Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2023.11.09 -1 0 32946

Ma a Vig varjuban ebédeltünk. Az ebédelő társam esküdözött, hogy ez nem olyan divatos hely, de én tudtam jobban. Itt is tányérkölteményeket kész0tenek, nem tisztességes ételt olyanoknak akik azért mennek vendéglőbe mert éhesek. Szóval szarvas szűz filét ettünk. A hús kifogástalan volt, de az a sok mindenféle valami amit köré raktak, az nagyon is feledős. Sajnos nekem a húshoz általában vlami ehető és élvezhető köret kell.

Ezután még megkockáztattam egy u.n. somlói galuskával, ami igazi csalódás volt. Nem azért mert rossz volt, hanem mert köszönő viszonyban se volt az igazi somlói galuskával. Ha azt 0rják, ogy fekete és fehér csokoládés desszert, kakaóval leöntve, talán jobban élveztem volna.

Árak nem veszélyesek. csak pont kétszerannyit fizettünk mint a múlt heti várbeli fantasztikus rántott csirkéért, ami viszont kifejezetten olcsó volt.

Popenka Creative Commons License 2023.11.09 0 1 32945

+1

 

"Én meg azt mondom, nincsen öregebb egy tegnapi újságnál."

 

Főleg ebben a témában. Én már nagyon ki vagyok ezekből ábrándulva.

A jéghegy csúcsa, a minőséget tartani nem tudó étkezdék és a bezáró helyek.

Egy nem működő gazdaság, egy nem létező fogyasztó polgárság van a jéghegy csúcs alatt.

 

Marad a Pléhcsárda. :)

Előzmény: nagypapi51 (32944)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.09 0 1 32944

Pierre kóstolgatott, és könyvbe rendezte

Én meg azt mondom, nincsen öregebb egy tegnapi újságnál.

(Van vhol egy magyar Dining Guideom, de a fele hely már nem üzemel.)

nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.02 0 0 32943

Krizsi megvan, köszöni szépen, pár hete találkoztunk.

Előzmény: Boarhunter (32940)
Boarhunter Creative Commons License 2023.11.01 0 0 32940

Ja. Ott van pl. az a "Törölt nick", azt biztos ismeri, írkál mindenhova... :-)

Juteszembe, Krizsi hova tűnt?

Előzmény: öreg_néne_b (32939)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.11.01 0 0 32939

Van ott más is, akit ismer. :)

Előzmény: Popenka (32936)
Popenka Creative Commons License 2023.11.01 0 0 32938

(egy jó grill beszerzés előtt állok, nem sikerült még döntenem, de nem sietem el)

Előzmény: Boarhunter (32937)
Boarhunter Creative Commons License 2023.11.01 0 0 32937

Én a grillen sütöm, kissé megszurkálva. Majonézt nem teszek bele csak oliva olajjal ütöm fel, tojás nélkül. Hagyma, fokhagyma, só, bors.

Citromlé nélkül is jó.

Előzmény: Popenka (32936)
Popenka Creative Commons License 2023.11.01 -1 0 32936

homerx-et vagy TTAMAS-t nem ismered? :)))

 

(Padlizsánkrém témában, ami fórumot linkeltél.)

 

És igen, én egy nagyon kevés házi majonézzel ütöm fel, a hagymát csak reszelem, és a fokhagymával bánok óvatosabban, mindenkitől alázatosan elnézést... :)

 

Igen, szalonnasütő nyársra húzom, majd a gáztűzhely rózsáján nyílt lángon sütöm.

 

A legnehezebb az alapanyag beszerzése. Régen pár évig volt a kertemben pár tő. Nagyon régen. Most erősen bizalmi probléma ez is.

 

Előzmény: nagypapi51 (32934)
H_G Creative Commons License 2023.11.01 0 1 32935

Ők meg azt gondolják, hogy te vagy ismeretlen nick 😂

Előzmény: nagypapi51 (32934)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.01 0 0 32934

H_G kivételével mind ismeretlen nick.

Előzmény: Boarhunter (32933)
Boarhunter Creative Commons License 2023.11.01 0 0 32933

Vannak merész dolgok. A egyik főzi, a másik mikrózza a padlizsánt...

Ez már túlmutat az "ahány ház..." dolgon, ezek szimplán idióták...

Előzmény: nagypapi51 (32932)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.01 0 0 32932

kicsit turkáltam, nem kellett nagy ész, hogy rájöjjek: ez is 'töltött káposzta' :)

Az alap:

padlizsán, semleges ízű olaj, (lila)hagyma, citromlé, só, bors (paradicsom)

Előzmény: H_G (32931)
H_G Creative Commons License 2023.10.31 0 0 32931

Mustár helyett tejföl! Fokhagyma mindenképp kell, a padlizsán után az a 2. legfontosabb összetevő.

 

Előzmény: nagypapi51 (32930)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.10.31 -1 1 32930

Fokhagyma helyett mustár :)

- ahány ház...

Előzmény: Boarhunter (32929)
Boarhunter Creative Commons License 2023.10.31 0 0 32929

Mustár? Az nem kell bele.

A fokhagymát kihagytad.

Előzmény: nagypapi51 (32928)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.10.31 0 0 32928

Ez inkább secinak válasz, én jól megvagyok a vinetével/vinetával, nem nézem, milyen zászlócska van beletűzve.

- padlizsán, hagyma, olaj, mustár, só bors, - a kötelező egyszerűség jegyében.

Előzmény: öreg_néne_b (32927)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.10.31 0 0 32927

Nem jártam utána, de alapanyagai és ízvilága alapján a török - bolgár - román - erdélyi magyar vonalon került hozzánk. Nem románabb, mint magyar...

Előzmény: nagypapi51 (32926)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.10.31 0 0 32926

...a vinete miota magyar...

magyar az, amire én azt mondom :)

(ld. még néhány 'gasztro-hungarikum')

Előzmény: seci (32921)
Boszorka Creative Commons License 2023.10.30 0 0 32925

Köszönöm, én is csak ezt láttam.

Előzmény: seci (32924)
seci Creative Commons License 2023.10.30 0 0 32924

A szep kepes honlapjukon csak kattogtathatsz nem jon be semmi (https://adambistro.hu/#etlap)

-seci

Előzmény: Boszorka (32923)
Boszorka Creative Commons License 2023.10.30 0 0 32923

Nem találom az étlapot, de majd még keresem.

Előzmény: nagypapi51 (32920)
seci Creative Commons License 2023.10.30 0 0 32922
seci Creative Commons License 2023.10.30 0 0 32921

Azert en az udvozlo-falatoknal elbizonytalanodtam, hogy a vinete miota magyar, de en csak egy egyszeru pesti srac vagyok es tudtommal az echte (sic) roman kaja.

Ha meg monduk zsidotojast kennenek arra a pogacsara, avagy toportyu-krémet, az jobban passzolna [errol jut eszembe evek ota nem csinaltam, ideje!)

 

-seci

Előzmény: nagypapi51 (32920)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 32920

Boszi, ezt is ajánlom, sztem értelmezhető ételek.

Előzmény: Boszorka (32919)
Boszorka Creative Commons License 2023.10.19 0 0 32919

Na ezt kipróbáljuk!

Előzmény: nagypapi51 (32918)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.10.19 -1 0 32918

Újra van Fekete holló a várban (anno nekünk csak Taknyos varjú)

Vissza a '70-es évekbe?

Hepci Creative Commons License 2023.10.16 -1 0 32917

Köszönöm!

Előzmény: Kóstoll-óó (32916)
Kóstoll-óó Creative Commons License 2023.10.16 -3 0 32916

Rendben... és technikailag is szépen vagyon leírva!

Előzmény: Hepci (32915)
Hepci Creative Commons License 2023.10.13 -3 3 32915

Lehet olvasni a blogomat újra: www.gasztrojazz.blogspot.com

Ma reggel egy felvidéki étteremről (Modrá Ryba (Kék Hal), Kovacevo (Kovácspatak)) teszek ki rövid posztot.

 

Itt kizárólag technikai jellegű hozzászólást írok a továbbiakban (is), azt is csak addig, amíg az Index (politikailag/minőségileg) nem lesz teljesen vállalhatatlan számomra (már nincs ettől messze).

Előzmény: Kóstoll-óó (32913)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!