A toyotával az a baj, hogy egy elmondhatatlanul unalmas autó. Jön-megy, nem romlik el, de se nem szép sem semmi olyat nem tud még vezetési élményben sem ami miatt azt mondhatnám hogy emiatt tudnám szeretni. Túlságosan unalmas. Ilyesmi autóm van cégautó formájában, sajátban nem kell ilyen.
Felénk C osztályos egyének mindent megvesznek, aminek 4 kereke van, és még van rajta vizsga. Csak arra kell figyelni, hogy az eladó mindenképpen jelentse le az eladást az önkormányzatnál, mert átíratni már nem szeretik a vasat.
Fene tudja ...Elvileg a Wartburg 1,3 tourist helyett vettünk egy 1,6 16 v Doblót euró 3, 2003 é vj
azt gondoltam az összes wartburgom méhtelepre küldöm. Nos eddig egy halom mindent cseréltem rajta , szó-szó kopóalkatrészek, de cserélni kellet a vételár kb fele lett eddig ráköltve.
DE igazából rájöttem hogy SEMMI PÉNZÉRT NEM VÁLNÉK MEG A WARESZTÓL igénytelen ,kevesebbet eszik mint a dobló és szerintem mióta megvan kb 40 ezret költöttem rá( fékek gömbfejek ,féktárcsa
én úgy gondolom lehet euró 3 -as kocsit venni,de ott már nincs otthon bütyizés
Lehet vinni neves márkaszerízbe a kocsit , mert a kolléga elintézte , hogy okosba megcsinálják.Hogy úgy kapom vissza ,hogy rá sem ismerek : igaza volt a kocsin a felírt hibákat nem sikerült megcsinálni ,de találtak más hibákat amiket miután megcsináltak ,a kocsi váltója megkotlott.A hátsó szilent bekötésénél kikopott alkatrészt nem sikerült kicserélni(mert ugye le kellet volna venni miatta a tankot .és az ugye pepecs meló) így inkább kicseréltek körülötte minden mást ( természetesen nem ingyen ) Szóval vegyen mindenki "modern" autót méhtelepre a régi fosokkal és csöndben lehet szipogni mikor megkapjuk a számlát :)
Kérdésem.: lehet valahonnan 353-as wartburgba való, első lábtér gumi szőnyeget szerezni? Lehetőleg ne a padlóból kiálló gázpedálos kivitelhez. (vagy max bontó?)
Vagy mit lehet tenni?
Volna valakinek javaslata vagy kiváltóként vizet kevésbé áteresztő szövet szönyegre?
Homályosítson már fel; legyen oly' kedves valaki, ha már OFFozgatunk! Egy 2001-s Thaligáért melyik adna többet? A bontós, vagy a beszámító kereskedő? Lóg a rohadéknak az eleje(szakadt jobbos toronyszillent, kopott az összes futóműszillent, stb.) és nincs már kedvem költeni rá; lehet pedig, hogy mégis kell...
Ennyire nincs ötlete senkinek? Én nem akarok euróhármas szarokat venni, hanem ezt szeretném hogy jó legyen :D Viszont nem lenne kellemes (és olcsó) indokolatlanul darabokra szedetni a hajtóművet.
Szerintem a normál fényszóróra való bevezető vagy takaró gumit keresem, ami nagyrészt lapos. Nem a későbbi, csúcsosabb verziót. Bár azok sosem voltak a kezemben, nem tudom milyen anyag. Csak régi, 80 előtti Wartburgjaim voltak.
Stern Coupém nekem is van, gondolom ez lehetett a kocsiban eredetileg, de ez ugye csak közép-, és rövidhullámot tud. Azért vadászom a Transitot, mert az URH-s, és nekem elég lenne amit tud. Meg a 75-ös autómban korhű is lenne. Elektromosan a rendbetétele meg nekem nem probléma, csak kívülről legyen rendben.
Rájöttem, lassan vizsgáztatni kell a kocsit, április 7-ig van forgalmija. Van valami egyhónapos szabály, hogy ha a vizsga a lejárat előtt egy hónapon belül történik, akkor nem változtatnak a lejárati dátumon? Régen mindig a vizsga napját írták be, ennek az lett az eredménye, hogy 35 év alatt a május közepi lejárat lassan átcsúszott április 7-re Mi is pontosan a szabály? Köszi.
Lassan ennyibe lesz az 1.3 om. A vételár + javítások de negyon vicces autó. Ugyanolyan illata van mint amire kiskoromból emlékszem a feltengelyek cseréjénél tartunk amit lehetett cseréltük már remélem ma kész lesz.
Vettem külön fordulatszámmérőt bele 52mm vdo fazon vezetékekkel eladom ha esetleg érdekel valaki 10e pénzért
Képet tudok küldeni róla.
Szia Tomi! OFF Subarut? Soha! :D Ex-főnökömnek az van ill volt, hát egyiktől se voltam elájulva. Sok probléma volt vele - japán létére - igaz, autógyilkos tulaj használta. Üzemanyag fogyasztás meg az egekben. Ha 10-15 literes autópálya-fogyasztást akarok inkább valami amcsi dögöt vennék. :)
Inkább ebbe az irányba mozgunk, ezt a típust már ismerjük:
Ja igen, és szigorúan csak benzinesben gondolkodom. :)
Tank műszer elvileg van, 150-es napi számlálós órának meg utánanézek. Esetleg lámpa gumisapka is akad (mármint ha a normál fényszóróra valót keresed). A H4-re való műanyag sapka biztos van.
Van-e valakinek, vagy honnan szerezhető/rendelhető az első lámpákhoz az a nagy gumi kábelbevezető. Nem tudom mi a pontos neve.
És három körórás műszerfalba keresek benzinmérőt, ill ezekbe való napi számlálós sebességmérőt: Tehát amelyikbe 150-ig volt a számozás. Akár törött üveggel is.
Keresek jó állapotú banánkormányt, mint amilyenekről pár hozzászólással korábban irkáltatok. Nem gond ha matt, az sem ha fényes, repedt ne legyen.
Esetleg akad-e valakinek RFT Transit rádiója? Azt hiszem A130 volt az azonosítója, és tudott URH-t is. Hibás is lehet, vagy hiányos, csak az eleje/előlap legyen egyben.
Gondolom; ahogy az asszony(?) meghallotta az "egymilliótisérhet" felszólalást, igényesen letépte az ajtónyitó gombot a nagy sietségben és már tette is fel a jáúfogááásra! ;)
Nedves napfénymentes helyen a baktériumok tudják szétenni, napon meg szétreped vagy szétfeszül, miután bizonyos mennyiségű oldószer elpárolgott belőle.
A tapasztaltak segítségét szeretném kérni egy problémát illetően. Mi okozhatja azt, hogy egyszer csak menet közben 2T-nél van egy nagy rántás, erőteljes hanghatás kíséretében? Nem pörög fel a motor vagy ilyesmi, az egész jelenség nagyon rövid. Csak kétszer fordult eddig elő, mindkétszer 3-as fokozatban, a legutóbbi ma volt. Idegesít a dolog...
1 millió 800-ba nem fér bele az ablakmosó? Vagy azt még újabb 500 ezerért adja hozzá? Mi van itt, te jó Isten ... Gyógyszerek gurulnak szanaszét, csak győzzük átlépkedni ezeket. Nóóóóórmális?
Bocsánat, idéznem kell megboldogult Kaszás Attila művész urat az Üvegtigris 1-ből: "Azt a kettéb@szott büdös kurva eget!" Darabig el lesz foglalva a tulajdonos ezzel az eladással ... :-D
Na, hát ezért van, hogy a Púpossal havi 100-150 kilométert gurulok csak (hetente egyszer azzal megyek be dolgozni, már amikor olyan az idő hozzá, most meg el van dugva egy száraz, csendes raktárba télire), azt már próbálom megóvni az elhasználódástól. Még egyszer ebbe a hibába nem esek bele, mint a 353-asommal.
akebeR kollegának fényeztettem egy feketét fehérre, de nem lett jó. Hiába a műanyag alapozó és a 2K-s fehér festék, dobja le magáról. Holott vett rá pepita kormányvédőt is, de alatta mállik le a festék.
Ha az gyártatta le aki a 601es Trabantét akkor lesz itthon is olcsóbban belőle. Felhívom majd jövő héten. A Trabanté nagyon jó lett gyakorlatilag ha nem reszeled vagy töröd el 99% olyan mint a gyári. (Belül viszont piszkosfehér, csak a külső 1mm fekete.)
Nekem van egy ugyanilyen banánkormányom és képzeljétek, a szekrényben, magától elkezdett szétfoszlani. Nem örültem nagyon. Állítólag műgyantával ki lehet tölteni a réseket, többszöri csiszolással, festéssel helyrehozható. Lehet, hogy kipróbálom majd egy romosabb példányon.
Ez sem teljesen fényes. Tárolási sérülések, apró karcok voltak rajta, de nem attól volt mattos fényű. Azóta kb. 5000 Km. mentem a Barkasszal, és nem látok rajta változást. Pedig annak markolni kell a kormányát.
Köszönöm a választ! Csak ki kellene próbálni ezt s cuccot! Engem nem zavarna, hogy nem csillog. Ha mégis, akkor megküldeném 2-4 réteg lakkal és csókolom! Aztán reménykednék, hogy nem izgulnak össze a komponensek! :o)
Német fórumon a forgalmazó sem titkolja, hogy kínaiakkal gyártatta le idézem "die Chinesen haben das Ding komplett nachgebaut und sehen auch ne gewisse Ehre darin es so original wie möglich werden zu lassen." De enélkül is ismerem a láncot, egy magyar cég gyártatta le a németek megbízásából Kínában.
Amennyire tudom, a Facebookon nagyrészt azért sírnak, mert nem fényes a felülete. Erre mondja a forgalmazó, hogy majd ha beleraktál 50-100e Km-t, akkor olyan fényes lesz, mint az ami most a kocsidban van. Addig barátkozz meg vele, hogy ez új. De élőben még én sem láttam.
Az epoxi bevonatolással az a baj, hogy a legtöbb epoxy elég szépen szeret szilánkosra repedni fizikai behatásnál, ami tulajdonság egy kormány esetében nem a legszerencsésebb. Persze lehet mondani, hogy a 30 éves bakelit se tört volna másképp, nomeg számla és felelősség nélkül bárkinek bármikor bármit.
Én ennek egy kicsit egyszerűbb változatán gondolkoztam, valahogy feltölteni a repedéseket valami Epokitt-szerűséggel. De szépen megcsinálni elég nehéz lenne... Akkor már egyszerűbb egy "pepita kormányvédő", ami ápol és eltakar.
Levenni a két, egymáshoz passzintható negatívot és a szétmállott bakelitű abroncsra visszaapplikálni a bevonatot, csak mondjuk 2K epoxiból... Két-három réteg uv álló lakk és mehetne is az autóba!
Ha kéne egy jó banánkormány, és olyan a minősége mint a gyárinak, akkor simán megvenném. Akinek van, az inkább megtartja mint eladná, már a repedtek is drágák a gyáriból, ha éppen lehet kapni.
ide írj , vasárnap este megírom ide ,melyik oldalra való .Egy biztos :új ,gyári,de valaki ecsettel lefestette , de ha eladom akkor lehetőleg egyben.. ha nagyon kell hétfőtől átvehető lesz pesten
A csillaggarázs kivülről csúnyítja el, a napi téli autózás miatt pedig alulról kezdve málik szét a kasztni. Az utóbbi rendkívül gyorsan történik, szinte észrte sem veszi az ember, csak amikor már késő.
Az idő nem múlik el nyomtalanul ha használunk valamit. A piros 4T-mel készült egyszerre a tiéd. Sajnos az is napi használatban és a csillagok alatt lakik. Összességében ma sem rossz, de most már hegeszteni kell pár helyen:(
Nem megbántva ezzel a munkatársaimat, de most már inkább többért fényeztetném máshol, és más festékkel. A festéket én hoztam, a munkát ők adták hozzá. A hiba mellette még az volt, hogy elkezdtem használni, télen-nyáron, hóban-fagyban-kánikulában. Holott akkor még megvolt a 120 GLS-em is, azt kellett volna használósnak befogni, ezt meg csak előszedegetni. Tanulság ... talán még egyszer talpra áll, de mondom, most az 1976-osom fontosabb lenne.
Persze, mikor mi mentünk ennyit a 2T-vel akkor nem sokáig tartott, ez már brutális fordulatszám neki, olyan hangja volt, hogy az egyik utasom azt mondta, hogy lassítsak már, mert mindjárt felrobban a motorja...
Persze a motor azóta is teszi a dolgát, de tény, hogy hosszútávon az ilyen nem jó neki. Pláne ha el van mérve kicsit az olaj, vagy a porlasztó nincs jól belőve.
Tényleg jó volna. Múltkor is örültem, mikor Dénesnél összefutottunk! :) Meglepődtem, hogy te itt Bp-en.
Hát évente kb. 2x megyünk arra, de már általában nem Wartburggal, hanem off-al. Ha így is megfelel, akkor lehet róla szó. Ha így nem felel meg, akkor megpróbálom a többieket rábeszélni arra, hogy a Wartburg kipufogóját ki kéne már égetni egy hosszabb, hajtósabb úttal! :D
Az szép. Igen a 4T-k is tudtak jól menni. Sosem felejtem, mikor nekem volt meg a 4T limuzinom. Semmi tuning rajta és akkor két ismerősömnek volt egy Renault Thalia 1.4-es és egy VW Polo 1.4-es. MIndkettő az hiszem 75 lóerő körül lehetett. Autópályán padló (hol volt még akkor az objektív felelősség, meg a sok traffipax) és 150-el ment mind a három GPS szerint. Megette őket a fene, hogy az újabb és 5 sebességes kocsijuk nem megy többet a régi Wartburgnál. :)
Egyébként a 2T-n ami ennyit mutatott vajon mi lehetett a tényleges sebességed?
Eladó blokkom nincs. De még a Dénes által mesélt történethez.
Az én kocsim blokkja is '88-as és bírja a gyűrődést. 101E km van benne és ebből 50E km-t tuningoltan tett meg. Ráadásul bírja 120-130km/h-s utazót hosszútávon. -->
Úgy értem, hogy az elölhűtés tette lehetővé, hogy még tudjanak kifacsarni valamennyit a gyári blokkból. 87-esben is elölhűtés van, az utolsó hátulhűtősek kb. 84 végén készültek.
Nekem maradna előlhűtős, csak meguntam a szopást az én blokkommal, kell egy blokk az enyémbe, és akkor talán a saját blokkomat is lesz kedvem megcsinálni. (közben tud menni a kocsi) Az enyém 88-as blokk, utolsó méret, kicsit leszedve a hengerfejből.
________
87-esben hogy van benne hátulhűtővel, vagy marad az előlhűtő?
Dénest idézem, aki utazott olyan elölhűtősben, aminek az utazósebessége pályán 120...130 Km/h volt sima gyári blokk esetén. Ezt amúgy a gyári hátulhűtős rendszer szerintem nem tudná kiszolgálni - mármint a hőelvezetést ilyen tempó esetén.
A 88-as blokkban módosítottak valamit a vezérlésen (átömlőnyílások helyzete) állítólag, és ezért valamivel jobban megy, vagy kevesebbet fogyaszt, mint a korábbi blokkok.
A kocsimon febr.22-ig van műszaki. A benne lévő motor nem a sajátja. Szeretném bele visszatenni a saját blokkját, ami felújítást igényel.
Felmerült bennem, hogy a kocsiban szolgáló motort eladom, s az árát a felújításba forgatom.
Ha tudtok olyanról, aki szeretne venni egy jó motort, jelezzétek itt.
Amit tudok :
A motort Debrecenben vettem (dstr tanúskodásával ) s az eladó szerint egy pár ezret futott AFIT-os "kimentés/hazamentés" kapcsán került az örökségébe. A hengerfejet magam pótoltam. (lemart!)
A blokk alapméretes, gyári dugattyúkkal.
Az egyik henger falán szemmel látható, de nem tapintható szorulásnyom volt.
Mihályfiék némi hónolással frissítették a hengerfalat.
Beépítés után enyhe kopogást hallatott a főtengely, így azt lecseréltem egy felújítottra.
A hengerfej és a vízpumpa minden alkatrésze DDR, csak a vízp.tengely nem (tudomásom szerint).
A blokk 83-as évjárat.
A legfontosabb a korrektség számomra, ezért úgy szeretném eladni a motort, hogy a vevő eljön (Erdőkertesre, vagy Bp-re) és meghallgatja, kipróbálja (febr 22-ig). Ha jó, akkor kikapjuk és mindenki boldog.
Az ár még nem fogalmazódott meg bennem pontosan, de terveim szerint szeretném a felújítás felét kapni érte... (ez is kevesebb, mint amiért vettem hf nélkül.
2T re való sárvédő van egy nálam komplett talán jobbos doblemezes, valamint egy barátomnál egy gyári alapozós balos a kettő egyben 33 000Ft ért , vagy csere Lemezárugyár Rába kamionra :)
Amilyen energiákkal restauráltad, azt hittem örök lesz. Aztán amikor kész lett és megláttam a fényezését, kicsit elbizonytalanodtam. Tudom, erre tellett, de az egyenként lefestett alsó elemek és az egyenként lehorganyoztatott mindenféle csavar és lemezke után nem volt az a minőségi érzés.
Szomorú olvasni. Nem tudod talpraállitani ? Nekem ugyan 90es a wareszom de ragaszkodom hozzá a napokban fenyezik és kijavitjak az apróbb hibákat van más autóm de a wareszt valahogy megszereti az ember.
Ha már ez a téma: javítható-e a kerékív (a külső lemez) a teljes sárvédő vagy a külső lemez leszedése nélkül? Nyilván nem lesz esztétikai szempontból tökéletes javítás. Hátulhűtősök esetébe,n ha rottyan a kiegyenlítő-tartály, akkor az pont oda, a résbe fújja be a hűtővizet a menetszél segítségével, és garantált a külső lemez kirohadása a kerékív tetején.
... és vedd hozzá, hogy a külső lemezt lakatossal kell felrakatni, pénzért, a doblemezes komplettet meg csak felcsavarozni ... ezzel együtt már lehet, hogy jobb a komplett. Én balost 18-20 ezer körül láttam, amikor láttam, a jobbos 25-28 ezer körül volt.
Óóóó ... az én szép kis autóm ... illetve akkor még az volt ... :( Továbbra sem tudom, mi legyen a sorsa. Az a kevéske közteher 2017-re is rendezve lett rá, ami szükséges volt, innentől kezdve legálisan áll a kert sarkában. Bódé nincs, amit ajánlottál, arról lecsúsztam, meg különben is az 1976-osom lenne a sürgősebb: ennek a kasztnija már menthetetlen, az öregebbé meg még egy közepes erősségű lakatolással menthető. Plusz még a Púpos is bejelentkezett a szűkös szabadidőm terhére, bár (még ...) semmi komolyabb hibával nem jött elő, amióta nálam van. Szerintem a DHY 985 itt fog elsüllyedni a kertben ...
3-4 éve nem láttam gyári borítást, csak utángyártottat. Gyári komplett viszonylag gyakran jön szembe. Ezért gondoltam, hogy utángyártott lemezt, és gyári komplettet kell összevetni. Az árakat nem is néztem...
Az után gyártott elemeknél igaz amit írsz, de a gyári borítást meglehet szépen csinálni. A másik oldala a kérdésnek, hogy nem sokkal kerül többe a gyári új komplett sárvédő, így nem éri meg a 2t-vel vesződni.
Jól tudod, össze van hegesztve. Én még nem cseréltem, de sok olyan autót láttam már, amin csak a külső lemezt cserélték. Egyik sem nézett ki túl jól. Az én autóm is ilyen, az sem szép.
Azt látom, hogy ezek a lemezek rövidek, ezért nagy a rés az ajtó és a sárvédő között. A középen futó vízszintes él szinte teljesen eltűnik ezeken a elemeken. Elől is más az ívük, ezért a gyári indexbúra és a lemez között átesik az eső. A felső élnél a motortérben le kell fúrkálni a gyári ponthegesztéseket, ezt szépen visszarakni nehéz. Szóval én törekednék a gyári alkatrészre.
A német Warti klub -ot faggattam kb 450euro a 4db új irmscher dobozban. Hagyom a fenébe csak marhára tetszik! Vagy a nyári kerekeket homokfuvatom és festem ez olcsóbb lesz. De ha látok itthon akkor lecsapok rá. A kolléga irta,hogy nehézfémfelni : ) találó mert tényleg bazi nehéz : )
Cserélt mar valaki első sarvédőt ugy hogy csak a küllső részét cserélte?? Látok a neten jo áron első sarvédők kulső részét....érdekelne hogy bonyolult dolog e azt cserelni mert ha jol tudom a külső meg belső rész az össze van hegesztve.
Azt szokták az ebből élők, hogy nézik a hahut, ahol 1-2 havonta felbukkan olyan wartburg 70-80 ezerért, amin még rajta van az Irmscher. Felhívják a fogalmatlan tulajt, elmennek, visznek 4 lemezfelnit és 20ezerért elhozzák a nehézfém Irmschereket.
Attól függ milyen márka a kulcs. Hinni egyiknek sem szabad a nevesebbek "csak" 2Nm -el térnek el már 10 nm beállított értéknél, a névtelenek akár 3-5 Nm. 100 Nm -nél már 10-25 Nm csalással is bírnak.
Tapasztalat szerint a Gedore és Norbar kulcsok egész jók. A beta közepes a többi hanyagolható.
Mai legalább 95ös benzinekkel nem probléma, ha a gyári 0,5 mm-nél több le van szedve a fejből, még előny is. Régen számított a 86-os benzinek korában. Pláne ha valaki még mosóbenzinnel is próbált járkálni...
Ez Murfy-törvénye. Ha minden szempontból jónak tűnik egy bontós hf, akkor kiderül rőla, hogy már lesíkolták belőle a gyári megengedett max. 0,5mm-t. Így értem.
Növelt sűrítés és nagyobb furattal számolva + gyárinál keményebb tömítés miatt bizony nem. De ha gyári nyomatékkal húzom le, akkor zseniálisan bedolgozik a vízbe és 2e km alatt átég a tömítés... :(
Attól még lehet tovább síkolni és lehet tocább tuningolni. Amúgy pedig gyárilag is lehetséges több javító síkolás, tehát ez nem befolyásolja a gyári motort.
Beletört csavar esetében van némi remény, hogy ki lehet operálni, de nem könnyű móka, főleg azért, mert a hf lágy anyag relatíve, a beletört csavar pedig keményebb.
Nálam a 3mm-el lesíkolt hengerfej 69Nm-re van húzva a gyári 55Nm helyett. Ez a folyáshatár alatt van, hogy legközelebb is felhasználhatók legyenek. Igaz, emiatt nagyobb lehet a szórása az összeszorító erőknek. A tőcsavarok, anyák és alátétek 12-es minőségű anyagból vannak nálam.
Bontóban 10 hengerfejből kilencet megevett a nem megfelelő hűtőfolyadék, és/vagy hibás gyertyamenettel rendelkezik, és/vagy bele van törve a termosztátházba a csavar, esetleg fel van verődve a vízpumpa tengely háza... Rengeteg van, de nagyon kevés a használható állapotú :-(
Ha valahol be tudod, akkor kérlek írd meg hogy hol van az a valahol. Keresni ugyan még nem kerestem, de nekem se lenne rossz egy, mert most nincs benne.
Már van egy másik, amiért mennék. De ez közelebb van és ez egy komplett autó, az amiért mennék meg csak egy üres kaszni. Már rá is írtam az eladóra. ;)
4mm volt leszedve a felületből. Majd ~90e km-t volt a blokkon bontás nélkül. Nem dolgozott be az égéstérbe az a fura, hanem a tőcsavarnál kezdte el kidolgozni a hűtővizet... :)
Ez a nagylendtömeges 75,5-es E85-re optimalizált motoron volt. (64LE@3960rpm/142Nm@2970rpm)
Áááá csak a barátoknak csinálom hobbyból. Amennyi egyéb költség lenne rajta, annyiért nem érné meg megcsinálni, a kutya nem fizetne egy chor darabért 5-10 000 Ft-ot.
Cartársak az 1.3 wartnak az első ködlámpáit a lokháritóban hogy lehet rögzíteni? A lökháritoban van valami tartókonzol? Rendeltem ködlámpás" lokharitot.
Képzeljétek el a wartimat megörökitették az énb sorozatban ahol restaurálják ott forgatják a sorozat egyes részeit :)
Nagyon szuper! ;) Esztétikai okokból maradt le hátulról a lökhárító baba? Majd, ha egyszer lesz hozzá kedved; próbáld ki az eredeti kombihoz való babákkal megcsinálni. Persze, ha az a formavilág tetszik egyáltalán... :)
Azt írják.: "Leleményességben nincs határ: a hátsó odalablakra levehető ruhaakasztó fület lehet illeszteni. A mai menedzserautókban már a vállfák hódítanak"
Wartburgon fotózva.
Nekünk a családban, persze nem egyszerre de 4db 2T Wartburg volt, első tulajdonosként. De egyikhez sem volt ilyen azt mondják az Ősök.
Az 1960-as évekig kétütemű kéthengeres motor dohogott benne ahogy olvastam a neten, mégpedig egy tűzoltó szivattyújának motorja, amit erre a célra adoptáltak. :-) Csak utána jött a 311 blokkja. De legalább a lnegyeleknek volt saját autógyártásuk.
Óóóó kurvá! Hogy ez sem a szomszéd faluban van...!!! :/ Ennyit tesz a finom száraz olasz levegő. Még mindig milyen szép és nincs elrohadva! :) https://www.youtube.com/watch?v=eg5CMYQYXIQ
egyébként a képek fele az enyém, meg egy tahó bunkó csaló vagyok ,mert átvertem és ezt a "roncs 67-est" adtam cserébe egy """"""jóállapotú""""""" kiskerekűért (mikor vittük a méhbe motor nélkül nyomott 650kg-t)
Szép napot nekem most cserélték a vezműszíj,vízpumpa,gyujtáskábel,gyertya,gyertyakabel,gyujt.elosztó,rotor,szelepfed tömítés,vezmű szimeringek,valtóolaj,motorolaj,fekmunkahengerek,első fekbetét,fékfolyadék,teljes kipufogo rendszer,szűrõk,kiegyenlitő tartály holnap már fényezőnél van honecker :)
Ott biztosan nem kapna már forgalmit. Esetleg Lengyelország?
Ha már Lengyelország: nemrég olvastam valahol, hogy elkészült egy átfogó könyv a Syrena-ról, igaz egyelőre csak lengyelül. A Wartis és 2T-s vonatkozások miatt érdekes olvasmány lenne. Előbb utóbb csak lefordítják németre és angolra...
Valószínűleg azt sem, hogy még mit lehet találni, ha az ember tudja mit keressen.
Csupán azért írom Kedves fórum-társak, hogy tudjátok ha valamit vesztek ha.hu-n, az ha nem egyszerűen, de megtalálható pont a vásárló védelmében, és a jogi vonzatok végett.
Az gyári rögzítés lesz, mondom látatlanban. Nekem is feltűnt a kikandikáló hatlapfejű, főleg amiatt, hogy öregedésében húzódik minden össze a műszerfalon, és a rések nagyobbá válnak feltárva az ilyen érdekes gyári megoldásokat.
Sziasztok szakik! A következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Tegnap pakolgattam a bontott cuccaimat az új főhadiszálláson. Kezembe került a 80-as bontott Deluxe limóm komplett műszerfalra, amiről nyáron leszedtük a hosszabik műszerfalpárnát, az ment a szép kombiba, azé pedig a polcra. Gondoltam egyesítem a kettő és összeraktam.
Ami a kérdésem lenne. Az óracsoport műanyagházának jobb alsó sarkában egy csavarral volt rögzítve (lásd piros nyíl). ez gyári megoldás, vagy esetleg már eltört egyszer a műanyag ház, és valaki sufni tuninggal így oldotta meg?
Bocsánat, hogy visszanyúlok, még ehhez a témához. Szívem szerint magánban válaszoltam volna, ám sajnos nem publikus Warcsi elérhetősége. De ezt még muszáj megválaszolnom. Görgess tovább bátran, ha nem érdekel!
Kedves Warcsi!
A rágalommal kapcsolatos észrevételeid jogilag teljesen helytállóak. Azt írod, hogy a saját honlapjára olyan véleményt ír ki, amilyet szeretne. Nem láttam a saját oldalát, nem tudom, ott milyen hírünket keltette. Amiről itt szó van, az a hirdetési portálon megjelent véleményformálás. A hirdetés nem más, mint egyirányú kommunikáció, ahol nincs lehetőség válaszra.
Amit mi itt csinálunk, az kétirányú kommunikáció keretein belül tesszük. Nem szép dolog itt sem mások lejáratása, pláne ok nélkül. De a reflektálás lehetősége adott. Látod, hisz te is hozzászólhatsz! (Lásd még fórum szó eredete, jelentése.)
Véleményem szerint úriember nem alkot negatív véleményt másról egyirányú kommunikációs csatornát választva. Ennek a nézetemnek próbálok hangot adni, csak nem találok értő fülekre. Tartok tőle, egyre kevesebben látjuk ennek a jelentőségét.
Korábban feltettem azt a kérdést, hogy a becsmérlő hirdetés előtt mikor írtunk sértő hozzászólást erről az eladóról, és az autójáról? Eddig még nem kaptam választ.
Még egy apróság: Ha valaki úgy fejezi be hozzászólását, hogy "részemről lezártam a témát", vagy "kérlek inkább ne is válaszolj" az is egyirányúsítja a kommunikációt. Én inkább választanám a "térjünk át magán beszélgetésre" útját.
A nő olyan, mint egy számítógépes trójai faló. Esztétikai és élvezeti okok miatt bevontatod a váradba, aztán már csak azt veszed észre, hogy a saját programját futtatja rajtad. :-)
Szerintem te ne szerelj autót ha a minimális szerszámozottság sincs meg hozzá.A szerelési könyv az alap. De emelő,villás és dugókulcs készlet, fa és fém kalapács, satu, fúrógép, flex, páka, hegesztőgép, multiméter szerintem alap.
Megvettem. Feltettem reszelő, kalapács és egyebek nélkül. Ez már önmagában jó jel. Az autó csendes, mégsem érzem fojtottnak. Nem bánom cseppet sem a vételt!
Ránk uszítottak egy nőt, hogy majd miatta megenyhül a kedélyállapot...?! :D
Akkor sem változik a véleményem a nepperekről! Személyes rossz tapasztalat miatt! És nem bizniszféltés, vagy irígység borít el, mert nem vagyok nepper! Az a Wartburg jobb és jobban megbecsülő, jobban megérdemlő kezekbe is kerülhetett volna! Talán majd egyszer oda kerül és vigyáznak majd rá! :)
Itt a fájós kezű, Krazzal Wartburgot szállító Joliet Jake óta nem kellett moderálni, az pedig már évekkel ezelőtt volt... Miért nézne ide? Itt kulturált társalgás szokott folyni.
Szép napot az első kipufom kifuj valami lengyel terméket rendeltek cseredarabnak. Viszont a Maróti tól megérkezett a javítási kézikönyv szórakoztató lapozgatni. Remélem jó lesz a kipuf.
Adott történet végső sorzárásaként írnám az alábbiakat, hisz oly sok vélemény érkezett.
Már önmagában fura, hogy a kereskedés ennyire próbálja bizonygatni az igazát, több felhasználónévvel?!
/ ha minden valóban rendben van/, csak mosolyognia kellene, hogy mi itt fórumozunk ebben a témában, de mégsem így tett, írt. De ez legyen az ő dolga.
Szintén furcsállom, hogy a vevő is védelemére kel. Ugyan kérem!!! Mi ez ha nem valami féle összefonódás?! De ez is legyen az ő dolguk.
Mi, maga a fórum tagjai kerültünk említésre, egy közösségi oldalon a ha.hu-n, ahogy ezt egyik fórumtársunk jelezte, személyesen látogattam meg az oldalt, saját szememmel láttam, majd dokumentáltam..
Dicsekvésből, vagy nagyképűségből, netán egyébből történt a ha.hun megjelent felírat, az oka mára nem is számít már, megtörtént. Ahogy korábban írtam /gratulációval kezdtem./ de
Mivel történt egy észrevétel, melynek a jelzése megtörtént, úgy gondolom a többi már nem ránk tartozik. Nem büntet a NAV, ha minden rendben van!
Ha minden rendben van önöknél, akkor nyugodtak lehetünk. Sőt nem is kívánok senki számára semmilyen felesleges ijedtséget, mert ha minden rendben van, és amiket leírtak az helytálló, a szerződésben foglaltak jogszerűek, tiszták, valósak, gond sosem lehet.
Hisz tudom hogy hozzám is jöhetnek bármikor, mégsem aggódom egy ellenőrzés végett.
Még egyszer szeretném mondani, a bizonyítékot az eladás tisztaságának körülményeiről, nem a fórum oldal fele kell közölni! Erre meg van a megfelelő szerv, szervezet.
Önnek természetesen jogában áll feltételezéseit megosztani a NAV-val.
Mint azt Ön is tudja, az autó ár nélkül volt meghirdetve, én elmentem a kereskedésbe és az ott kiírt áron megvásároltam, úgy ahogyan ezt a kereskedő állította. Ezúton szeretném megnyugtatni, hogy vásárlás pillanatában megkaptam a számlát a teljes vételárról!!!
Használt tartós fogyasztási cikk esetén nincs ÁFA, a kettős adóztatás tilalma miatt, az viszonteladónak az autón realizált költségekkel csökkentett nyeresége után kell adóznia.
Na akkor most én is elárulok egy titkot. :-))) Ez aztán igazi magyar mentalitás: ha más a saját okosságából pénzt keresett vagy szerencséje volt az rohadjon meg (teszem hozzá a korábbi hozzászólások azt tükrözik, hogy mind az eladó mind a vevő elégedett volt), és rögtön nyomjuk fel a NAV-nál! :-))))) Jaj a becsületes állampolgár kötelességének érzi, hogy kinyomozza mennyi adót fizetnek... :-) Ember, és ha pont az általa befizetett adóból látnak el téged az egészségügyben??? Azért azt megnézném hány magánszemély van itt aki megvett autót és haszonnal eladta- vajon mind bevallották a személyi jövedelamadó-bevallásukban, és megfizették az adót a nyereség után??? Az meg hogy az autóparkos úriemberre mondjuk, hogy micsoda szemét és haszonleső, meg hogy nem korrekt mert az oldalán véleményezi ezt a közösséget, és még csak reagálni sem tudunk rá? Miért itt mi mit csinálunk? Mocskolunk valakit akiről azt se tudjuk hogy eszik-e vagy isszák, csupán azért mert nem mi jutottunk hozzá a jó állapotú autóhoz, és nem a bizniszünk volt? Emberek, nézzen már mindenki magába, de jó mélyen.. Foglalkozzon inkább mindenki a saját a dolgával, mielőtt bármi meggondolatlanságot írnánk. Nehogy valaki minket is felnyomjon a NAV-nál, vagy esetleg kapjunk egy feljentést rágalmazás és becsületsértés miatt. Ugyanis ezt a törvény bünteti. :-)
Rágalmazás
A rágalmazás tényállása az ember jóhírnevének, társadalmi megbecsülésének büntetőjogi védelmét teremti meg. A rágalmazás vétségét az követi el, aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ. Alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Minősítő körülmény, ha a rágalmazást aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt, vagy jelentős érdeksérelmet okozva követik el. Ezen esetekben a büntetés két évig terjedő szabadságvesztés.
Köszönöm hogy elolvastátok, többet nem kívánok hozzászólni az ügyhöz.
Kis magyar privát export-import: bejönnek azok a 15...20 éves nyugati autók megtekert óraállással a kívánatosság érdekében, amiket kitiltottak környezetvédelmi okokból a német városokból vagy már adózási okok miatt ott már drága az eltartásuk, cserébe meg kimennek a még megmaradt szép állapotú Wartik és Trabik. ...
Amúgy a Merkantil a hitelből visszavett autóit hirdette a hahun, a fiatal nagyértékű német gyártmányok jó része Németországba kerül vissza, a többi autó egy része a környező országokba.
Sziasztok! Egy kis nepper téma terelés. :) Valakinek van tapasztalata a Kistarcsai műhely által forgalmazott kipufogó rendszerről? Tervezek venni egy komplett rendszert csak nemtudom mennyire érdemes tőlük megvenni. Válaszokat előre is köszönöm.
Most elárulok nektek egy nagy titkot. Mindenek előtt /gratulálok az autóparknak az eladáshoz/ de, és itt jön 1 de. Most figyeljetek!
Mivel maga az autópark azzal fényezte magát ha.hu-n, és kérkedett vele hogy a kiírt áron eladta figyeljünk stb., /ezt le is mentettem magamnak/, valamint a vevőnek magát mutató illető is a ("kiírt áron" megvásároltam.) véleményt írta, melyet szintén / le is mentettem magamnak/. És mivel gondolom a kereskedés épp oly tisztességes, mint aki megvásárolta viszonteladóként, feltételezem, hogy Magyar kishazánkat igencsak megtámogatja azzal, hogy a NAV fele az itt megfizetendő Áfá-t bevallja, mert ugye bevallja!? Ez esetben nincs félni valója, hogy éltem Állampolgári lehetőségemmel, és írásban a NAV fele tolmácsoltam egy levelet, melyben kérem, hogy nézzenek utána a fentebb említett kereskedés és vásárlója /bemásolt/ szavahihetőségének.
Itt megjegyezném, ha minden úgy történt, ahogy leírták, ez esetben senkinek nincs félnivalója. De ha mégsem, akkor még hallani fogunk az esetről. Amint lesz infóm, visszajelzésem a NAV-tól, jelezni fogom felétek.
Megjegyzésnek annyit, ha beigazolódik a gyanúm, akkor sajnálatosan valódi neppertrükknek lehettünk szemtanúi, aminek következménye kell legyen, mert én mint Tóth Gábor, nem fogok azért több adót fizetni, mert egyesek nem úgy járnak el, ahogyan elő van írva. Ha én tisztességesen dolgozok/adok-veszek, akkor másnak is így kell.
Hát igen kinek mi éri meg. Nem látok hibát ha valaki 50ért vesz valamit és 100ért továbbadja. Ha lehet árrést kiszoritani mindkét fél megelégedésére akkor az nem baj szerintem.
Alapvetően mára már mindennek van neppere(sajnos) ezek az emberek lehetnek jó vagy rossz indulatúak,lehet hogy valaki azért csinálja mert nem derogál a munka és egy laptoppal meg mobilnettel hülyére keresi magát ,és az is lehet hogy valaki meló mellett csinálja ,mert valahogy el kell tartani a családot .
azon néhány szabadidős tevékenység amit űzök is tele van nepperekkel: pedálos moszkvics bizniszt 3-4 ember tartja kézben , lemezárugyár rába kamion (a 3-7 ezres árakat sikeresen feltornászták 20-30 ezerre), pénzverdei vasút : ki gondolta volna ,hogy egy helikon szett akár 200 000Ft ig megy . szóval a nepperek az árakra brutális kártékonyak ,de ha egyszer van pénze,és neked meg nincs akkor a csata eldőlt
Most akkor wartburgra ne legyen nepper ??? ha én tudok venni transot 50 ezerért műszakival ,akkor ki tiltja meg hogy én tovább adjam műszaki nélkül 150 ért valakinek , aki keres rajt valamennyit és továbbadja egyvalakinek aki végül felteszi a kocsit a mobile.de -re 6900EUR -ért ( és akkor a kocsin csak annyi változott ,hogy kapott egy dobozt ,meg tüsszentették a platót homasitás fekete festékkel
Nehezen tudom végtelenül szimpatikus úriembernek képzelni azt a embert, aki hirdetésben minősít egy több emberből álló közösséget, ahol nincs mód reagálni a felhozott vádakra. Ez nem úriemberhez méltó.
Én voltam az a szerencsés, aki a Bingo Autópark által ár nélkül hirdetett 79'-es wartburgot a "kiírt áron" megvásároltam. Az eladó személyében egy végtelenül szímpatikus autókereskedőt ismertem meg, maximálisan megvoltam elégedve mindennel. Az Úriember kereskedő, nem rám tartozik, hogy mennyit keresett az autón, ha ajándékba kapta, az is az ő dolga!
Én magam a veterán járművek rajongója vagyok, több saját tulajdonú veterán járművel rendelkezem, köztük egykori NDK gyártmányokkal. Minden általam megvásárolt jármű múltja, története érdekel. Német partnereim részére vásárolok jó állapotú Wartburg/Barkas gépkocsikat. Kizárag olyan személyekkel állok kapcsolatban, akik ezen járművek állapotát megőrzik, illetve tovább javítják.
A Bingo Autopark által 2 hónapon keresztül kínalt Wartburgot lehetősége lett volna megvásárolni bárkinek, de megis hozzám került. Nem egy magánszemélyhez, hanem egy viszonteladóhoz!
Én mint viszonteladó adtam érte a legmagasabb árat!!!
HA BÁRKINEK HASONLÓ ÁLLAPOTÚ WARTBURG/BARKAS GÉPKOCSIJA LENNE ELADÓ HÍVJON BIZALOMMAL! Nem az első és nem is az utosló Wartburg, amit ennyi pénzért megvásároltam!
További szép estét mindenkinek!
Pálya Adrián 06/70-202-05-40 palya.adrian@gmail.com
Olyanokat írt, hogy szerintünk messze nem ért annyit, meg nem is Magyarországra akarta eladni (de akkor miért hirdette a hahu-n?), és a nepperek az okosak, mert ők ennyiért is el tudják adni, mi pedig agymosott idióták vagyunk...
Sajnos, már nincs fent a hirdetés! :( Lemaradtam valamiről? Vádak? :D Lehet elolvasta, amiket írtam? :D Akkor is haszonleső mocsok az ilyen, ha megszakad is!
Kíváncsi leszek mikor üti fel a fejét valahol, a behajlott ajtóburkolattal... (pedig nagyon megkímélt a belső tere is szerintük)
Elindúlt Németrországba, Magyar rendszámos traileren? :) Bizonyára aki megvette nem jött el érte, ebben is a nepperek segítségét kérhette!? :)
Legalább olvasnak minket ezek a huligánok. Minden esetre, mindenkit arra bíztatnék csak magánszemélynek adja el a kincsét (többet ad majd érte, jobban értékeli, érdekli majd az előélete) mint ezek az autó-nepper fenegyerekek.
A vásárlással kapcsolatban szintén ezt a véleményt adom.
Szerintem keresd meg a szerelőnket első körben telefonon, szerintem neki biztosan van célszerszáma. Mond el neki, hogy ez a diplomamunkád, és a jelenlétedben a célszerszámmal legyen szíves kapja le az érintett alkatrészt. Ha ingyen megcsinálja, vigyél neki egy üveg bort köszönetnyilvánításnak.
Volvo váltónál pl. rengeteget kell kalapálni kapcsolóvillák mind hasított illesztőszeggel vannak rögzítve a tengelyeken. Itt ahhoz képest csak mértékkel kell kalapálni.
Jó estét "limo" képet nem tudok még feltölteni blackberry készülékem van örülök,hogy írni tudok. Szerdán szerviz szűrők olaj váltóban is szijcsere vízpumpa stb stb 2 garnitúra gumival adják újszerű téli nyári felnire szerelve (Ceat gumi) de lecserélem semperit vagy barum ra.
Jó estét cartársak tulajdonosa lettem egy 1.3 warjunak 58e km -el. Új vagyok ezen a fórumon az olivazöld warjut néztem ki de miután megláttam a belsejét, hát eléggé impulzív volt. Egy okker sárgát sikerült szerzni gyönörűek az ajtó élei.
Úgy hittem van bizonyos fémipari alapismeret ha már neki állsz váltó belsőt átalakítani. Nekem sincs ilyen bonyolult "célszerszámom" mert eddig még mindig szét tudtam eme részegységet szedni egy db egyetemes fakalapáccsal :-)
Se fúró, se laposvas, se csigafúró, se menetfúró. Csavar sincs, de azt egyszerű beszerezni. Ja, tolómérő sincs, jó lenne, bejelölni a furatokat. Meg megpontozni. Ja pontozó sincs (de kalapács van!) Egyébként simán legyártanám.
"Van valakinek kinyomószerszáma, vagy lehet kapni általános kinyomószerszámot, amit ide lehetne használni? Vagy le kell gyártani, ami a könyvben is szerepel?"
Egy laposvas amin van három furat amiből a középső menetes, meg három csavar. Túl bonyolult legyártani ?
Volt egy ilyen sejtésem, mert ugyanazon a helyen-névvel, hasonló szöveggel most egy limót árulnak. Azt nem értem csupán, hogy mit remél a hirdető. Hogy odamész Győrből és ha már ott vagy, akkor úgyis megveszed? Vagy mi jár az ember fejében?
Azt tudja valaki (és az is érdekelne, honnan van az infó) hogy mennyi az előlhűtős Wartburg cw tényezője (légellenállástényező)? Valahol azt olvastam évekkel ezelőtt hogy a hátulhűtősé 0,44, az előlhűtősé 0,41.
Ehhez képest, amit hosszas keresgélés után találtam a neten: 0,49 és nem írja, hogy melyik kivitel.
a cuccok zöme el ment még vannak apróságok , de azokat is felszámolom .
púpos már nincs egy sem , egy része új gazdára talált,egy része meg a vasműben végezte .
Nagy butaság most szabadulni tőle , de sajnos sok cuccot loptak el ,és ez el tudja venni az ember kedvét.. kocához még vannak dolgok, de inkább csak olyanok amik jók 4T-hez
van még egy hiányos 4t limó ,néha ide ide szállingózik valaki és visz róla valamit .
A selejt listán van még két maruti ,aztán vége kiürül az udvar
Szerintem; /hacsak nem talál egy madarat/ ez is úgy jár majd, mint a kecskeméti Top-Autós Wartburgok... Azok is legalább 5-6 éve hirdetődnek és ahogy egyik fórumosunk írta is, már igencsak látszik rajtuk a sok évnyi egy helyben állás! Erre is ez vár! Gondolom beszámította egy "eurobox"-ba 150-300 ezerért /modjuk attól is függ, hogy milyen értékű a csere autó!/, valahogy kihozta nullára a ktg-t és most hatalmasat akar szakítani rajta, mert retró őrület van mindenkin és most mindenki ilyet akar! Így működnek ezek a nepperek! Sajnos; ismerek néhány ilyet! De azok még a szarból is aranyat akarnak csinálni! És sajnos a tapasztalat azt bizonyítja; és erősíti is ebben az elképzelésben őket, hogy ez lehetséges! Sok a madár!
Sikerült kierőltetnem a kapcsolótengelyt a linkelt kapcsolóujjban levő csavarok oldása után. 1 golyó esett ki, ronggyal felfogtam. Következő lépés? A könyv azt írja, ha jól értelmezem, hogy az egész tengelyt a fogaskerekekkel és a kapcsolórudakkal ki kell nyomni kinyomószerszámmal a végénél. Jól értelmeztem?
Van valakinek kinyomószerszáma, vagy lehet kapni általános kinyomószerszámot, amit ide lehetne használni? Vagy le kell gyártani, ami a könyvben is szerepel?
Eddig 100.000 -Huf-t (elsőkézből) " nem kellett " a kutyának sem. Most akkor 160-t valakinek??? (horpadtan, rohadtan itt-ott feszegettem másodkézből) Most komolyan???
Én is keresgélek, magasabb kategóriában is, de azért ez túlzás...
Köszönöm, de én sose voltam kasznis, max ilyen "koca-művész". :) Kasznist meg sajnos nem tudok ajánlani, se P21-Feri, se Tóni barátom nem dolgozik már külső embereknek.
PMobil-t javasolom, ott lakik. Szerintem laza csuklómozdulattal visszaalakítja neked a hepe-hupát. Komolyra fordítva a szót, ismer arrafelé kasztnist, ha jól emlékszem.
Az ilyennek kimaradt az életéből a Wartburg-romantika...
Azért manapság kettes Golf-al nem ildomos villogni. :-) Bármikor megtörténhet, hogy mások ugyanezt csinálják velük - mármint amit veled tettek - csak IV vagy V-ös Golf-al...
Új akksit vásároltam a Wartburgba. A boltos srác úgy hirdette magát, hogy díjmentes beszerelés, és töltés6indító áramfelvétel ellenőrzés. Megvettem az akksit, közöltem, hogy élnék a lehetőséggel. Srác elfehéredett, mikor meglátta a Wartit: Ebbe rakod bele??? Végig savanyú képet vágott, és úgy ért mindenhez, mintha sz_ros pelenkát fogdosna. Másnap ugyanezen bolt előtt állt egy tréleren egy szakadt ezerkecske kombi. Mindenütt lyukas volt, ellenben üzemképtelen is. Próbálták egy új akksival életre kelteni ott a tréleren. Ugyanez a srác a saját nyálán csúszkálva rajongta körbe azt a f_stalicskát. Rövid beszélgetés után kiderült, hogy az én autóm öregebb, mégis úgy általában csilli-villi pöcc-röff a zsigához képest. Erre mindenki hüledezve kérdezte tőlem, hogy nem látom, hogy az egy kombi?
Túl közel vagyunk itt a testvéri országhoz, itt a zsiga az úr! A Wartburgnál meg talán csak a 105S lenézettebb.
Hát nem tudom, felénk nem divat ilyesmi. Én mindig azon csodálkozom, hogy még a melós autómat is körberajongják, ami az én szememben egy sima használati tárgy, egy rozsdás bagolyköpet. :)
Valaki esetleg tud T.bánya közelében jó karosszériást, aki kihúzná a tűzfal + 'A' oszlop alja benyomódásomat? Ha nem találok értelmes donorkasznit, akkor ezzel kell kezdenem valamit; 07.01. múúúúszaki vizsla!
Bocsi! :D Én vagyok a narancs Touristos, aki múltkor megszabadított jó pár alkatrésztől; köztük a dísztárcsáktól és a krómos fehér homlokfaltól! ;) Nincs esetleg elfekvőben valahol egy használható 2T Toursit kasznid? :D
Bocsánat! Mostanában illik a hivatkozást is beilleszteni, amire reagálok... :D Szóval; erre reagáltam: "lakott területen kívül haladtam a Barkasszal, elém vágott egy szakadt dízel kettes golf, befékezett, majd (üresben, vagy kinyomott kuplunggal) a motort bőgetve korommal árasztotta el a környéket. Gondolom így akarta nemtetszését kifejezni a 2T füst iránt."
"A Kockával végigmenni pl. egy falun már olyan dolog, hogy arra az álmos faluban is mindenki felfigyel és a szemét dörzsöli, hogy jól látja-e."
Én ezt nem tapasztalom itt a "setét szabócsban". Volt olyan, hogy lakott területen kívül haladtam a Barkasszal, elém vágott egy szakadt dízel kettes golf, befékezett, majd (üresben, vagy kinyomott kuplunggal) a motort bőgetve korommal árasztotta el a környéket. Gondolom így akarta nemtetszését kifejezni a 2T füst iránt.
Persze vannak elismerő biccentések, meg jóindulatú leszólítások is, de az itt élők többségének szemében ez csak egy Suzukiba beszámítható ócska roncs, bármilyen állapotban legyen.
Annyi még a változás az elmúlt 10 évhez képest, hogy már nem kérdezik meg, hogy miért nem vesz az ember egy "rendes" autót, mert tudják, hogy akinek még mindig ilyenje van, ott máshol kell keresni a baj forrását... Legtöbbször csak egy kissé őrültnek járó udvarias félmosollyal nyugtázzák a dolgot. :)
"DE becsületemre ,hogy noha vettem offot én voltam az utolsó aki Vereben letette a 2T-t az állomány kb 50 kocsi lehetett úgy 97 -ben. Viszont az enyém 2010 ben még forgalomban volt...."
Amikor szabaddá vált a lehetőség nyugati autót venni, akkor erre szinte mindenki rámozdult, aki tehette - nagy divathulláma volt. Nem is a városokban annyira talán, pedig ott érzésem szerint erre esetleg több pénz is lehetett a zsebekben, hanem vidéken, mert ott az egymást ismerő lakosság nyilván tartotta azt, hogy kinek milyen autója van. S aki nem váltott elég gyorsan nyugati autóra, annek megcsusszant lefelé a renomée-je a településen, neadj' Isten, a háta mögött kibeszélték, hogy még mindig azzal a szakadt Wartyogóval jár. Mára fordult a kocka - a szó mindkét értelmében: A Kockával végigmenni pl. egy falun már olyan dolog, hogy arra az álmos faluban is mindenki felfigyel és a szemét dörzsöli, hogy jól látja-e. :-)
Mi maradt a raktárállományodból? Púpos, kocka, alkatrészhegyek? Vagy sikerült végül MÉH-be vinni mindent?
hm egyet....meg a tiéd meg a fórumosoké meg pár nem fórumosé és még pár magányos őrülté oszt"ende Mennyi érvényes műszakis 2T lehet ma ? talán 1000 max 2000 és mennyit használnak ebből akár csak hétvégén? 100 at .Na nem is ezen bosszankodom csak a 150 ezres bünti kiderült kamu, de azért el lehetetlenítették a hetem. Aztán mivel a csodadoblón anya lefingatta az akksit,de a gyerekért meg persze menni kell az oviba ,állítólag többen láttak egy "valamijenöregfehérautót" teperni a városban :) egyébként ez egy nagyon régi kocsi lehet mert a parkolóban csak úgy tudják behatárolni a márkát, hogy el olvassa az emblémán.
DE becsületemre ,hogy noha vettem offot én voltam az utolsó aki Vereben letette a 2T-t az állomány kb 50 kocsi lehetett úgy 97 -ben. Viszont az enyém 2010 ben még forgalomban volt....
Ma éppen láttam egy fehér 2T limuzint parkolni a Batthyány-örökmécsesnél kb. 13:15-kor. Krómos volt, de már újfajta szoknyával. Letértem a szokott séta-útvonalról megszemlélni. Még nekem is élmény, pedig van egy hasonló belőle otthon. :-)
évi 19-20 ezret megyek a 4T túristával és kb egy kezemen meg bírom számolni hányszor jött velem szembe , vagy ment el mellettem 2T mindezt Budapesten ,Budapest -Székesfehérvár,Budapest -Vereb útvonalakon
Egyébként még az lenne a szép,ha ki állítanak valami okostojást hogy a szmogért a 2T-k a hibásak
Könyörgöm szinte már nincs is két ütem
A falvakban a suttyók már nem babettával tekernek,a trabant motoros kis traktorok zömét is bezúzták
Én ezt egyszer eljátszottam egy csehországi benzinkúton, útban a németekhez. A gyorsítósávig jutottam, ott elkezdett köhögni. Leengedés és benzines fertőtlenítés után pár négyzetkilométeren kiirtottuk a szúnyogokat, majd mentünk tovább. A népszerűségi indexünk az egeket verdeste.
Botka látszatintézkedése, hogy Szegedről a szmoghelyzet miatt kitiltották a kétüteműeket. Szerintem jó, ha a városi forgalom egy ezrelékét kiteszik a 2T-k. Szóval, az ilyen intézkedés jól kommunikálható, megvan a bűnbak, csak éppen félre csúszott, a célját nem éri el. A régi, jól berögzült szocialusta reflexek ismét működtek...
5 év után sikerült átiratni nevemre az ajándék- transomat! Évekkel ezelőtt több százezerről zengett az okmányirodai előadás,most mivel elévült,leselejteződött egy-két papír,de az autó még rendszerben van,így 1 átírási illetékkel átírták a gépet. Továbbra is kitiltva van,indoklás viszont nincs :-) Ha lesz pénzecském nekifogok a felujitásnak is. Célom nem OT,csak szép,jó legyen.
Az ilyenek mindig azokat sújtják a legjobban, akiknek nincs sok pénzük... :( Amúgy sem irigylem azokat, kiknek fontos az autó a mindennapi közlekedésben.
De milyen kellemetlen szituáció lehetett, amikor az ember aki biztos tudatában van annak hogy dízel autója van, beletankolja a Wartburgba a gázolajat. Nem jósoltam volna neki hosszú életet.
Nem tudom. De mikor kinyitottuk, majd hanyatt estem. Az ember utána össze-vissza magyarázott, mert a sógorom szerint fura képet vágtam. Azért a forma kedvéért fényképeztem.
Azért az mekkora már,hogy egy évben általában egyszer van szmogriadó ,és nekem pont akkor kell betegnek lenni-a 4Tparkolóban dekkol én meg élvezhetem a BKK vagy BKV vendégszeretetét,mire eljutok az egészségügy fellegvárába, a nagy büdös inkább le se írom .Persze természetesen két vonaljegy ellenében ,amit ugye forintért adnak ,na persze ezzel semmi baj: a kocsid sz@r mennyé bussza"de akkor ilyenkor nem lehetne azt játszani ,hogy felmutatod a forgalmit és felszállhatsz az egyébként (imádom az ikarus csodáit)lefingott széttnyűtt koszos rommá rohadt buszra.Ugye a jegy is azért csak kettő mert a tahó falusi Robika inkább sétál két megállót mint két jegyet a pokolra küld... vicc
Noha van off autó, családi egyterű sajnos/nem sajnos melóba járni nekem a 4t jutott /ami ugye most nem közlekedhet
azért csak kitalálják ,hogy lehet új kocsira ültetni a parasztot.
És akkor ez a néhány szerencsétlen ölébe veszi az internetet, és mér nézegeti is az eggyel jobb providentből még megvehető kintről behozott .három trágyadombból összetákolt ,lomot négyszázé". Amik természetesen 140 ezret futottak,nemdohányzó svájci vak fogorvos házaspár használt
Telefonon kis kijelzővel nem látszott annyira, hogy mi az oka. De már látom, hogy erős átalakításon esett át az alváz elülső traktusa is. Akkor megállja a helyét ez a feltevés! :)
Üdv! Valamelyikőtöknek nincsen elfekvőben Wartburg irányjelző kapcsolóhoz rögzítő csavar? Jártam már 3 csavarboltban, de mindenhol csak kisfejű 3-as csavarokat adnak és az sajnos nem jó bele.
Lehet az is, hogy a generátor gerjesztőtekercsének csúszósarui vagy valamelyik közülük nem érintkezik eléggé (D+ és D-), és emiatt nagyobb a gerjesztőkör belső ellenállásáa, ami miatt meg nem tölt eléggé alapjáraton. Tipikus eset nedves téli időben.
Bizonyos mértékben a rézlemez érintkezők beállíthatóak, hogy neutrális helyzetben ne érintkezzenek. Egy darabig jó lesz. Inkább az fordul elő, hogy rézlemezen levő érintkezők, fémbütykök megkopnak, és nem érnek össze összekapcsolt helyzetben. Ez is orvosolhatő némi igazítással.
Nem mindig mérvadó. Az 1980 májusi kocsihoz még olyan füzetecskét kaptunk emlékeim szerint, hogy a füzetben levő képen vagy rajzon a hűtőventilátor körül még ott volt a bőr vagy műbőr huzat és a megvezető keret. :-)
Úgy néz ki, hogy a két hűtő párhuzamosan van összekapcsolva. Abban lenne fantázia, hogy kis terhelésen és nagy hidegben az elől levő hűtőt bowdennel működtetett csappal lezárja. A csap viszont olyan helyen van, hogy mindkét ágat zárja, szóval ennek így nincs szerintem értelme. Termosztátnak meg ott a gyári helye, miért venné ki az ember onnan. :-)
Hmm... Nagyon szívesen kipróbálnék egy gyári új Wartburgot. Nekem eddig mindkettőben volt ez, hogy néha nehéz 1-esbe rakni, de a 2-es majd utána 1-es mindig segít. Azt hittem alapból ilyennek kell lennie. A másik kettő amit kipróbálhattam (Billzzz és noszkovonye) már nem emlékszem hogy szintén ilyen volt-e.
- Hajtóműtömb csálén áll - megereszkedett/szakadt motortartó/váltótartó bakok.
- Lóg a QI205-ös csapágy a váltóban a meghajtótengely végén
- Kopott a kapcsolóvilla vagy a1 1/2 szinkron-agy (5-ös váltóban a kapcsolóvilla nem kettő, hanem három felfekvőponton csattintja a szinkron-agyat, lényegesen könnyebb berakni)
- Rossz a váltórudazat. Nézd át, állítsd be, különösen figyelj arra, hogy a tűzfalon a motortérbe átnyúló rúd végére szerelt fokozatválasztó "kilincs" ne legyen elgörbülve, mert amennyiben ez alakváltozott, akkor szokott előállni a határolás teljes és visszavonhatatlan hiánya (merőlegesig feltekerhető váltórúd ami töri magának a kormányburkolatból is a darabokat).
Amúgy ha megforgatod a hajtótengelyt (közvetlenül a fokozat berakása előtt taposod csak le a kupplungot nem fél perccel előtte) akkor jobban sikerülhet rossz állapotú autó esetén is a fokozat-beválasztás.
Ha szinkronizált az 1-es (nem megkérdőjelezni akarom, mert a könyvben is ez van), akkor hogyhogy néha nem lehet bekapcsolni járó motornál se? Más autóknál ilyen nem igazán szokott lenni...
Nem emlékszel rosszul csak pontatlanul. Igaz a púpos wartburg topicban meg az 1967 előtti kockákban. De utána átkerült a szabadonfutó a 353 hajtómű tipusban a nyeles tengelyre, 1967-1989 minden előremeneti fokozat szinkronizált (az egyes is ) valamint minden fokozatban szabadon fut.
Oké....megpróbálom majd lecserélni az olajat ...amugy a nívo pálca maxot mutat. Azt hogy ilyen rosszul kapcsol a váltó...csinálhatja a kinyomótarcsa is bisztos.....az jutott most eszembe hogy lehet azert volt olyan kis alapgázza a motornak amikor elhoztam...hogy könyebben beletudják kínozni induláskor az 1est vagy a hátramenetet.Nemhiszem hogy ott az olajjal lenne gond ...de megpróbálom.
Az 1est még ugy ahogy beveszi ....de a hátramenet az kegyetlenül recseg....mint hogy ha kuplung nélkül próbálnám bele rakni....lehet hogy cserés lessz komplett az egéssz váltó mert mikor hoztam el a kocsit akkor volt tulaj említett valami olyasmit hogy az egyik haverjának van eladó egy fasza valtója....lehet már akkor próbált arra utalni hogy szar az egész valtó....azt is mondta előre hogy a szabadonfutó dobálja ki a 4est....de ki akartam próbálni szabadonfutóval es nekem is kidobta 4est aztán beraktam 1es be ...engedem fel a kuplungot az auto nemmozdul...2es ben 3as ban es 4es ben sem...ugyhogy a szabadonfutó az K.O. szerintem.
Ha rossz érzés bekapcsolni egy fokozatot, az könnyen lehet a rossz (túl sűrű) olaj miatt is. Meg az 1-es gyanús hogy nem szinkronizált, ezért nem mindig megy bele magától. Ez megoldható úgy, hogy lehúzod előtte 2-esbe, aztán úgy 1-es. De más autókhoz képest sokkal kisebb sebességnél lehet csak 1-esbe rakni, ha nem adsz előtte gázfröccsöt.
Szabadonfutó nélkül nem célszerű sokat járni, lehet cserélni azt is külön. A 4-es fokozat kidobálása az nem valami jó jel, majd biztos írják a szakértők hogy mitől lehet. De számomra meglepő lenne, ha a szabadonfutó okozná, lehet hogy alapból is szar, csak bekapcsolt szabadonfutóval jön ki jobban. (Hirtelen rántás, amikor gázadásra összekapcsol.)
Sziasztok......mióta megvan a kocsi (kb 2 hónapja) még nemjártam vele sokat ...de ahanyszor elmentem vele valahová mindég gond volt a valtással....előte sosem volt saját Wartburgom....kérdeztem tapasztalt wartburgosoktól hogy hogy s mint van ez valtás..meg hogy miért recseg nekem anyira mikor próbálom egyesbe vagy hátrametbe tenni.....azt monták hogy majd belejövök...meg hogy érzésel kell.Aztán felbaxot es mondom nemlétezik hogy enyire bamba legyek...traktorral is járok ..tudom hogy megkell várni a megfelelő fordulatot meg stb. elhívtam az egyik wartburgost hogy probálja már ki hogy tényleg igy kell e mennie neki de a a warcsi akkor sem vette be csak recsegve....próbáltam rá álítani a kuplungra de semmi valtozást nem észleltem...olaj van a valtóban.Szerintetek mi lehet a baj?? A kinyomó tárcsa??.....Ha bekapcsolom a szabadonfutót akkor menetközbem mintha könyebb lenne a valtás....de nemhasználom a szabadonfutót mert lökdösi ki a négyest...az miért lehet?? A szabandonfutót azt lehet cserélni??
Értem, az jó ha az akku túlélte. :) Lehet, hogy alacsony az alapjárat, de lehet, hogy csúszik az ékszíjad. Érdemes ellenőrizni a feszességét illetve, hogy mennyire tűnik öregnek.
Az akkut csak tölteni kellett, az egy viszonylag új akku fél éves sincs még, csak sokszor sokáig kellett indítózni mert a régi mechanikus gyújtás el is volt állítódva, és szerintem arra emlékszel, hogy a gyújtáskábelek sem voltak jól rögzítve. Szerencsére most teljesen jó az akku, hazahoztam feltöltöttem és azóta jól működik. Akkor ezek szerint a gyújtás kontroll-lámpája csak azért gyulladt ki, mert hideg motornál alacsonynak érezte az alapjáratot?
Úgy emlékszem amikor a gyújtást betettük akkor szép sima, egyenletes alapjárata volt a kocsidnak és teljesen jó volt a töltése, mert a bikázás után leszedett bika kábelekkel is töltött a géped. Az akkud volt eléggé halott. Azt kicserélted azóta?
Igen, fehér Tourist :). Dolgozom a kapcsolón, most már több sebből vérzik. :D Szerintem a kapcsoló a hibás, mert ha rákötöm a reflektor vezetékeit, rögtön elkezd világítani, vagyis alaphelyzetben is összeér, de ha kikötöm a vezetéket minden teljesen jól működik. Megpróbálom, hogy csak a kart cserélem ki, mert az előzőben is csak az volt a hiba, hogy letört a kar.
Nem, sajnos nincs fordulatszámmérőm, egyik szerelő ajánlotta ezt a topicot, most segített az elektromos gyújtást beépíteni az autóba, sajnos a nicknevét, amit itt használ nem tudom (nyílván a rendes nevét nem szeretném leírni), de egy zöld előlhűtős Wartburgja van és rengeteg dologban segített, az ő autója is rendesen "tuningolt". A lényeg, hogy ő mérte le legutóbb az alapjárati fordulatot.
Milyen érdekes műszerfal rajz ... LED-es műszer, vastag kormány, de még a régi rakodópolc ... akkor ez egy 1983-as kezelési könyvből van. :o) Ha emlékeim nem csalnak meg, és csak 1984-től jött a műanyag polc és a középre kihozott fűtésszabályzás.
Ha csak parázslik 1000-es fordulat alatt akkor nem hiba. Ha teljes fényerővel világít, főleg 1200-as fordulaton, akkor amit twk004 írt azt vizsgáld meg.
Köszönöm a részletes leírást. Már biztosan tudom, hogy legalább 2 db (vagy akár 4db) ilyen távtartót szeretnék vásárolni. Ha valaki ezidáig abban bízott, hogy nem érdemes leadni ezeket az elkorrodált lengőkarokkal együtt a MÉH-be, mert egyszer ebből fog balatoni nyaralót venni, az jelentkezzen. :) Köszi
... na, szóval a 2T-nél ugye a belső csapágy a lengőkarban van. A 4T-nél meg a lengőkarba ennek a közbetétnek a pereme megy bele (úgy van gyártva, hogy a lengőkar felé néző felén van egy körbefutó, teherviselő perem), a másik, csapágyház felőli oldala meg arra a méretre van esztergálva, hogy a csapágyházból kilógó része a csapágynak illeszkedjen bele. Erre a fel-esztergált felére megy fel a féktartó lemez, és arra rá a csapágyház. Valamint, mint mondtam, 40 mm-rel hosszabb csavarok kellenek hozzá, mint a 353-asnál.
Szóval most letolt állapotban(merőleges a kormányrúdra) bekapcsolt állapotban van. Az alapjáratom nem hiszem, hogy alacsony sőt egy kicsit (nagyon) magas is, mert 1200-as a fordulat. Ezt a jelenséget csak hideg motornál tapasztaltam félig kihúzott szivatóval, de az autó nem fuldokollt vagy "rázkódott". Köszönöm szépen a segítséget, jó, hogy ezekre a kérdésekre is választ kapok :)
Szia! Bocsánat, nem okoskodásnak szánom és nyilván sokan értjük, amit írsz, de a laikusok számára talán nem tiszta, hogy mit jelent a "hátra tolása". Talán szerencsésebb, ha előre toljuk, hátra húzzuk az ülésből. Így nincs félreértés. Tényleg bocs! Sergio
Még a kezedbe is tudok egyet adni, csak gyere el érte, vagy valahol találkozzunk. Amúgy ugyanaz a profilja, mint a lengőkaron levő csapágyháznak, csak egy 40 mm széles vasdarab a lengőkar meg a csapágyház közt, meg ennyivel hosszabb imbusz csavarok is kellenek hozzá.
Egy másik tipp az alapjáraton égő gyújtás lámpára: nem alacsony túlságosan az alapjárat? Még az előző Wartburgomnál néha nekem is szokott parázslani (nem teljes fényerővel égni) alapjáraton.
A szabadonfutó nekem úgy volt, hogy kicsit magam felé is kellett feszegetni, úgy lehetett elfordítani valamelyik irányba, és utána hátra tolni. Ha megpróbálsz benézni oda zseblámpával, akkor talán látszik hogy merre mozdítható a kar.
Szabadonfutó lényege:
Ha be van kapcsolva (ez a normál állapot), akkor az autó menet közben a gáz elvételekor szabadon gurul tovább, a motor fordulatszáma visszaesik alapjáratira. Tehát mintha a bicikli tekerését abbahagynád, és csak gurulsz. Ez azért kell, mert a benzinben van az olaj, viszont kis gázálláskor kevés megy a motorba. Így ha szabadonfutó nélkül a kocsi nagy fordulatszámon gurulna (pl. mikor egy 4 ütemű autóval egy lejtőn motorfékezel), akkor a kis bemenő benzin és olaj a nagy fordulatszám mellett kenési elégtelenséget okozhatna, ami a motor gyors kopásával jár.
A Wartburgban a szabadonfutó minden sebességfokozatra vonatkozik, még a hátramenetre is. Ezért 1-4 fokozatban előre tud gurulni a kocsi szabadon, hátramenetben pedig hátra. Így az elgurulás ellen úgy tudod védeni a kocsit a kézifék mellett, ha előre lejtő úton hátramenetben hagyod, hátrafelé lejtő úton pedig 1-esben. Előre lejtő út esetén 1-esben simán előre gurul!
Ha a kormány alatti kar hátra tolásával zárod (kikapcsolod) a szabadonfutót, akkor ugyanaz lesz, mint bármelyik másik autónál. Be lehet tolni az autót (ahogy twk004 is írta), vagy bizonyos útviszonyok között jelenthet előnyt. De a korábbiak miatt nem célszerű így használni a kocsit.
Kérdezz nyugodtan, ha van még olyan dolog ami nem tiszta :)
Én 2T tulaj vagyok, de most off témában ( Wart. kerékagyas utánfutó felújítása ) szükségem lenne a 4T-k hátsó lengőkarjain lévő "nyomtávszélesítő" közdarab méreteire. Vagy képekre, esetleg robbantott ábrára a komplett lengőkarról. Ez igazából a belső csapágy háza is? Vagy a belső csapágy a lengőkarban van és a kerékagy ennyivel hosszabb?
Ha esetleg megírjátok, hogy hogy érdemes rákeresnem, már az is nagy segítség, de minden információnak örülnék.
Belül van a generátor hátsó felében egy diódasor, a 353-asnál 8, az 1.3-nál már 9 darab, ha minden igaz. De ne menjünk ebbe bele, előbb nézd meg az ékszijat, hogy nem laza -e? Vagy már öreg mint az országút, és kellene belőle egy új.
twk004
(nyavalyás angol billentyűzet, nincs rajta hosszú "i" ...)
Oldalra is told el a kart, aztán tudod előre. Mivel a 353-ason teljesen hátrahúzva van szabadonfutón a váltó, kellett oda egy tartólemez, hogy ne tudjon visszaugrani a kar. Ha előre tolod, akkor zárod le a szabadonfutót, pl. hogy be lehessen tolni az autót.
Generátor: én megnézném először, mielőtt bármibe is belebonyolódnál, hogy nem laza -e az ékszij? A leghosszabb részén (a felső tárcsa és a generátor közt) kell tudni 1-2 cm-t benyomni ujjal. Ha húzni kell rajta, egyszem 13-as kulccsal megoldható. A gyújtásházon kijjebb csavarod a generátor tartó vas csavarját (de ne nagyon, csak olyan húzósra), meg a generátor felső csavarját, ami ebben tartja. Majd akár csak kézzel is elforgatható a motortól a generátor. Feszesebb lesz ezzel az ékszij. Utána a csavarokat meg kell húzni, és kész. Ha nem laza, akkor elektromoshoz kéne vinni ... ha egy dióda kiment a 8-ból, azt nemigen látod szabad szemmel ... ahhoz műszer kell, meg villanyász ...
Üdv! Friss Wartburgosként néhány kérdésem lenne, egy '86-os Wartburg 353W tourist tulajdonosaként: 1. Amikor alapjáraton van az autó néha világít a gyújtás kontroll-lámpája, de az autó nem akart lefulladni, vagy bármi rossz dolgot csinálni 2. A szabadonfutó karját megtaláltam ( a kormány alatt), de semmiképp sem jöttem rá, hogy lehetne valamerre fordítani... Magam felé nehezen jön és feszegetni meg nem szeretném, ha meg tolom, akkor meg sem moccan. A másik, hogy nem is tudom mire jó, értem hogy motorfék helyett van, de mit csinál az autóval? Tényleg ne haragudjatok, hogy ennyire laikus vagyok, de még nagyon friss nekem ez az egész, most szerzem meg a jogsim és megszerettem ezt az autót :)
Na, srácok, akinek egy kicsi benzin is folyik az ereiben, ezt nézze meg! Hosszú, rá kell szánni az 50 percet, de higgyétek el, megéri. Én végigültem, végignéztem/hallgattam, és végig nagyon élveztem. Remekül ad elő Dr. Hanula Barna, minden műszaki érdeklődésű embernek ajánlom.
Rosszul gondolod. A Jikov 2 torkút nem a gázbowden feszítésével kell beállítani. Mármint az alapjáratot nem.
Ahhoz, hogy a gázra jól reagáljon, úgy kell beállítani, hogy ha nem nyomod a gázt akkor még éppen ne húzzon rá az első torok pillangószelepére semennyire, tehát legyen egy minimális holtjátéka, amire gyorsan beáll, ha a gázt elengeded (fontos a könnyű járás és a megfelelő erejű visszahúzó rugó(k).
Szép napot mindenkinek....2t Wartburgon hogy tudom beálítani az alapgázt...gondolom valahogy a bowdennel kell eljáccani mert a gázpedál sem reagál csak ha már az 1/3át lenyomom....csak nemtudom hogy hogy kezdjek hozzá....a karbi az kéttorkos.
Na! Pont jókor! Eladó egyik veterános barátom 1961-es 900-as Wartburgja. A motorblokk kivételével, ami 1972-es, teljesen tipustiszta és évjárathelyes. 600 000 az ára, és lengyel papírja, van 59 000 Ft. regadó megfizetésével minősítés nélkül forgalomba helyezhető normál rendszámmal. Eredeti DeLuxe, a díszlécek sajnos nincsenek meg, de a többi dolog igen. Első lökhárító a csomagtartóban. Budapest 16. ker-ben van.
Arról nem beszélve hogy én pl 14" C kisteher gumit csak irreális áron találok és annak is kicsi a teherbíró képessége. (4darabé nem éri el a 3500kg-ot)
Ritkán megyek télen ezért 120ezret nem szeretnék beruházni. Pedig 4 felnit már felújítottam, lefestettem.
Nagykerekű kormányoszlop, 12V, kályhaezüst krómok, "köze sincs hozzá" kárpitok, mindezt 1.6-ért? Sok sikert, márkatárs! Ameddig lósz...r van, addig veréb is akad rá.
A fiam régebben foglalkozott 311 , 312 - es gépekkel . Sok alkatrésze , üvegek vannak elfekvőben . Valamint egy laprugós kompletten . Ha valakinek érdekes kérem jelezze .
Nem tudom pontosan milyen rendelet, de elvileg a TWK is lobbizik azért, hogy ne legyen "vége a dalnak". Ha bekövetkezik, akkor remélem lesznek olyan emberek, akik vállalnak veteránvizsgára való felkészítést. Sok sikert az OT-hez, ha meglesz akkor legalább félig megnyugodhatsz :)
"Én attól félek, hogy mikor találják ki azt, hogy egy Wartburggal már alapból közveszélyes őrült aki a forgalomba kimegy..."
2018? A KÖHÉM rendelet mintha arról szólna. Érdekes egybeesés azzal a ténnyel, hogy az utolsó kétüteműek akkor lesznek 30 évesek. Lehet, hogy csak a minősített 2T-k maradhatnak az úton? A szabályozás fűnyíró hatása. Minden esetre tavasszal nekifutok egy minősítésnek a Barkasszal...
Hát az általad felvázolt szituációnak én se örülnék. Főleg, hogy egy szocialista veteránt ha megtörnek, akkor a biztosító tuti hogy még egy hibátlan, rozsdamentes, csillivilli (de nem OT rendszámos) kocsiért is csak aprópénzt fizetne.
Egyébként én se akarok egy ilyen témán tovább vitatkozni.
Én attól félek, hogy mikor találják ki azt, hogy egy Wartburggal már alapból közveszélyes őrült aki a forgalomba kimegy, és tiltsuk be gyorsan az összes ABS, ESP, XYZ nélküli autót. Ez esetben itt mindannyian szomorúak leszünk...