Visszaolvastam, de szerintem a felét elfelejtettem...:-)))
Szóval izzítom a horgolótűmet, hogy Stigivel cipőcskét horgoljunk. Io, akkor viszek UFO-t és megálmodunk neki egy szájat - vagy kettőt - lesz Janus-arcú babám, már úgyis ki akartam próbálni!:-))) Köszi a segítséget előre is...
Stigi, próbálok körmöcskét szerezni, szerintem anyunak a suliban biztosan van... Még nekem is újra kell tanulnom a technikát!:-)
Io, remélem nem azért ment Aledi babája ilyen gyorsan tovább, mert ennyire elbénáztam a haját????????...:-(((( Majd utólag leírom a gondolataimat, de most nem akarok elárulni róla semmit...:-)))
A talira én viszek valami sütike félét (muffin, almáspite, akármi... amelyiket épp kedvem lesz sütni:-)))
Ja, és csak olyan 12-1 között tudok odaérni.... (de asszem ezt már mondtam...)
Az indiai baba nagyon szuper lett! Nekem nem lenne türelmem ennyire aprólékosan kidolgozni egy babatestet! Nagyon ügyi vagy!
Aledi - mekkora ötlet ez az eszkimó!:-))) Nagyon aranyos lett! Én is imádom a kötött ruhácskákat!:-) Egyébként a képek alapján a te anyagod még sötétebbnek látszik, mint amit én kaptam a Steinerbabától...
Én fejben dolgozok sokat, s akkor ugrok neki, mikor már megvan a "megoldás". De persze nem úgy szokott sikerülni. Menet közben is alakul. De ezeknél a babáknál valahogy úgy voltam, hogy ránéztem, s bamm. Ha nem egyből csináltam volna kedv elszáll, s csak ráülök, no meg rágörcsölök. Így meg egész elégedett vagyok. :) Bár akkor lesz teljes az öröm, ha a gazdik is örülnek. :) Amúgy még rontani, s javítgatni is volt időm. :) Csak a szokásos. Nem vagyok én se profi, s még tanulok... Nem tökéletes, de remélem jó. Amúgy meg máris túl sokat szóltam. :) De nem az én hibám! :P
Akkor te egy szerencsés kivétel vagy:-) Csinádl mindig úgy, ahogy neked jön!
Nekem vagy beugrik valami azonnal, vagy görcsölök rajta hosszasan, míg egyszer csak megálmodom. Néha nagyon sok időt használok el a nekem tetsző megoldás kigondolására, nagy ritkán meg azonnal érzem, de olyankor meg túl aggódós vagyok :-)
Már IO-nak is írni akartam, hogy nem kapkodtam el senki babáját. Legjobb tudásom szerint készítettem el azt, amit bele láttam, s végig az vezérelt, hogy a másik örüljön is neki. S igyekeztem hozzám képest e legszebb munkával előrukkolni. Egyszerűen csak arról van szó, hogy amint meglátom, látom benne az arcot, a hajat, a figurát. Ha hónapokig gondoplkodok, akkor is azt csinálom meg, amit először gondoltam. Mert általában az első megérzés a jó. Ez van. Én a mai napig látok mindenféle formát a felhőkbe, száraz levelekbe, virágokba. Vagy pl. a múltkor egy neszeszer kacskaringós vonalairól rajzoltam le kb. egy tucat figurát. Egyszerűen láttam benne őket. Pedig nincsenek ott. Azok csak vonalak. De én ilyen nyomi látásmódú ufó vagyok, a fura visszahúzódó, sehovase-illő gyerek az iskolából, vagy a szomszédból. :) A legenyhébb jelző amit kaptam az a fura vagy volt. Haveroktól, akik szerettek. :D
Egyetlen javaslatom, vagy inkább kérdésem lenne, de ez is a jövőbeli gurulós babákra vonatkozik inkább.
Nem lehetne a haj - arc sorrendet megváltoztatni majd a következő menetben? Nekem gondot okoz az arc hímzése haj miatt, de valószínű inkább a gyakorlatlanságom miatt, hogy ne akadjak bele a fonalakba a művelet közben.
Nyugodtan szavazzátok le, ha hülyeséget beszélek, a következőre már talán én is ügyesebb leszek:-)
Cserélhetünk, ha gondolod, s Szerika is beleegyezik. Én személy szerint egy arccal hamarabb végeznék, mint a felruházással. Ha hétvégén elkészítenéd a ruhát, s hétfőn postáznád, akkor így lehet én már tudnám vinni a talira, készre varrva, pofival. Nos? :) A gond csupán max. annyi, hogy lehet szerdán már mennénk a Dunántúlra a tesómhoz. Így nem tudom a posta hogy legyen? Szerintetek keddig megjönnne, vagy szerda délelőttig? De lehet csütörtökön indulunk csak?! Meg kell beszéljem a családdal, mert már nem tudom férjemnek hogy is van a szabija?! :D
No, jó régen írtam, úgyhogy előre is bocs, ha betöltöm az oldalt. :) Szerika, Csőgéz ügyben most megbíztam tesómat, hogy derítse ki az otthoni helyzetet, mert a környékünkön nem tudom van-e gyógyászati s.e. bolt. Neked milyen méret kellene? (Stigi, köszi a felhomályosítást csőgéz ügyben.)
Camea, Jól látom, hogy pocaktájon is "kockásra" van alakítva a hölgyemény alakja vagy ez csak érzéki csalódás? Gyönyörű egyébként, és micsoda termet! :) Sajnálom, hogy a szép sötét bőre miatt nem olyan jól kivehető az arca, de ha valami extra csókos szájat látok, akkor jól látom? És lesz neki olyan keresztbe kendője is a vállán, csak a poci-ékszerét akartad megmutatni nekünk? :) Nagyon klassz. Én szeretném hátulról is megnézni a frizuráját. És hűűű de nagyon tetszenek ezek a húsvéti egyszerűségek!
Hát én még mindig a havat élvezem és hópihe fűzésben, meg madáretető varrásban vagyok (lemaradva). Na jó, tegnap kiszabtam egy csomó mindent, de pihennek hétfőig, mert kimenőm van a hétvégén. ;) Viszont tegnapra végre megálmodtam Méhike gurulósának a haját és mindjárt megyek a másik 2 gurulósért hozzá az állomásra, lestoppolom a vonatot és már kapom is őket, hogy velük/nekik is álmodhassak.
Tali ügyben ide írom a jelenlegi listát és azt is ki mit hoz: LBZS Camea Julcsi Aledi Stigglinnc: sav. ubi, püspökkenyér IOkaste: fasírtgolyó + zöld Ezkriszti Évi anyátok: víz, kenyér Ejjkukk Pági: kenyérre kenni való, sajttekercs Kustraera illesreka kdatta Anmami Skippo: édesség, gyümilé Szerika
Helyszín: Karinthy Frigyes Ált. Műv. Ház - Közösségi Háza Budapest, Káposztásmegyer (IV.ker), Lóverseny tér 6. Időpont: február 20. Szombat Időtartam: 10:00-16:00
Még nekem sem sikerült egy normális kezet varrnom. :) De igyekszem. Egyszer hátha összejön! Akkor jól tippeltem, hogy W-szerűség. :) Egy pötty a homlokára máris indiaivá varázsolná. ;)
Skippo, Valóban nagyon szép az az indiai baba. Sajnos én ilyen szép kezet képtelen lennék varrni. A babám csak Waldorf jellegű : ) Ugyanis ezt most nem gyapjúval tömtem, és a vigyori szája sem felel meg a W. "előírásoknak", de igen, W. technikával készült.
Hú, nem kis vállalkozás ez az indiai baba. Nekem ez tetszett meg nagyon. Tervben van, hogy majd egyszer... /Bár annyi időm lenne, mint amennyit a terveim megvalósításával tudnék tölteni! :)/: