Keresés

Részletes keresés

irreverzibilis Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102731

https://ingatlan.com/33656450 és ez is rossz környék?

Előzmény: SakaB 86 (102729)
Atis57 Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102730

Szia!

 A Dunántulon --Baranya, A dunától Keletre meg ? Szinte mindegyik megye ilyen "kihivással küzd".

 

S nem biztos , hogy 5-10 éven belül nem lessz gyökeres változás. (Másik Polgi átköltözteti őket  )

 

Ahol 20-25% feletti képviseletük van --már felejtős!

 

Felénk az eladatlan ház pár hét alatt ,elbontódik...... főleg télen a fa részek...

Előzmény: SakaB 86 (102729)
SakaB 86 Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102729

Megvolt a 2. megtekintés. Hozzáértő szakmabelivel megnéztük, felejtő. Végig van repedve több helyen minden oldala. Földtől a tetőig, van ahol kb 5-10 cm süllyed minden a járda a fal minden. Nekem laikusnak fel sem tűnt elsőre, de így, hogy volt aki elmagyarázza így látszott tényleg hol futnak végig a repedések és, hogy ennek mi az oka.

 

Az a baj, hogy itt JNSZben nagyon sok ingatlan van ami akár még jó árban is lenne, de olyan helyen van, hogy a "szomszédok" egyre többen vannak, ingatlanok egyre értéktelenebbek, egyre többen költöznek be, és ami 20 évvel ezelőtt lakható környék volt onnan sikítva menekülne mindenki....nem részletezem. Szerintem tudja mindenki miről beszélek. 

 

https://ingatlan.com/33350732

Itt egy nagyon jó példa szintén zagyvarékas csak nem az újtelepi rész hanem bent brooklynba akarom mondani a faluban. 3/4 éve hirdetik szegények, egy élet munkája benne, horror lóvét beleöltek és eladhatatlan 30m ért. Ugyanez az ingatlan ha 5 km-errel arrébb lenne mondjuk újtelepen akkor 55m és már lenne gazdája.

Töck Jenő Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102728

Számomra a csigalépcső erősen nemkívánatos.

irreverzibilis Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102727

képek alapján biztos, h nem a kiszemeltet venném meg,hanem a 21,50 millió Ft-os alapterület:96nm- est, igaz szörnyű a dizájn,de az viszonylag kisebb áldozatok árán korrigálható

Előzmény: gipszembeeer (102726)
gipszembeeer Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102726

"Nagyon valószínűnek tartom, hogy ennél találnál jobbat hasonló árban"

 

Ezek vannak most arra hasonló árban, méret persze eltér: https://ingatlan.com/lista/elado+haz+zagyvarekas+17-23-mFt+ar-szerint-csokkeno

Előzmény: hbe (102721)
gipszembeeer Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102725

"Telken belüli elhelyezést nem teljesen értem."

 

Zagyvarékas, Csárda út 61

https://goo.gl/maps/e21nXMaqZLpQqP7R6
 

Előzmény: hbe (102721)
gipszembeeer Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102724

hbe-vel egyetértek annyiba, hogy vevőként most nem kell sietned, az elmúlt évekhez képest most pár évig biztosan jóval nehezebb lesz és tovább ideig fog tartani egy ingatlan eladása. Nem lesz annyi vevő.

 

Szóval ne kapkodj!

Előzmény: SakaB 86 (102723)
SakaB 86 Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102723

Köszönöm mindenkinek a segítséget infót. Itt van maga az ingatlan több képpel és alaprajzal. Nemsokra indulunk egy hozzá értöbb emberrel is megnézni ha ő rá bolint akkor indul a bemérés és a statikus.

https://ingatlan.com/33653341

irreverzibilis Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102722

majd a szakik megmondják a tutit,de laikusként nekem nem annyira elrettentő, viszonylag jó állású ez a ház,bár baromira elhanyagolt,de száraznak tűnik és a lényeg amit le akartam írni neked: úgy tűnik mintha dombon=magaslaton állna,akkor szerintem ha rendben van a tető+csatorna nem fog vízesedni

 

ha tényleg jó árban van, affinitásod is van a felújításhoz,mert azért az ettől kisebb projectnél sem egyszerű és még marad is rá keret akkor hajrá,de próbáld jól felmérni a tennivalókat és képez egy 20%-os felújítási tartalékot legalább a meglepetésekre,max majd elköltöd valami extrára: medence, szauna vagy napelem

Előzmény: SakaB 86 (102719)
hbe Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102721

Szerintem túlságosan a szilikátra fókuszálsz. Én szétnéznék még, nem fognak ezért annyira kapkodni, nyugodtan megvárhatod a statikust. A szilikátból van egy széria, ami rossz lett, Hevesben, Borsodban fordulhat elő elsősorban.

Nagyon valószínűnek tartom, hogy ennél találnál jobbat hasonló árban. Ezzel a házzal az utóbbi 4-5 évben alig foglalkoztak, a loggia is inkább hátrány lesz, mint előny. A kéménynél hogy a tetőt eddig nem javították ki, az is gáz, ez nem pár hónap alatt lett ilyen. Egyik helyen félig leverve a vakolat, máshol meg rávakolva. Illetve ott az ablak felett a falazat se tetszik, de lehet a kép csal. Telken belüli elhelyezést nem teljesen értem. A bejárat a garázstól balra van a dupla kutyaól alatt, vagy oldalkertből? A garázsajtó jobb oldala az oldalhatár, és a garázsajtó jobb oldalánál lévő sarokkal ellentétes a másik képen lévő sarok? Ha igen, akkor nagyon fura, hogy az oldalkertnél csak az az egy ablak van? A másik oldalon az ablak meg nagyon kint van a saroknál. Egy móricka helyszínrajz segítene, de valahogy fura az egész, ez nem egy tipikus kádár kocka, vagy szilikát ház elrendezés, arra tippelnék, hogy át lett építve.

A ház az eleje alapján elmenne, de nekem az a tapasztalatom, hogy ahol az összkép így néz ki, mint például a ház háta, vagy az emeleti szoba fala, ott valami más is van. Nyilván így képek alapján nehéz, de nem érzem jó kiindulási alapnak ezt. Ennyi kép alapján belső elrendezési lehetőségeket nehéz megítélni, de kompromisszumosra tippelnék. Az én véleményem, hogy egy egyszerűbb térdfalas kádár kocka sokkal jobb alap lenne egy ilyen projektre. Szilikátból is lehet jó, de én ha lenne más hasonló lehetőségem, nem ebbe ugranék bele, hanem keresnék egy kevésbé rendhagyót, meg aminek szemre jobban volt gazdája és nagyobb valószínűséggel volt eleve jól megépítve, és nem átépítve. Kerestem neked egy hasonló jellegűt, most a garázs elhelyezésétől tekintsünk el. Egy ilyenre is kell költeni bőven, és itt is több a fűtés, mintha nem lenne a loggia, de ennyi még mondjuk elmegy. Kb. egy ilyen állapotú épület az szerintem, amit még érdemes felújítani. Függ a helytől is, drága helyeken ennél rosszabbakat is érdemes lehet megcsinálni, de úgy általában vidéken a mostani árak mellett ha már költesz rá, legyen egy kicsit kompaktabb az alaphelyzet.

 



Meg kell nézni a tájolást, telken belüli elhelyezkedést, belső elrendezést, főfalakat, ablak, lépcsők elhelyezését, hogy ha belevágsz egy ilyenbe, a végére mit lehet kihozni. Írod, hogy emeletes, mennyi a térdfal magasság, milyen a födém, hogy áll az emelet, stb. És csak amelyik ez alapján jó lehet, arra hívni a statikust. Ha esetleg van rokonod, akinek van szeme, tapasztalata ilyenben, akkor amelyik szerinted jó, arra vidd el őt is. Nyilván ha valahol extrém szűk a választék, az más, de a mostani helyzetben felújítandó, nem energiahatékony épületből van bőven kínálat általánosságban. Ha 30+ évre keresel megoldást, én a képek alapján nem ebből az épületből indulnák ki.

Előzmény: SakaB 86 (102719)
RTH41 Creative Commons License 2023.07.11 0 0 102720

Szia, én egy ilyen 1978-ban épült családi ház (kádár-kocka) 3. tulajdonosa vagyok 1996 óta. Ebben az utcában sokan ebből építkeztek a 70-es években és még senki nem bontotta el.
A „sugárzás” dolgot enged el.
Vízszigetelést megnézheted/megcsinálhatod. A falakat szigetelheted, nekem 22 éve van rajta 5 cm EPS és semmi baja, igaz erre a falra – elméletileg – csak kőzetgyapot szigetelés tehető a szilikát nedvszívó képessége miatt, de eddig semmi probléma nincs vele a rendszeres szellőztetés mellett (pedig riogattak a penészedéssel). Utólag azt mondta egy energetikus, ha vastagabb lenne az EPS, akkor okozna gondot, vagy ha a jelenlegi szigetelést szeretném növelni azt csak kőzetgyapottal lenne célszerű, de anyagilag nem éri meg.
Én a tetőt nézném át és könnyíteném, amennyire lehet, hogy kevesebb terhelés érje a tartó falakat. Tapasztalatom szerint könnyebben berepednek a külső falak, de nem vészes, statikailag nem gond, megnézettem.
A statikus nem rossz ötlet.
Tanács: a tipliknek egy számmal kisebb lyukat kell fúrni :)

Előzmény: SakaB 86 (102719)
SakaB 86 Creative Commons License 2023.07.10 0 0 102719

Sziasztok, segítségre vagy inkább tanácsra lenne szükségem. Kinéztük a párommal egy emeletes szilikát házat vidéken. Tulaj elmondása szerint a 80-as évek körül épült, belseje teljes felújításra szorul, de nem ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem. Most próbáltam utána olvasni ennek a szilikát építési módnak, mert sajnos nem vagyok jártas a témában. 3 Fő hátrányát találtam:- Sugárzás, ezt most nem fejtem ki, aki tudja tudja nagyon sok cikk van róla. Kb ez a legegyszerűbben kivédhető. 50e Ft ért jegyzőkönyvvel teljes felmérést csinálnak az épületről ha itt megbukik jövő héten akkor sztornó az egész.- Nedvszívó képesség. Ha megszívja magát megdagad és az életbe nem szárad ki. Ezt nem tudom, hogy ki lehet e védeni és valóban valós probléma e.- Másik a porózus kialakítása miatt porlik, és pár oldalon írták, hogy nem lesz annyira tartós mint egy tégla épület. Tudom, hogy minden épület más és más, de ha tegyük fel valahogy körbeszigetelem alulról kb 1m magasan valami vízzáró bevonattal, hogy ne tudjon felázni akkor mennyire lesz tartós? Gondolok itt arra, hogy nem 10-20-30 évre szeretném rendbe tenni. Elképzelhető e, hogy belátható időn belül lakhatatlan lesz és bontásra lesz ítélve?Ha megvan a sugárzás mérés akkor a következő lépcső az a statikus helyszínre hívása, de ez még legalább 2 3 hét. És addig is jó lenne valakinek a tanácsa, aki profi ebben és újított már fel hasonló épületet.

[link]

 

[link]

 

Kívülről, és alulról az épület fala: [link]

 

Itt a kéménynél valami történt... [link]

 

[link]

 

 

Belülről az emeleti szoba fala:

[link]

 

 

Jó árban van, és ahogy számolunk legalább még egyszer ennyit rá kell költeni, hogy szép legyen. Csak nem akarok egy olyan projektbe belefogni, aminek már előre megvannak számlálva a napjai / évtizedei.

zztopp Creative Commons License 2023.07.10 0 0 102718

Sziasztok!

 

Könyüszerkezetes stílusban építek egy 6x4-es tárolót. A rácsszerkezet már áll, az a kérdés kívülről mivel fedjem. OSB, vagy CK Betonyp lap? CK ból 10-est, OSB-ből 15-öst gondoltam. Szerintetek?

A CK -t lehet közvetlenül hálózni mondjuk eps ragasztóval? Mert akkor megspórolnám az osb lapra a nikecel lapokat, meg a csavarozást.

topikolos Creative Commons License 2023.07.10 0 0 102717

A képek persze lemaradtak...

 

Előzmény: topikolos (102716)
topikolos Creative Commons License 2023.07.10 0 0 102716

Köszi. Vegyeskazánnal van használva, ezt írtam is.

Csináltam ma képet két oldalról. Ránézésre nem is olyan rossz, de én nem értek hozzá. A szomszéd felől állítólag van benne egy kis dőlés is, az pont nem látszik a képen.

Pár éve már volt javítgatva, a fedlapon látszik, hogy eléggé megette az idő...

 

Előzmény: Palási (102715)
Palási Creative Commons License 2023.07.09 0 0 102715

Első kérdés az hogy gázkémény e vagy vegyes tüzeléshez való ?

Nem mindegy.

A második az hogy mit takar a lerobbant állapot ?

 

 

A tetősík feletti magasság a harmadik kérés.

 

 

 

Egy kéményt nagyon drágán és nagyon olcsón is rendbe lehet hozni, hogy ugyan arra az eredményre jussunk.

Előzmény: topikolos (102709)
Töck Jenő Creative Commons License 2023.07.08 0 0 102714

Nincs mit, de én ennél többet nem értek hozzá, jobb ha nem mondok ezen fölül semmit. Aért azt hiszem, hogy össze lehet hozni a csövet és a kéményt, de az nehezebb és drágább lehet mint újrafalazni.

Előzmény: topikolos (102713)
topikolos Creative Commons License 2023.07.08 0 0 102713

Ok. :) Azért köszi.

Előzmény: Töck Jenő (102712)
Töck Jenő Creative Commons License 2023.07.08 0 0 102712

Ez már épületgépész téma, tőlem többre ne számíts.

Előzmény: topikolos (102711)
topikolos Creative Commons License 2023.07.08 0 0 102711

20 cm-es csővel jobb lehet? Vagy ha kihagyom a béléscsövet, csak a beton elemmel jobb vagy rosszabb megoldás? A hőtágulást kevésbé bírná gondolom, mint a téglából rakott, hamar repedne, gondolom.

Előzmény: Töck Jenő (102710)
Töck Jenő Creative Commons License 2023.07.08 0 0 102710

Fene tudja. Venturi cső működési elve alapján lehet hozatnövelő, de vissza is nyomhatja a cúg a füstöt. Hogy nem szabályos az szerintem biztos.

Előzmény: topikolos (102709)
topikolos Creative Commons License 2023.07.08 0 0 102709

Sziasztok!

 

Szüleimnél elég lerobbant állapotba került a kémény tetősíkon felüli része,

Újra kellene rakni.

Az jutott eszembe, hogy kicsit spórolnánk a munkával, ha össze lehetne hozni egy elemes kéménnyel a régit. Megoldható az, hogy visszabonjuk tetősíkon belülre, és utána felrajuk elemessel?

A jelenlegi 5 km téglából rakott sorokból áll, ott a keresztmetszet 288 cm. Egy 16-os csőátmérőjű leier smart (ilyet találtam a közelben olcsón) kb. 200 cm2. Az illesztésnél kb. 172 cm-re szükül. Össze lehet hozni a tégla keresztmetszetet a körrel? Okozhat ez gondot?

Vegyestüzelésű kazánhoz...

 

Köszi

 

Méretarányosan így nézne ki az illesztés:

hantorish Creative Commons License 2023.07.07 0 0 102708

Sziasztok,

 

Meglévő teraszunk burkolólapjait eltávolítottuk, a házat használtan vettük, sajnos mivel teljes mértékben érte eső, nap stb. és a lerakás minősége sem volt megfelelő szinte kézzel felszedhető volt a legtöbb helyen...

A terasz fedett lesz, illetve új burkolatot raknánk rá, de nem tudjuk eldönteni pontosan mi legyen.

 

A kérdés az lenne, hogy a megfelelő vízszigetelést követően (kiváltképpen a fal és a terasz szerelőbetonja között) van-e olyan "közeg" amire esetleg vékonyabb térkő fektethető lenne a mostani szerelőbetonra? Maximum 5 cm-es mozgásterünk van jelenleg az ajtóküszöb és a szerelőbeton között és az 4 cm vastag teraszlapokat nézegettük. Illetve ezzel összefüggően a terasz 3 külső oldalára mit lenne érdemes rakni lezárásképpen? (Vízvezős teraszszegély, amelyet leragasztunk, vagy csavarozunk tudna elég tartást biztosítani, hogy a lapok ne mozogjanak?

 

 

Köszönöm előre is a tanácsokat.

C20NE Creative Commons License 2023.07.07 0 0 102707

Párnafára hajópadló. Könnyen lecsavarozható, felszedhető, meleg, barátságos. Én is csináltam ezt a használjuk el ami marad játékot de nem mindig jó.

Előzmény: B.Gergo84 (102706)
B.Gergo84 Creative Commons License 2023.07.07 0 0 102706

igen. vélhetően nem lesz fuga. játszósarok részen műfű vagy rekortán vagy valami hasonló lesz. Azért térkő, mert van még vagy 4 bontatlan raklap, illetve a garázs alatt megy a szennyvíz, ami miatt olyan kell, ami könnyen bontható ha kell.

Előzmény: C20NE (102703)
botsinkai Creative Commons License 2023.07.07 0 0 102705
Előzmény: botsinkai (102704)
botsinkai Creative Commons License 2023.07.07 0 0 102704

Fugasziló?

Előzmény: B.Gergo84 (102702)
C20NE Creative Commons License 2023.07.07 0 0 102703

Ne fugázd ki de oda tennék inkább valami laminált padlót, a térkő játszós szobába nem az igazi ha valaki elesik rajta jobban fáj...

Előzmény: B.Gergo84 (102702)
B.Gergo84 Creative Commons License 2023.07.07 0 0 102702

Sziasztok,

 

A 40nm -es garázsban úgy alakul, hogy térkő lesz a burkolat, és nem is garázs lesz az új célja, hanem dühöngő, játszó szoba, vendégfogadó. A kérdés, hogy a kvarchomok helyett, mivel lehetne fugázni a térkövet? Szeretnénk azért aránylag "tisztán" tartani, és a homok nem az igazi ebben. A térkő egyébként leier patio, nincs "távtartója", a köveket lehet majdnem 0 távolsággal rakni. 

 

Köszönöm előre,

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!