Keresés

Részletes keresés

bout Creative Commons License 2008.06.21 0 0 528
Mint írtam, a tapasztalatokat attól függetlenül írtam, hogy dr. Lenkei sarlatán, vagy sem (ő akkor olyan orvos, aki nem is végzett orvosi egyetemet?) és hogy támogatom-e a szcientológiát (nagyon nem és emiatt vannak fenntartásaim az Életerő Centrummal szemben is).

Magam is a JPE-ben hiszek és bár nem vagyok gyakori orvoslátogató, mert hála az életmódomnak és szerencsémnek elkerülnek a betegségek, ha mégis szükség van külső beavatkozásra, elsősorban nyugati orvoshoz megyek és ha nála nem járok szerencsével, vagy a JPE-m ellenzi a javallatukat, akkor fordulok az alternatív gyógymódok felé, amit ugyanúgy fenntartással kezelek. Ez sajnos egyre gyakrabban fordul elő saját és ismeretségi körömben és könnyelműség ezt holmi divatra, vagy hóbortra kenni.

Több orvos barátom van, de egyre kevesebb praktizál, vagy inkább külföldön teszi ezt. Van olyan fiatal szemorvos barátom, aki idehaza él ugyan, de már szinte minden munkája Bécshez köti. Csúnyán hangzik, de idehaza már csak kevés fanatikus gyógyító maradt. Hozzájuk nehéz protekció-, hosszú várólista- és rengeteg pénz nélkül bejutni. A többieknek maradtak a kontárok. Ahogy pedig a jó orvosok kihalnak és elvándorolnak, úgy romlik majd az orvosképzés is az országban. Sajnos.
Tudom (tőlük, illetve rajtuk keresztül) azt is, hogy az orvosképzéshez hozzátartozik egy egyfajta agymosás. Orvosnak nem való olyan ember, aki nem biztos a tudásában. Életek fölött rendelkező emberek ők, akik ettől kicsit (van, aki nagyon) a hétköznapi ember fölé helyezik magukat. A területükön kívülről érkező tudást a legtöbb kategorikusan elutasítja, nehezen fogadják el az olyan - egyes országokban már erős tábort bíró - gyógymódokat is, mint pl. a homeopátia, vagy az akupunktúra, illetve igyekeznek mindent a saját módszereik segítségével megmagyarázni, elbagatellizálni. Talán épp ez az, ami a hazai nyugati orvoslás veszte lesz: a túlságosan bezárt tudat.

Én magam sem örülök neki, hogy már nem bízhatok meg abban az emberben, akinek hivatása és eskü szerinti kötelessége a gyógyítás.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy pár hónapja egy ismerős tanácsára feleségemmel együtt szedjük a Lenkei féle életerő csomagot. A második hónaptól kezdve mindketten csak kétnaponta. Kellemetlen tapasztalatunk eddig nem volt, de pozitív sem, illetve nem olyan mértékű, amit határozottan észreveszek. Beteg nem nagyon vagyok (ez azelőtt is így volt), de mintha jobban aludnék, kipihentebb lennék és kicsit mintha a reflexeim is javultak volna. Utóbbi azért meglepő, mert tudtommal az komolyabb mértékben nem fejleszthető. Ezek azonban nem mérhető eredmények, csak érzések.

bout
csipec Creative Commons License 2008.06.21 0 0 527
Kedves V*4!
Lehet, hogy nem egy Európában élünk :-) de, itt én, rendszeresen találkozom közhasznú, megelőzésre felszólító reklámokkal. A rádióban, tévében, utcán, orvosnál, iskolákban...stb., mindig találkozom ilyenekkel!
Azt azért nem várhatjuk el az egészségügytől, hogy mindenkit személyesen keressen fel egy nővérke, aki majd kézen fogva bekíséri és személyre lebontva elmagyarázza a nagy helyzetet!
Ott azért még Nyugat-Európa sem áll!
Érzésem szerint, jelenlegi viszonyokhoz képest, az egészségügyben dolgozók közel nyolcvan százaléka mindent megtesz a megelőzés érdekében.
A civilizáció bölcsőjének, Európát tekintik. Azt hiszem, hogy mi civilizált országban élünk, sok más országgal szemben.
Szerintem a megelőzés működik, az egészséges táplálkozás meg éppen kialakulóban van.
Régebben már írtam!
Külföldön élek, és itt a háziorvosom a következőket tanácsolja a vitaminokkal kapcsolatban!
Előre, írom,hogy a doktorom az orvosi tematikát követi, amit az itteni egészségügyi minisztérium határoz meg, a nyugati orvoslás aktuális állása szerint, mint Magyarországon is. Ettől, nem térhet el egyetlen orvos sem!
Itteni vitamin gyártók szereit ajánlja, mert azok figyelembe veszik a helyi táplálkozási szokásokat, és azokat egészítik ki! Mint magyarban a Béres...stb.!
Párhuzamban, mérsékelnem kell a vitamint tartalmazó termékek fogyasztását. Így a nejem, mint én is folyamatosan nézem, hogy mit vásárolok, és abban mennyi vitamin van!
Felhívta a figyelmemet a túladagolásra, és annak a következményeire!
Majd a patikában, a gyógyszerész is elmondja, a számba rágja, hogy ne szedjek be, a napi adagnál többet! Káros a szervezetre (hosszútávon), veszélyes!
S, nézd meg, hogy ki tér el ettől a tematikától!
Az iwiw-n, egy pár hónapja találkoztam egy érdekes esettel! De, te is rákereshetsz!
Egy sclerosis multiplex-ben szenvedö beteg, a régi orvosát elhagyva, újat keresett!
Betegségére, a Lenkei -féle vitaminokat, és a szcientológiai egyház tisztító kúráit írta ki, potom 7000,- forintos vizitdíjként. A kezelések alkalmanként 5oooo,- forintba kerültek volna.
De, inkább bemásolok egy pár hozzászólását!

Válasz erre | 2007. december 17., 20:27 | 100.
Új doktornőm ajánlotta, hogy olvassam el a Dianetika c. könyvet. Ha jól tudom, ez is hozzátartozik a szcientológiához, ugye jól tudom? Remélem, amint elolvasom (jó vastag könyv), tényleg segít nekem, rajtam..

Válasz erre | 2007. december 18., 08:48 | 103.
101: A kényszerbetegségemet akarja gyógyítani úgy, hogy leállunk a gyógyszeremmel, vitaminokat szedek, és el kell olvasnom a Dianetika könyvet. Pár napja megint csökkentettük a gyógyszerem adagját... baromi rosszul vagyok, iszonyú ideges, és képtelen vagyok megnyugodni... ja, és állást is keresek, de nem találok... Azt mondta, a könyv segít...

Válasz erre | 2007. december 18., 19:37 | 108.
106: Hát, a doktornőm a Dr. Lenkei-féle vitaminokkal kezel, és fokozatosan csökkenti a gyógyszeradagomat, valamint napi sétát írt elő. Igaz, hogy ajánlotta a Dianetika könyvet, de szerintetek ez az első jele...? Mert azt nem mondta, hogy lépjek be bárhová is, azt se, hogy legyek a szcientológia híve... Nem tudom. Elbizonytalanítottatok. Egyébként neurológus szakorvos, csak magánorvos. Írjatok!

Válasz erre | 2007. december 18., 20:04 | 112.
110: Ja, a lényeget nem írtam. A Dr. Lenkei-féle alap vitamincsomagot szedem, meg még Kalcium-magnézium port, C-vitamint és B-vitamint. Az alapcsomagon túliakra a gyógyszer-leállás miatt van szükség (ezt mondták), Spitomint szedek még mindig, ezt csökkentjük.
(Na most mit csináljak?)

Válasz erre | 2007. december 18., 21:15 | 133.
A doktornő azt mondta, hogy több egészségpénztárral is kapcsolatban állnak, ergo a "vizitdíj"-ról (7.000 Ft/alkalom...) adnak számlát, és azt az egészségpénztár elvileg ugye visszarakja az ember számlájára. Ez hogy függ össze a szcientológiával? Ez csak eszembe jutott... most már nem bízom a dokinőben sem...
S, megy tovább a történet!
Lenkei, és az összes orvos aki szcientológus, a nyugati orvoslást félretolva a szcientológiát helyezi előtérbe!
Majd még később írok arról a cukorbetegről is akit lebeszéltek az inzulinjáról, és a vitaminokkal próbálták kezelni az egyházon belül.
Meghalt.
Persze az egyház senkiért sem vállal felelőseget! Mert ezt már a belépés pillanatában aláíratják velük, a mellett, hogy lemondatják őket az állampolgári jogaikról (amit persze nem lehetne). Perre nem mehetnek, csak az egyházon belüli bíróság (etika tisztek) elé!.....
Előzmény: y*4 (520)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 526
Számos hasonló történetet tudnék magam is leírni, mint amilyeneket itt meséltetek.
A kettőnek viszont semmi köze egymáshoz. Attól, hogy jól meg kell nézni az orvosainkat, és mindig fenntartásokkal kezelni, amit javasolnak, Lenkei még ugyanolyan sarlatán marad.
Előzmény: csogu (522)
csipec Creative Commons License 2008.06.21 0 0 525
Kedves Bout!
Velem is történtek hasonló (súlyosabb) esetek. De, ezeket most nem fogom leírni.
Még is elismerem a nyugati orvoslást. Ha, beteg vagyok, akkor bátran az orvosomhoz fordulok és rábízom magam. Az tény, hogy az orvosok között is vannak aljas, pénzéhes emberek. Viszont ezeknek a hírük körbejár, és előbb vagy utóbb nem lesz olyan beteg aki hozzájuk megy. Majd a süllyesztőbe kerülnek.
Viszont, összetehetjük a két kezünket, mert a nagyobbik százalékuk nem ilyen és Magyarországon, ráadásul kitűnő szakemberek vannak. S, most hagyjuk az egészségügy sanyarú helyzetét, mert az nem az orvosok hibája, ha nem a politikusoké, akik szintén a zsebüket tömik.
A nyugati orvoslásban van egy nagyon fantasztikus dolog! Az eredményeket és a kudarcokat, folyamatosan kiértékelik, párhuzamosan, rengeteg kísérlet, laboratóriumi munka...stb., segédkezik azoknak a szakmai fórumoknak, akik döntenek, változtatnak az orvoslásban. Mind ezt napra készen.
Egy mondatban! Folyamatos a fejlődés!
Ellenben a szcientológiai egyház által gyártott és favorizált vitaminokkal. Amit, ma Magyarországon Lenkei árul, mint az egyház egyik kiemelkedő alakja.
Ugyanis, ezen szerek összetételét, mint alant olvashattad, LRHubbard, az egyház alapítója, az 1950 évektől határozta meg! Ezeket megváltoztatni az egyház nem foglya, mert nem teheti, hisz Hubbard a tökéletest alkotta meg (állításuk szerint). S, abba belenyúlni szigorúan tilos!
Hubbard, egy ponyva sci-fi író volt. Nem, hogy doktori címe de, még diplomája sem volt.
Innen-onnan szedte össze azt a tudománynak titulált maszlagot, amit most a szcientológiai egyház Hubbardi technikának nevez. De, felszínes műveltsége, hiányos szaktudása miatt, egy életben használhatatlan káoszt teremtett. Mind ezt egy zsarnoki, lelki és testi terrort használó ideológia mögé bujtatott, pénzgyártó mechanizmusban. LRH-nak volt egy mondása.
-Ha, akarsz egymillió dollárt keresni, alapíts egy egyházat!
Aminek Lenkei is része, egyik vezetője Magyarországon.
Lenkei maga is nárcisz típusú ember. Így könnyű volt az egyháznak befűznie és eszközként felhasználnia, vitaminjai terjesztésére.
Ám, figyeld csak meg! Ha, borul a bili, Lenekei magára marad! Mert az egyház senkiért sem vállal felelősséget. Egyetlen tagjáért sem!
Lenkei, csak egy madár a vitamin bizniszben. A szcientológiai egyház madara!
Már pedig a bili lassan megtelik!
...
Előzmény: bout (521)
Epikurosz Creative Commons License 2008.06.21 0 0 524
Kifelejtetted a happy endet:
Megtértél, szci lettél, és dr. Lenkey-vitaminokat tömsz magadba, és azóta tisztább, szárazabb, egészségesebb lett az egész család.
Bravó!
Előzmény: csogu (522)
Epikurosz Creative Commons License 2008.06.21 0 0 523
Na, te is feltaláltad a spanyolviaszt!

A józan paraszti észt (JPÉ) mikor fogod feltalálni?

Hát persze, hogy rengeteg a pénzsóvár ember mindenütt: úgy a rendes, praktizáló orvosoknál, mint a szcientológusok között.

Pedig a JPÉ-re kellene csak hallgatni. Mit mond az ilyen esetre:

"Ha lehet, kerüld el az orvost, ügyvédet, rendőrt, papot, fináncot, betyárt, a könnyűvérű nőt!"

Igen, ez ilyen egyszerű.

Amúgy én 10 évvel ezelőtt elég sokat nyavalyogtam, és akkor a sarkomra álltam, és azt mondtam, hogy többé nem leszek beteg. Nekem bejött. :-)))

Apropó: a tavaly kirúgtam a háziorvosom, mert mindig tartotta a markát a - na mindjárt mondom: - paraszolvencia után.

dr. Lenkeiéket is kirúgnám, páros lábbal.

Egészségesen kell táplálkozni, és persze lehet néha vitamincsit szedni, de mértékkel. Én is be-bekapok egy-egy pirulát, jelenleg épp az eurocit márkájút, de szedtem már Centrumot, Bérest és Pharmavitest is, és mindig a patikából vásároltam.

Na, az is egy másik maffia, patikamaffia, de legalább legalizált, és valamiféle társadalmi kontroll van felettük, némi rálátás van rájuk.

Jobbulást!
csogu Creative Commons License 2008.06.21 0 0 522
Nem egyedi. Itt van gyorsba tőlem 1-2.

1986 Nagyapámnál megállapította egy enyhe érelmeszesedést, az egyik rosszulléte után. Rá 2 hónappal tüdő, gyomor és vastagbél rákot írtak rá a boncolási lapjára.

1988 Az orvos 2 nap után leszedte rólam a fekvő gipszet. Annyi a sportkarrieremnek.

1992 Anyut operálták visszérrel. Panaszkodott, hogy fáj neki. Azt mondták ne hisztizzen. 3 nappal rá az egyik vizsgálatnál kifakadt a friss sebe és kb. 1/2 liter geny folyt ki belőle a döbbent orvos szeme láttára.

1997 Ha nem vagyok az orvossal agresszív, akkor a feleségem elveszítem az úgynevezett szülés utáni gyermekágyi lázban.

2004 A fiamnál hiperaktívitást fedezett fel az orvos és nyugtatókkal akarta tömni. Nagy balhé volt belőle. Természetesen a fiam egy darab nyugtatót sem kapott.

2006 A fiam nem tudta kimondani az R betűt. A logopédus beutalta a sebészetre, hogy vágják kicsit fel a féknyelvét, mert biztos az akadályozza. Leültem a fiammal (mivel anno én sem tudtam kimondani az R betűt) és 3 óra alatt megtanítottam kimondani vele az ominózus betűt. 2 Nap múlva a logopédus azt üzente a feleségemmel nekem, hogy jó lenne, ha nem folynék bele az ő munkájába. A gyerek soha többé nem ment hozzá.

2006 Szemsérülésem lett. A kórházban kaptam egy szemcseppet, amitől mind a két szememben ciszták keletkeztek. Majd kaptam egy másikat, amitől meg majdnem leállt a légzésem.

...és ez csak a jéghegy csúcsa.

De vigyázzatok, mert a Lenkei maga a Sátán, és amit forgalmaz, az maga a méreg....az orvosok már csak tudják.
bout Creative Commons License 2008.06.21 0 0 521
Szcientológiától, Lenkeitől, vitaminoktól függetlenül szemet szúrt nekem a tanács, hogy kérjük ki szakorvosunk véleményét. Elmondok két történetet. A következtetést meghagyom nektek:

1. Néhány éve enyhén piros folt jelent meg az arcomon, mintha kipirultam volna, csak úgy maradt. Nem fájt, nem viszketett, így nem is érdekelt különösebben. Hónapok után feleségem tanácsára elmentem bőrgyógyászhoz. Nagyítóval megnézte, majd bediktált vmi latin szöveget az asszisztensnek én pedig egy receptet kaptam, hogy váltsam ki a benne leírt krémet és kenegessem ezzel. Hiába kérdeztem, mi ez, nem tudták elmagyarázni emberi nyelven, nem tudták megmondani, mitől van és azt sem, hogy elmúlik-e egyáltalán. Kentem, nem múlt el, elmentem másik dokihoz, aki elvileg vmi ismerős féle is volt. Az ugyanezt eljátszotta még egyszer, talán még a krém is ugyanaz volt, illetve kettőt is ajánlott. Az egyiktől az egész arcom égni kezdett és napokig úgy néztem ki, mint akit sósavval öntöttek le. Ismerős ötletére kentem körömvirágos krémmel, az segített elmúlasztani a "gyógyszer" által keltett hatást.
A dokit kérdeztem, hogy mi a bajom, de ő sem tudta, csak hogy látott már hasonlót, feltehetőleg vmi stressztünet, hasonlít a pikkelysömörhöz (azt se nagyon ismerem, nekem soha nem volt). De semmi tanács életmód ügyben, csak hogy kenjem és ha piros, ne menjek napra és szaunába. Ma már nem kenem, elfogyott a krém és nem is segített. A folt néha megjelenik aztán eltűnik. Most épp nem látszik.

2. Feleségem télen megfázott és elment a háziorvoshoz. Tudni kell, hogy mindkét nyugdíjas szülője hozzá jár és régi jó szokás szerint rendszeresen kb. 8-10 ezreket hagynak ott csak azért, hogy a család lehetőleg normális ellátásban részesüljön. Közvetlenül bejutni hozzá így sem lehet, csak a nővéren keresztül, aki először kötelességének tartotta elmondani, hogy ugyan megszűnt a vizitdíjfizetési kötelezettség és neki azt kell mondania, hogy már nem kell külön fizetni az ellátásért, de a váróban van egy urna, abba mindenki annyit dob, amennyit akar.
Feleségem csak nézett kerek szemekkel, többek között a fent említett előzmények miatt.
Aztán azt kezdte taglalni, hogy a doktor úrnál fontos vendég van (orvoslátogató), ezért ha nem olyan sürgős, akkor most nem zavarná őt. Feleségem ragaszkodott az ellátáshoz. Bejutott, doki épp kedélyesen csevegett az gyógyszerügynökkel. Feleségemet meg sem vizsgálta, feltett pár kérdést, majd az asztalán lévő frissen kapott szórólapok egyikéről felírta az egyik antibiotikumot neki és hazaküldte.
Asszony az első nap bevette a szert. Aznap sokkal rosszabbul lett. Hőhullámok, émelygés, szédülés tört rá, fel sem tudott kelni az ágyból, betompult teljesen, mint akit leszedáltak. Másnap rákérdezett gyógyszerész unokatestvérénél a szerre, aki azonnal lebeszélte őt róla, mondván erre a termékre sokan panaszkodtak hasonlóan. Kapott egy másik antibiotikumot tőle és el is múltak az émelygős panaszai. Az egy másik dolog, hogy a megfázásos tünetei szinte egész télen végigkísérték, egyik héten köhögött, aztán elmúlt, majd megint rátört. Tavaszra jól lett.

Még van pár hasonló sztorim. Szépen gyűlnek, pedig azt gondoltam, hogy ezek csak ritka kivételes esetek.
Előzmény: csipec (519)
y*4 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 520

" Mert ugye, egyenlőre még, azok a doktorok képviselik a nyugati orvostudományt, Lenkei és a szcientológiai egyház sarlatánságával szemben."

ÉS azért tegyük hozzá, ők sem a legjobban... nem beszélve arról, hogy a legfontosabbat nem preferálják (megelőzés - rengeteg betegség a civilizációs életmód miatt alakul ki), innentől pedig eléggé hiteltelen az egész. Tehát nagyjából -ennyi erővel- mondhatnánk, hogy mindekttő sarlatánság. :-)

Előzmény: csipec (519)
csipec Creative Commons License 2008.06.21 0 0 519
Hát, ezt az én részemről, háborúnak nem nevezném. Inkább csak tájékozódásnak.
A Lenkeivel, azon kívül, hogy szélhámosnak tartom, semmi bajom.
Számomra teljesen hiteltelen ember, mert nem csak, hogy visszaél az emberek naivitásával de, még a törvényeket sem tartja be, Magyarországon.
Úgy érzem, hogy Lenkei, elszállt magától, és az egyházával együtt, törvényen kívülinek érzi magát.
Amiért majd egyszer felelnie kell!
A szcientológus Lenkei -féle vitamin bombákról meg csak annyit, hogy jobb ha mindenki kikéri a szakorvosa véleményét. Mert ugye, egyenlőre még, azok a doktorok képviselik a nyugati orvostudományt, Lenkei és a szcientológiai egyház sarlatánságával szemben.
Európában, egyenlőre még nem fogadták el hivatalosan, hogy szükség van az ilyen nagy dózisu vitaminokra. A független szakmai fórumok, nem is fogják akceptálni, mert már bizonyított a káros mellékhatás a túladagolásnál.
Az tény, hogy van egy időleges jótékony hatása, de hosszabb távon szív és érrendszeri zavarokat, máj és vese elégtelenségeket okoz. Nem, okozhat!
De, mindenkinek adott a lehetőség, hogy egy cseppet utánajárjon. Orvosi szaklapok, fórumok, intézmények, Európa szerte. Dánia, Svájc, Németország, Ausztria...stb.!
Ám, minden esetben fellelhető a szcientológia egyház reklámja . Félretájékoztatása, hazugsága, tudományos magyarázkodása, hivatkozva a Nobel díjasokra és sok más tudósra.
Viszont, ez Nyugat-Európában nem nagyon jön össze nekik. Ott már 20 éve megismerték a szcientológia módszereit, és a hatóságok nem engedik ezeket a szereket árusítani.
A Keleti fele, meg még nem ismeri, így szabad a vásár.
Az emberek, erre felé könnyebben bedőlnek (még).
Előzmény: y*4 (517)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 518
Ami azt illeti, ha nem akarod, hogy a szci gazdagodjon belőle, de mégis szedni akarod a megavitaminokat, akkor van megoldás:
Ugyanis akár magad is összeállíthatod ugyanazt a vitamin adagot. Simán, gyógyszertárból megvásárolva az egyes vitaminokat a megfelelő mennyiségben. Csak egy kis utánajárásba kerül, és állítólag sokkal olcsóbb is.:)
Ezt most annak ellenére írom, hogy én magam nem hiszek a megavitaminok szükségességében. Viszont aki igen, annak nem feltétlenül kell ,hogy összekapcsolódjon Lenkeivel és a szcivel.
Előzmény: Vikk80 (515)
y*4 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 517

Talán próbálj kevesebbet szedni, ha már félsz, vagy nem bízol benne...

Nem azt mondom, hogy szedj centumot, de azért van köztes megoldás is 1000mg, meg 60mg C-vitamin és 250 mg, vagy 10 mg B1 között...

arany középút... talán az is elég , nem?

csogu Creative Commons License 2008.06.20 0 0 516
Sosem szabad vakon hinni, de a makacs, tények előtt nem meghajlás sem okos dolog.

Ne felejtsd el: Ne higgy, tapasztalj!
Vikk80 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 515
Na ez nálam talált.
Mivel szedem, és mivel nincs mindent elsöprő tudományos alátámasztás arra nézve, hogy egészséges, csak a tapasztalatok, ezért kételkedem, annak ellenére hogy én is érzem a pozitív hatásait.
Az meg nemérdekel,. hogy egyesek emiatt gazdagodnak meg, ha én meg mellette jól érzem magam (csak e a scientológia gazdagodna).

Szal ha nem is minden nap, de néha én keresgélek fekete írásokat. De még nemnagyon találtam (senkinek nem esett még le a keze emiatt),
Előzmény: y*4 (514)
y*4 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 514
Valld be, mindennap órákat töltesz a gép előtt, hogy Lenkeiről szóló "feketecikkeket" találj róla :-) Ez vmi szent háború?
Előzmény: csipec (511)
csogu Creative Commons License 2008.06.20 0 0 513
Ráknál nem lehet kamuzni??

Te semmit sem tudsz, de addig jó neked!!!
Előzmény: Epikurosz (512)
Epikurosz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 512
"Talán ha a sci-izé nem karolta volna fel, ma se hallottunk volna róla,"

Na, persze, mert a szientológia találta fel a spanyolviaszt is, meg Kolumbusz tojását is.

Miért nem állnak rá a szcientológusok a rákra, AIDS-re, cukorbajra, egyéb betegségekre, ahol nem lehet kamuzni?

A vitamingyártás a bolondok ipara, ugyanis itt nagyot hibázni nem lehet, nincs szükség engedélyekre, ellenben szépen lehet kaszálni. Minden csodadoktor előbb-utóbb a vitaminoknál köt ki.

A Béres-csepp gyár is átállt vitaminokra és aszpirinre, akárcsak Somody bá Pharmavitje.
Ha már a csodaszerek nem váltak be...

Összegezve, a vitamingyártás a vagyonszerzés egy módja, ráadásul vitaminhiányos embereknél tényleg használ, legalábbis rövid távon, így nagyot nem lehet vele bukni, ellenben piszkosra keresheted magad vele. Minden a reklámon, a felhajtáson múlik. A Szcientológiának pedig megvan ehhez a háttere, az infrastruktúrája!

Kétségtelen, hogy sokkal jobb, ha vitaminokat próbálnak ránksózni, mintha könnyű vagy kemény drogokat, fegyvereket, abortuszpirulákat, illegális emberi szerveket vagy szőkített olajat terítenének. Persze ezt ők is tudják, így suttyomban megy az üzletük.

Vannak náluk rosszabbak is, sajnos.
Előzmény: Vikk80 (508)
csipec Creative Commons License 2008.06.19 0 0 511
Hát, minden szcientológus, köztük Lenkei pajtás is állandóan a nagyokra hivatkozik. Majd ujjal mutogat a többi vallásra.
Azért azt ne feledjük el, hogy miután Lenkeinek nem sikerül desztillált vízzel az AIDS-s betegeket gyógyítana, belevágott a szcientológiába. Bár már akkor sem fogadták el mint orvos, mivel inkább a könnyű pénzszerzést választotta, mint a nyugati orvoslást.
Majd, a szcientológia keretein belül, egy előre megírt forgatókönyv alapján letámadta az orvoskollégait, és semmibe véve azok munkáját megírta az első könyveit.
De, érdemes megnézni, hogy melyik kiadó adta ki azokat! Érdekes dolgokat olvashattok ott!
S, ha egy cseppet utánanéztek a szcientológiai egyháznak, akkor észrevehetitek, hogy miért támad valójában.
A leggusztustalanabb az egészben, hogy ezzel párhuzamban kiépítette az a kereskedelmi láncot ami a szcientológia érdekeit szolgálja.
Amerikából, szcientológus cégek vitaminjait, táplálék kiegészítőként értékesíti Magyarországon. Majd az abból származó jövedelmet, visszajuttatja (adományként) az egyháznak. Persze, csurran cseppen rendesen.
Mire hasonlít ez?
Hmm...!
A történetei zömét, már rég megírták az egyházon belül. Lenkei csak újra tálalta, eltaposva mindenkit, hogy a saját malmára hajtsa a vizet.
Ne, felejtsük el azt sem, hogy a betiltott szereit, újra árulja, csak más névvel és reklámmal.
A tudományos hátterére is érdemes egy pillantást venni!
Majd döntsétek, hogy ez az ember, mennyire hiteles!
Íme, a szakmai háttér!

Azt már az elején szeretném kijelenteni, hogy nem vagyok se orvos, se biológus, se természetgyógyász és még vitaminszakértő sem. Ennek a bejegyzésnek az a célja, hogy bemutassa Hubbard nézeteit a vitaminokról, ugyanis a vitaminokkal foglalkozó szcientológusok (Vitaminkirály, dr. Lenkei Életerő Centrumok, Jó Közérzet Központ, Élan Vital) ezekre alapozzák szakértelmüket.

B1 vitamin, B-komplex, B-vitaminok

Értsétek meg - az átlagember számára szükséges B1 norma kb. 250 mg / naponta, ami ezért csak tablettában bevihető. Ha kiütném a B1-t a testből, azzal az összes létező restimuláció-típust (kellemetlen élmények, múltbeli rossz élmények újra átélése) elő tudnám állítani. Ez a puffer a fájdalmas múltbeli élmények és a páciens között. - Esetmegnyitás c. írás, 1953. július
Ugyanebben írta egy auditálásra felkészítő program 5. lépésének, hogy
naponta vegyél be 2 x 100 mg B1-t és egészítsd ki 250 mg C-vitaminnal.
100 mg B1-vitamin hatása 47 percig tart az auditálás során. - 1965. december 27 -i kiadvány.
A drogok és az alkohol gyorsan elégeti a szervezetben található B1 vitamint. A B1 felgyorsított elégetésétől alakul ki a "boldog állapot". Amikor pedig az összes B1-t feléli, akkor pedig depressziós lesz. Amikor leszoksz a drogokról, a görcsök elkerülésére szedj sok B1-t naponta. - 1968. augusztus 28.
Az összes ilyen [Dianetika] auditálási akció során NAGY DÓZISBAN KELL A B1-VITAMINT, A B-KOMPLEXET ÉS A C-VITAMINT adagolni. - 1969. július 27.

VITAMINTERÁPIA

Adelle Davis világhírű étrendkutató szerint vitaminterápiával sikeresen lehet kezelni az elvonási tüneteket.

Naponta 4 alkalommal be kell adni ezt a "drogbombát":

1000 mg niacinamid (nem nikotinsav, mert az ilyen mennyiségben mérgező). Ezt az elmezavar miatt.

500 milligram magnézium-karbonát (ettől lesz a C-vitaminnak hatása)

2000 milligram C-Vitamin

25 milligram B6

200 milligram B-komplex

100 milligram pantoténsav. - 1971. október 25.

Pszichotikus, elmegyógyintézeti esetek kezelésére hivatott "Introspection Rundown) 00-ás lépése::
Adagolj vitaminokat (B-komplex, legyen benne niacinamid is) és ásványi anyagokat (kalcium és magnézium) az illető helyrepofozására. - 1974. január 23.
B1-t kell adni az antibiotikumok mellé, vagy amikor a páciens depressziós lesz, mivel az antibiotikumok elégetik a szervezetben lévő összes B1-t, ugyanúgy, mint az alkohol és az altatók. Napi 100 mg B1 az abszolút minimum azok számára, akik antibiotikumokat szednek. - 1975. március 29.
A B2-vitamin létfontosságú minden olyan páciens számára, akinek gyomor- vagy bélproblémái vannak. - 1975. március 29.
Amikor valakinek a szervezetéből hiányoznak bizonyos ásványi anyagok és vitaminok (mint például a magnézium és a B-komplex), akkor folyamatosan izzadhat a tenyere. - 1973. november 23.

C-vitamin

Az összes ilyen [Dianetika] auditálási akció során NAGY DÓZISBAN KELL A B1-VITAMINT, A B-KOMPLEXET ÉS A C-VITAMINT adagolni. - 1969. július 27.
A C-vitamin nagyot segít a megfázások és fertőzések kezelése során. 250 mg az egyszerre beveendő dózis, naponta jópár alkalommal be kell ennyit venni. - 1975. március 29.
Fogfájás és ínyfájdalmak esetén adj be sok C-vitamint. - 1975. március 29.
E-vitamin

Úgy találtam, hogy (minimum) napi 600 milligram E-vitamin nagyban segíti a szcientológia auditálást (lelki tanácsadás). - 1965. december 27.

Hubbard itt erre a könyvre hivatkozik az E-vitaminnal kapcsolatos nézeteinek alátámasztására: Herbert Bailey: Key to a Healthy Heart: The suppressed record of Vitamin E

Ugyanebből a kiadványból idézek:
Az E-vitamin a jelek szerint oxigénnel dúsítja fel a vért és így meggátolja azt, hogy a test mentális tömegeket) (így nevezi Hubbard a kellemetlen élményeket, és a múltbeli rossz élmények, amelyek tudat alatt nyomasztják az illetőt) aktivizáljon az oxigénéhsége miatt.

...

Az E-vitamin olyan, mintha szellemileg lélegeznénk be oxigént. A test tovább bírja kevesebb oxigénnel és csökken a fáradékonyságunk, ha elegendő mennyiségű E-vitamint szedünk.

...

Bailey szerint az E-vitamin szívbetegségeket is meggyógyít, így az amerikai orvosok, akik bevételének az 50% ezekből a betegségekből származik, meggátolják az E-vitamin használatát és ezen információ terjesztését.

...

600 mg-nál kevesebbet bevenni nincs értelme, a kisebb dózisoknak nincs igazán hatásuk az auditálásra. Már az auditálás előtt 2-3 nappal el kell kezdeni szedni, hogy hatása legyen. Az eredmény még az E-méteren is mérhető.

...

Nincs felső határ, de bizonyos szívpanaszokkal rendelkezők 1250 mg-nál többet ne vegyenek be.

...

Az E-vitamin sok betegségnél hasznos (pld. a cukorbetegség) és sok más betegségre is hatással lehet.

...

Állítólag egy a millióhoz az esélye az E-vitamin káros "mellékhatásának", de az sem halálos és lehet, hogy nem is létezik. Ez az állítólagos "mellékhatás" a hirtelen kialakuló magas vérnyomás.
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.06.17 0 0 510

Szia, Tomi!

Nem, nem ezt mondom.

Gondolom, erre érted: "Mintha a Nobel-díj igazzá tenné a hülyeséget."

Tehát Szent-Györgyi Nobel-díja semmit nem jelent a vitamin-megadózisra nézve, főleg, hogy azóta eltelt jópár évtized. Ő nem ezért kapta a Nobel-díjat, még csak nem is a C-vitamin farmakokinetikai és -dinamikai tulajdonságaiért.

A racionális és objektív szemlélet alapvető fontosságú, itt másnak nincs helye, mert könnyen tévútra jut az ember.

(Amúgy megbántottalak, hogy sértegetned kell?)

Előzmény: tigristomi (509)
tigristomi Creative Commons License 2008.06.17 0 0 509
Ma meg a sok birka folyamatosan rá hivatkozik, meg Szent-Györgyire. Mintha a Nobel-díj igazzá tenné a hülyeséget. Szörnyű.

Tehát azt mondod, Szent Györgyi hülye volt.

Te egy nagyon nagy észkombájn lehetsz.
Előzmény: Szilaj Szőrmók (494)
Vikk80 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 508
A neten keresgéltem érveket-ellenérveket.
Érveket mellette azok adták, akik szedik.
Ellenérveket azok, akik nem szedik.
1 orvos véleményét ismerem:"szedje, ha hisz benne"

Tudományos magyarázat:

mellette: ezektől a nóbeldíjas tudósoktól van, illetve eléggé meggyőző, hogy azok az emlősök, akik tudnak termelni c-vitamint, qva nagy adagban termelik maguknak. (mi is emlősök vagyunk ugyebár)

ellenérvek sehol.
Illetve azok, amik vannak, mind azt sulykolják, hogy x napig adtak valakinek sok y vitamint, és baja lett tőle. De ez nem érv, mert Lenkei épp azt írta a könyvébe, hogy a kiegyensúlyozatlan vitaminszedés káros.

Én azt gondolom, jelenleg ez a vitaminmizéria kb olyan tiltott találmány szintjén lehet a tudományos életben, mint a vizzel működő autó ami meg elméletileg nem létezhet és a feltalálóik csak véletlenül haltak meg/tüntek el olyan gyorsan.

Talán ha a sci-izé nem karolta volna fel, ma se hallottunk volna róla, és mindenki enné a 60Mg-C vitamint (100% RDA), ami elég arra, hogy ne kapjunk skorbutot. Nevetséges.

Én szinte biztos lennék abban, hogy Lenkeinek igaza van, ha a sci-izében nem lenne benne. De sajnos benne van, ezért minden pozitív tapasztalatom ellenére tartok tőle, hogy nem őszinte a doki. Kételkedni mindíg kételkedem. De amíg nem mond nekem valaki kézzelfogható ellenérvet, hogy miért lenne ez káros, addig a részemről azt mondom nyugodtan ehetjük, mert számtalan pozitív hatása van.
y*4 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 507

Gyomorfájás?

Miket eszel?

Előzmény: Vikk80 (505)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.06.16 0 0 506

Szia, Vikk!

"De nem találok sehol kézzelfogható tudományos magyarázatot, csak összeesküvés elméleteket." - hol keresed?

Előzmény: Vikk80 (505)
Vikk80 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 505
Hi!
Kissé morcos vagyok.
ELEGEM VAN ABBÓL, hogy olyanok osszák az észt, akik sosem próbálták ki, vagy nincs semminemű tapasztalatuk az orvostudomány irányában.

-Előszőr is én se értek a biológiához nagyon.
-Másodszor, jó lenne, ha már betiltanák ezt a szcientologiai izét.
-DE!!!
Akárkivel beszélek, aki szedi, vagy valamelyik ismerőse szedi, vagy azt mondja, hogy semmi hatása, vagy azt, hogy sokkal jobb lett az közérzete/egészsége!!!!
Én tavaly január óta szedem, igaz megszakításokkal.
Ha olyan okosak vagytok, mondjátok meg nekem, mi az a rejtélyes, teljesen véletlenül és ritkán előjövő gyomorfájós betegség, amit csak a vitaminok, illetve egy jó erős algopyrin injekció beadása szüntet meg???
A vitamin végleg (rendszeres szedése mellett), az injekció kb másfél órára. És ezek után miért ne szedjem????

Amúgy meg nem csodálom a betiltást. Ha mindenki meggyógyul, hol lesz a gyógyszergyártók profitja?????

Mert ugye nem azért tiltották be, mert KIMUTATHATÓAN káros lenne. Csak azért, mert szerintük ez az adag már "gyógyszernek" minősül, nem táplálék kiegészítőnek. Plusz van benne némi ismeretlen ásványi anyag tartalom, amiről nem azt mondták, hogy káros, csak azt, hogy nem tudják, hogy mi.

Amúgy szerintem meg a scientológia a következő elveket valja:
Gyógyítsd meg a testet, és kapod hozzá a lelket is.
Nézd meg, előszőr a vitaminokat ajánják, aztán a dianetika könyveket!
Szóval engem a tapasztalat győzött meg. Nem más.
Bár a mai napig keresem az okát, hogy mi lenne káros benne. De nem találok sehol kézzelfogható tudományos magyarázatot, csak összeesküvés elméleteket.
ankiraly Creative Commons License 2008.06.16 0 0 504

A bíróság a Free Choice termékeket tiltotta be, ezek Lenkei neve alatt futottak, évek óta nem forgalmazza úgy tudom, helyette van az Egészség Centrum, ugyanazon termékekkel. Szóval a régi termékeire hozta meg a döntést a bíróság. Ha jól tudom még annak idelyén amikor ez a pereskedés elindult, akkor jött ki Lenkei új néven, ugyanazokkal a termékeivel....

Ha valakinek pontosabb infója van, nyilmván javítson nyugodtan.

y*4 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 503
Nem tudom amúgy, mire jó ez a "betiltás", ma ugyanúgy niytva a bolt, mint eddig...
Devla77 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 502
Szolnokon is nyílt Lenkei bolt.
Epikurosz Creative Commons License 2008.06.12 0 0 501
Epikurosz Creative Commons License 2008.06.12 0 0 500
Olyan sok nincs ott. Nagy plazmatévé van a bejáratnál, benne non-stop ... Lenkeivel.
Előzmény: zsuzsi07 (497)
kékhagyma Creative Commons License 2008.06.12 0 0 499

Látom, már megelőztél. :-)

Most olvasom az Index címlapján lévő blog-ajánlót...

http://objektivszcn.blog.hu/2008/06/11/friss_hir_az_antsz_betiltatott_bizonyos_dr_lenkei_fele_vitaminkeszitmenyeket

Előzmény: frett (495)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!