Azért mosolyog is amit Cameron ritkán csinált. :D Hehe megkaptam páromtól, hogy miért nem "rendes" tájkép vagy valami más van a desktopon, miért ez a "rohadt hátú nő". :D
A TBBT-ben a vonatos részletet láttam (a sorozatjunkie-n és comment:com-on is asszem ki volt téve), amiben ő is szerpel, de még ott is kicsit merevnek tűnt nekem, mintha épp a következő heti TSCC-s Cameront adná... :D
Jujj a terminators-t ha jót akarsz ne nézd meg! Asylum film. Egy unalmas délután megnéztem pár ajánlójukat, az röhögni jó volt, de egyet nem bírtam volna végignézni. Igazi zs.
A Firefly egy hatalmas sorozat. Emberiség elleni bűn, hogy a Fox elkaszáta.
Én sem szeretem a westernekt, de az űrwestern az valami nagyon jól eltalált dolog és végig hatalmas szövegek vannak az egész sorozatban. Nagyon rövid idő alatt szívembe zárta a Serenity legénységét. :)
Azonban mostmár nagyon kiváncsi lennék Summer-re egy olyan sorozat szereplőjeként, ahol átlagos lányt játszik, mert úgy még nem láttam. :DD
Volt sérült lány a Fireflyba, és érzelmek nélkül robot a Termináltorba... szóval... :)
Bocsi! Összekevertem a topikokat, és azt hittem a Caprica c. filmre gondolsz:) A terminators-hoz nincs felirat. Biztosan túl gagyi ahhoz, hogy valaki lefordítsa.
Hú azt hiszem megint meg kel néznem az évadzárót. Én úgy emlékszem, hogy Cameron és KrómArti helyet cseréltek, Cameron maradt a dobozban KrómArti meg Cameron testében elutazott a jövőbe....
Off: Apropó Cameron. :) Summer Glau miatt megnéztem azt a Big Bang Theory részt amiben szerepel, aztán ledaráltam az első évadot, meg a másodikból amit leadtak. Fenomenális, jobb mint az IT Crowd. :D. Most a Firefly-ba kezdtem bele szintén miatta. Egész jó, kár hogy nem szeretem a westernt. :D
Sajnos nem értek hozzá:-)), és a gépem is egy rakás sz@r...:-( Ez a bajom a letöltésekkel, kb. 50 napba tellne, míg az összes részt sikerülne letöltenem. Már írtam a SCC honlapjára is, hátha valaki megkönyörül rajtam:-))
megvettem a hivatalos 9 részből álló 1. évadot én is, de hirtelen lett vége, és nagyon kéne a 2. évad feliratos verziója. Régebben írtam, hogy sikerült mexereznem, de sajna a 11. résztől nem játssza le, ill. akadozik, szóval nézhetetlen.
Kérés: ki tudna nekem segíteni, hogy nekem is meglegyen? :-))) Kérlek, hívjatok fel a 06-30-633-51-14-es számon, vagy üzenjetek rám itt, figyelni fogom. Aki operarajongó, annak szolgálhatok cserébe 2 db frankó jeggyel bármely, az Operában menő darabra:-DD Természetesen ingyé:-)
Akkor harap a kígyó a farkába, ha majd az új trilógia valamelyikében (remélhetőleg az utolsóban) John visszaküldi Kyle-t, meg a 101-est.
Amit én magyarázok, az az, hogy a T1-2-ben a jövőbeli jelenetekben bemutatott SkyNet hogyan jött létre. Hiszen elvileg akkor küldte vissza legelőször a terminátorokat. Na mindegy, bonyolult ez, sok féle képpen lehetne rá magyarázatot találni, de egyk sem lenne hiteles, mert időutazás nem létezik. :)
TSCC a T1-2 folytatása, így alternatív folytatásként természetesen beszélhetünk róla, de itt szerintem már elbeszélünk egymás mellett, mert én arra gondoltam, hogy a TSCC jövője máshogy alakult ki, mint a T1-2 jövője. Itt még ismeretlen a Skynet megalkotója, amott Myles Dyson, amit akár kőbe is lehetne vésni, mert ő hozta létre eredetileg a Skynetet. :)
Ja, hogy a T-1000 ilyen szempontból hiteltelen? Értelek. Hát nem tudok mit mondani, nem kaptunk még rá magyarázatot Camerontól. Születtek olya teóriák, miszerint egy fejledtebb időgéppel jöttek vissza a T2-ben, de ezt csak a fanok találták ki. Amúgy TSCC-ben is átjött Cromartie szűzfém koponyája az időgépen. Viszont az évadzáróban Cameron nem ment át, mert a szövet hiánya miatt a homlokán egy jókora fém rész sziszegett ki. Hogy a szövet akkor meg miért nem ment át? Walamelyik wikipedián olyat írtak, de ez is csak feltételezés, hogy az endoskeleton amíg működik, olyan mezőt képez maga körül, hogy a szövet él.
Ez mitől paradoxon? Ez a cameroni történet szépsége. A saját farkába harapó kígyó. De mivel a TTSC-t beleillesztették valamennyire, így beszélhetünk kontinuitásról. Ezért merült fel, hogy a sorozatban sem Dyson, sem Goode nem hozta létre. Még nem tudjuk tulajdonképpen ki volt az a "zseni"... De mondom, számomra nem ez a probléma, én mindent "elhiszek". Kivéve a T-1000-et, ami a cameroni univerzumban, az ő szabályai szerint nem létezhetett: tudni illik fém nem jöhet át... Engem inkább a következetlen szabályszegések, módosítások (logikai bukták) foglalkoztattak...mindamelltt, hogy tetszett a széria is, és az első két film is.
Ez oké, na de legelőször hogy jött létre a Skynet? Mert ahhoz, hogy létre jöjjön, vissza kellett küldeni a terminatorokat. Na de az a Skynet, amit a T1 és 2-ben látunk a jövőben, az hogy jött létre? Hisz az a Skynet küldte vissza először a gépeket. De ő, hogy alakult ki? Na ez a paradoxon.
"[T-100]...melynek létezése ellenben erősen kétséges a történet világában, technológiájával" Újfent leírom, hogy ez egy sci-fi. Egy tudományos fantasztikumban helytálló. Amúgy meg James Cameron alkotta meg a Terminator világot, amit ő létrehozott, az általában az esetek 100%-ában létjogosult a T világban.
TSCC-t meg ne keverjük össze a T1-2 jövőképével. Az SCC nem hivatalos folytatás, hanem csak egy alternatív idősík, aminek csak annyi köze van a T1-2-höz, hogy azokat veszi előzményül, de a jövője már más. A T1-2-ben az eredeti történet szerint Myles Dyson hozta létre a Skynetet.
Miért ne? Csak akkor jönne létre a paradoxon, ha nem jönne vissza az a Terminátor, akiből a chip származik (erről szól az egész T univerzum: nincs John, ha nem küldi vissza a fiatal katonát, akiről már tudja, hogy az apja lesz, nincs John, ha nem küldi vissza a második T-800-ast, hogy megvédje a T-1000-estől stb - melynek létezése ellenben erősen kétséges a történet világában, technológiájával). De a sorozatból az is kiderült, hogy Dyson munkája nem feltétlenül felelős a jövőképért. Lévén minden megsemmisült, csak egyes fiatal munkatársak maradtak, akik viszont más irényba indultak el az AI fejlesztésnél. Vagy, nem?
Ez nem bukta. Ha nem küldik vissza az első Terminátort, azzal változott volna a történelem, akkor nem lett volna háború, mert nem marad töredék chip. Ez így szép kerek. Én nem az időparadoxos logikai buktákra céloztam. Azokat nehezebb tetten érni, mert sci-fi. Inkább a sorozat konkrét agymenéseire. Cameron eszik, hogy az élő szövetet ellássa tápanyaggal. De van-e gyomra, belső szervei (belezúgott Johnba, aki vajon mit talált volna, ha a romantikus jelenetnél övön alul kutakodik - brazil fazont? Hisz az a bizonyos Vic Chamberlain évekig gyömöszölt egy csajt, akinek nem tűnt fel semmi különös)? Mert látszólag ezek a gagyi modellek csak a fémváz+bőrtakaró jellegűek. Ugyan ezen vonalon: mitől lesz izompacsírta egyik-másik, ha nincs izom, csak bőr, ami a standard vázat fedi? Cromartie bőrt fejlesztett, szép és jó, de a szem? Azt csak úgy kiszedi egy emberdől, ami összegyógyul a bőrtakaróval? És az azt mozgató izmok? Az arc jellegzetességei? Hogy veszi fel a színész arcát? mikor a bőr csak egy növekedési folyamat eredménye labor körülmények között. De az arac sajátosságai a koponya és az izmok révén kerül kifejezésre. Cromartie teste fej nélkül is nagyon jól tájékozódik, észleli a környezetét, holott ez azt helenti, hogy nincs chip, mert a fejben maradt. Akkor ezt most hogy? Ha meg kihúzzák a chipet a fejéből megfekszik... A végén időutazás: fém nem jut át, csak élő szövetbe burkolva, ugye? Ez több problémát vet fel: a T2-es film T1000-ese hogy jött át? Miss Weaver hogy ment át? És mi a szarért vol meztelen? Hisz a ruha csak a fémtest átformálása...akkor nem mindegy (Robert Patrick is asszem meztelenként öltött testet, már akkor is hülyeség volt)? Cameron teste nem ment át, mondta Miss Weaver. De miért nem? Hisz csak a homlok "lógott ki" az élő szövet alól... Aztán, hogy a sorozatban 5 percenként potyogtak a terminátorok, minden értelem nélkül.