Egy Fiat Grande punto 2006 os benzines 1.4 8v tipusu autót szeretném megvizsgálni egy bluetoothos OBD olvasóval.
DE nem akar müködni, telefonon a torque pro val , laptopon a muliecuscan 2.8R1es , a PCMScan, és a ScanMaster progikkal probáltam.
A Bluetothos adapter sikeresen kapcsolódik mind a telefonhoz mind a laptophoz, de az autó adatait nem tudja olvasni, azt irja ki, hogy az ECU-hoz kéne kapcsolódnia,de ezt nem tudom, hogy kéne
Egy VW autónál probáltam mobilon , azzal elsőre müködött és mutatta az élő adatokat.
Én is kattintgattam a menübe a torque progiban és egyszercsak a vizhőfok mutató és a külső hőmérséklet értéke eltünt és ABS és központi zár hiba lámpa is kigyulladt és a kijelzőn megjelent , hogy nézek utána a kézikönyvben a hibának.
LEállitottam a kocsit és leválasztottam az adatptert , a kocsit ujrainditva megszüntek ezek a jelenségek.
Valaki le tudná nekem irni, hogy mi a pontos menete és beállitások a fenti programokkal való használathoz?
Nekem ilyen kilovsóm van. Elvileg a VW csoport kocsijaihoz jó. A Skodához jó, kommunikál vele. Az Opel Agilával is kommunikál. (Az Opelnél is kitudom olvasni és törölni a hibákat vele) Tehát mondhatni,hogy univerzális?!? Gyakorlatilag a Skodánál élőadat megjelenítésre képes. Egy a bibi,hogy angol nyelvű a menüje.
Segítséget szeretnék kérni. Egy elm 327 odb2 scannert vettem. KIA Magentis kocsiban nem kapcsol be, gyakorlatilag semmit sem csinál, Ford Fiesta kocsiban bekapcsol, de amikor párosítani akarom Android telefonnal, bluetooth-on keresztül, csak MAC címeket látok, azokhoz viszont a telefon azt írja ki, nem tud kapcsolódni.
Vettem egy Launch CRecorder II-t -mert nem jövünk rá a Transitom hibájára- és nem akar a kis átok adatokat rögzíteni! Kipróbáltuk ma a forgalmazóval a saját autójában ,ott működött!?
Üdv mindenkinek, nemrég rendeltem egy obd/obd2-es kábelt egy Astra c14nz-es, sajnos az ECU-nál elakad az olvasás, Scan Master ELM nevű programmal tud valamilyen szinten kommunikálni az autó, más újabb autókkal pl. 2004-es vw-kel tökéletesen működik, próbálkoztam más szoftverrel is, de nem mentem vele semmire, ahogy nézegettem sajnos a c14nz elég sok programból hiányzik, van valamilyen, spéci program, mindegy, hogy új vagy régi, amivel működésre lehetne bírni az egészet?
Lehet, hogy már megoldottad a problémát, de ha nem, akkor nézd meg a COM4 port-ot, mert a guide-ban ezt javasolják beállítás szempontjából előnyösnek. Mindez a ScanTool.net1.13 alatt értelmezhető. A többit nem próbáltam. Sok sikert.
Az MSX fejvadásza vagyok és gépészmérnököket, villamosmérnököket, közlekedésmérnököket vagy szerviz vezetőket keresek folyékony angol nyelvtudással Budapestre az Infoparkba.
Autóipari múlttal rendelkezőket, autók szerelmeseinek jelentkezését várjuk vagy aki ebben az iparágban szeretné elkezdeni a karrierjét:)
Ezekre nem jó (én legalábbis nem tudok róla). Szerintem valami profi szerelőt kellene keresned, az talán tud segíteni (vagy vannak itt okosok és segítenek).
Ha visszaolvasol látod, hogy sokaknak volt ilyen problémája (gondolom főleg az "alacsonyabb árkategóriájú" cuccoknál). A megoldás meg (ahogy én látom) először a beállítások átnézése, hogy minden OK-e, ha igen, akkor a sok-sok próbálkozás ...
Nemrég vettem egy elm 327es bluetooth interfacet. Az a problémàm,hogy egyszer sikerült szépen pàrositani,kiirta az autó hibàját,ki is törölte,viszont most màr hiába probálok csatlakozni,a motorvezérlőhöz nem kapcsolódik. A torque alkalmazást használom. Volt valakinek ilyen gondja,és lett rá megoldás?
Hello.Nekem ugyanez a problémám,suzuki swift 2007-es.Inditáskor 6-szor felvillan a lámpa(teszt üzem)utána pedig folyamatosan világit.Elm 327-tel megnéztem de semi hibakodot nem jelez.Én is azt kérdezem hogy most akkor mi van?Elképzelhetö hogy a "gyári" hibakod olvaso mégis csak találna valamit?
Kis segitséget szeretnék kérni nemrég vettem egy elm327 es hibakód kiolvasót torque alkalmazással használnám androidos telefonnal.A kocsi az egy bmw e46 320d igazából az lenne a problémám hogy hibakódot nem tudok kiolvasni légzsák hibát akarnék törölni de csak annyit ir ki hogy hibás logaritmus menetrend ez mit takar??? Az auto meg a kütyü is csatlakozik fordulatszámot meg majdnem mindent mutat.