Ma a Vig varjuban ebédeltünk. Az ebédelő társam esküdözött, hogy ez nem olyan divatos hely, de én tudtam jobban. Itt is tányérkölteményeket kész0tenek, nem tisztességes ételt olyanoknak akik azért mennek vendéglőbe mert éhesek. Szóval szarvas szűz filét ettünk. A hús kifogástalan volt, de az a sok mindenféle valami amit köré raktak, az nagyon is feledős. Sajnos nekem a húshoz általában vlami ehető és élvezhető köret kell.
Ezután még megkockáztattam egy u.n. somlói galuskával, ami igazi csalódás volt. Nem azért mert rossz volt, hanem mert köszönő viszonyban se volt az igazi somlói galuskával. Ha azt 0rják, ogy fekete és fehér csokoládés desszert, kakaóval leöntve, talán jobban élveztem volna.
Árak nem veszélyesek. csak pont kétszerannyit fizettünk mint a múlt heti várbeli fantasztikus rántott csirkéért, ami viszont kifejezetten olcsó volt.
És igen, én egy nagyon kevés házi majonézzel ütöm fel, a hagymát csak reszelem, és a fokhagymával bánok óvatosabban, mindenkitől alázatosan elnézést... :)
Igen, szalonnasütő nyársra húzom, majd a gáztűzhely rózsáján nyílt lángon sütöm.
A legnehezebb az alapanyag beszerzése. Régen pár évig volt a kertemben pár tő. Nagyon régen. Most erősen bizalmi probléma ez is.
Azert en az udvozlo-falatoknal elbizonytalanodtam, hogy a vinete miota magyar, de en csak egy egyszeru pesti srac vagyok es tudtommal az echte (sic) roman kaja.
Ha meg monduk zsidotojast kennenek arra a pogacsara, avagy toportyu-krémet, az jobban passzolna [errol jut eszembe evek ota nem csinaltam, ideje!)
Ma reggel egy felvidéki étteremről (Modrá Ryba (Kék Hal), Kovacevo (Kovácspatak)) teszek ki rövid posztot.
Itt kizárólag technikai jellegű hozzászólást írok a továbbiakban (is), azt is csak addig, amíg az Index (politikailag/minőségileg) nem lesz teljesen vállalhatatlan számomra (már nincs ettől messze).