Nem érdemes kockáztatni mert ez minden csak nem egézséges gumiabroncs, pedig nekem semmi előjele sem volt mégis szétszakadt/szétdurrant az 5 éves XL-es ( tehát erősített ) gumiabroncs oldalfala.
Én ilyennel nem járnék, lecserélném minél hamarabb.
6-7 éves gumin normális a horonyban végigfutó mikrorepedés a futófelületen? Két autón van 4 ilyen prémium gumi, szinte mindegyik ilyen. Használható még, vagy inkább kuka?
Ez érdekes gondolat és lehet benne valami. A nőm 124-esén Good Year effi,,,akármi van, 3 éves talán és az is csikorog abban a kőrforgóban. Viszont a Rotalla az X5-ön szemlátomást kopik a negyed annyi használat ellenére mint az Astrán. A Hankook meg nem akar kopni. Érdekesek ezek a gumik.
Évek óta nincs olyan hozzászólásod, témától, topiktól függetlenül, hogy ne említenéd a fent idézett szöveget....biztosan k.rva jó lehet, de vannak rajtad kívül autósok millióan akik e csuda nélkül is tudnak boldogulni sőt még biztonságosan közlekedni is.:-)
Közéjük tartoznék én is bőven millió km fölötti futásteljesítménnyel torsenes t.köm nélkül.:-)
Így van. Nekem a 124-es Mercedes a Hankook Ventus gumival csikorog egy kőrforgalomban.(Market centrál) Az X5 és az Astra nem, Rotalla Setulával. Mind nyári.
Nem kicsiszolták, hanem nincs rajta. Van mindenféle alfanumerikus kód rajta, de az nem a DOT-szám (HHÉÉ). Majd ha lesz időm + még nincs kihajítva, lefotózom.
tudnak vki segíteni? van egy laufenn téli gumi szettem, és próbálom kitalálni mikor gyártották: DOT BCRP 2J L, nincs semmi szám... honnan tudhatnám meg?