Keresés

Részletes keresés

fila1 Creative Commons License 2000.09.01 0 0 224
Sziasztok.

Valamit kifelejtettem: kb. 1 honapja enyhe zsibbadast (bizsergest) erzek a bal kezem gyurus es kisujjaban. Ez tulajdonithato a szenanathanak vagy a Claritin kuranak? Vagy csak veletlen egybeeses az egesz...
Van valakinek valami infoja errol? Esetleg ha van orvos a "vonalban"...
Koszonettel.

fila1 Creative Commons License 2000.08.30 0 0 222
Koszonom a segitsegeteket.
Most jovol a dr.-tol es mivel a jovo hetre vagyok elojegyeztetve allergia tesztre (MAV korhaz), igy nem irt fel semmit, mivel 5 napal azelott nem szabad semmit szedni...
Addig ki kell birnom gyogyszer nelkul. Sebaj addig sem mergezem magam veluk :-))
... tehat marad a vizeslepedo.
Előzmény: Vörci (220)
whisper Creative Commons License 2000.08.30 0 0 221
Csak egy kis korrekció:
Bricanyl Turbuhaler, a pontosság kedvéért. Az ára elég húzós. Maga a Bricanyl tabletta is hatásos, és az csak 200 Ft (felírva 100, ill. 20). Az inhalálós ezzel szemben 2100, 1050, 210 Ft.
Előzmény: Vörci (220)
Vörci Creative Commons License 2000.08.30 0 0 220
Szia fila1!
Együtérzésem a rohamod miatt! Nekem is volt nemrég egy hasonló, az orvos ilyen esetre felírta a Brycanil turbohaler nevü gyógyszert. (Porított gyógyszer, be kell szívni roham esetén). Nagyon sokat segített, azóta nem is kell használnom. Szakorvos írhatja fel.
A Clarinin szerintem nagyon jó, idén alig jött elő az allergiám, orrdugulásom még egyáltalán nem volt, (remélem nem is lesz).
Előzmény: fila1 (217)
Pepin Creative Commons License 2000.08.30 0 0 219
Ezt ne vedd készpénznek, de én úgy tudom, hogy ezek a gyógyszerek akkumulálódnak. Én a Claritint általában pár nappal a várható szezonnyitás elott el szoktam kezdeni szedni és nem tartom kizártnak, hogy az abbahagyás után még pár napig tarthat a hatása.
Előzmény: fila1 (217)
Livka Creative Commons License 2000.08.30 0 0 218
A vizes lepedo nálam is bejött. Kifeszítettem az ágyam fölé, és egész jól aludtam. (Nem keltem fel 9-szer, csak 5-ször). Egyébként szerintem már nincs sok szenvedés hátra az idén. Legalábbis a parlagfu allergiásoknak.
Előzmény: Pepin (214)
fila1 Creative Commons License 2000.08.30 0 0 217
Sziasztok.

SOS. Az ejjel egy jopofa asztmas rohamom volt. Folyto kohoges, nehez legzes, stb.
Pedig mar azt hittem, hogy kilabaltam a szenathabol, ugyanis hetvegere a tuneteim (szemviszketes, torokkaparas, orrfolyas) gyakorlatilag megszuntek. Fel is hagytam a Claritin szedessel (mert elfogyott) es 2-3 tunetmentes nap utan azt hittem, hogy minden renden jon. Tevedtem.
Ma megyek orvoshoz, de addig is jotanacsokat varok, mit erdemes szedni-fujni, cselekedni ilyen roham eseten.
Elore is koszike.

backspace Creative Commons License 2000.08.29 0 0 216
ja es csokit se nagyon egyetek, mert emeli a hisztamin szintet, ezzel ellene dolgozik a gyogyoszereknek.

bs

backspace Creative Commons License 2000.08.29 0 0 215
Hali, sorstarsak!

Minap a Gyali uton estek neki (M5 vegenel) egy szep adag lenyirasanak, orommel toltott el, de tegnap latom, hogy csak a felet nyirtak le. 8-(
Hu a II. keruletben lattam szep parlagfu mezoket. utana nezek, kik a telkek gazdai, bar parcellazatlannak tunt.
Erdekes: tegnap apam telken dolgoztam, odebb Bp.tol, egesz nap kb 3szor fujtam orrot, semmi egyeb tunet, mikozben a szomszed parcellakon 2 meteres parlagfu (!!!) es enyhe szello lengedezett, egyszeruen nem ertem a dolgot, meg a gyogyszert sem vettem be idobe. Aztan hazajottem Pestre es ejszakara total kikeszultem, semmi nem hasznalt. Alig aludtam.

igen, szorzet, haj kurtitas es rendszeres mosas igen fontos!! epp ugy az orr ureg kioblitese, es a rendszeres arcmosas. bar ezt a szenvedok mind tudjak....

kitartas

bs

Pepin Creative Commons License 2000.08.29 0 0 214
Minden apróság számít... (fejszorzet minimalizálása, hajmosás naponta többször, napszemüveg, kenocs az orr tövébe, Negró mindenfelé a lakásban, suru porszívózás, porgyüjto szobaszökokút, magasan alvás, rendszeresen Ca Plussz, stb...)
A szekrény tetejét ne úgy képzeld, hogy felmászok egy kétajtósra :-). Galériaágyunk van, ahol alul szekrények, polcok és íróasztalok vannak, felettük kétszemélyes ágy.
(Az elozo beírásomban csak arra céloztam, hogy kánikulai napokon szoktam olyat csinálni, hogy a meleg miatt a földön alszom - no, ilyenkor tüsszögtem reggel rendesen. Újabban inkább vizes lepedovel takarózva alszom a magasban és jobbak a reggeleim.)
Előzmény: Livka (213)
Livka Creative Commons License 2000.08.29 0 0 213
Az jó, de hogy-hogy nem esel le a szekrény tetejérol? Nem hiszem, hogy ez hatásos módszer...
Előzmény: Pepin (212)
Pepin Creative Commons License 2000.08.28 0 0 212
Régebben nekem is ocsmányak voltak a reggeleim, de amióta a szekrény tetején alszom, azóta jobb. (Gondolom így nem porszívózom fel a polleneket a szőnyegből.)
Előzmény: Herold (211)
Herold Creative Commons License 2000.08.28 -1 0 211
Érdekes, nekem mindig a reggeli órákban a legrosszabb, aztán a délután végefelé teljesen elmúlik az allergiás roham.
A Bronchicum Echinacea cseppet nem próbálta valaki?
Előzmény: Pepin (210)
Pepin Creative Commons License 2000.08.28 0 0 210
Valszeg a koffein is belejátszott - úgy tudom, tompítja az immunrendszer reakcióit. (Nem nagyon teszteltem, mert nekem általában estefelé vannak a rohamaim, akkor meg már nem kávézok.)
Előzmény: Livka (208)
Szundi Creative Commons License 2000.08.28 0 0 209
Kola: Biztos, hogy a szensav miatt jo? Az en tuneteimet is enyhitette (amig szukseg volt ra, a jelenlegi gyogyszerem elotti idoszakban), de nekem ugy tunt, hogy a hideg lenyeg. Fagyi, asvanyviz, barmi ami hutotte a nyalkahartyaimat, megszuntette (rovid idore) a tusszogesemet. Ennek a felfedezesnek annyira megorultem annakidejen, hogy egy nap alatt megittam vagy tiz liter jeghideg kolat+megettem par jegkremet. Nem is tusszogem aznap egyet sem! Csak az volt kicsit kellemetlen, hogy a kovetkezo heten az allergia melle egy jol fejlett torokgyulladas tarsult :(
Előzmény: Livka (208)
Livka Creative Commons License 2000.08.28 0 0 208
Sziasztok!
Egyszer már hozzászóltam, de végigolvasni a hozzászólásokat csak ma tudtam. 24-én írtam a topic-ba, és azóta egészen a múlt hét végéig a kínok kínját éltem át. Már-már attól féltem, hogy megfulladok (de ezt azt hiszem itt senkinek sem kell magyarázni). Szóval sokan tanácsolnak különféle dolgokat, egyszer valaki azt írta, a kólától enyhülnek a tünetei. Ez velem is így van, de én már rájöttem, hogy ez egyszeruen azért van, mert a szénsav "megvakarja" a szájpadlásomat, tehát más szénsavas ital is megfelel e célra. Néhány percig tart a hatása. Valaki más a kamillát említette. Nem javaslom. Sokan a kamillára is ugyanúgy allergiások. Mások pedig a hús és fehérjék elhagyását javasolják. Jó, jó, de mi van ha nem tudok zöldséget, gyümölcsöt enni, anélkül, hogy allergiás rohamot ne kapjak tole? Egy csomó gyümölcsre allergiás vagyok (eper, málna, banán, oszibarack, dinnye stb.), úgyhogy nálam ez nem jön be. Esetleg ha semmit sem eszek. A tenger viszont hatásos. Az egyik kolléganom rokona asztmás. Egy tengerparti nyaralás után egy ideig tünetmentes volt. Kitalált egy pipát, amiben tengeri só van, ebbol szippant minden reggel, és semmi baja. Már szabadalmaztatta a dolgot, csak kivitelezot keres. Valahol fent van az Interneten. Majd megkérdezem, ha valakit érdekel. Én már semmiben sem bízom. Ja de! Egy valamiben: nemsokára tél lesz, nyakig ér a hó, és én végre tudok lélegezni! Kitartást!
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.28 0 0 207
Whisper, nagyra voltam a kis magánkezdeményezésemmel...

Viszont örömmel állapítom meg, hogy az alább említett parlagfűvonal működik!!! Múlt hétvégén bejelentettem egy durva telepet: az M0 XXII. kerületi szakasza melletti Barackos udvarházat, ahol tömör, embermagas parlagfűerdő volt kerítésen kívül és belül. Hétvégén megint arra mentem: tisztították, már majdnem készen voltak vele.

Megváltoztatom az álláspontomat. Köszönöm, amit ők csinálnak, hálás vagyok érte és ahelyett, hogy külön partizánakciót indítanék, csatlakozom hozzájuk, felajánlom szerény segítségemet.

Továbbra is javaslom: írjunk itt össze konkrét területeket, jelentsük be az adott telefonszámon és kövessük az eset sorsát.

Whisper, nem irigyellek a hazajövésért, ez itt most nagyon durva annak ellenére, hogy jobban irtják a parlagfüvet mint valaha

slr

Előzmény: whisper (206)
whisper Creative Commons License 2000.08.28 0 0 206
A múlt héten felmentem a Magas-Tátrába. 4 nap alatt 1 zsepit használtam el, félig.
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.25 0 0 205
Lelki szemeim előtt éppen egy Egészségbiztosítási pénztár kontra MÁV kártérítési per lebegett, milliárdos perértékben mindaddig, amíg a fővárosi EB pénztár vezető jogásza írásban nem közölte velem, hogy nem az ő feladatuk a parlagfű ellen küzdeni :-(

Én nem utálom a MÁV-ot. A MÁV éppúgy része az országomnak mint sok minden más, megértem a nehézségeiket, de történetesen igan nagy területek tartoznak hozzájuk, ahol a parlagfűmentesítés nincs megoldva. Egy ilyen pertől azt várnám, hogy a vasutak melletti területek parlagfűmentesítése kellő figyelmet és támogatást kapjon.

Előzmény: bandlimit (204)
bandlimit Creative Commons License 2000.08.25 0 0 204
Sziasztok,

Életem eddigi legdurvább allergiás rohamát éltem át ma reggel munkába menet a Székesfehérvár-Budapest vasútvonalon. Végig tüsszögtem (pár másodpercenként), az orrom belső része azóta is fáj, és persze totálisan kimerültem. Közben gyönyörködtem a virágzó parlagfű-ültetvényekben. Ennek már fél napja, de még mindig szédülök. Amúgy a városokon belül nem szokott különösebb bajom lenni (kis orrfolyás, tüsszögés, de általában elviselhető mértékben). Van valakinek valami jól bevált módszere arra, hogy mit lehet/érdemes ilyenkor a tünetek gyors csillapítása érdekében csinálni? (Sajnos a MÁV-ot egyelőre nem tudom semmilyen módon kihagyni az életemből (de nem csak a parlagfű miatt utálom őket))

Üdv:
Bandlimit

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.25 0 0 203
Whisper, elnézést, hogy személyesen még nem jelentkeztem, extra elfoglaltságom támadt. Az egész család szenved most ettől a portól, és a lányomnál mindezidáig padlószőnyeg volt. Nos, tegnaptól ő is parkettás szobában alszik, nála is rendszeres lesz a nedves Viledás feltörlés, és következő lépés olyan szekrény és ágy beszerzése, aminek lába van és takarítani lehet alatta.

Budapestiek, most vigyázzatok! Hetek óta semmi eső, most pedig feltámadt a szél. Ma utcára menni felér egy atomtámadással.

Mindenki, ma voltam gyógyszert kiváltani. Nem írom le, hogy mit, mert nem vagyok orvos nem ajánlhatok senkinek. Megkérdeztem a patikáriust, mennyi támogatás van az egy hónapra felvett gyógyszereimen. Valamivel több, mint 6000 Ft jött ki. Ez egyébként kapcsolódik a tüdőgondozó / nem tüdőgondozó kérdéshez is. Bizonyos betegségek esetén a tüdőgondozók bizonyos gyógyszereket nagyobb támogatással írhatnak fel.

Ha tudtok konkrét helyet, ahol elkezdhetnénk jövő héten saját kis kampányunkat, írjátok ide.

Üdv slr

fila1 Creative Commons License 2000.08.24 0 0 201
Sziasztok sorstarsak.

Sajnos csak a mai napon talaltam ra a topicra, de majdnem az egesz beszolast vegigolvastam. Kulonosen tiszteletre melto slr tevekenysege es kitartasa.
Az en gyotrelmeim 3 hete kezdodtek, meg idaig soha nem jott ram a szenanatha. Ez valoszinuleg annak tudhato, h. tavaly nyarig mas kornyezetben eltem (hataron tul, tengerszint felett 6-700 m, fele ennyire szennyezett levego, stb.), ugyhogy az en esetemben gondolom szoba sem johet a stressz es egyeb hatasok. Sot meg azt is hozzateszem, h. mar tobb mint 6 eve lakto-vegetarianus eletmodot elek, azaz hust nem, de tejtermekeket eszem.

En is, mint sokan kozulunk orvoshoz fordultam, aki a fent mar emlitett gyogyszerek kozul 2-ot felirt, kidobtam ertuk az 1k Ft.-t es azota se vagyok sehol. Hiaba kerdeztem a dr.-t, h. esetleg nincs-e valami mas modszer (en gyogyteakra, so'ba'nya's kezelesre gondoltam, mert eleve megvetem a gyogyszerekkel valo o:nmergezest) de egyiket sem ajanlotta. A homeopata gyogymodokrol meg idaig nem hallottam, de O" sem emlitette 1 szoval sem.
2 het gyogyszerszedes utan visszamenetm a dr.-hoz, h. irjon mar valami mas gyogyszert mert ez semmit nem er, erre felirt 1 ujabb szemcseppet, persze amit azota sem valtottam ki...
Elorejegyeztek allergiatesztre, de mar nem igazan hiszek benne, sot azt is hallottam, h. ilyenkor, mikor szenanathas az ember nem is ajanlott a teszt. Tud ebben valaki segiteni?

A parlagfuirtasrol: a lakasom mellett is van 1 jokora parlagos terulet. 1 radioadasban (meg regebben) en is hallottam 1 telefonszamrol, de nem jegyeztem fel, igy nem tudtam bejelenteni, habar gozom sincs ki a tulaj. Most, h. slr jovoltabol megvan a szam fel is hivnam, csakhogy 4-5 napja lekaszaltak (meg szerencse).
Ezutan en is vadaszni fogom az ilyen jellegu teruleteket es be is fogom jelenteni oket.
Jo gyogyulast kivanok mindenkinek es akik tenni is akarnak valamit ezen allapotok megszuntetesere, azoknak jo munkat es sok kitartast kivanok.

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.24 0 0 200
Kedves Szundi, az asthma bronchialae (rohamszerű hörgőgörcs) azt hiszem, hatóságilag tartozik a tüdőgondozókhoz, olyan vagyok, mint a REF-es: beidéznek. Illetve idézgettek annak idején rendszeresen, most meg hogy sok időt külföldön töltök, meg én is klímás helyen vagyok (pedig hogy utálom, mikor nem lehet ablakot nyitni, de ilyenkor jól jön) és sok munkám van, vagy lehet, hogy símán hozzászoktam, esetleg nem érek rá beteg lenni :-) szóval két éve nem voltam, és ők sem idéztek be.

Az meg, hogy mivel, hogyan kezel, szerintem inkább az orvos egyéni preferenciáitól függ, talán nem annyira attól, hogy melyik osztályon van. Mindenesetre örülök, hogy találtál olyan orvost, akiben bízol és aki segít.

Én most próbálom a lehető legkevesebb gyógyszerrel túlélni, és amíg nem nagyon fulladok, nem törődni a bajommal.

Üsv slr

Előzmény: Szundi (199)
Szundi Creative Commons License 2000.08.24 0 0 199
A parlagfu altali tizeves kinoztatasomban ket esemeny hozott lenyeges javulast:
Az elso, amikor egy ful-orr-gege szakorvosnak veletlenul elmondtam, hogy a tudogondozoba jarok gyogyszerert (ui eredetileg oda iranyitottak). A gegesz hosszasan szidalmazott ezert, es azt allitotta, hogy ez az o teruletuk. Mas gyogyszereket irt mint amit addig szedtem, es tenyleg sokkal jobb lett az allapotom. Elotte gyakorlatilag munkakeptelen voltam ebben az idoszakban.
Ezt azert irom, mert valaki itt lentebb emlegette a tudogondozot. Probalj meg Te is valtani!

A masodik, hogy tavaly a munkahelyemen legkondicionalot szereltek fel. Azota idebent teljesen tunetmentes vagyok, es meg a szabadban is csak napi ket-harom kosza tusszentes emlekeztet az allergiamra.

florentyna Creative Commons License 2000.08.24 0 0 198
Livka és minden szenvedo!

Tegnap véletlenül ráakadtam egy helyre ahol többek között allergiásakat is kezelnek eredménnyel gyógyszer nélkül.Ráadásul tartósan, mert az immunrendszert is erosíti.Móra Intézet a neve.Kollegám aki szintén szenvedett az allergiától,jár kezelésre és sokkal jobban van.Ha érdekel valakit részletesebben szivesen ideteszem az internet címét.Én is és a kollegám is rendkívül szkeptikusok vagyunk ilyen eljárásokkal kapcsolatban, de most egyenlore meg vagyunk gyozve.

Üdv Flo

Előzmény: Livka (197)
Livka Creative Commons License 2000.08.24 0 0 197
Halihó! Közvetkezzék allergiám pályafutásának lesúlytó története. 11 éve kezdodött, majd egyre rosszabb lett. Évrol évre egyre több vizsgált anyagra lettem allergiás. A tavalyi év volt a csúcsidoszakom: 10 vizsgált anyagból 9. Jó arány. Valószínuleg ha 100 anyagot vizsgálnak, 90-re lennék érzékeny. Szóval három hete már, hogy nem kapok levegot. Aludni nem tudok. Merem állítani, hogy ez az egyik legdurvább betegség. A szájpadlásom rettentoen viszket, és akkor még a szemeimrol nem is beszéltem. Piros mint egy nyúlnak. Állatira ég. Viszont van valami, ami vigasztal. Egyre rövidebb ideig vagyok ilyen beteg. 98-ban márciustól októberig, tavaly júliustól októberig, az idén meg még csak néhány hete kezdodött. Valaki azt mondja, hozzá fog szokni a szervezetem. Hát nem tudom, de hogy szörnyu, az biztos.
kriszta101 Creative Commons License 2000.08.23 0 0 196
Sziasztok! Ettől az évtől kezdve sajnos én is közétek tartozom... El akartam menni allergiavizsgálatra, de a dokinő a szezon közepén 3 hétre szabira ment, csak szeptember közepén lesz :-((( Tudtok orvost, akihez el lehetne menni, hogy legalább azt megtudjam, hogy pontosan mire is vagyok allergiás?
Nekem gyakorló szenvedők ajánlották, hogy próbáljam ki a Dr. Theiss féle Echinacea cseppeket, többeket pár nap alatt helyrehozott. Van tapasztalatotok?
Az is elkeserítő, hogy a fél cég tüsszög körülöttem:-(((
kuk Creative Commons License 2000.08.23 0 0 195
jóreggelt minden prüszkölőnek:)))

tudom ajánlani husz perc erőteljes szobabiciklizés, helyben futás vagy zenére tornászás. mire jól megizzadsz kidugul az orrod és legalább délig elviselhető lesz az állapotod. az uszás még jobb az nálam egy egész napra leállitja az allergiát.szauna is nagyon jó, illetve erős hideg-meleg zuhany.

javulást,
kuk

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.22 0 0 194
Kedves Florentyna,

nagyon helyénvaló a javaslatod, aki csak tud, intézkedjen a közvetlen környezetében, ha ezt békében meg tudja oldani és nem megy a kapcsolatai, esetleg akár a munkája, megélhetése rovására. Nekem akkor kezdett kínosá válni a dolog, amikor tévedésből a munkahelyemhez közeli céget próbáltam győzködni - és bizony az érvelésnek néha nyomatékot kellett adni -, ezért én ebben a karitatív tevékenységben jobban szeretem a semleges terepet.

Üdv: eseler

Előzmény: florentyna (191)
móriczka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 192
Jómagam is közétek tartozom fűtestvérek. Jelentem, a VII. kerületben a helyzet viszonylag yó. Külső kerületek felé ne mennyetek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!