Keresés

Részletes keresés

m61petyus Creative Commons License 2020.05.08 0 0 14848

RIP :-(

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.06 0 0 14847

3 Heroes in Heaven - Froese-Bowie-Schneider!

Előzmény: tangerine (14846)
tangerine Creative Commons License 2020.05.06 0 0 14846
VideoDream Creative Commons License 2020.05.06 0 0 14845

Valóban, kb. 3.500 Ft az Amazon előnye.

Előzmény: Törölt nick (14844)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.06 0 0 14844

Az angol Amazonon 109 GBP, ami kb. 125 Euro, és szinte biztos, hogy az Amazonos postadíj alacsonyabb mint az e@stgates ...

Előzmény: VideoDream (14843)
VideoDream Creative Commons License 2020.05.06 0 0 14843

Május 10-ig akciózik az Eastgate, pl. az In search of Hades box set most 129 Euro:

https://www.edgarfroese.de/shop/products.php?p=b7d4ee

music picture Creative Commons License 2020.05.01 0 0 14842

Szerintem is a zenéről beszéljünk! Mindig azt gondoltam és a tapasztalatom is az volt, hogy a TD-t szerető, hallagtó közönség intellektuális, érzékeny emberekből áll és akik most a TD-ben zenélnek szintén ilyen emberek. Mindenki várja tőlük a nagy dobást, amivel végre elhallgatatnák legálisan a kritikákat. Győzzenek meg és akkor győztek!

A Neuland valóban megmutatta, hogy a 70'-es évek után ma is ki lehet engedni a szellemet a palackból.

Előzmény: GG (14841)
GG Creative Commons License 2020.05.01 0 1 14841

Semmiféle kritikát nem testesít meg az, ha embereket minősítesz súlyosan becsületsértő módon negatívan. Senkit sem, teljesen kívülállókat sem - pláne nem olyanokat, akik ebbe a szűk családunkba tartoznak, ugyanazzal a zenével nőttek fel, és kelnek fel minden nap, mint mi.

És mindezt nem azért, mert bármi rosszat elkövettek volna - hanem csak mást gondolnak, nem ugyanazt, mint te. 

Egy terméket, számot bármikor lehet erősen minősíteni fel vagy le, de magára az emberre jó érzéssel nem lehet mondani vadbarmot, idiótát. Az a beszélgetés vége mindenhol, nemcsak itt. Ilyen nincs. Nem veszek részt benne, tönkreteszi az életünket.

Mondom ezt én, aki tényleg részt vettem az egyik legszabadszájúbb újság létrehozásában, és büszke is vagyok rá. Ez talán hitelesíti a tételt.

Ha a többi fórumról az ilyen becsületsértő szövegeket törlik, az csak azért van, mert ezek nem képezhetik semmilyen vita alapját és részét. Ezek a kukába valók. Minden vita alapja az, hogy a tevékenységet és nem a személyt támadjuk. 

Azt mondod, szar a Session X? Semmi gond, erről lehet beszélni. Azt mondod, vadbarom, aki csinálta? Otthagylak a francba.

Félreértés ne essék, ha téged vadbarmoznának, ugyanígy védnélek meg. A minimum, hogy tisztességesen állunk egymáshoz. Annyit fogsz kapni majd te is mástól, amennyi tiszteletet te is megadsz másoknak, szerintem ez is olyan tétel, ami meg kéne, hogy legyen mindenkinek.

Előzmény: m61petyus (14838)
music picture Creative Commons License 2020.04.30 0 0 14840

Egyébként a hozzászólásokból is látszik milyen erősen kötődűnk a zenéjükhöz. Semmit sem hallgattam és hallgatok többet, mint TD-t!

És legyünk igen is kritikusak!

music picture Creative Commons License 2020.04.30 0 1 14839

Dehogy van vége a fórumnak! Sok előttem szólóval részben egyetértek, de azért nem önteném ki a fürdővízzel a gyereket!

Persze meg kellene győzzenek engem is a fiúk! Valami originális és erőteljes anyaggal! A sessionok mögötti szándék dícséretes, az improvizáció visszatérése a TD-be önmagában nem rossz. De! A klassszikus éra imprói mögött minden esetben voltak erős motívumok, dús variációk és három teljesen külön karakter a mai imprók pedig nagyrészt szétfolynak sokszor kevés beltartalommal bírnak.

Ennek ellentmond részben, hogy a napokban meghallgattam a Session 5 lemezt és a 3. track a Regattastrecke teljesen váratlanul lepadlóztatott, Olyan hatással volt rám, mint a klasszik időszak imprói. Nem akartam hinni a fülemnek ezért másnap  este ismét meghallgattam. A hatás ugyanaz! Gondolkoztam is írjak e róla? Na kapok majd hideget meleget! Lehet velem van a baj? De tényleg azt gondolom ez nagyon erőteljes darab és pont megfelelően értelmes hosszúságú is. Belehallgattam a többi Sessionba is és azok tényleg nem ütik meg a szintet.

Valamiért drukkolok nekik, valamiért azt gondolom becsületes emberek (a kettejük szólólemeze is ezt mutatja és az jó is).

Használják ki ezt az időszakot vonuljanak stúdióba és lepjenek meg! Mutassák me a kétkedőknek! Ha pedig nem megy saját nevükön dolgozzanak tovább és mindenki tisztelni fogja amit csinálnak, ha nem is fogják szeretni. Van bennük tehetség, mert tehetségtelen nem tud ilyen csodát írni:

https://youtu.be/ix8EwVgNtMg

Előzmény: m61petyus (14838)
m61petyus Creative Commons License 2020.04.30 0 1 14838

A fórum miért halna meg? Amíg a TD muzsikája hatással van emberekre és e körül eszmecsere zajlik résztvevőkkel, életben van. Attól hogy vannak árnyalt, finomkodó és direkt érzelemből, csalódásból, dühből adódó vélemények kritikák az csak az életszerűségét jelenti.

Eddig én finomabban jártam körbe a lassan 5 éve tartó vita tárgyát - TD e ami 2015-óta történik eme embléma alatt?

Maradjunk annyiban sok nem csak hazai TD rajongóval diskuráltam már erről és minimum megosztó a dolog 2015 óta, amelyre addig még a leg haloványabb időskori Edgar korszakban sem volt példa. 

Tehát pusztán csak matematikailag nem jó az irány. Az, hogy új generációkat akiknek ez nagyon tetszik átvernek azzal, hogy hát ez a TD........khmmmmm nekem is most ez a legfrissebb dobás teszi be a nagykaput.

GG nem tudok finomabban én sem háborogni  (helyes szó) - gyalázat - amit a TD védjeggyel tesznek! 

Ezt igenis kifejtem egy TD fórumon, úgy hogy a diszkográfiájuk cover anyaga 1988-ig itt van most is íróasztalom felett keretezve. Szegény képkeret le akar hullani a falról, szégyenben érzi magát, ami történik napjainkban csúfolva az értékrendet. 

Felháborító és továbbra sem tekintem TD-nek ténykedésüket és eként magyarázom a környzetemben a fiatal érdeklődöknek, határolják el, eme gyengeségeket a TD életműtől és bélyegtől! Muszáj képbe helyezni az érdeklődőket, mert ámítás, szemfényvesztés történik, helyre kell tenni úton és útfélen! Leírtam angolul is a Zeist FB oldalon 5 secundum alatt törölték. 

Nem bírom az meggyőződéses rajongói seggnyalókat, akiket nem a valós értékek és műélvezet vezérel. Ez a véleményem az adott oldalról. Nem lehet nem tetszést nyilvánítani csak áradozni lehet az megy postra!  Na neee. 

Én az említett tagokat nem jelzőzöm nem stílusom, de fenn tartom, napjainkra ötlettelen középszerű alkotók! NEM TD!!!!!

(nincs fél éve itt írtam, akkor győznek meg, ha egy 2020-as teljesen saját ihletésű erős stúdió anyaggal kijönnek. Akkor meggyőznek a fent említett megállapításom ellenkezőjéről, de attól sem tekinteném TD-nek. De nem, nincs ilyen meghasonlás bennem, bármi ami kikerült az elmúlt két évben részükről rettenetesen sekélyes, gyenge, csúfolása mindennek 2015 előtt!

Lehet erős vagyok már én is véleményemmel, de fáradok, már indulatba megyek át, mert felháborító és ezt rengeteg TD rajongó is érzi, írja. Ja kérem törlik, mert nem helyes! 

A TD fórum a TD-ről szól, és nem a 2015 utáni rossz viccről. SAW lemezbemutatón szakmailag nagyon finoman  Johannes barátunk kifejti és utal a dologra, neeeeeeeee, nem az stb. Jerome is kérte sokszor, neeeeeeee! Én és sok más rajongó kérte neeeeeeeee! 

De ők igen és minimum megosztják a TD kultusz körül nyüzsgő érdeklődők táborát, amelyre 2015-ig nem volt példa, noha sokfélék vagyunk. Kinek a Ricochet, kinek a White Eagle, kinek a 70-es line up, kinek a 80-as line up, de egészében egységes kultusz követés, tisztelet és rajongás volt eme bolygón. Volt akinek nem tetszett ez vagy az a TD filmzene album vagy késő 2000-es Dante trilógia stb. De egészében nem borította a bilit, mert komplexen egy történet volt egy értékrend mellett. Ez most más értékrend és udvarias voltam. Semmi köze az előzőhöz attól, hogy egy tag a halványuló őszikék TD-ben 10 évig katonaként zenélt.

Ezt nem lehet vitatni 2015-óta bomlik valami táborokra, indulatokra, valóban markáns és hiteles egykori tagok rosszallására stb.

Ennek a felelősségét kéne már érezni, látni!

Maradjunk annyiban 2020-ban a legjobb TD lemez PBaumann, PHaslinger - Neuland.  Fényévek az említett album és a legfrissebb kínlódás T-Q munkája között!!!!  Mi is a TD? Nekem amit e két idősebb Úr produkált. A fantasztikus fénykori anyagokhoz ilyen tiszteletlenül, gyengén hozzányúlni hát az nem. Azt kell mondjam ehhez képest a DM V. albumsor Jerome-Edgar ténykedésében remekmű és még jobban felértékelődött szememben. Ott is erős technós ritmusszekció jön  a képbe, na de az zenei ötlet és színvonal össze vethetetlen és ugye elhelyezve a 90-es évek végi 2000 eleji trenedben.  Ez most nem trendi ez khh..őjhhhh... ppphhhh. sz...............................r 

És nem fogok kussban maradni, mert bosszant és igen létre kell hozni egy klasszikus TD fórumot az FB-én, ha csak fenéknyalós változat jött létre eddig. Meg kell mutatni másról van szó, ne keverjük a levest! Ha képesek 15-20 éven át ezt csúfolást folytatni nem saját személy nevükön, akkor  feladják a zene történészeknek a leckét a jövőben. 

Igenis feladatunk a véleményünk publikálása, hogy majd értelmezni tudják a mai 2020-as helyzetet. persze fülük azért lesz remélem! - Jog szerint jogos, de művészi értelemben, jogszerűtlen névhasználat!   

Éljen, pezsegjen a fórum! TD for ever!

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.29 0 0 14837

Ja, és miért lenne vége a fórumnak (igaz, mar nem sokan irogatnak, de gondolom olvasgatják - üdv Nekik!). Ez a fórum az igazi TD-röl szól, aminek vége lett 2015 januárban. Nagyon sok mindenröl lehet még írni az igazi TD-vel kapcsolatban, mindig van új felfedeznivaló.

Ez a fórum a TD-röl szól, amit most ez a két bohóc csinál az nem TD, a fórum nem miattuk lett indítva, nem miattuk van, nem róluk szól!!! Szerintem ...

Előzmény: GG (14835)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.29 0 1 14836

Akkor most tedd a kezed a szívedre és mondd te is azt, hogy jobbak mint az eredeti számok ... mint ahogyan az a pár nagyokos írogatja a The Zest FB oldalán. Eddig csak azzal volt bajom, hogy a TD nevet használják és a TD nagy nevéhez képest méltatlan számokat adnak ki (pl. Szessönök), de amikor még bele is piszkálnak az örökzöld, lélekkel teli klasszikus számokba és telenyomják tucc-tucc baromságpkkal, bocsi de nem tudok mást írni róluk :(

Továbbra sem értem, hogy ha annyira nagy meg befutott zenészek, akkor miért nem folytatják Schnauss / Quaeschning néven (gondolom ez nem buli nekik). Akkor megvehetnék a jogokat Bianca asszonytól a TD számokra és azt csinálnának amit akarnak. Van kismillió zeneszám, aminek kismillió pocsék feldolgozása van - megvennék a jogokat és elprüntyöghetnének a hülyeségeikkel a végtelenségig, csak egy újabb pocsék feldolgozás lenne az övék ...

De így, hogy a TD nevét is használják meg ilyen pocsék feldolgozásokat is csinálnak (nekik igazából ez egy nagy szentségtörés szvsz) nem tudok mást írni róluk. Ez van ...

Apropó Tangents - annak idején Edgar egy csomó kritikát kapott emiatt, pedig szerintem igazán tisztelettel nyúlt a számokhoz - persze, azok sem közelítik meg az eredeti számok fantasztikumát, de azokat legalább Edgar csinálta és tényleg messzemenöleg jobban szólnak, mint ezek a vackok.

És csak azt szeretném még megkérdezni, hogy ha ez a két lángész ennyire jó, akkor miért kaptak kritikát Schmoellingtöl??? Mert az odáig OK, hogy Jerôme útálja öket - ezzel kapcsolatban kismillió okot lehet felhozni, de Schmoelling szerintem tök objektív (föleg így, hogy már Jerôme-al sem játszik együtt), gondolom neki is csak fáj hallgatni, ahogy ez a két bohóc szétcseszi a TD örökséget ... :( 

Előzmény: GG (14835)
GG Creative Commons License 2020.04.29 0 0 14835

Hát srácok, ez totál kész. Idióta, vadbarom. Ennek a fórumnak kb. ez a vége.

falum Creative Commons License 2020.04.28 0 1 14834

Szégyelljék magukat ettől egyig.-:(( Ez a lemez klasszikus kiherélős változat volt.Ezek után ha valaki a Tangents lemezt szidja nézzen magába...

Előzmény: Törölt nick (14833)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.27 0 0 14833

Na, sikerült végigszenvednem a Recurring Dreams felét :( Hát ez valami borzasztó... ez a két (három) idióta teljesen szétkúrta ezeket a fantasztikus zenéket. Egy nagy tucc-tucc xar az egész :( Mégis mit képzel magáról ez a két barom? Nem elég, hogy egy monoton semmi az egész, de még a hangszerek vagy programok is xarul vannak kiválasztva. A Horizont 2. része annyira xar, hogy majdnem elsírtam magam :( Mikor hagyja már abba ez a két vadbarom a TD szétcseszését????? Meg kellett hallgatnom a Tangents első két lemezét, hogy helyrerázódjak. A RC-hez képest a Tangents egy remekmű! 

music picture Creative Commons License 2020.04.15 0 0 14832

Nagy kedvencem volt a Redshift és ahogy írtad az ARC is! Több okból is jutott eszembe. Egyik: szerintem a leginkább ök tudták reprodukálni a klasszikus TD berlin-scoolt. Hangulatban, hangzásban, megszólalásban (sőt szerintem tovább is fejlesztették). És a másik mindjárt a hangzás! Ahogy ezek a lemezek megszólalnak a lentebb leírt beújított cuccomon az egy álom! A szettem valami csodálatosan reprodukálja az analóg hangszereket (pl a Dark Side Of The Moog sorozat). Egyszerűen lehengerlő ahogy ezek a vasak szólnak.

Nagyon sajnálom, hogy eltűntek, talán nem csak én gondolom, hogy a tömegből toronymagasan kiemelkedtek?

Előzmény: Törölt nick (14831)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 0 0 14831

Megjelent egy Tone Science 3 nevű válogatás tavaly - azon van egy új Redshift szám (nem tudom, hogy új-új-e, vagyis, hogy 2019-ben lett-e felvéve, vagy Shreeve oda dobott Boddy-nak valami régi demót). Utolsó években (de az is már vagy 3-4 éve volt) Shreeve Boddy-val koncertezgetett ARC név alatt.

Előzmény: music picture (14830)
music picture Creative Commons License 2020.04.14 0 0 14830

Nagy a feszkó! Próbálom a napi 10 órás műszakok után a lazítást. Zenével.

Én is TD filmzenéket csepegtetek. Nagyon rég hallgattam a Heartbreakers-t, valahogy elkallódott, pedig anno nagyon sokáig köröztem és mikor meglett nagy kedvencemmé vált. Hú most is nagyon bejött! Hibrid egy lemez a gyönyörű szekvenciák mellett űtős kis dolgok vannak rajta.

Más: Tudja valaki mi lett a Redshift-tel? Shreeve letette a lantot?

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.27 0 0 14829

Igen. Én nem szeretem úgy egyébként a rock zenét (kivéve pár Európai prog-rock géniuszt, mint Rick Wakeman, Jon Lord meg persze a Pink Floyd) az amerikait meg végképp nem, de valami miatt ez a szám tetszik.

Apropó 3 O'Clock High - na, az azon szereplő vokális szám igazán szörnyű (Something To Remember Me By)! 

Előzmény: falum (14828)
falum Creative Commons License 2020.03.27 0 0 14828

Az a Gems? Fúj, utálom.Egyszer bírtam meghallgatni.Még,jó,hogy a lemeze végén van.:)))

Előzmény: Törölt nick (14827)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.26 0 0 14827

Egyébként a Zimmer Janis vicceket félretéve, képzeld, hogy nálam is az utolsó napok TD hallgatózásai filmzenék voltak, csak vinylről. Nincs meg az összes ami megjelent vinylen (annál inkább megvan az összes CDn), de amik megvannak azok lementek (kivéve a Sorcerert - save the Best for the last alapon:), mégpedig a következő sorrendben:

- Heartbreakers

- Miracle Mile (narancs vinyl)

- Firestarter

- Thief (amerikai kiadás, aminek az az érdekessége, hogy hivatalosan csak ezen a kiadáson jelent meg a Confrontation c. szám, amit nem a TD írt, de nekem tetszik).

- most pedig a Flashpoint picture disc forog és ugyebár ezen is van egy szám, amit nem a TD írt, de nekem ez is tetszik (ráadásul ez meg vokális is:)

Előzmény: m61petyus (14825)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.26 0 0 14826

Hát igen, a TD kicsit olyan filmzene szempontjából mint Morricone mester - legtöbbször nagyon jó zenét  írtak elég gáz filmekhez (aztán ott van Szoba Jani, aki általában xar (értsd egykaptafára készült) zenéket ír relatív jó filmekhez). 

Előzmény: m61petyus (14825)
m61petyus Creative Commons License 2020.03.26 0 0 14825

Most, hogy hetekre össze lettem zárva lemezeimmel és felvételeimmel, ma azt a perveziót játszom home O szituban, hogy az összes TD film soundtrack-et és film albumot hallgatom egymás után. Bevallom ez ritkább alkalom a TD vonatkozásában.

De bakker nagggggyon jóóóóó élmény! Nem mint komplett művek, de mindegyik vonatkozásában felhangzik egy-egy érdekes hangzás, motívum, effekt stb. Hála az megfiatalodott rendszeremnek csmegézhetek. Még a lenézett 3'o Clock High is meglepően jól esik ebben a játékban :-)

Kövessétek példám akár, üdítő és pozitívvá tesz!

A Near Dark sok eleme most is bevizeltet :-) Kár, hogy mint film cselekmények ezek nem a mozizás krémjei, de a TD az TD!  

falum Creative Commons License 2020.03.25 0 0 14824

Elolvastam,tényleg keveri.A kettőnek semmi köze egymáshoz.

Előzmény: Törölt nick (14823)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.24 0 0 14823

Egy kis érdekesség.

A szomorú helyzetre tekintettel ezen a linken számos ingyen könyv elérhetö április 23-ig 

https://www.szaktars.hu/

és, hogy vág ez ide, egy TD fórumba?

Az Osiris kiadó Zene kategóriájában van egy könyv(Idörengés - Kilenc muzsikus, tíz vallomás), amelyben a Hortobágyi Lászlóval készült interúban (l.37. oldal) van egy érdekes TD passzus, amit nem tudok hova tenni ... nem vagyok zeneszakértö, de szerintem Hortobágyi Mester keveri a Ricochet lemezt a Reims koncerttel. Na, most érdekes lenne tudni, hogy melyikröl is beszél ...

Szerintem ebben a kérdésben talán TIBICSOKI vagy GG segítségünkre lehetne ... 

m61petyus Creative Commons License 2020.03.21 0 0 14822

az életművét.

Előzmény: GG (14821)
GG Creative Commons License 2020.03.18 0 2 14821
m61petyus Creative Commons License 2020.03.14 0 0 14820

Nem akarok OFF-olni sokat, de ez a zenei tételekre is igaz lehet, hogy mi a maradandó. A TD klasszikus albumai biztosan.

Na de hogyan látom ezt fotó vlog bejegyzésemben: Maradandó a fotó?

https://www.youtube.com/watch?v=ET2rGf46fuY

(megtisztel ha páran meglesitek!)

Monique Froese TD vonatkozású riport és album art munkái biztosan :-)

falum Creative Commons License 2020.03.09 0 0 14819

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!