Magyarország világszerte elismert, legeredményesebb tenyésztője volt, és méltán volt világhírű a kennele... Utolsó napjait is kutyáival töltötte, Kecskeméten még fel is vezetett... hirtelen és borzalmas veszteség:((((
Ja, de úgy volt, hogy nagyi látogatással lesz egybekötve kanizsán, akkor a család is jött volna, de befuccsolt ez a változat úgyhogy most nyomhatom egyedül oda-vissza, gondoltam keresek utitársat..
Nem kell hozzá semmi, a derby győztes címért viszont csak az előző évben született kutyák indulnak. Ez egy plusz cím, ettől eltekintve pont olyan kiállítás, mint bármelyik CAC. Ha a kutyád derby korú, automatikusan részt vesz a dgy választáson is, ehhez nem kell külön semmi. Ha nem derby korú, akkor számodra ez egy normál CAC :)
Gratulálok,remek ötlet volt nem? Imádom az ilyen játékokat,és a buli benne az ,hogy fogalmam se volt ki rendezte. A helyszinváltoztatást egyszerűen megkéne kérdezni,az a legegyszerübb,de,magával húz az időpont változás más rendezvények idejének megváltoztatását is, Mert pl a Törpe és Ázsiai Klub a CACIB-hoz csatlakoztatja az Alpok-Adtia kiállitását, az MKSZ meg ugyanakkor tartja a DERBY-t
Tegnap az argentín világkiállításon őrült dogo rajongóknak nem tetszett a bíró BOB választása. Késsel mentek a bíró után (szombaton a tömeg kedvence veszített, a felvezető odament a bíróhoz a ringben és orrbacsípte). A ring széléről két férfi két könnygázzal töltött konzervdobozt dobott a dogo ringbe, ami pánikot keltett és sebesüléseket okozott. (A helyet úgy rendezték be, mint a Gardent (Kertet)). Sokan, főleg amerikaiak, azt hitték, hogy terrortámadás érte őket. El lehet képzelni a tulajdonosokat és felvezetőket, amint megpróbálnak odajutni a kutyáikhoz és kimenekíteni őket az épületből. Hogy tovább fokozzák a problémákat, a rendőrség bezáratta a főbb ajtókat, sokakat bezárva, akik pánikban és fájdalmukban áttörtek az üvegajtón, hogy némi levegőhöz jussanak. Sok embert kórházba szállítottak, sok kutyát állatorvoshoz, néhány kutyának csúnya szemsérülése és tüdőproblémája lett, és pár kutya kimúlt a helyszínen.
Az FCI 2 évre megvonta az argentín dogo klub kiállítás szervezési jogát és visszavonták a hétvége során kiadott címeket. Túl kevés, túl későn, véleményem szerint. Tudtak a veszélyről előzetesen, mégsem tettek semmi. Mivel a kutya az ország kedvence, engedélyezték, hogy osztályonként 20 dollárért nevezzen, a többiektől kért 120 dollár helyett, úgyhogy több, mint 100 nevezés érkezett. A rajongók olyanok, mint az őrült futball fan-ek. Az FCI aztán folytatta és befejezte a kiállítást, miután később délután már engedtek levegőt az épületbe (további erőszakos fenyegetésre), a nevezettek több, mint fele hiányzott, nem a megfelelő dolgot tették, szerintem.
Mi szerencsések voltunk, a handlerünk épp visszajött a felkészítő területre, úgyhogy, kis segítséggel, sikerült kivinnie a kutyákat anélkül, hogy a szemük, orruk vagy tüdejük sérült volna, ő nem volt ilyen szerencsés.
Időközben a bíró biztonságban hazaért. Azt hiszem, nem fogja elfelejteni ezt a kalandot. Otthon elmondta egy másik bírónak, hogy hogy kezdődött ez az egész. Abban a pillanatban, amikor kihirdette a BOB-ot, a vesztes ráúszította a kutyáját. Szerencsére a elég sportos volt és fel tudott ugrani a bírói asztalra, hogy megvédje magát, aztán a többi úgy történt, ahogy leírtam…
Ismerem ezt a bírót, mert bírálta már Amy-t néhány évvel ezelőtt és általában részt vesz az összes kiállításon Ausztriában. Ő maga is dogo tenyésztő és az osztrák dogo klub elnöke.
Jártam arra, de már találtam utitárasat, aki ugyan nem nevezte a kutyáját, de elhozza, az a baj, hogy nekem mindenképen olyan utitárs kelet aki tud vezetni.
sajnos nekek nincs autóm,és ezért a lehetőségeim korlátozottak. Bár a lányom a normalitás határain belül visz,de család üzlet,stb...nem lehet tulzottan igénybevenni,amugy nekem már sok az éjszakázás, de biztosan jó buli lesz!!! Majd tudositást tegyél ki. Tibetiben én is megteszem
De kihallt ez a topik,hajdanában de sok vita volt itt,pedig vannak még kiállitások. Mi a 2 tibetivel szombaton,...július 23-án az MKSZTKOK Kiállitásaira megyünk. A CAC kezdődik 9 órakor A IX. fcs kiállitása pedig 15 órakor BP.X.HANGÁR u.2 ha valaki benéz és érdeklődő.