Keresés

Részletes keresés

illesreka Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24809

Sziasztok!

Visszaolvastam, de szerintem a felét elfelejtettem...:-)))

Szóval izzítom a horgolótűmet, hogy Stigivel cipőcskét horgoljunk. Io, akkor viszek UFO-t és megálmodunk neki egy szájat - vagy kettőt - lesz Janus-arcú babám, már úgyis ki akartam próbálni!:-))) Köszi a segítséget előre is...

Stigi, próbálok körmöcskét szerezni, szerintem anyunak a suliban biztosan van... Még nekem is újra kell tanulnom a technikát!:-)

Io, remélem nem azért ment Aledi babája ilyen gyorsan tovább, mert ennyire elbénáztam a haját????????...:-(((( Majd utólag leírom a gondolataimat, de most nem akarok elárulni róla semmit...:-)))

A talira én viszek valami sütike félét (muffin, almáspite, akármi... amelyiket épp kedvem lesz sütni:-)))

Ja, és csak olyan 12-1 között tudok odaérni.... (de asszem ezt már mondtam...)

LBZS
Camea
Julcsi
Aledi
Stigglinnc: sav. ubi, püspökkenyér
IOkaste: fasírtgolyó + zöld
Ezkriszti
Évi anyátok: víz, kenyér
Ejjkukk
Pági: kenyérre kenni való, sajttekercs
Kustraera
illesreka: süti
kdatta
Anmami
Skippo: édesség, gyümilé
Szerika

Az indiai baba nagyon szuper lett! Nekem nem lenne türelmem ennyire aprólékosan kidolgozni egy babatestet! Nagyon ügyi vagy!

Aledi - mekkora ötlet ez az eszkimó!:-))) Nagyon aranyos lett! Én is imádom a kötött ruhácskákat!:-) Egyébként a képek alapján a te anyagod még sötétebbnek látszik, mint amit én kaptam a Steinerbabától...

stigglinnc Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24808

Kicsit bővebben? Hogyan? Képek?

:-)

Előzmény: bvedono-Szömörce (24807)
bvedono-Szömörce Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24807
Ma vettem natúr gyapjúfilcet és megfestettem Colombus festékkel, érdekes-különleges színek lettek, ilyen tuti nincs egy boltban sem.
Skippo Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24806
Én fejben dolgozok sokat, s akkor ugrok neki, mikor már megvan a "megoldás". De persze nem úgy szokott sikerülni. Menet közben is alakul. De ezeknél a babáknál valahogy úgy voltam, hogy ránéztem, s bamm. Ha nem egyből csináltam volna kedv elszáll, s csak ráülök, no meg rágörcsölök. Így meg egész elégedett vagyok. :) Bár akkor lesz teljes az öröm, ha a gazdik is örülnek. :) Amúgy még rontani, s javítgatni is volt időm. :) Csak a szokásos. Nem vagyok én se profi, s még tanulok... Nem tökéletes, de remélem jó. Amúgy meg máris túl sokat szóltam. :) De nem az én hibám! :P
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24805

Akkor te egy szerencsés kivétel vagy:-) Csinádl mindig úgy, ahogy neked jön!

Nekem vagy beugrik valami azonnal, vagy görcsölök rajta hosszasan, míg egyszer csak megálmodom. Néha nagyon sok időt használok el a nekem tetsző megoldás kigondolására, nagy ritkán meg azonnal érzem, de olyankor meg túl aggódós vagyok :-)

Előzmény: Skippo (24803)
Skippo Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24804
Hú, a hajas fejre dolgozni nekem sem volt könnyű. Pláne ha olyan alapanyagból van, ami kényes. :)
Előzmény: stigglinnc (24802)
Skippo Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24803
Már IO-nak is írni akartam, hogy nem kapkodtam el senki babáját. Legjobb tudásom szerint készítettem el azt, amit bele láttam, s végig az vezérelt, hogy a másik örüljön is neki. S igyekeztem hozzám képest e legszebb munkával előrukkolni. Egyszerűen csak arról van szó, hogy amint meglátom, látom benne az arcot, a hajat, a figurát. Ha hónapokig gondoplkodok, akkor is azt csinálom meg, amit először gondoltam. Mert általában az első megérzés a jó. Ez van. Én a mai napig látok mindenféle formát a felhőkbe, száraz levelekbe, virágokba. Vagy pl. a múltkor egy neszeszer kacskaringós vonalairól rajzoltam le kb. egy tucat figurát. Egyszerűen láttam benne őket. Pedig nincsenek ott. Azok csak vonalak. De én ilyen nyomi látásmódú ufó vagyok, a fura visszahúzódó, sehovase-illő gyerek az iskolából, vagy a szomszédból. :) A legenyhébb jelző amit kaptam az a fura vagy volt. Haveroktól, akik szerettek. :D
Előzmény: stigglinnc (24800)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24802

Egyetlen javaslatom, vagy inkább kérdésem lenne, de ez is a jövőbeli gurulós babákra vonatkozik inkább.

Nem lehetne a haj - arc sorrendet megváltoztatni majd a következő menetben? Nekem gondot okoz az arc hímzése haj miatt, de valószínű inkább a gyakorlatlanságom miatt, hogy ne akadjak bele a fonalakba a művelet közben.

Nyugodtan szavazzátok le, ha hülyeséget beszélek, a következőre már talán én is ügyesebb leszek:-)

stigglinnc Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24801

Ha van valakinek körmöcskéje, nem hozná el a topic találkozóra?

Szívesen megnézném, hogy kell azzal zsinórt csinálni.

stigglinnc Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24800

Épp nemrégen fejtettem ki, hogy a szabályokhoz ragaszkodni/alkalmazkodni kell, nem lenne ildomos, ha pont én rugnám fel:))))

Egyáltalán nem fontos a kapkodás, egyetértek IO-val. Aki a végén visszakapja a babáját, jó esetben évekig nézegeti, ő a fontos, nem a topictali:-)

Már el is kezdtem az arcot, hétfőn postázom, te meg csináld, ahogy tudod, ill. ahogy az ihlet jön:-)

take it easy - csak lazán, örömmel:-)

Előzmény: Skippo (24799)
Skippo Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24799
Cserélhetünk, ha gondolod, s Szerika is beleegyezik. Én személy szerint egy arccal hamarabb végeznék, mint a felruházással. Ha hétvégén elkészítenéd a ruhát, s hétfőn postáznád, akkor így lehet én már tudnám vinni a talira, készre varrva, pofival. Nos? :) A gond csupán max. annyi, hogy lehet szerdán már mennénk a Dunántúlra a tesómhoz. Így nem tudom a posta hogy legyen? Szerintetek keddig megjönnne, vagy szerda délelőttig? De lehet csütörtökön indulunk csak?! Meg kell beszéljem a családdal, mert már nem tudom férjemnek hogy is van a szabija?! :D
Előzmény: stigglinnc (24798)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24798

Megjött a baba!!! Ma ilyen későn jött a postás.

Annnnyira sajnálom, hogy nem ruhát kell csinálnom, nagyon beindult a fantáziám:-)

Hétfőn továbbküldöm Skipponak.

Előzmény: szerika0122 (24789)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24797

Ő már feladta, úgyhogy nem az ő hibája, hogy nem jött meg. Nálunk szombaton is jár a postás, talán holnap megérkezik.

Előzmény: szerika0122 (24793)
pági (prücsök) Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24796
No, jó régen írtam, úgyhogy előre is bocs, ha betöltöm az oldalt. :)
Szerika,
Csőgéz ügyben most megbíztam tesómat, hogy derítse ki az otthoni helyzetet, mert a környékünkön nem tudom van-e gyógyászati s.e. bolt. Neked milyen méret kellene? (Stigi, köszi a felhomályosítást csőgéz ügyben.)

Camea,
Jól látom, hogy pocaktájon is "kockásra" van alakítva a hölgyemény alakja vagy ez csak érzéki csalódás?
Gyönyörű egyébként, és micsoda termet! :) Sajnálom, hogy a szép sötét bőre miatt nem olyan jól kivehető az arca, de ha valami extra csókos szájat látok, akkor jól látom? És lesz neki olyan keresztbe kendője is a vállán, csak a poci-ékszerét akartad megmutatni nekünk? :) Nagyon klassz. Én szeretném hátulról is megnézni a frizuráját.
És hűűű de nagyon tetszenek ezek a húsvéti egyszerűségek!

Hát én még mindig a havat élvezem és hópihe fűzésben, meg madáretető varrásban vagyok (lemaradva). Na jó, tegnap kiszabtam egy csomó mindent, de pihennek hétfőig, mert kimenőm van a hétvégén. ;)
Viszont tegnapra végre megálmodtam Méhike gurulósának a haját és mindjárt megyek a másik 2 gurulósért hozzá az állomásra, lestoppolom a vonatot és már kapom is őket, hogy velük/nekik is álmodhassak.

Tali ügyben ide írom a jelenlegi listát és azt is ki mit hoz:
LBZS
Camea
Julcsi
Aledi
Stigglinnc: sav. ubi, püspökkenyér
IOkaste: fasírtgolyó + zöld
Ezkriszti
Évi anyátok: víz, kenyér
Ejjkukk
Pági: kenyérre kenni való, sajttekercs
Kustraera
illesreka
kdatta
Anmami
Skippo: édesség, gyümilé
Szerika

Helyszín: Karinthy Frigyes Ált. Műv. Ház - Közösségi Háza Budapest, Káposztásmegyer (IV.ker), Lóverseny tér 6.
Időpont: február 20. Szombat
Időtartam: 10:00-16:00
szerika0122 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24795
Pedig nekem tetszett... :-DD
Előzmény: Skippo (24788)
Skippo Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24794
Hú, majdnem elsiklottam felette. :D Ok. Semmi gond. Amúgy a tatár kerget, nem én! :) Csak jó lenne... Baj, ha kíváncsi az ember?! :)))
Előzmény: ezkriszti2 (24768)
szerika0122 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24793
Kriszti gyűjtögető életet él.. :-DD
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24792

Még nincs! Talán ma megérkezik, az utcán várom a postást, megyek havat lapátolni:-)

Előzmény: szerika0122 (24789)
szerika0122 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24791
Aledi és Camea! Nagyon szépek a babáitok!
szerika0122 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24790
Jaj, de sajnálom. Akkor most mi lesz a boltunkkal? írsz nekem?
Előzmény: szarvasmici (24781)
szerika0122 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24789

Stigi!

Az én babám Nálad van?

Skippo Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24788
Még nekem sem sikerült egy normális kezet varrnom. :) De igyekszem. Egyszer hátha összejön! Akkor jól tippeltem, hogy W-szerűség. :) Egy pötty a homlokára máris indiaivá varázsolná. ;)
Előzmény: Aledi (24786)
kustrae Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24787
Kao!Hajgumira lehetne varrni filcakármit,vagy hajcsatra ragasztani.Az ilyesmi kelendő apróság lehet a lányos anyukák körében.
Előzmény: Kaoka (24779)
Aledi Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24786
Skippo,
Valóban nagyon szép az az indiai baba. Sajnos én ilyen szép kezet képtelen lennék varrni.
A babám csak Waldorf jellegű : ) Ugyanis ezt most nem gyapjúval tömtem, és a vigyori szája sem felel meg a W. "előírásoknak", de igen, W. technikával készült.
Előzmény: Skippo (24783)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24785

Már elfelejtettem... hja, az én koromban...

:-)))))))))

Előzmény: Camea (24780)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24784

Jajjjj, Mici, Mici... elszomorítottál!

Remélem nincs baj!

Előzmény: szarvasmici (24781)
Skippo Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24783
Camea! Tessék bariarcú nyusz :) i:

Hú, nem kis vállalkozás ez az indiai baba. Nekem ez tetszett meg nagyon. Tervben van, hogy majd egyszer... /Bár annyi időm lenne, mint amennyit a terveim megvalósításával tudnék tölteni! :)/:

Aledi! Aranyos a babád. Ez most W.?
Előzmény: Camea (24780)
Skippo Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24782
Előzmény: Kaoka (24767)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24781
Sziasztok Lányok!
Bocsi nem van időm/kedvem visszalapozni a talilistáért. Kérlek vegyetek ki belőle, sajnos nem tudok menni. :_(
Camea Creative Commons License 2010.02.12 0 0 24780
... nem mértem le, szerintem van fél méter...  mitől áll meg? Hjujjjjj, háááát nem tudod? ;D ... hááát jóóó kemééény(re tömtem). ;D
Előzmény: stigglinnc (24775)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!