Ha látsz a szekszárdi állomáson egy szürke Octaviát, bátran gyere oda, igyekszem lemenni eléd - bár nincs messze a találkozó helyétől (mi van messze ebben a városban? - kérdezhetnék többen... :-) ). Egyébként melyikkel jössz?
Továbbá jól meggondoltad? Az mégiscsak majd 3,5 óra személyvonattal, több átszállással, éppenhogy odaérkezéssel - ha nem késik!
:-)
talán feldobja a topicot az hogy már csak 5 nap és Szekszárdon kóstolhatjuk a borokat
találkozó 15:00 Béla tér, templom előtt(Vida értünk jön majd, ha mind összegyűltünk), szállás a Bottyánhegyi Vendégházban(4300Ft/szoba/2fő)+1500/fő a kaja(marhapörkölt+galus+sali&pogi), ide a Vida után kb. 19:00-ra érünk, itt lesz a pincében Vesztergombi borkostoló(?Ft/fő ), az emeleten + a szállás
Részünkről (sver+1 fő) rendben van a dolog. Csak a rend kedvéért: találkozó július 1-én, szombaton Szekszárdon, a Béla téren 15.00 órakor. Utazás ezek szerint egyénenként.
Jó lenne, ha minél hamarabb tudnál válaszolni, hogy pontosak-e az információim, mert csak holnapig van internet-hozzáférésem. Ja, és egy mobilszámnak is örülnék (ha véletlenül elkeverednénk...).
Valami jófajta pörkölt ellen nem tiltakoznék.
Holnap, vagy holnapután le kell adnom a létszámot(kajaügyileg+szállás,+ stb), Alexandrosz Mesterünk+párja jelezte távolmaradásást, és Shiraz is, a helyükre meg nem jelentkezett eddig senki :(
Shiraz a +1fő részedről velünk tart?
Eddig akkor 16-17fő lenne, a kaja mi legyen(...pörkölt+galus+pogi)?
- 1-2 vélemény jó volna -
Vége lett a nyaralásnak, most kicsit dolgozom, aztán jövő héten megint eltűnök és kihagyom - többek között - a szekszárdi bortalit is:o((( Néhány szót (többet nem ér) a Tunéziai borokról: Már az idegenvezető is figyelmeztetett, hogy gondoljuk meg, hogy milyet iszunk... Ez annál is nehezebb, mivel a boltokban nyema alkohol:o(( A szállodában, ill. más szórakozóhelyeken kóstolt borok közül egy rozé tűnt ihatónak, a többi enyhén szólva sem nyerte meg a tetszésünket. Még szerencse, hogy velünk utazott a magyar borászat két méltó képviselője:
Matyi bácsi Cab. Sauv. Barr. '98, ill.
Egy díszcímkés Tokaji Muskotályos Aszú
a hétvégén kóstoltam egy 96-s száraz Furmintot, Oremus(Grand selection?), igazi tokaji jegyeket viselt magán, nagyon érett bor benyomását kelltette, volt már valakinek ilyenhez szerencséje? ajánlom!
Hétvégén összefutottam ifj. Vesztergombival. A Vendégház nem egyenlő az ő üzletükkel, az a város egy másik részén van (Szekszárd "nagyságából" eredően ez kb. 10 perc sétautat jelöl... :-) ). Nagyobb létszám esetén ott szokták megoldani a kóstoltatást, a pincében max. 12 emberig tudnak fogadni. Bár én még nem jártam abban a házban, de látatlanban is azt mondom, érdemesebb lenne a pincében történő bemutatóhoz ragaszkodni.
Ha szükség van az általam felajánlott szállásra, akkor azt kérném még e hét péntekig jelezni, hogy fel tudjam készíteni szülőket!
:-)
- Teknősbéka leves van?
- Evett már olyat a kedves vendég?
- Még nem.
- Akkor van.
Kedvenc sztorim a völgyből (lehet, hogy már megírtam, akkor bocs), az öcsémmel esett meg. Borozgattak a haverokkal, jön a cigány, bőgővel, a bőgőn húr helyett madzag(!):
- Mit húzzak el, fiatalurak?
- A beledet - mordul egy haver és isznak tovább. Csendben.
A következtetés:
-ha van pohár, abból (pl. azért, hogy nehogy kihajintsanak a bárból)
-ha csak üveg van, akkor egy percig sem rinyálsz pohárért (no meg időnként olyan machos dolog üvegből inni : ))) )
>>a szepasszony volgyben mindent mindennek hivnak, a vendeg kedve szerint<<
Hallottam ennél rosszabbat is! Valaki május vége felé (!) megkérdezte egy pincében, hogy roséjuk van-e. Mondták neki hogy nincs, de jöjjön vissza egy hét múlva, akkorra már lesz. Hiába no, a korai szüret...
Vessetek a mókusok elé, de nem hiszem, hogy a bor önmagában jó....
Lehet, hogy nem tudjátok elképzelni, de egy finom bor (még akár egy jó rosé is, pl. Villányi), egy kis dió, alma és saaaaaaajt (camembert, Old Amsterdam, Paladin stb.)
szerintem a szepasszony volgyben mindent mindennek hivnak, a vendeg kedve szerint. abbol ne indulj ki amit ott hallottal.
amugy udv a halado borkedvelok nepes taboraban.
ja, amugy tegnap egerben lattam medoc ultetvenyt, de nagyon keves van mar tisztan, altalaban bele van keveredve mas fajtak tablaiba.
Az eredete nem egyertelmuen tisztazott, allitolag a szazad elejen Franciaorszagbol kerult be. Nemregiben francia szoleszek jartak Egerben es miutan megmutattak nekik, azt mondtak szerintuk ez a naluk mornen noir -kent ismert szolofajta.
ennyit lehet tudni roviden
Persze. Először szagminta, aztán kóstolás tisztán, ha nem jó, akkor fröccsnek, ha úgy sem, akkor forralás sok fűszerrel.
De van egy-két olyan kellemetlen ízfajta (pl. hordóíz), melyet semmilyen praktikával sem lehet kiirtani. Ugyanúgy megtört, zavaros borokkal sem lehet mit kezdeni. Ha ilyeneket tapasztalok, akkor közvetlenül megy a lefolyóba.