Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.07 0 0 93
Nalunk sem a Pegperego villanymotoros kistraktor megvetele volt a szempont, hanem a mindennapi megelhetes. En olyan szivesen babaznek, de azert Dunanak menni nem fogok, a munkamat is szeretem. Most ez van.
Előzmény: Sorcio (92)
Sorcio Creative Commons License 2003.02.07 0 0 92
Sziasztok!

Én csak annyit fűznék hozzá a témához, hogy bár manapság már elég jól keresek és is és a férjem is, egy fizetésből + a gyes, gyed stb. nem tudnánk hosszú távon fenntartani a mostani életszinvonalat.
Nincs autónk sem. Én az autóra szánt pénzt inkább a gyerekre költöm. Tulajdonképpen csak a nyári hónapokban kellene autó.
Szóval a lényeg, hogy mindenkinek dolgozni kell. Ha már vállaltam egy gyereket, szeretném normálisan fel is nevelni.

sera Creative Commons License 2003.02.07 0 0 91
Kedves Szobacica!
Nem a masik topikban tettem fel a kerdest direkt,mert ott nem tudjak miröl beszelek,külön topikot meg nem akartam nyitni neked.
Ezek puszta formalitasok,nem ez a lenyeg.

Durva szavak hallatszottak itt el rollller ellen (de ne vedd ezt vedelmezesnek vagy irantad valo tamadasnak,csak beszelgessünk,ok?) es valaki megallapitotta egyetlen egy hozzaszolasabol,hogy milyen egy anya.Ez korrekt szerinted?

Ha a neten vagy, "szeretned" kell azt,hogy kellemetlen kerdesekkel is illetnek,hiszen te beszeltel rola,de hogy miert nem ott kerdeztem azt mar elmondtam.

Ha megengeded: volt meg egy olyan topik,ahol öszinten megirtad azt,hogy felsz az emberektöl es ezt mar kiskorod ota.
Amikor ezt meg nem olvastam,ereztem a hozzaszolasaidban az elegedetlenseget,azt hogy nem vesznek eszre es azt is többek között,hogyha beszelsz öszinteket azt csak itt teszed meg arcnelkül a neten es nem az eletben.

Na most,hogy nekem mi tetszik meg mi nem,azt rakjuk felre.Te öntötted ki itt is önmagad es probaltalak megerteni,mig a masik topikokon szinte "megismertelek".

En ugy gondolom,öszintebb lettel volna itt a topikon is,ha nem csak mast szapulsz,hanem pl. amit elözö hozzaszolasodban is megirtal,nem vagy emiatt vagy amiatt babysitternek valo,a hocipöd tele van az alkalmaszkodassal stb.

Ez nem bün,van ilyen,de jo lenne nem ateseni a lo masik oldalara. Ezzel is vesszöparipat adtal egy-ket hozzaszolo kezebe,akik ugyancsak egy harmadik hozzaszolorol eleg kemeny,sertö velemenyt nyilvanitottak.
Azon kivül,ha allitasz valamit vagy valami velemenyt mondasz es mas nem ert egyet veled,ne adj az istennek halat,hogy megjelent egy valaki,aki vegre megved,mert teged mindenki csak tamad es nem szolnak szepen hozzad.
Itt mindenert magad vagy felelös!

Azt hiszed,hogy en nem "szenvedtem" itt-ott a beszolasoktol,de nyifi-nyafi itt meg nem valt be senkinek,mert a vegen a masik idegeire megyünk :)

Előzmény: SzobaCica (90)
SzobaCica Creative Commons License 2003.02.07 0 0 90
Kedves Sera!
Eloszor is koszonom, hogy normalis hangnemben szolsz hozzam, sajnos mostanaban kevesen tettek ezt. Nem szeretem, ha valaki keveri a kulonbozo topicbeli hozzaszolasokat, mert nem sok kozuk van egymashoz. A kerdest inkabb a masik helyen kellett volna feltenned, de mindegy, most mar akkor ide valaszolok: termeszetesen soha nem drogoztam, nem ittam es nem cigiztem mikor gyerekekkel voltam, sot, elotte a nap folyaman sem (kiv. cigi, de gondolom, az nem bun, ha a csaladhoz menet elszivtam 1 szalat). Gyerekek mellett soha meg csak ragyujtani se jutott eszembe, meg kint a jatszoteren, udvaron se, pedig azt sok szulo megengedi. (Szerintem nem helyes, en se biztos, hogy raszoktam volna, ha nem cigifustben novok fel otthon)
Azt hiszem, a legtobben atesnek egy "szorakozos" idoszakon eletukben, hat nekem ilyen volt a kozepiskola utolso eve +utana 1 ev munkakereses, munka (nem bebiszitteri!), es felvetelire valo tanulas idoszaka. Akkoriban szivtam fuvet, nem hiszem, hogy ez befolyasolta volna az 1-2-3 evvel kesobbi munkaimat. 19 evesen kezdtem egyetemre jarni, mellette bebiszitterkedtem, fuvet egyaltalan nem szivtam, alkolholt kb. havonta ittam, termeszetesen buliban, nem a gyerekek kozott.
Egyebkent teny, hogy nem volt nekem valo munka a bebiszitterkedes, ezt eleg hamar belattam. Mindig is real beallitottsagu voltam, kisgyereket kozelrol a tanfolyamon lattam eloszor... csak hat 18 evesen fogalmam nem volt, mit kezdjek magammal, rossz tarsasagba keveredtem, ahol teljesen letettem korabbi tovabbtanulasi szandekomrol, szakmam nem volt, nem ertettem semmihez... mar nem is emlekszem, hogy jott ez a bebiszitterkedes. Hirtelen otlet volt, vagy a baratnom talalta ki, nem tudom. Mindenesetre a legjobb baratnommel kozosen elvegeztuk a tanfolyamot, en csak egy ev mulva talaltam eloszor munkat (gondolom, a szulok is ereztek rajtam, hogy nem nekem valo munka), a baratnom viszont mar 5 eve sikeresen szitterkedik, kozben ovononek tanul, szereti, amit csinal, szoval legalabb neki bejott a dolog.
Bocsi, kicsit bo lere eresztettem. :-)
Előzmény: sera (88)
Lucilla Creative Commons License 2003.02.07 0 0 89
idike,
teljesen megértem a helyzetet, meg a cérnát is és annak elszakadását is. De bevallom, engem mindig felbosszant az, ha valaki nem jó időben vagy jó személyen vezeti le a mérgét. (Ez azért lehet, mert az én szüleim, különösen apukámnak megvolt ez a jó szokása, hogy sosem akkor járt el a keze, amikor kellett volna). Nem tartom igazságosnak, hogy olyankor legyen ledorongolva valaki, amikor éppen nem követi el a hibát, ez a macskanevelésben sem jó módszer, hát még embernevelésben...:))))

(Mindazonáltal azt gondolom, hogy Roll jó anya, sőt megkockáztatom: jobb anya, mint én, aki itthon mereszti a fenekét a gyerekével egyetemben, szóval nem az otthonmaradás teszi a jó anyát. Ő a legjobb ellenpélda erre az általánosításra.
Nem véletlenül állítottunk szobrot neki:))))
És bár nem ide tartozik, engem meg mint otthonlevő anyukát meg az nyomaszt, hogy dolgozni kellene, mert akkor biztos sokkal többet meg lehetne adni a gyerkőcnek, mert tudom, hogy bár az a fontos, hogy a gyerek érzelmileg megkapjon mndent, de azért amikor egyetemre kell mennie és nem mehet, mert nincs elég lovetta, azt is rosszul érintene)

Lucilla

Előzmény: Törölt nick (83)
sera Creative Commons License 2003.02.07 0 0 88
Kedves Szobacica!
Delelött irtam ide a forumba es gondoltam majd delutan megfogalmazom azt,amit en a te leirottaidrol gondolok.
Majd vettem a faradtsagot es töviröl-hegyire megegyszer elolvastam a hozzaszolasaidat es az arra irodott reakciokat.
Bar nem szokasom,de most a kivancsisag megis a mas forumokban tett hozzaszolasaidra vezetett,mint ahogy ezt egy-ket topiktarsam is tette.
Mielött nalam a cerna el szokott szakadni,megtanultam haromig szamolni,de azt sem regota.

Ahogy te öszinten leirtad a jo ill. rosszabb tapasztalataidat szülökröl en is megkerdeznem azt,hogy amikor gyerekekre vigyaztal,akkor is drogoztal?

Előzmény: SzobaCica (86)
sera Creative Commons License 2003.02.07 0 0 87
Sziasztok!

A velemenyem inkabb rollllerehez közelebbi,de nem szeretnek bövebben hozzaszolni a temahoz.Legalabb most nem.
Azert engedjetek meg,hogy ide is beirjak egy
"bebysitter" allast Svajcban.
Baratnöm menne haza Magyarorszagra es helyette keres valakit aprilis közepetöl.
Nem igazan bebysitterkedes,mert a gyerek 11 eves,de delbe megy haza ebedelni es delutan vissza a suliba,majd 4 ora fele megint haza.
A haztartast is intezni kellene,tehat takaritani fözni valamicsket.Ferfi nincs a haznal csak egy exferj viszi itt-ott a gyereket.
A csalad nem svajci csak az apuka,de mint sok svajci ö is egy "szarrago".

Ott laksz,eszel es havi 850 Frankot ( 136 000 Ft)kapsz es utiköltsget.
Csak angoltudas nem akadaly,de termeszetesen nemet is jo.
Azonkivül a hölgy adna at takaritasi allast.

De reszleteket az ügyben csak töle en csak beirtam ide.

Idealis annak,aki nem feltetlenül egy jo allast hagy na otthon emiatt vagy eppen munkanelküli,teherbiro (na,nem a munka miatt),mert azert megis egy idegen csalad,a nö nagyon vidam csak eppen fülöpszigeti asszonyka a sajat kulturajaval,aki bankban dolgozik.

Ja,idösebb hölgy is szivesen van latva.A mostani hölgy is 53 eves.

SzobaCica Creative Commons License 2003.02.07 0 0 86
Agibagi, koszonom, te mindig megvedesz. Kar, hogy nem mindenki ilyen kedves itt a forumon, kar, hogy sokan itt vezetik le az indulataikat. :-(
Előzmény: Ágibági (76)
SzobaCica Creative Commons License 2003.02.07 0 0 85
Ildike, kedves, remelem, elolvasod a hozzaszolasomat, es remelem, az elozot is elolvastad (amit Rolllernek irtam). Neked es mindenkinek mondom, ertsetek mar meg, egy szoval nem mondtam, es nem is gondoltam, hogy aki bebiszitterre bizza a gyereket, az rossz anya! Nem tudom, honnan veszitek, nem tudom, miert tudjatok jobban, mit gondolok, mint en magam, de kerlek teged es masokat is, olvassatok el, mit irok, ne ugy reagaljatok ra, hogy 1-1 szot kiragadtok! Koszonom szepen.

Es bocsanatot kerek azert, hogy azt mertem irni, hogy EN nem hagynam egesz napra (10-12 ora) bebiszitterre a gyerekemet. Ha ezzel barkinek a lelkebe gazoltam volna, sajnalom.

Mar nem bebiszitterkedek ugyan, de nyilvanvaloan nem kezdtem volna bele annak idejen, ha elitelnem a bebiszitterseg intezmenyet. Ellenkezoleg, kifejezetten orultem, hogy Magyarorszagon is kezd elterjedni, es hogy 1.van munkam, 2.tudom, hogy ha lesz gyerekem, nem kell evekig ejjel-nappal ra vigyaznom, hanem tudok majd mellette dolgozni, tanulni, szorakozni, stb., mert lesz kire bizni, akkor is, ha csaladtad nem vallalja. (Az en gyerekkoromban ez meg gondot okozott)

Előzmény: Törölt nick (83)
SzobaCica Creative Commons License 2003.02.07 0 0 84
Nem tartom magam sem butanak, sem szuklatokorunek, de szived joga, hogy te igy lass engem. Nem hiszem, hogy barkit is kioktatnek, foleg, hagy barmit mondok, rendszeresen hozzateszem, hogy "szerintem", "en ugy gondolom", stb. Soha nem mondtam, hogy mindenkinek ugy kell gondolkodnia, mint nekem, csak ugyanugy leirom a velemenyem, mint barki mas, sot, ugy erzem, sokaknal visszafogottabban (pl. soha nem irnek ilyet egy ismeretlen embernek, hogy "te remesen buta vagy")
Azt sem ertem, mire reagaltal, ugyanis ha elolvastad volna az utolso hozzaszolasomat, tudnad, hogy ugyanazt irtam, mint te: nem az egyutt toltott ido szamit, van pelda arra is, hogy a gyerek sokat van bebiszitterrel, es megis boldog, es imadja az anyja, meg van pelda az ellenkezojere is. Szerintem az a buta, aki fel se fogja, mit olvas, nem az, aki kicsit mashogy gondolkodik...
Azt, hogy en nem hagynam EGESZ NAP masra a gyerekem, engedd meg nekem, nem irtam ugyanis, hogy senki ne tegye, csak hogy en nem tennem. Ezt tobben irtak rajtam kivul, nem ertem, miert engem tamadsz! Sokan egy orara sem biznak bebiszitterre a gyerekuket, bantsd oket inkabb! Mondtam en olyat, hogy rossz anya az, aki bebiszitterre bizza a gyereket? Soha nem mondtam, nem csak itt, az eletben sem. Ha lesz gyerekem, biztos lesz nem egy olyan alkalom, hogy bebiszittert hivok majd hozza. Szoval legy szives ne tamadj olyan dolgokaert, amiket nem mondtam, de meg csak nem is gondoltam!
Tapasztalatom pedig van, ha nem is szulokent, de bebiszitterkent. Nem sok, de annyi igen, hogy tudjak velemenyt mondani.

Te pedig azon gondolkodhatnal el, hogy igy nem illik senkivel beszelni, foleg olyannal nem, aki neked semmit nem artott, nem kritizalt es nem oktatott ki! Ja, es masokat se, pl. a legbantobb szo, amit -emlekezetem szerint- az index forumban hasznaltam, a "regimodi" volt.
Es kerlek, olvasd el, es probald meg agyilag felfogni azt a hozzaszolast, amire reagalsz!

Az szvsz roviditest pedig utalom, mert sokaig nem ertettem, mit jelent (akarcsak a "nullazas", de mar mindkettor rajottem), es kivulallonak ereztem magam, hogy van itt egyfajta index-nyelv, amit en nem ertek. Szoval azert nem hasznalom, mert sokan nem tudjak, mit jelent, es minek bosszantsam oket. Altalaban a sokkal kozismertebb "szerintem" szot hasznalom, ami szvsz ugyanazt jelenti.

Előzmény: rollller (75)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.07 0 0 83
Azert, mert most szakadt el neki a cerna... Nalam ma delutan szakadt el, de mire irtam volna valami nagyon hasonlot, bejott a fonok es dolgozni kezdtunk, aztan mire megint ide jutottam, ugy dontottem hogy ignoralni fogom az emlitett haziallatot. Egyszeruen mint a beton.

rolllller, nyugi :) teljesen igazad van, remelem hogy senki dolgozo anyanak nem taposott az amugyis furdalt lelkebe a kisragadozo. Nekem a ket honapos gyerek mellett KELLETT ujra dolgoznom, kulonben nem tudok ennivalot venni es ehenhalunk, elobb en, aztan a baba is, mert nem kapott volna tejet. A viszonyunk koszi szepen jo, mar majdnem negy, de meg mindig engem tekint anyjanak. Pedig megint dolgozom, mert megint KELL. Muszaj. Es ettol nem vagyok rosszabb anya. De hogy kinek magyarazok? :)))

Előzmény: Lucilla (80)
zsigrai76 Creative Commons License 2003.02.06 0 0 82
nocsak
Előzmény: Hauptka (81)
Hauptka Creative Commons License 2003.02.06 0 0 81
Sziasztok,
Én is hasonló cipőben vagyok, mármint a "pótnagyi" féle bébisitter keresésében. Piliscsabára keresek 20 hónapos kislányom mellé egy olyan megbízható személyt aki kb. napi 6-8 órában ráér és esetleg házvezetőnői feladatokat is vállal. Érdekel mindenféle hozzászólás, ajánlat esetleg ellenjavalat.
Lucilla Creative Commons License 2003.02.06 0 0 80
Roll,
értem én, hogy miért írod ezt, csak azt nem értem, miért Szobacica ezen hozzászólására? Mert ebben pont arról ír, hogy nem lehet egy oldalról megközelíteni a dolgokat (ld. utolsó bekezdés).
hc Creative Commons License 2003.02.06 0 0 79
az van kedves rolllllllllllllllller, hogy Te is csak osztod az észt és háromszori átolvasásra sem tudom mit akartál mondani azonkívül, hogy jól megtapostad Szobacicust.
Valszeg (ez is egy bevett fórumos rövidítés) Szobacica nem volt a bébicsőszök gyöngye, de hozzászólásodból arra kezdek gyanakodni, hogy Te viszont a rémesen hülye szülők egyike vagy (leszel).
goto Creative Commons License 2003.02.06 0 0 78
Khm, Rolller, egy kicsit megnéztem más topicot is Szobacicával, így összeségében már értelek, csak a legutolsó hozzászólásából ítéltem kicsit soknak a kirohanást ellene, de látom bővebben olvasva, hogy mit mire értettél...
Na,maradok továbbra is inkább az olvasgatásnál, az alapos olvasgatásnál, így jár aki csak ritkán-rövid időre tud csak netezni...
goto Creative Commons License 2003.02.06 0 0 77
Bár nagyon ritkán írok inkább olvasok, de Rolller ne haragudj ezt a hangnemet nem érdemelte meg az általad megszólított topicba író.
Bár már más topicban olvastalak, de most nagyon nagyot csalódtam benned. :(
Ágibági Creative Commons License 2003.02.06 0 0 76
Bárki is az a rolllllllllllller, ez a levél mindent elárult most róla. No comment.
rollller Creative Commons License 2003.02.06 0 0 75
az van kedves szobacica, hogy remesen buta vagy, es a jelek szerint nem nagyon erdemes veled mashogy beszelni, csak igy, meg persze meggondolatlan es tapasztalatlan es meg egyszer, nagyon nagyon buta, sot hogy ne mondjam szuklatokoru, szuklatokorubb, mint barmelyik altalad kozepkorunak kikialtott "konzervativ" forumozo,
a szulo nem attol szulo, hogy 24 orat van a gyerekevel, a szulo gyerek kapcsolat ugyanugy lehet egy nem letezo dolog, ha 24 orat van a gyerekevel, mintha ahogy szoros kotodes lehet szulo es gyerek kozott, soha senki nem fogja azt erezni egy gyerek irant, mint amit az a vki, aki a szulojenek hivja magat, tetszik, nem tetszik, ez van,
ahogy te hihetetlen okosnak tartva magad tapasztalat tudas es minden nelkul nyilatkozgatsz arrol, hogy miert nem szabad bebiszitterre bizni a gyereket, kozben meg meg is sertesz sok sok embert, aki ezt teszi, pedig mind jobb ember, mint amilyen te vagy, es hat aktualisan jobb szulo is, te ugyanis meg semmifele szulo nem vagy, sot, sima bebiszitternek se valtal be, ismereteid a kotodesrol es a gyerekpszichologiarol a nullaval egyenloek,
ja, es valojaban igy nem illik egy forumon beszelni egymassal, ahogy most en tettem veled, de a jelek szerint nincs jobb mod, mert ugyse veszel eszre magad korul semmit,
de azert most megprobalom erthetoen leirni neked: konyorgom, gondolkozz is, ne csak beszelj, olvass figyelmesen, ne akard, hogy tied legyen az utolso szo,
tudom 20 evesen az ember mindennel szembe megy, de te egyszeruen csak osztod az eszt,
ha egyszer van egy szabad perced, esetleg probald atgondolni, hogy egy igazsag van-e a foldon, de most szolok, nem egy van, de ha egy igazsag is van, az sose a sajatunk, sem az enyem, sem a tied,

a forumokban a velemenynyilvanitas egyik fontos roviditese az szvsz, azt jelenti szereny velemenyem szerint, kar hogy nem erted, mit is jelent

bocsanat a tobbiektol a hosszert.

Előzmény: SzobaCica (74)
SzobaCica Creative Commons License 2003.02.06 0 0 74
Szia, Agibagi!
Teljesen egyetertek veled, en sem hagynam egesz nap masra a gyerekemet (aki meg nincs), en is nagyon felnek, hogy a "masikat" jobban fogja szeretni. Hallottam ilyen esetet, bebiszitter baratnom meselte, hogy ot azert nem alkalmazzak heti 20-30 oranal tobbre, mert az anyuka ettol fel. Van ugyanis egy ismerose, aki annyit hagyta bebiszittere a gyereket, mig egy napon azt vette eszre, hogy a kicsi mar nem ot szolitja mamanak, hanem a bebiszitteret. Szomoru es elgondolkodtato eset.
Egy ellenpelda: 1x-2x vigyaztam egy kislanyra, akihez napi 10-12 oraban jart a bebiszitter. Szulei fiatalok voltak, nagyon aranyosak, nagyon kedvesek es latszott, hogy imadjak a picit (kb. masfel eves volt), csak hat a munkajuk miatt nem tudtak eleget vele lenni. Elsore sajnaltam szegeny babat, de ahogy jobban megneztem... boldogabb, kiegyensulyozottabb kisgyereket en meg nem lattam. Egesz nap mosolygott, nevetgelt, hihetetlenul gyorsan osszebaratkozott mindenkivel, a szuleit pedig egyenesen imadta.
A tanulsag: bizony, veszelyes lehet, ha tul sokat van bebiszitter a gyerekkel, de ez nem csak az egyutt toltott idotol fugg: sokat szamit a szulo-gyerek kapcsolat (ami ettol fuggetlenul lehet jo) es a gyerek szemelyisege.
Előzmény: Ágibági (70)
Sorcio Creative Commons License 2003.02.06 0 0 73
Sziasztok!

Én tényleg reggeltől estig dolgozom, (8-16.30) de nem hiszem ,hogy a gyerek jobban ragaszkodna a nénnihez, mint hozzánk.

Annak idején nekem is volt "pótnagyim" mégis egész normális ember lett belőlem.
Bölcsibe majd 2 éves korától fog járni Lili, addig marad anéni. Persze utána is, mert bölcsibe csak fél napokat szeretném beadni. A néni mindenképpen kell, mert mi van, ha megbetegszik?
Eddig még sohasem volt beteg (igaz 1 éves koráig szoptattam) igy most is egy stramm baba, aki imád enni, mozodni stb.
Imádom a lányom, de nem vagyok az a kimondottan háziasszony tipus. Nem bírnám ki, ha reggeltől-estig össze lennénk zárva. Szeretem a munkám, persze nem vagyok munkabolond sem. A család az első, de ha szeretnénk ezt az életszinvonalat fenntartani amink most van, akkor kénytelenek vagyunk dolgozni.
Ráadásul a köv. 20 évre le is kötöttük magunkat az immár mindenkire jellemző lakáshitellel, szóval......
Mindent meg lehet oldani és a gyerek sem szenved hiányt semmiben. A mamája (én) mindig ott vagyok , ha máshol nem, akkor a háttérben.

Ágibági Creative Commons License 2003.02.06 0 0 72
Mi úgy tervezzük, hogy egyikünk viszi a gyerekeket reggel, azalatt a másik időre 7-1/2 8) be tud érkezni, míg délután az, aki reggel időben érkezett, picit hamarbb lelép (1/2 4), és ő szedi össze a kicsiket oviból-bölcsiből.
Egyébként én nem is az anya-kép sérüléséről beszélek, hanem a szeretetről és a KÖTŐDÉSRŐL. Remélem minden szerencsésen alakul Nálatok továbbra is.
Előzmény: amamsik (71)
amamsik Creative Commons License 2003.02.06 0 0 71
Kedves Ágibági!

Az én 19 hónapos kislányom délelőttönként bölcsiben van, csak délután van vele bébiszitter, ő megy érte ebéd és alvás után, és vele van, amíg valamelyikünk haza nem ér.
Szerencsés lehetsz, ha olyan munkahelyet találsz, ahonnan fél 4-4 körül a bölcsiben tudsz lenni a gyerkért. Nekem a versenyszférából ez megvalósíthatatlan.
Amúgy nem hiszem, hogy a gyerekem anyaképe sérült volna amiatt, hogy bébiszitter is vigyáz rá.

Ágibági Creative Commons License 2003.02.05 0 0 70
Sziasztok!

Sorcio, Amamsik! Úgy látom ti egész napra hagyjátok pótmamival a babákat. Lenne egy egészen őszinte kérdésem: nem féltek, hogy őt jobban fogja szeretni, mint Benneteket? Hiszen ő játszik vele, ő gondozza, ő van ott, ha fáj valamije - és még sorolhatnám. Szerethet egyszerre többe embert is mindenki, persze, de az anyai kötődés az CSAK VELEM alakuljon ki, legalábbis én így vélem.
Rövidesen nekem is munkába kell állnom, de én -még ha megtehetném sem- bíznám egyvalaki másra Annát százszor inkább adom bölcsibe. Ott gyerekek között van, kell neki a közösség is, a gondozónők is felügyelet alatt vannak, és hát ugye a kötődés... :o)
És még akko rnem is beszéltem azokról a félelmeimről, hogy "vajon mit csinál a szitter, mikor én nem látom őket". Mert lehet valaki bűbáj előttem, aztán ha elmegyek ki tudja?... annyi rosszat is hallani. Bármennyire is szimpatikus is valaki, soxor évekig nem tudni, mi lakozik benne...

Á.

SzobaCica Creative Commons License 2003.02.05 0 0 69
"a bébiszitterség nem csak eyg állás, hanem - szerintem - rendkívül intim kapcsolat, belépsz egy család életébe, ott látsz majd szép és kevésbé szép pillanatokat"
Ezzel teljesen egyetertek. Azonban nem csak nekem kell igy gondolnom, hanem a csaladnak is. A 3 tortenet kozul az 1. es a 3. csak egy ismerkedo latogatas volt, a masodik csaladnal viszont hosszu honapokat toltottem. Mint irtam, annyira sem vontak be az eletukbe, hogy neha egy kaveval megkinaltak volna, nem mintha szeretnem a kavet, csak hat ez egy gesztus. A kisgyerek elott 0 tekintelyem volt, nemogy csaladtagnak nem ereztem magam, de meg alkalmazottnak sem... csak egy teljesen folosleges szemelynek, akinek semmi keresnivaloja nincs ott.
Lehet, hogy nem szep dolog leirni egy masik csalad eletet, lehet, hogy visszaelek a bizalmukkal, de mivel csak negativ tapasztalatom volt ott, nem szegyellem magam. Mas csaladoknak, ahol szerettem lenni es (ez nagyon fontos) ahol engem is szerettek, nyilvanvaloan nem teregetnem ki a maganeletet.

"Ami pedig az órabért illeti, én 600-800 Forintot érzek reálisnak, igaz, nekem pl. fontos szempont volt amikor bébiszittert kerestem, hogy legyen főállása, mert valahoyg így nyugodtabb vagyok, hogy nem a megélhetésért van a gyerekemmel... Nem tudom világos-e, hoyg mire gondolok? "
Teljesen vilagos. A fent emlitett csaladnal en csak azert maradtam olyan sokaig, mert nem talaltam mast, mondhatjuk igy: a megelhetesemert. Es ez sem nekem, sem a gyereknek nem tett jot, bar o nem tudom, mennyit erzekelt az egeszbol.
Megjegyzem, dolgoztam olyan csaladnal, ahol ugy szerettem a gyerekeket, hogy mikor nyaron minden napra kertek kb. fele oraberrel (200-250 Ft), siman elvallaltam. Ennel a munkanal sokkal-sokkal fontosabb, milyen a kapcsolat a csaladdal, mint a penz.

Előzmény: dalia (58)
SzobaCica Creative Commons License 2003.02.05 0 0 68
Nem hibaztatok en senkit, foleg nem a szuloket. Nem voltam eleg jo, es kulonben sem akartam eletem vegeig ezt csinalni, ezert hagytam abba, nem azert, mert rossz tapasztalataim voltak az anyukakkal. (Mint irtam, ez ritka volt, a legtobb helyen kifejezettn kedvesek voltak) Hogy nehezen talaltam munkat, az nagyreszt az en hibam, ez teny. De a leirt esetekben nem hiszem, hogy en hibaztam volna!
A sztorikat pedig azert irtam le (azt hiszem, ezt irtam is), mert bosszant, hogy csak a bebiszitterekrol keringenek negativ pletykak es remtortenetek, mikor ugyanannyi rossz szulo van, mint rossz bebiszitter.
Előzmény: rollller (57)
SzobaCica Creative Commons License 2003.02.05 0 0 67
Szia, Agibagi,
probaltam megbeszelni az anyukaval a dolgot, de o azt mondta, a masik lany mar regebben is megvolt, felvaltva jartunk. En errol nem tudtam, szerintem rosszul emlekezett, azt nem hiszem, hogy szandekosan hazudott volna. Lathatolag a masik lany szimpatikusabb volt nekik, en meg eleg felenk vagyok, nem mertem kerdezoskodni. Ugy gondolom, ket bajuk volt velem: 1. Akkoriban kezdodott egy komoly kapcsolatom, es egyre tobbszor utasitottam vissza oket. Fokent pentek-szombat este jartam hozzajuk, de mivel a baratom mas varosban lakott, fokent hetvegen tudtunk csak talalkozni, es barmennyi szerettem is a gyerekekt, tudod, milyen a szerelem... szoval tobbszor is lemondtam a munkat, nem gondoltam, hogy emiatt mast fognak keresni, mert nem azert kellettem, mert dolgoztak, hanem olyankor jartak szorakozni, tehat ugy ereztem, ok alkalmazkodnak hozzam. Ezt azota nagyon megbantam. 2. Nem voltam eleg hatarozott, eleg szigoru, ezert tobbszor is szolt az anyuka. A gyerekek szerettek, de inkabb ugy, mint egy jatszopajtast, nem mint egy potmamat.

Rolam: '98-ban vegeztem a Ficukaban, akkor komolyan bebiszitterkedni akartam. Nem jott ossze a dolog, most foiskolara jarok, ami mellett nem lenne idom dolgozni. (Muszaki suli, tehat teljesen mas terulet) Nem tudom, fogok-e meg bebiszitterkedni, de a tanfolyam mindenkeppen hasznos volt, sok olyan dolgot tanultam, amit majd as sajat gyerekeimnel hasznosithatok. Amikor elvegeztem a tanfolyamot, egy evig hiaba kerestem munkat, amit nem is csodalok: 18 eves voltam, nulla tapasztalattal, referencia nelkul, telefonom nem volt, se jogsim, nyelveket se beszeltem... a legtobb csaladhoz pedig elment 10-20 bebiszitter latogatoba, a szulok kozuluk valasztottak, persze sose engem. Amikor a "csaladom" mast valasztott helyettem, ujra keresgeltem, de nagyon nehez volt. Sokkal tobb bebiszitter van, mint ahanyra igeny lenne, igy keves eselyem volt. 2 eve ugyan talaltam egy szimpatikus csaladot, de otthagytam oket, mert egyreszt nem birtam volna suli mellett, masreszt vartak a 2. babat, en meg, bevallom, ujszulottel sose foglalkoztam meg. Tul nagy felelossegnek ereztem, nem mertem vallalni, meg a csalad is jobban jart, ha talalt valakit, aki ert a picikhez. (En csak 1 even feluli babakra vigyaztam.)

Előzmény: Ágibági (56)
Sorcio Creative Commons License 2003.02.05 0 0 66
Én az elején így egyeztem meg a nénivel. + kap kaját + mindent amit kér. Többször kifejtette, hogy őt nem a pénz motiválja. egyébként meg kap nyugdíjat + tőlem havi kb 45.000 forintot. szerintem ez nagyon jó kereset egy nyugdíjasnak.

Ja, és én a következő 10-15 évben szeretnék még számítani rá.

amamsik Creative Commons License 2003.02.05 0 0 65
Sorcio, szerintem ez nagyon olcsó!
Hétfőtől péntekig van ennyi pénzért?
Mert az 250 Ft-os órabér sincs!

Nálunk normál esetben délután 1/2 3-tól kb 6-ig van a bébiszitter, ezért 9.000 Ft-ot kap hetente, ha többet, akkor 500 Ft/óra árfolyamon elszámolunk.

Sorcio Creative Commons License 2003.02.05 0 0 64
Az én "nagyim" reggel 7.30-17.00- ig van. Heti 11.000 Ft.-ot kap.
Szerintem ez normális ár.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!