Igaz. Ez valami h... beidegződés nálam. Bocs. Különben én is kibic vagyok bizonyos fokig---nincs gondom a szomszédokkal (és nekik sem velem meg a macskáimmal)
Igazából én elégedett vagyok, mert a legutóbbi nagy tűzharctól nem lettem okosabb, most viszont több megoldás is szóbakerült, ami tényleg lehet megoldás.
(A muszáj amúgy pontos j... boccs, de nem bírom. Van aki a macskákat, van aki mást...)
Ez is igaz. Csakhát..... tényleg nem barátságos. Igaz nekünk is van herélt kandúrunk. Viszont a lánycicák igy is terhesek lettek ; )! Muszály volt őket megműttetni. Nincs mindenkinek tökéletesen megfelelő módszer=>mindenkinek meg kell találni a neki legmegfelelőbb módszert. Mentünk egy kört és megint ott vagyunk a kiindulásnál-azt hiszem.
Aha, aztán akkor is csontszáraz marad, amikor ráesik az eső, igaz? Egy ilyen anyag előbb-utóbb elbomlik. És mivel ez vékony kis vacak, valószínűleg előbb. ÉN nem fogom azt nézni, mert találtam SZÁMOMRA jobb megoldást, mindenki más azt csinál, amit akar, oké?
Kérdésedre válaszolva, nem, nem hittem, viszont láttam már x éves rőzsefonatot. Mondjuk nem nagyon tudtam megnézni, mert nem sok volt már belőle.
"Akkor meg miért beszélünk folyton róla?"
Na, ezt viszont nem tudom. :) Viszont már ezt is megbeszéltük, szóval jó lenne valami újba kezdeni, vagy valami.
Elhiszem - nem kerdojeleztem meg, hogy van ilyen! Raadasul nem is tartom a macska fogamzasgatlast jonak, mint vegleges megoldast.
Rossz belegondolni, mennyi kart teszunk a hormonokkal - de ez itt tenyleg off, mielott valaki belekot. Viszont az aranyok. . . tdom, minden kicsi be nem uttatott hormon jot tesz a termeszetnek - de. . .azert gondoljunk az aranyokra. Ha nincs penzem a hazikedvencet ivartalanitani kb 2 honapig, athidalo megoldasnak OK. Veglegesnek nem. . .no es csak lanycicaknal johet szoba.
Marad ami eddig a legnyerobb: ivartalanitas. . .Nem csak a tovabbi szaporodast gatolja, de kedvezoen befolyasolja a makka termeszetet is.
Macska fogamzas gatlo tabletta nem hiszem, hogy a kobor macskaknal szamitasba johet. Azokat nem lehet egyszer egy heten (legalabbis en ilyent hasznaltam ideiglenesen egyszer egy cicamnal) megfogni, azokat meg kell fogni es ivartalanitani - ez a vegleges megoldas. Magam reszerol inkabb egyszer legyen tul a macska rajta - es nekem sincs az a feladat hetenkent, hogy macskafogamzasgatlot kell beadni. . .
Azt hiszem, a macska fogamzasgatlobol a vizekbe juto hormon mennyisege nem szamottevo - inkabb nagy cegek, gyogyszergyarak portajan kellene kapirgalni, mert azok a szennyezesek a jelentosek.
Zsur! Ez tényleg igaz. Kimutatták az élővizekben a női hormonok maradványait +++amit leírtam az is igaz. Meg erre is igaz ami már szóba került: sokminden káros amit használunk. Első szempont az ésszerű, nem pazarló aránylag környezetbarát életmód kellene legyen. Persze :használják a nők is. De egyre kissebb hormontartalmút, és aki teheti az mást használ helyette (pl. spirált) BOCS FIUK!
Ebben igazad van. Olvastam hogy a halak neme megváltozik--most nem tudom az ikrásból lesz lány vagy fordítva. (Na jó ez nem tudományos leirás volt) Az is igaz a fogamzásgátlót elsősorban a nagyobbrészt lakásban tartott cicáknak ajánlják. Mindent lesöpörsz valamilyen érvvel. Most írj egy szerinted jó módszert (a puska kivételével)!
Bocs tudom nem az én válaszom volt, de egy kis adalék tőlem-neked. (én is folyamatosan járkálok a susnyásban gyerekkorom óta.) 22 évesen a szülés után alakult ki a fém allergiám--a mai napig nem tudom miért. A szemem 30 fölött lett allergiás a nagyobb adag pollenekre--tavasszal, kora nyáron sokat vörös és könnyezik. Most 40 előtt kezdem tapasztalni az enyhe pollenallergia jeleit. Szerencsére nem fulladok, csak náthás tüneteim vannak, sokat tüsszögök. Azelőtt semmi bajom nem volt!
"Izé, a tövisvessző nem rohad, mert eleve csontszáraz. Te azt hitted, hogy frissen metszett, zöld ágakból kell megcsinálni?"
Ejnye-bejnye Deep Down. . .ennyit sem tudsz, hogy mibol kell a tovisveseszo akadalyt csinalni? Nahat!!! Csalodtam benned :))!
""Jó lenne, ha azt is felfognád végre, hogy ZsuR-nál nincs macskaprobléma, a szomszédokat NEM ZAVARJÁK a macskái."
"Akkor meg miért beszélünk folyton róla?" Hat hogy legyen egy pozitiv pelda is, hogy ha az emberek gondolkodnak humanusan, akkor lehet megoldas. . .mas mint a mereg, a csapda, a kiloves-kinzas. . .es az ember talalhat oromot masban is, amit harmonianak, egyensulynak neveznek, nem kaosznak, nem hadszinternek. . . Persze ezeket az tudja megvalositani, aki felelosseggel ember - nem csak veletlenbol.
Bocs-közbeszólhatok? Mindkettőnek van alternatívája. A macskáknak létezik fogamzásgátló tabletta. A szeneserőmű kiváltható: víz, szél, nap ill. geotermikus energiával-pénz kérdés. Bár a víz és a szél erőmű környezet romboló is lehet egyes vélemények szerint.( No és ott az ipari lobbi. Persze ez nagyon más téma tényleg.)
OK - errol a hatarrol van szo. Mutasd, szerinted egy hasonlo kertben Mo-n mit kellene kiirtani, elpusztitani annak erdekeben, hogy a tovises izet ki tudjak tenni? Mert sok az ilyen kert Mo-on is.
: ) Sajnos nem tudtam szó nélkül hagyni, hogy szerinted ZsuR-nak minden ok nélkül tüskés ágakat kéne hajigálnia a telekhatárra. Már ha lenne benne tisztelet mások iránt. : ) Ha figyelmesen olvasol, bizonyára megtalálod a slaggal elriasztós-este locsolós javaslatomat. Amúgy a mi macskáinkkal ugyanúgy nincs probléma, vannak macskák minden szomszédban is, és senkit nem zavar egyik sem. A parlagfüvet meg bizony én szoktam kihúzni a szomszéd telekről. (A példa egyébként továbbfejleszthető, és akkor nem is rossz: ha neked van egy szívedhez nőtt, szép nagy díszfád a kertben, a szomszédon meg kitör valami pollenallergia, akkor értelmes dolog-e, ha tőled várja el, hogy a virágzási időben tartsd a pollent a kerteden belül?)
Régi igazság, hogy mindent meg lehet oldani, de csak akarattal! Ha már előre tudja valaki, hogy egy problémát nem is akar kezelni, akkor nyilvánvalóan csak a kifogás marad számára. Azt jóval könnyebb gyártani, mint problémát megoldani.
Hat mit mondjak rad? Hogy csopog beloled az empatia, a szeretete az embereknek, allatoknak? A gyulolet is egy emberi erzes, mindenkiben van valamennyi - csak nem mindenkinek iranyul emberre, allatra. . .es mindenre ami nem az o velemenyet, eletmodjat, kivansagat tukrozi. Nalad kicsit elharapozott. . .
No, mivel a tűztövis témába vág (megoldás), ehhez hozzászólok.
Nem tűztövis ültetéséről beszéltem, hanem levágott tűztövis vesszőkből -vagy bármely más szúrós anyagból, drótból, akármiből ami megfelel a célnak- "fonott" védősávra. Tehát nem kell figyelemmel lenni a növény szükségleteire.
Természetesen sajnos láttam macskát, túl sokat is, de azt bizton állítom, hogy nem egy gazella, egészen túl van lihegve ez a "macska kivételes a szupercat, aki tűzön vizen keresztül képes keresztülgázolni". Persze ha az a cél, akkor kifogást mindíg lehet találni, ez nem vitás.
Az én kutyám kapott kiképzést is, és akkorát ugrik, hogy magam is meglepődtem az edzéseken. Mégis meg tudtam oldani, hogy nem kószál el, nem ugrik ki sehonnan. Csupán akarat, mások tisztelete, megértés kérdése az egész. ;-)
A valaszokat akarki irhatja, kar ebben megkapaszkodni :)). Sot, lehet irni ugy is, hogy nem egy konkret valasz a beirasod - de ezt te is tudod, csak megis, igy kicsit ugy latszik, messzirol, hunyoritott szemmel, hogy irtal valami erdemlegeset, lehetoleg elmarasztalot. . .
A macska altal okozott allergia inkabb a lakason belul es az allattal valo kapcsolaton (simogatason, hozzaeressel) terjed - szemelyes tisztasag sokat segit, sot! Ha a macska csak a kertben van semmi baj nincs a legtobbnek aki allergiatol szenved.
Ezzel szemben a parlagfu. . . mint offtopik itt, azt kontrol alatt kell tartani, mert nem lehet maskepp vedekezni ellene - es kierdemli az a tulaj aki nem hajlando tenni ellene a "makacs holgy" megtisztelo cimet :)) - no meg nemi buntetest a varos kormanyzatatol. . . Persze ezek csak mind elmeleti dolgok - mert ugye meg nem letezik a parlagfu mert ahhoz elobb a mezot, kertet kell megszerezni.
. . .felteve, hogy szuksegem lenne ra, merthogy nincs. Meg a telekhatarom arnyekos 80%-ban.
De ha lenne. . . ma kapok egy kismacskat, es a kertemben kell tartani. Mennyi idobe is telik mire megno a tuztovis? Aztan meg lattal te mar macskat? Tudod mekkorat kepes ugrani?
Aztan meg ehhez nem csak a macskat kellene ismerni hanem a tuztovist is. Mik a feltetelei (nap-arnyek), mekkora a telekhatar (elfer rajta). . .es meg ilyenek. De nem akarlak terhelni vele.
Minek mondtad meg neki. . .most van min vitatkoznia. Ha azt nem talalja ki, hogy ha mosdik a macska a sok nyal hova megy. . .akkor legyen az enyem ez a "bukas" is. . . minel tobb ilyen t csinal, annal jobban veszti a szava a hitelet. . .!
De legyünk következetesek. Volt itt olyan is, aki a "te fajtád" jelzővel illetett. Most akadjak fenn? Ez egy vicces fórum. :-)
Van itt meseország, madárvédelem, macskavédelem, macskariaszás, kerítés, nem kerítés, kutyás macskavadászat, macskakaki, macskapisi, allergiaközpont, politika, Tibet, őslakosok, természetvédelem, villanyszerelés, állatkórház...meg minden, csak megoldás nincs arra, hogy aki nem akar macskát, az mit csináljon? :-)
Azért a sok felesleges hsz.-ből összeszedtem azt a néhány röpke, véletlenül a témához lényegileg is kapcsolódó ötletet, ami felmerült (idézőjelben saját, szubjektív véleményemet írom le a használhatóságot illetően):
- villanypásztor: (állatokra gyakorolt negatív hatása vitatott, egyébként hatásosnak nevezhető) "megoldásként szóbajöhet"
- sicc mondása :-D: (gyakorlott macskák esetén semmit nem ér, ha mégis, csak pár percig ér valami) "Nem megoldás"
- kutya: (sajnos sokszor a macska életébe kerül, cserébe Bio, természetes megoldás) "megoldásként szóbajöhet"
- tüskés védősáv (hatásos, olcsó, de munkaigényes) "megoldásként szóbajöhet"
- megértés, beszélgetés a szomszédokkal: (két emberen áll a dolog, ezért csak akkor működik, ha nem csak a kezdeményező, hanem a másik fél is képes kompromisszumra) "csak részben jöhet szóba megoldásként, kóbor macskák esetén nem megoldás"
A meddő vitát részemről bezárom, innentől csak olyasmire kívánok reagálni, ami előrébb visz a megoldás felé.
Kreatív emberektől további, a macskának kárt nem okozó, de azt sikeresen és eredményesen távoltartó ötleteket várunk!! Ez a topik eredeti célja!