Keresés

Részletes keresés

Abstrax Creative Commons License 2015.05.20 0 0 1779

Mekkora Istenkirálycsászár vagy te, nah, estére lecsemegézem (sajnos idebentről fogja a proxy...:o(

Nagyon kíváncsi vagyok, köszönöm szépen a segítségedet!

Előzmény: djuice (1778)
djuice Creative Commons License 2015.05.20 0 0 1778
Előzmény: Abstrax (1777)
Abstrax Creative Commons License 2015.05.18 0 0 1777

Háháááá, ez óriási lenne!

Köszi ismét az értékes infót!

Momentán én a 8 megámmal szívesen belekóstolnék a dologba...próbálok bővíteni, nem tudom honnan lesz majd olyan 30-pines ős-RAMom...(miért is kellett eladnom a 128 megás 2000-et....:o((((

Hát előre is köszönöm, ha megosztod ezeket a dolgokat, SCSI-vinyóm előbb lesz a gépben mint CD.

Majd addig találj ki rá valami ellentételezést (bár nem hiszem, hogy pont én fogok neked újat mutatni, de hátha tudok valamit segíteni én is...).

Köszönöm és üdv.

Előzmény: djuice (1776)
djuice Creative Commons License 2015.05.18 0 0 1776

YES! Természetesen! Az ESI32 alapvetően az EIIIX utóda lájtosítva. Így mindent kajál a régi ős könyvtárából. Holnap előtúrom neked mert ezek mind megvannak vhol egy vinyómon.

4, 8, 12, 16 megás bankokban vannak ezeken az anyagok ami a RAM-ot illeti.

Előzmény: Abstrax (1775)
Abstrax Creative Commons License 2015.05.17 0 0 1775

...Mié' nem jeleníti meg ez a sz@r a beillesztett képet vajon????

2015 FÖLD BOLYGÓ????

......öcsém.....

na mind1, méeccer....

Szóvalhogy ilyet pl. olvas-é az ESI-32....

Ja, és vajon mennyi RAM-mal van esély erre?

Abstrax Creative Commons License 2015.05.17 0 0 1774

Hello, egy kérdés:

Olyan gyári CD-ROM, amire az van írva, hogy EIIIX sound library....

ezt vajon olvassák az ESI samplerek?

ilyet pl., mint ez....

Köszi, üdv!

djuice Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1773

De! EL fólia. Viszont nagy fényerejű fehér ledek lesznek benne. A 110V-os invertet kivéve és annak a 6V-os betáp ágáról megy simán. (;

Van eladó Iomega ZIP olvasóm is vagy 3db 100-as lemezzel. Külsős és paralel portos, így nem foglalja a SCSI-t. Az a samplinges pc jó ötlet ilyen szempontból.

Az igaz hogy voltak kakukk tojások a japcsi piacra. Telefonok is így vannak arrafelé nálunk tök ismeretlenek és jobbak!!!

Sose hallottam az A7000-ről. A floppy még süvít rajta ezek szerint. (:

Előzmény: Abstrax (1772)
Abstrax Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1772

Köszi az infokat és a pontosítást, mostmár tiszta, mi ez a floppy-emulátor...hát így elég macerás lehet, 1,44-enként, hát tényleg sokkal jobb a scsi-s megoldás.

A mintákkal kapcsolatban értem a különbségeket....régen, mikor sokat trackereztem volt a nyers wav, meg az abból készült xi-kiterjesztés (eXtended Instrument), ami már tartalmazta a loop-pontokat, az adsr-beállításokat, meg pl. multisample-nél a billentyűzet kiosztást, stb. Ezeket nyilván melós előre megcsinálni, de egyszer kell, és ha megvan akkor nincs vele több gond.

Azt hiszem összerakok valami kis PCt ilyen futottak még célokra, lesz benne scsi-kártya meg ilyen-olyan scsi iró-olvasók, talán zip-drive is, ilyesmik...  XP alatt gondolom elketyeg, max. nem kötöm Netre, nehogy összeszedjen valamit.

Neeeem, nem az RS7000!

Nézd meg ezt a linket, itt megy róla az agyalás:

https://www.muffwiggler.com/forum/viewtopic.php?t=40842&sid=361f25d9b9fa0802a939b632a47ecda9

Elég cool volt (van?), állítólag talán csak a japcsi piacra jött ki...naszóval ezt is olvasná a 3000-res, bár ez asszem' minden eddiginél kevésbé fenyeget....:o(

Milyen AKAI-t javítgattok? Tán csak nem az EL-backlight panel fáradt ki benne? Cseréltem már párat én is. Pl. Yami TG77 - népbetegsége volt ez, meg Korg 01R/W-ben is ki kellett. Most még 2 halovány játékosom van, egy Casio VZ1 szint meg az ESI-32. Egy horvát sráctól szoktam rendelni ebay-ről (ingyen szállít Mo-ra!), kábé 5-6 rongy az EL-fólia, van hozzá angol fényképes leírás, elég korrekt.

Előzmény: djuice (1771)
djuice Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1771

Floppy-CF átalakítás az nincs, csak a floppy meghajtó helyére épített SCSI-CF adapter, oda van kivezetve! A floppy protokoljának működése és vezérlése teljesen más szisztéma, mint az IDE felületé. A floppy csatolóra egy spec elektronika van dugva, ami azt hazudja a gépnek hogy floppy van benne, miközben ő a másik végén "tudja" hogy flash memóriára dolgozik.

A floppy emulátorok tehát így működnek. Pontosabban, beledugod a pendriveot rajtuk az usb aljzatba és floppy méretű partíciókat hoz majd létre a pc-s program amit adnak hozzá és neked kell navigálgatni százával a kis 1,44 megás lemezképek közt utána használat közben.

A SCSI-IDE fordítós megoldásra téve flash kártyát (adatpterrel), meg egyben látja a cucc a teljes tárterületet, azaz nem kell folyton előolvastatni hogy a tucat partíción épp mi lehet egyesével, külön-külön. Persze az SD kártyás megoldás lehet olcsóbb mint a CF, ha működik! (nem mindegyik!) CF-ek elég húzósak ma árban a kapacitás tükrében, ugye ezt már csak néhány fotós masina használja, kiveszőben van, mint anno a smart media kártya is.

Minták:

Igen, azt külön kell választani, hogy minta, meg hangszínprogram! A nyers minta a memória blokkba kerül és max loop paramétereket tartalmazhat a fájl fejlécben. Nekem a SoundForge asszem AIF-be tudta így beírni, amit az Awave utána jól ki is olvasott és fordított megfelelő formátumra. WAV-nál talán külön meta fájlba írt... Tehát a Forge nem tud burkológörbét beleprogramozni a hangmintába!

Maga a hangszínprogram, az csak a szintézis egységnek tartalmaz vezérlő kódokat vagy beállításokat. Magyarul: az ADSR, LFO, hangolás, key zone stb, stb, adatok a mintától különállóan vannak egy pár kB-os fájlban. Persze vannak más formátumok, mint pl. a Sound Font (.SF2), ami komplett minta bankokat és a hozzájuk tartozó szintézis adatokat is hordozzák, de ezt csak az újabb samplerek ették, az ESI nem.

A minta csomagokat amúgy a régebbi samplerek leginkább a saját formátumukban olvassák, így mindig adott típusra kell konvertálni őket. A Forge csak  a loopolt mintát tudja átküldeni SCSI-n nekik. (Amúgy talán ez a legegyszerűbb, ha van egy ilyen pc a célra. Nem drága egy SCSI-kártya meg kábel.)

S760, DJ-70:

Nem ismerem őket közelebbről. Az S750, 770 megvan 100000.- az ebayről is!

Az az A7000 sztem RS7000 lesz a Yamahánál amit olvastál!

Mellesleg van nálam épp egy eladó AKAI sampler gyári beépített cd olvasóval. Az közvetlen olvassa így a sample disceket. A kijelző háttérvilágítását reparáljuk, ha kész lesz elvihető!

Ennyit mára a tudomány és technika világából! (:

Előzmény: Abstrax (1770)
Abstrax Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1770

Hali, igen ez ismerős téma...én is eladtam egy srácnak az ESI-2000-remet fullra bővítve (már megbántam:o( - ő is Hammond-szimulátornak akarta használni, lehet hogy ez is ugyanaz a mozgalom... A SCSI-CF átalakító nem rossz irány, én egyelőre a floppy-CF verziót láttam...az megérheti vajon?

Megköszönöm, ha érdeklődsz fórumokon, hátha lesz valami Yamahára....addig én is leskelődöm az általad megadott helyeken.

Közben átolvastam az A3000 manualt, és kiderült, hogy valószínűleg tud importálni WAV-ot mag AIFF-et. OK, még se loop, se ADSR se effekt, csak száraz sample, de legalább bent van a vasban. Ír még valami A7000-formátumút is, de ez számomra rejtély (mi a franc az az A7000, olyan mintha ki se jött volna forgalomba, valami brutál csúcsszemplere lett volna a Yaminak talán, de én 5000-ren túl nem láttam már semmit...)

Milyen formátumban van esély a PC-n megszerkesztett kész mintát kompletten (tehát nem csak száraz wav) bejuttatni a vasakba?

PCn (Forge-ban pl.) előkészített beloopolt, burkolós, stb. mintára gondolok.

Szóval utánanézek az általad említett lehetőségeknek, aztán próbálok beletanulni a dologba.

S760-nal amúgy érdemes foglalkozni, ha szembe jön jó áron? Szimpi hogy csak 1U magas, és állítólag nincs rossz hangja.

Van valami sorrend-véleményed a vintage-samplerekről? Pl. Akai-EMU-Roland....miért, mik a tapasztalatok?

S5000-ret nézegettem, de idehaza még elég sokért mérik (komoly és annak is néz ki...).

Valaki árul most 37-ért DJ-70-et...anno pl. Jarre is használta a Chronolige-időszakban, élőzni nyilván jobb a 3-oktávos billentyűzete miatt, de nem nagyon bővíthető, ugye? Cserélne a srác ESI-32-re.... Valószínűleg nem egy kategória a DJ70-nel....nekem csak stúdióban játszik.

Köszi az eddigieket, nekigyürkőzöm, meglátjuk....

Előzmény: djuice (1768)
djuice Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1769

Szerintetek ő mennyire érné meg külső eszköznek pl. házon belül az UR22-es interfacehez képest akár?

Ok, midi ezen nincs ha szinti a téma...

http://hu.yamaha.com/hu/products/music-production/interfaces/ag/ag06/?mode=model

djuice Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1768

Igen, annyit megérnek ezek a vasak, de a bővítés az tényleg lutri. ESI 4000 turbót szoktak itthon si full bővítve 30-40 körül tolni. Aki szereti, annak biztos megéri. Szomszéd topicban a Tehtube nickű Hammond fun pl. ESI 4000-re fejlesztett saját Hammond minta kollekciót hogy ne kelljen a mázsás eredetit cipelni, de ő fash memóriásította a samplert, a vinyót kidobta belőle!

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=84560370&t=9083742

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=84309438&t=9083742

Yamaha lemezek ügyében írtam a motifator.com fórumra, hátha...

Ebaybe vhogy én nem bízok. Amit kinéz az ember jó áron, fix hogy nem tudja lelicitálni vagy nem szállítják gyöngyszem kis országunkba. :) Én hangszert akartam eladni nemrég úgy hogy kivitték volna kinti haveromhoz, de azt se tudták megmondani milyen költséggel tudnám kiszámolni hogy a végén mennyiért tudna elmenni és hát egy bizonyos összeg alá meg nem akartam semmiképp menni. Plusz a lóvé hazautalása se egyszerű, nyissak deviza számlát, áááá.... marad a cucc vagy cserélem ha tudom. (amúgy egy szuper kis Korg M3/61 workstation szinti, csak kevés az 5 oktáv meg hogy nem kalapácsmechanikás...)

Akait közvetlen olvassák az Emu, Yamaha, Roland, Ensoniq samplerek is, az Emax formátum már rizikós egy ESI-nél!

Wavot SCSI-n lehet rázavarni pcről amúgy. SoundForge tudja pl. Vagy audion összeköt és besamplingelni. Esetleg digit kártyán át pc-ből samplerbe ha megvan mindkettőben.

Volt még a Chicken System Translator progi (jó bugos volt), az talán tudott EIII fájlformátumba írni lemezt, de én is csak hallottam.

Az Akai Z-knek tényleg nem volt jó híre a régebbi vasak minőségéhez képest. S5000-et szokták  megvenni még amibe usb kártya van. Ott gyerek játék az "ámítógéppel" a story utána + 256MB a RAM! 50 körül ez is szokott itthon már lenni.

Előzmény: Abstrax (1767)
Abstrax Creative Commons License 2015.05.11 0 0 1767

Köszi szépen djuice!

Igen, ami natív Yamaha dolog, az fehér holló....angol ebayen volt egyszer fent egy kimondottan A3k-5k-hoz való 5 CDs hanggyűjtemény (Orchestra, Synth, Ethnic, ilyesmik), basszus lemaradtam róla, volt vagy 30 font, nagyon érte volna az árát...mind1, nézelődöm azért.

ESI-hez találtam közben én is ezt-azt.....megintcsak ebay-en vannak 10-15 fontokért gyári (?) CDk, ilyen-olyan témában. Igaz lehet, hogy az Emax-okkal, meg EIII-EIV-gyel kompatibilisek ezek a hangok? Legalábbis a CD-ken azt írják, és odarakják mellé az ESI-t is....

AKAI minta volna, de azt talán valahogy importálni és/vagy konvertálni kell előbb. Talán S1000/1100-at olvassa?

Ja, és akkor még az add-onok a vasakhoz....

Yamaha 25 font volt (angol postával 15 rongy körül, haverom hazahozta), szóval nulla....most nézegetek ugyanennyiért (meg kicsit többért) AEIB1-et, hogy legyenek már digit ki/bejárataim, meg plussz analóg kimeneteim....hmmmm.

E-MU meg 11 font (!) volt keményen (for parts or not working...1 biztit lusták kicserélni ugye...), szóval még egy tízes se...vitzes nem? OK, ez még régebbi dolog, mint a Yami, de ennyiért? Amikor anno szinte autó-árban mérték ezeket... No ehhez meg jó volna a Turbo-board, digit I/O meg ezen van valami DSP is, hááát külön több, mint maga a vas.....

Hát ez van, aki olcsón akarja megúszni (értsd: nem vesz kiló-kiló20-ért Triton Racket mondjuk) - én is szívből utálom a SCSI-t, meg a vacakolást vele....

Lehet, meg kellett volna vennem legutóbb azt az Akai Z8-ast 40-ért, abba már talán ATA-s drive megy. Mondjuk döglassú volt azzal is, de az legalább hozzáférhető nagyobb méretekben is.

Aszongyák' salak lett a Z-sorozat hangminősége az S-ek után, de akkor meg nyilván pl. Vangelis hülye, mert Ő meg a Qatar-i koncertjén ilyeneket is használ....(megér egy misét hogy mik is vannak a setup-jában...nem tudom ki látta, de vannak érdekes dolgok...pl. rackek: M1R, Proteus 1, JV1080 x 2, Z4, Roland S760 x 2(!), és még sorolhatnánk....hmmmmm).

Ami nekem még eszembe jutott, hogy van PCn egy csomó sample-m wav-ban (PCs editorokkal meg trackerekkel zenélgetés időszakából), nagyon sokat én magam loptam/grabbeltem/vagy samplereztem be, volt velük meló... szóval ha már ezek ott vannak digitálisan, akkor vajon hogyan lehet ezeket bevarázsolni a hardver-samplerekbe? Gondolom azért ezeken a vasakon másként szólalnának meg, nem beszélve amelyiknek van rendes effektprocija (A3000)... Konvertált be már alaki wav-ot ilyenekbe?

Amúgy eddig is köszönöm az ötleteket!

Előzmény: djuice (1766)
djuice Creative Commons License 2015.05.11 0 0 1766

A neten Yamaha disceket én se találtam sose. Ill volt egy A5000 hirdető akivel megegyeztünk 1x hogy bagóért átmásolja és elpostázza az övéit. Na, alma! Azóta is küldi... Sztem nem tudta le sem másolni. Volt még vki akinél a garázsba láttam egy A5000-et vagy 5 gyári cdvel, de az meg csak samplerrel együtt adta volna jó borsos áron.

Mindegy. Nekem különösebben nem is hiányzanak. Főleg hogy Yamaha lemezeket pc-s progik se nagyon olvasnak, talán csak az Awave. Volt Yamaha szintim, azokban talán jobb, modernebb minták voltak már, de p.ersze ez csak tipp. Egy mai MOXF szintiben viszont garantáltan új, friss dolgok vannak közel 800 mega ROM-ban! Pont ezért annyira a régi, lassú, macerás vasakért főleg scsi-vel bajlódni, meg csörgő-zörgő vinyókkal nem bajlódok. Ultra jó áron lehet Korg Tritont, Triton Studiot venni. Én ezekben bízom ha oldtimerekről van szó. Sampler benne, nagy képernyő, egybe van, kafa billentyű, jó effektek! A Yamaha sampler is elmegy még ilyen téren hogy saját fx procijára voltak a gyári minták megcsinálva, de ehhez szinte nem is jelent meg később 3rd party fejlesztés, ellenben az Akaikkal, Korgokkal.

Az Emu ESI már más világ. Arra van a neten anyag. Múltkor találtam egy 8 lemezes gyári klassic kollekciót, de a stringeken kívül elég halvány volt. Inkább az E, E-ultra samplereket keresték ott, de fx proci azokba sincs nagy eresztés. A Korg itt is előrébb jár náluk pár kanyarral. Én amúgy sajnálom hogy így kihalt az önálló sampler piac, de láthatóan mindenki az egybe minden vasakat, workstation szintiket keresi. Az Esi ezekhez képest sajnos kezelésben, sebességben, kapacitásban is le van maradva. Esetleg régi Ensoniq lemezeket érdemes rájuk keresni amin kis RAM mérethez úgy ahogy tisztességes mintákat bírtak csinálni. Persze Esi formátumra konvertálni nem egyszerű, meg ugye az effekt programok ott se lesznek elérhetők, de próba cseresznye.

Itt úgy ahogy lehet még vadászni: audioz.info, 4shared, megaeasy stb...

Előzmény: Abstrax (1765)
Abstrax Creative Commons License 2015.05.10 0 0 1765

Tisztelet Fórumtársak!

Mögen más....

Samplerek témakörben érdeklődnék.

Van egy Yamaha A3000-rem. Tettem bele 4,7Gigás SCSI HDD-t. meg találtam bele 48Mega RAMot.

Két dolog érdekelne: 1.) 72-pines SIMM RAM (esetleg EDO is jó lehet) 32-bites (esetleg 36), és mivel 128MB a max, így ideális volna 4 db egyforma (vagy 2-2 pár) 32 megás modul. Hmmm...hátha.

2.) A3000-hez vannak esetleg valakinek sample CD-i? Tudom h olval elvileg Akait is meg Emax-ot is, de nekem az sincs...:o( Volt 1-2 gyári a neten régebben, de elég ritkák...

Másik egy E-MU ESI-32. Van benne SCSI, így HDD-t tudik rakni bele.

1.) RAM. Mosr kemény 8 mega, ebbe meg 30-pines (!) még régebbi sim-ek mennek. Összesen 32 a max. tehát vadászat van 2x16 megára....

2.) Same story, sample CDk....ehhez azért gondolom jobban van, vagy valami másik E-MU-val kompatibilis (?)

Minden tanácsot-ötletet szívesen fogadok, és előre is megköszönök!

Abstrax Creative Commons License 2015.05.10 0 0 1764

Hahó, NS5R reloaded.... égen-földön nincs JRC vagy NJM 4558 IC, de szerintem tökmindegy a dolog....szóval a HQ-nál szert tettem 2-féle tök általánis SMD dual-opamra, NE5532 és TL072. Végül utóbbi került beépítésre, mind a 2 ilyet kidobtuk és cseréltük (köszönet jószemű és normális forrasztóállomással rendelkező Pisti barátomnak...). A zaj lecsökkent, valószínűleg a 2 dupla analóg műveleti erősítő zajosította be a kimenetet. Nem tudom mi ennek az oka, idővel ezek így viselkedhetnek? Nem is a leggagyibb holmik, de hát ez van. Kíváncsi vagyok ki vállalta volna be ezt a javítást és mennyiért, engem már borzasztóan zavart ez a zajosság, így nem adok ki felvételt a kezemből....NR-plugin meg nem játszik.

No nem tudálékoskodás, csak ha valaki esetleg hasonló gondokkal küzd (másnál is játszhat ez a megoldás), akkor ilyesmi irányban lehet nyomozgatni....

djuice Creative Commons License 2015.04.01 0 0 1763

Nem rossz észrevételeket teszel, de a fémházas árnyékolás nem zárja ki ezeket a gondokat? Elvileg akkor a teljes nyák fémszálai is szednék a zavart, nem csak a cérna fülest összekötő vezeték nem?

Volt Trinity, Triton nekem is, de ez sosem volt probléma hogy a fülestől zaj lett volna. Inkább ott valami belül terhelhet susst ha annyira hallatszik szvsz.

Előzmény: Abstrax (1762)
Abstrax Creative Commons License 2015.04.01 0 0 1762

Hááát, megnéztem, és nem lettem boldogabb....:o(

Este kipróbáltam a "mindent lehúz, és egy szál fülessel meghallgat"-ot, sajna a helyzet ugyanaz maradt.

Aztán rájöttem, hogy a 230-as szekciónál fogom kezdeni a nyomozást (az NS-nek valamiért, autórádió-mérete ellenére belső tápja van), vacak kis trafó, relatíve nagyobb elkók.... kíváncsi vagyok, mennyire síma és zavarmentes az a DC tápfesz, ami kijön belőle...

Aztán próbaképpen kiiktattam azokat a bizonyos vonalbementeket, kissé javult talán a helyzet....azt hiszem ezt meg fogom szüntetni a panelon, nekem ugyan nem kell. Alapból nem járja meg az ide kötött analóg jel az effektprocit (mint mondjuk a WS A/D-mnél, vagy pl. a Yami MU80-nál), lehet valami beállítás kell, de én csak keverni tudtam vele a belső hangokat....hülye egy ötlet....mi a jóistent akartak vajon ezzel? Még karaoke-zni sem jó...:o(

Szóval továbbmenve, olyanok a belső összekötő kábelek, mint anno a CD-ROM-ok audio kábele volt, ami a hangkártyára v. alaplapra vitte az analóg szignált. Elég hitvány, dehát sajnos komoly gépben is láttam már ennél rosszabbat (pl. Korg Trinity füles aljzathoz menő "kis rózsaszín" összekötő kábelkéje(?), ami miatt gyakran szólt féloldalasan vagy a füles vagy később a line out is - no comment, kár ilyen gagyi dolgokkal elrontani. Megpróbálom rendes árnyékolt kábellel bekötni a potit.

Amúgy a DA utáni analóg szekció nem egy nagy ütés - nem meglepő módon a JRC 4556-os duál op-ampja van benne SMD verzióban persze. Ezek elvileg japcsi cuccok (Japan Radio Company, vagy ilyesmi), és egész komoly pro audio cuccokban is láttam már (pl. Rane-keverők, ilyenek) - lehet hogy ez cserés lesz. A kondik fémházas, komolyabb darabok, felpuffadást hasonlókat nem látni. A nagy jack kimenő aljzatok siralmas műanyag vacakok, nem csoda hogy kh-sak. Szerintem nagyjából ennyit fogok tudni ellenőrizni, cserélni, többet nem hiszem - meglátjuk mennyit javít a helyzeten. És ha már itt tartok, megnézem, mitől zajos a Qadrasynth füles kimenete...

Érdekes, amiket írtál, sajnos én is tapasztaltam, h ugyan későbbi, "fejlettebb" modulok vagy szintik valahogy "legagyisodtak", elvesztették a régiek hangjának nyersességét, kócosságát, és ezzel jólfésült de sz@r megszólalású cuccokká váltak....Korgnál is hallottam Trinyónál sokkal rosszabb hangú utódot...szomorú. A Rolandnál mondják ugye a JD990-et, hogy az mekkorát üt a JV pl. 2080-hoz vagy XV-khez képest. Meglehet. Én annyira nem hallom ezt, de sokan esküsznek rá (pl. Vintage-kártya esete ebben és abban....)

Nomeg a Yamaha kezdeti FM-szintijei, meg aztán az azok AWM-mel mintavett verziói....tudnék választani.

És végül mondjuk az a döbbenet, amit pl. a Obi Matrix-nál hallottam vagy mondhatnám a Roli MKS-eit...egy más világ, csak győzd javítgatni ha valami baja van. De bármilyen digitálisakkal készült mixből úgy kiszól a vastag analóg hangjuk, hogy egyből észrevenni. A még klasszikabb dolgokról (mondjuk Moog, CS-80 és társai..) itt nincs értelme beszélni, az tényleg egy más világ...OK, egy vagyonba kerülnek, meg műszakilag valószínűleg foglalkozni kell velük, de.....nagyon szeretnék egyszer eljutni hozzájuk....van hova fejlődni.

Előzmény: djuice (1761)
djuice Creative Commons License 2015.03.31 0 0 1761
A bemenettel talán az effekt proci részt lehet külső forrással használni. Manual mit mond? Amúgy valóban szokatlan egy kis modultól.
Bizony jó a felismerés! A 05R/W, 03R/W, X5DR széria és billentyús tesói még minőségiek voltak. Az N-széria a hanyatlás első jele volt Korgéknál. De ezt ma az összes gyàrtóra el lehet mondani. Cincogó müa. vékonyka hangok, 0 dinamika. Cserébe régen kisebb mintavételi freki, és bugyuta minták voltak. Ezért kell egy szintit vagy a modulját annak kezelni, ami. Vagyis szintetikus hangokra kiválló, akusztikusokra meg olyan amilyen. Régen azért nagy szó volt mikor egy billentyűs egy ilyen bombonos dobozból el tudott zongorázni ha kellett, 5 mázsás páncéltőke nélkül! ;)
Előzmény: Abstrax (1760)
Abstrax Creative Commons License 2015.03.31 0 0 1760

Köszönöm az ötletet, ma este megnézem, letesztelem.

Az jutott még eszembe, hogy van ezen a jószágon hátul (egyébként teljesen érthetetlen módon) egy RCA-s hangbemenet, amelyen át össze lehet keverni egy külső hangforrás jelét a KORG belső hanggenerátoráéval....(????? NOOOORMÁLIS?????? Vonalkeverőt beépíteni egy hangmodulba???? Minek????). Namost, nem lehet, hogy ez a tökfelesleges (vélhetőleg) analóg fokozat a felelős az extra zajokért? Van ott egy kis poti is, de arról kiderült, hogy valami belső opció-board-nak lehet(ne) vele a hangerejét szabályozni, szóval nem a line-in-é.... A cuccost kidobozolva relatíve hosszú árnyékolt (?) kábelek kötik össze a hátlapi jack-eket az előlapi potival (ami mindent szabályoz).

Próbálok valami rajzot, vagy szervizmanualt lőni a géphez, bár eddig nem sok sikerrel. Rolandokhoz jobban vannak fent (pl. JV-sorozatot, ill. U-20-at már javítottam ilyenekből).

Mire gondoltál, hogy valami bezajosodott a készülékben?

Az analóg elektronikában (kimeneti fokozat) a DA után?

Megnézem majd, mik vannak arrafelé....a passzív dolgokon kívül (kiszáradt elkók?), talán analóg műveleti erősítők (pl. NE5532, TL-ek, ilyesmi?) lehetnek max. benne. Öröm lehet ilyen (vélhetőleg SMD) cuccokat cserélni a panelon....

Amúgy hasonló őrült zajt már tapasztalatam pl. az Alesis S4 Quadrasynth modulnál is, de érdekes módon ott csak a füles kimeneten, a line out-ok tök csöndesek hál'istennek.

Update: ma járt nálam egy kis 05R/W modul. Elvileg az NS5R-nek talán a CombiA bankja egy-az-egyben a 05-tel azonos. Nos a régebbi modul nagyságrendekkel szebben szólalt meg (az én monitoraimon) ugyanazokkal a patch-ekkel, mint az okosított utód. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a mondjuk megtriplázott memóriába ennyivel rosszabb minőségben kerültek volna be a hangszínek. Inkább arra gyanakszom, hogy az analóg kimeneti rész miatt romlik így el az eredő hangzás. Némi torzítást is mintha hallani vélnék (pl. demo-kat lejátszva max. hangerőn), és szerintem a nagy jack-ek is kh-sak...(ha mozgatom a kábelt serceg-pattog, hol-van hol nincs, mint a népmesében)....szóval rá fog férni egy nagy generál a vasra... a földhurok kérdését pedig csekkolom.....

Előzmény: MidiTom (1758)
Biga Cubensis Creative Commons License 2015.03.30 0 0 1759

én is kérdeznék, ha már ilyen szépen kezd feléledni a topik... :)

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=132954986&t=9000363

szóval nem tudom, hogy mit kéne beszereznem ehhez, ha mondjuk számítógép nélkül is akarok néha zenélni. a fentiek alapján a KARMA tud órajelet adni, de sajnos a Nova racknek Play üzenet is kell, az meg macerás, hogy csak annak szekvenszeréből dolgozhatok (egy nyamvadt programot/combit sem tudok kipróbálni).

nincs esetleg olyan kütyü, ami tud Play/Stop MIDI üzenetet adni...?

Előzmény: MidiTom (1758)
MidiTom Creative Commons License 2015.03.30 0 0 1758

NS5R esetében szokványos zaj problémát nem nagyon tapasztaltunk, a földhurokra viszont nagyon kényes.
A legegyszerűbben úgy lehet meggyőződni a zajról, hogy semmit (sem audiokábelt, sem midi vezetéket vagy mást) nem kötünk rá, csak egy sima fejhallgatót. Ha a hangerőszabályzó feltekert állásánál jelentős zaj jön ki, akkor valami bezajosodott a készülékben. (A hangerőt a demó lejátszás hangerejéhez lehet viszonyítani).

Ha a zajok csak valami más berendezéssel (számítógép, keverő, erősítő, stb) összekötve jelennek csak meg, akkor földhurok van.

Előzmény: Abstrax (1757)
Abstrax Creative Commons License 2015.03.30 0 0 1757

Sziasztok!

Szert tettem egy Korg NS5R feles hangmodulra (gyűjteményes AI2-es hangok kellettek), tetszik is a kicsike, amire nekem kell jó is lenne, csakhogy.....

Van egy jelenség, amiben a segítségeteket, tanácsotokat kérném (jobb topic-ot nem találva itt) - hátha valaki már találkozott ezzel.

Szóval roppant idegesítő és frusztráló felismerés, hogy a dög hangkimenete(i) - vonal és füles is! - roppant zajos!

Először azt hittem a pultom a ludas, de sajnos nem.

Jól hallható, és eléggé zavaró sziszegés, alapzaj.

Utánaolvastam a neten, főleg angol nyelven írnak róla és úgy tűnik sajnos létezik a jelenség ezeknél a típusoknál (típushiba úgy 20 év után?) - NS5R-en kívül még pl. az N364-nél is előfordult...

Sajna, senki nem adott receptet arra, hogy mit lehetne tenni ez ellen.

Valószínű, hogy elektronikailag kellene belenyúlni a cuccba az analóg kimeneti tagok környékén (kiszáradt kondik, ilyesmi?).

Volt valakinek esetleg ilyen problémája, és tudta-e valahogy/valakivel orvosolni?

Köszönöm segítségeteket előre is, üdv.: Péter

djuice Creative Commons License 2015.03.24 0 0 1756

A midi pedált kösd össze a pcvel és ha az útmutatójában le van írva hogy lehet midi sávokat váltani ill. ezt a lábkapcsolókra belőnni, onnan meg van oldva. Persze ha nem usbs driver támogatott a pedál csak sima DIN midi kimenetes, akkor az ilyennel kompatibilis hangkártyádon keresztül vagy egy usb-midi átalakítón tudod összehozni. A lényeg utána csak az hogy midi sávokat váltassz a kapcsolókkal és mindig más plugin lesz aktív. Ennyi! De majd mondanak vmit az okosabbak is...

Előzmény: Pécsi Tibor (1755)
Pécsi Tibor Creative Commons License 2015.03.23 0 0 1755

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, megoldható, hogy van több audio track-em Cubase-ben mindegyikhez beolvasva pluginok. / Waves gtr / Ezek a sávok között szeretnék váltogatni egy külső midi vezérlővel / Behringer fcb1010 / Nincs ötletem hogyan lehetne megoldani.

Előre is köszi!

Tibi

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.09 0 0 1754

tönkre nem fog menni, max nem működik

a gond itt sem azzal van, hogy a midi adat bejusson, hanem hogy abból valósidőben hang keletkezzen

ez windowsnál már úgy-ahogy megoldott, de az android ebből a szempontból még nem igazán használható /ezért ilyen célra egyelőre ipad az alternatíva, amint djuice is írja/

Előzmény: Vgyuri (1753)
Vgyuri Creative Commons License 2015.03.09 0 0 1753
A tabetben az tetszik' hogy rövid a lanc, kevesebb a hibalehetőség. A látvány szerint mindent az OTG intéz, nincs külön drájver, stb. Viszont nem szeretném tönkretenni a tabletet.

Előzmény: Törölt nick (1752)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.09 0 0 1752

meg lehet előbb egyet kéne működővé tenni

Előzmény: djuice (1751)
djuice Creative Commons License 2015.03.09 0 0 1751

4:30 után elég szépen ragadnak be a hangok. :D Ettől 100x jobb még az SB Live is. ;)

Előzmény: Vgyuri (1749)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.09 0 0 1750

a késleltetéssel lesz akkor csak gond

a nexus az android referencia készüléke, ennél csak rosszabb lesz

de ezt midi bill. nélkül is ki tudod próbálni, ha felraksz pld. https://play.google.com/store/apps/details?id=org.oxxxide.vasynth

az android 5-ben ígértek javulást a valós idejű audiót illetőleg

Előzmény: Vgyuri (1749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!