csupa láthatatlan, gazzal benőtt lyuk, üreg, s egy-egy beomlott gödör mélyén nyugszanak az 1956-os forradalom kivégzett mártírjai.”)

1989. április 6-án fejeződött be a Nagy Imre és az ő perével kapcsolatban meghaltak és a parcellába temetettek (Gimes Miklós, Maléter Pál, Szilágyi József és Losonczy Géza) kihantolása. A testek arcukra fordítva feküdtek a sírban, kezük drótkötéllel volt átkötve. Nagy Imrét egy fennmaradt protézise és a koponya megegyeztetésével sikerült azonosítani. Losonczy esetében a boncolás során végzett beavatkozások azonosítása segített."

 


 

urál Creative Commons License 2007.05.03 0 0 503
Hát például, hogy nem voltam kommunista és a legcsekélyebb szimpátiát sem érzek baloldali eszmék iránt. És ez egy alapvető különbség! Egyébként igen, ezt érdemli. A kegyelet egy érzelmi reakció, nem több és nem kevesebb. Akit gyűlölünk, arra nem emlékezhetünk kegyelettel. Kádárt joggal gyűlölik nagyon-nagyon sokan. Egyébként nálunk nagyon jól jártak a kommunisták! Németországban például a jeles nácik sírjait rendesen eltakarították, lebontották és kiforgatták, hogy nyomuk sem maradt!
Előzmény: MazdaGazda (500)
csiga papa Creative Commons License 2007.05.03 0 0 502
Bűncselekmény. Ez tény. Megvan a büntetőtétele.

Azt gondolom, évente elég sok sírgyalázás történik Magyarországon, Gy.F. mégsem mond beszédet mindegyiknél. Az ügy politikai vonatkozása nyilvánvaló. Ezt Gyurcsány csípőből tagadja. Miért? Valószínűleg a feszült belpolitikai helyzetet nem kívánja tovább feszíteni. Akár bölcsnek is mondhatnám.
Előzmény: tama_i (491)
MazdaGazda Creative Commons License 2007.05.03 0 0 501
Valami hasonlót írtam én is, csak kevésbé plasztikusan :-))
Előzmény: nemhívő (498)
MazdaGazda Creative Commons License 2007.05.03 0 0 500

Vannak bizonyos értékek, amelyeknek mindenek felett érvényesülniük kell.

A bosszú, a hullagyalázás, a kegyeletsértés nem tartozik közéjük. Aki ilyet tesz, magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.

 

Hogy is fogalmazott gróf Teleki Pál? "Hullarablók lettünk........"

 

Hadd ne folytassam.

 

Vagy Te úgy gondolod, hogy ha valaki - egyes történészek álláspontja szerint - "dróttal összekötözött kézzel, arccal lefelé, jeltelen sírba temettetett" embereket, akkor ő is ezt érdemli?

 

Ha így gondolod, akkor ugyan mi különböztet meg TÉGED TŐLE?

Előzmény: urál (496)
zuglo_14 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 499
Nem kéne sértegetned az egysejtüeket:-)
Előzmény: PuPu (497)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.03 0 0 498
Ebből is látszik tök egyformák vagytok. Még a módszereitek is. Ő megcsinálta, te meg vágysz rá. Beteg vagy.
Előzmény: urál (496)
PuPu Creative Commons License 2007.05.03 0 0 497

Indulnod kellene történelmi vetélkedőn, - mondjuk az egysejtűek között lennének esélyeid, de bonyolultabb organizmusok esetén azért inkább fuss, amerre lácc!

:O)))

Előzmény: urál (490)
urál Creative Commons License 2007.05.03 0 0 496

Történelmi igazságtétel történt. Aki összedrótozott kézzel egy lepedőbe csavarva bedobatja a politikai ellensége hulláját egy gödörbe annak nem lehet a sírját meggyalázni, mivel az a gyalázat, hogy sírja van! És ez most független attól, hogy a kommunista Nagy Imre kivégzése végső soron megszabadított minket egy problémától, egy kommunistától!

Előzmény: tama_i (493)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.03 0 0 494
Járványügyi kérdés. Ja.
Előzmény: Törölt nick (492)
tama_i Creative Commons License 2007.05.03 0 0 493
Marha nagy hülyeséget hordtál itt össze ideologiának. Nem is erről szól a történet, hanem a tényről ami történt. 
Előzmény: urál (490)
tama_i Creative Commons License 2007.05.03 0 0 491
A sirgyalázás BÜNCSELEKMÉNY . Ennek semmi köze az általad feltett kérdésekhez függetlenül attól hogy az elkővetők még milyen f*szságokat tesznek mellé . Idióták és  10 alatti IQ val rendelkezők mindig lesznek. Maga a tény felháboritó és a hülye eszmék a miértre mélységesen elitélendők. Annak itt helye NINCS.
Előzmény: csiga papa (487)
urál Creative Commons License 2007.05.03 0 0 490
A kommunizmus nem aktuális politikai irányzat volt, hanem a világtörténelem legpusztítóbb ideológiája. Aki ebben itt, azt ki kell forgatni a sírjából is, ha túlságosan szem előtt van és ha csak annyit tud felmutatni, hogy kommunista volt.
Előzmény: tama_i (488)
tama_i Creative Commons License 2007.05.03 0 0 488

Érdekes felvetés, hogy az éppen aktuális politikai irányzatok - gyakran változo álláspontja - szerint pl. 10 évenként a rostálás ujrakezdődne ?

Előzmény: urál (481)
csiga papa Creative Commons License 2007.05.03 0 0 487
Gy.F. beszédéből: "Ennek a szégyenteljes eseménynek semmi köze a politikához vagy a történelemhez..."

Kérdés: Honnan tudja ő az elkövető indítékait?
- Talán ő maga az elkövető?
- Vagy ő adott megbízást?
- Vagy egyszerűen találgat?

Ismét egy ritka pillanat, amikor a néző bepillanthat a nagy színész álarca mögé.


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!