Kuttechnikaban lehet itt kerdezoskodni ? A furt kutam evek ota gyonyoruen muzsikal, de minden ami a felszinen van az szar. Nyomaskapcsolot csereltem mar, hidrotartaly ballonjat is, de egyik sem oldja meg a problema(ka)t. Ingadozik a viznyomas, a nyomaskapcsolo ki-be kapcsolgat mostanaban 1-2 mp-enkent regebben csak fel percenkent. A szivattyum teljesitmenye bevallottan kicsi: 750W-os Pedrollo (asszem 2/14) valahol 44 m melyen, 25mm-es csovon tolja felfele. Italitechnika pressctrl + szarazonfutas elleni vedelem is van + egy 30l-es tartaly. A kezdetek kezdeten ez a rendszer gyonyoruen muzsikalt: 1 barnal bekapcsolt es 1,8 korul lekapcsolt. A ketto kozott erzesre ki tudtunk venni egy tartalynyi vizet (nyaralorol beszelunk). Aztan par eve elkezdte azt jatszani, hogy nem volt viz, de nehany perc aramtalanitas utan ujra lett (nem kellett ujrainditanom a szarzonfutas elleni vedelmet!) Az utobbi idoben pedig folyamatosan nyomasproblema van es legutobb mar hallottam, hogy ki-bekapcsolgatott a nyomaskapcsolo.
Szakit keresek, aki tudna jonni es egyutt atneznenk az egeszet, tervezessel hogy nyomasemelo szivattyu es szuro is bekerulhessen a rendszerbe. Konstruktiv hozzaszolasok remenyeben kerek itt segitseget.
És muszáj ugyanilyen lábszelepet használnod? Ha bemész akármelyik szerelvényboltba, ahol vízvezeték-szerelési alkatrészeket árulnak biztosan tudnak ettől egyszerűbbet is ajánlani. Csak a menetméretet kell megadnod, vagy a rosszat bevinni, hogy lássák a méretet.
Egy kútra lenne szükségem Dunakeszi Meggyes utcában. Egyszerű háztartási norton kút, WC öblítés, autómosás, kert locsolás stb. . Lehet ott fúrni, milyet, kb. mennyiért ?
Ott a pont, a gumigolyo nem ül fel a dugattyú tetejére, annyira vasas/vízköves a dugó felső zárórésze, ahova beül(ne) a golyó.
Most ázik ecetben, de keresem már honnan lehet 80mm-es dugót rendelni, viszont a henger fala is rozsdamart, rendesen kráterek vannak benne :(
Ahogy bontom szét, úgy hullik darabokra a remény, hogy a kút kézis része menthető...
Laci szerintem a vízhozammal nincs gond, mert írtam, először felülről szívja le a szivattyú a vízoszlopot, amit nem tart meg a béka és a golyó én arra gondolok azért lesz levegős a rendszer és dobja el magát a szivattyú. Vagy nem jól gondolom?
Fénykép alapján mondhatom, hogy az a golyós szelep megbízhatatlan. Én megszüntetném a kézi kútfejet, egy darabból álló szivócsövet tennék lábszeleppel, kpe csővel. Ha van szivattyú , úgysem kell a kézi kút, csak hibalehetőség a rendszerben.
Azt, hogy a kút korlátoltan ad e vizet és mennyit, pár próba után kiderül.
A kút kb 40méterre van a Zagyva folyó városi (szabályozott) szakaszától, vízellátást kizárnám.
Ami nekem fura, hogy tudja a szivattyú kirántani a kútoszlop felső, békaszelep utáni részéből is a vizet? Csak a béka vagy golyós vagy mindkettő szelep lehet a ludas, nem?
Van, hogy álltában is elengedi a vizet, fel kell önteni kézi pumpáláskor. Általában 2-3nap állás után, de szivattyúval kb 2perc és kong.
Szerintem csak úgy, hogy szétszeded a motort is, és a motor első pajzsából a tengelyt a forgórésszel együtt óvatosan kiütögeted. Figyelve, mert ha a kerék lejött a tengelyről, és tovább ütöd, az ék tönkreteheti a csúszógyűrűs tengelytömítést. Már, ha egyáltalán az van benne, és nem szimering.