Van benne térképvázlat, tavalyi statisztika. Ezek a fő különbségek. Amúgy az útvonalleírás majdnem teljesen megegyezik, lényeges eltérések nincsenek. Add meg a postacímedet (ímélben is jó), és 2 db füzetet küldünk nektek, miután elkészült. Kitűzőt még kaptatok 2005-öst, és oklevelet is, ugye?
1. NEM CSAK az előnevezőkkel kalkuláltam. Útvonalleírás- és térkép-itinerből is 250-250 darab készült! Mint ahogyan a díjazásból (oklevélből, emléklapból, kitűzőkből) is többel készültünk! (50 fővel mindenből többre - ez volt az alapvetés)
2. Te nem számoltál azzal, hogy Nagymarosig a mezőny széthúzodott - vagyis a mezőny valójában 5 komppal jött át, nem 3-al. Továbbá Nagy-Villám sem a kompállomásnál van ugyebár... :P (vagyis amíg fölértek a túrázók addig újból szétszóródtak)
Hidd el körül volt ez tekintve - az egyetlen komoly baki az adminisztrációban történt. Az is csak a rajtoltatásnál, mert a célra ezt már korrigáltam. Nem is várt senki 8-10 percnél többet a célban!! (és tudtommal mindenki elérte a buszát, amihez sietett) Hát ennyit a sok-sok akadékoskodásról! :PP
Hmm, Neked elhiszem. Azt hiszem, hogy Te vagy a leghitelesebb információforrás ebben a témában. :) Nekünk (Vixyke, Berzso) nem jutott 2005-ös itiner. Mennyi különbség van a tavalyihoz képest?
Hallgatoozoo! Tehát 192 előneveződ volt. (Szerintem ez igen jó létszám!) Valamint 207 célbaérő. Ehhez ha hozzáadok még 20-25 főt, akkor is "csak" az előnevezetteket kb. 20%-kal meghaladó indulószám jön ki. (Szerintem ez nem túl nagy többlet.) Furcsa, hogy ezt a létszámot nem tudtad kezelni, még itinered sem volt elég. 1. Lehet, hogy CSAK az előnevezőkkel kalkuláltál? Vagy még annyi résztvevővel se?? 2. (Csak az előnevezetteket figyelembe véve:) 158 induló (20/45/66 résztávok) 3 komppal kelhet át a Dunán. Ők nagyjából egyidőben várhatóak a Nagy-Villámra. Arra számítottál, hogy egyszerre 52 túrázót egyedül tudsz fogadni?? (Plusz még a 30-as táv résztvevőit rajtoltani.) Sokkal nagyobb körültekintést igényelt volna a túrád megszervezése! efemm.
Szerencsére sokkal többen jöttek el a MCSÉT-re, mint számítottunk, ezért sajnos nem mindenkinek jutott idei füzet (és kitűző sem, de azt felírtam, s legyártás után postázzuk). De a kérdésem hozzátok, van-e itt olyan, akinek már nem jutott 2005-ös füzet? Mert annak küldenénk utólag... Ha elkészül. Szóljatok bátran.
Dunakanyar-statisztika egyenlőre csak számokban: Az első szám a csütörtök estig előjelentkezettek száma volt, a második szám pedig a beérkezettek (azaz teljesítők) száma! Tehát ezek alapján a következőt sikerült számlálnom: Villám 20: 58/41* Prédikáló 30: 34/59(!) Dunakanyar 45: 48/70(!) Dunakanyar 66: 52/37 //Kb. 10 fő nevezett át 66-ról 45-re.. *Ebből a számból 9 fő nem volt előjelentkezve, ami azt jelenti hogy mintegy 20-25 főnek nem sikerült följutnia a Nagy-Villámra a célba. - Meglepő adat! :o
Mátrai Csillagok 25
Vixyke már írt a Mátrai Csillagokon tapasztalt élményeinkről, de mint a TTB Csongrád Megyei Elnökének, nekem is kellemes kötelességem beszámolni a túráról. :) A vursli tényleg működött!!! Mi láttuk, éjfél előtt pár perccel jártunk ott. Nem 10-en voltak rajta, hanem sokkal többen, de kétségtelenül ttúrázók. :) A kedvezmény részben az lehetett, hogy nagyon hosszú ideig tartott a forgás. Mikor odaértünk a pontra, akkor épp hátrafele forogtak, amíg ott tömtem a fejemet a zsíros kenyérrel, addig több irányváltás volt és amikor eljöttünk a pontról, még mindig ugyanaz a társaság repült a levegőben.
Hihetetlen módon a sötét&sár kombináció ellenére csak egyszer sikerült közvetlen közelről megvizsgálni a talajt. :) Ennek az lett az eredménye, hogy teljesen fekete lett mindkét praclim, nagy részét sikerült ledörzsölni, a maradék meg rászáradt. A célban a rövidujjú inges fiatalember ( ő lehetett gyuri74?) azért hősiesen vállalta, hogy kezet fog velem. :)
Sajnos már napfelkelte előtt beértünk a célba, pedig a túra közbeni világosodás lehetősége piszkálta a fantáziánkat. Csak arról lehetett észrevenni, hogy nemsoká pirkadni fog, hogy beindult a reggeli madárhíradó.
Hazafelé próbáltam kommunikálni a sofőrrel, de elég szűkszavúan reagált, aztán egyszercsak megálltunk a puszta közepén egy földúton, Vixyke elborult az első üléseken, Berzsoka a hátsón és pihengettünk másfél órát. :)
Szeretném nappal is bejárni ezt az útvonalat, kíváncsi vagyok, hogy mit nem láttam éjszaka.
Hajrá TTB :) Mert ttúrázni kell!
Berzso
Nagy-Mérges-patakok sásvilága itt van alig pár száz lépésnyire a műúttól.
Ha még azt is tudnád, hogy a Bába-kő is milyen közel van a kerékpárúthoz... (A 15-ösök mentek el mellette). Talán jobb is, hogy a fák eltakarják, és emiatt nem egyszerű megtalálni... Szerettem volna odatenni egy E.P-t, de lebeszéltek róla.
Örülünk, ha jól éreztétek magatokat. Azért csináltunk mindent:)
Év eleje óta kérem az MSTSZ vezetőséget, hogy csináljanak valamit a honlappal. Addig is míg ez megtörténik, a bajnokság állásáról tájékozódhattok a Szigethalmi TE honlapján (szigethalmite.hu), ott a fordulók után pár nappal megjelenik az eredmények táblázata.
Az időjárás érdekes és Tibet kissé önző volt: amint levonult a terepről, jöttek a felhők. Vagy mégsem ő szervezi... Ha valami távol áll tölem, az az önzés. Tény viszont hogy mostanában kevésbé zavar az idöjárás, de általában jó idö szokott lenni.
Az öreg székely kegyetlenül be van nyomva, mint a rajzszög, s a kocsmából hazafelé baktat a szekéren bóbiskolva. Ezt meglátja a rendőr, s megállítja a fogatot.
- Bátyám, maga olyan részeg, hogy majd lefordul a kocsiról, szerencsétlen ló meg csak megy a feje után, még baleset lesz belőle.
Az öreg székely csak mordul rá egyet!
A rendőr intézkedés gyanánt a következőket mondja:
- Bátyám, látva a jelenleg állapotát, mit szólna ahhoz, ha most elvenném a lovát?
hát a távra már nem emlékszem, de háztól-házig (Buda- Miskolcon keresztül-Felsőhámor rajt) 2 óra alatt ottvoltunk. Igaz, nyomtam a gázpedált rendesen :) és szerencsére nem találkoztunk rendőrrel útközben... mázli :))
Meglepődtem, de csakugyan reális ez a táv, a Wándor talált egy 174 km-s utat is Bátonyterenye-Pétervására felé, persze az a hegyeken át megy. Azért ahhoz ritka mázli kell, hogy két óra alatt felérjél.
Bocsánat, elfelejtettem szót ejteni pygmea hihetetlen túrázásban szerzett rutinjáról, a több éves tapasztalat az idő és erőbeosztásban meghozta gyümölcsét, tökéletes időzítéssel 11.52 alatt vezetett minket a célhoz. Semmi fölösleges erőpocsékolás, mindenre gondolt és mindent számításba vett. Az egyik kocsmánál le akart rázni, de én átláttam a szitán, nem fogsz kikészíteni fizikailag, gondoltam. Persze, amikor majd félholtan a kimerültségtől fekszem a Prédikálószék felé vezető emelkedőn, akkor majd mosolyogva átlépsz rajtam, hát abból nem eszel! Erőszakkal Vele mentem és végre betekintést nyerhettem az igazi Teljesítménytúrázásba, nagy t-vel.
Off :-D na jó, többet télelg nem szólok hozzá. Nem, sajna nem matek, az jó lenne. Villamosságtan. de addigra már úgyis vagy meghúztak, vagy átmentem. azért köszi, hajrá TTB