A fő ihletet a bőrszíne adta (meg vsz. az, hogy pont akkor ment nálunk a Hercegnő és a béka amiben sok , hogy politikailag is korrekten fogalmazzak :)P , afro-amerikai szereplő van).
Fekete fonalból készült franciacsomókkal borítottam be a "hajas fejbőrt" :)P . Nem akartam az utánam jövők kezét megkötni, szándékoltan ilyen uniszex a frizura, kiváncsian várom, hogy fiú lett-e vagy lány.
Bocs,lányok,nem tudtam visszaolvasni,havazódás volt,a szó szoros és átvitt értelmében is...kb 25-30 méter hosszú udvart kell hóesés végeztével ellapátolnom a garázsig + 3 háznyi járda,az egyik kétutcás...(a két alsó szomszédban is én takarítok,ott idősek laknak,kívül-belül szoktam takarítani náluk is)
Pajulcsi,ma végre elguríthattam az UFOmat feléd...Sajnos nem tudtam előbb,hja,aki kis zsáktelepülésen él és dolgozik...Múlt héten farsang az iskolában,de fél falu itt van ilyenkor.ezen a héten meg egy országos verseny megyei fordulóját bonyolítottunk (volna,ha az időjárás nem szólt volna közbe,de tegnap délelőtt át kellett szervezni az egészet,mert senki nem mert útnak indulni a hó miatt,pedig errefelé járhatóak voltak az utak,hiába havazott kb 25-30 centinyit)
Ja és várom a hozzám gurulót,még nem érkezett meg,pedig nagggyon várom már!
Mici, én is nagyon sajnálnám, ha nem jönnél...:-((( Tali évente egyszer van szervezetten - depi meg sajnos sokszor kéretlenül... DE HA VÁLSZTHATOK, akkor NANÁ, hogy TALI!!!!:o)))))
:) Ezzel tényleg jó lenne megvárni Ahama kommentjét, bár lehet, holnap reggelig nem lesz semmi belőle.. :(
Mici, néha az is segít túllendülni, ha egy kicsit kéreti magát az ember, oszt megpátyolgatják a többiek a lelkét.. :D Azért ha nem javulna addig a helyzet, valahogy mégis vonszold el magad, ott garantáltan kivirulsz.. :D
Akkor én mutatom az Ahama által készített frizurát... Ami természetesen az arcos fotón jobban látszik, de megvárnám Ahama mondandóját. Bár nagyon kíváncsi vagyok a végére.
Nem kéretem magam, bár jólesik, hogy van aki hiányolna. Valóban valami depresszióféle tört rám. És egy pár apró dolog, amibe azért még senki nem halt bele, de ezzel a gennyes, trutyi időjárással együtt iszonyú negatív lettem. Most még veszekedni sincs kedvem. De a reggeli állapotomhoz képest már szinte virulok. Lesz ez még jobb is.
:) Arra tippelek, mikor legközelebb megyünk együtt, már én hallgatom majd az ő édes csacsogását.. :D (Persze ez csak elméleti felvetés, hisz hol férek én már be az autótokban.. :D)
Nem tudom, hogy miért erre a következtetésre jutottál.. :D Kieset a borítékból és már meg is volt.. :D Annyira szeretném, ha Tallina azt írná most, hogy megérkezett, direkt elsőbbségivel adtam fel, hogy ne kelljen a hétvégén a postán ücsörögnie..
Nekem van körmöcském, még tali előtt kiabáljatok rám, s viszem..
Micikém, drága!! Tavaly(előtt) decemberben ilyen hirtelen rámtört depi miatt nem mentem talizni, aztán februárban megint elkapott a bőgős időszakom, annyira nyomorultul éreztem magam, Amarantának bőgtem a telefonban, azt sem tudtam mi legyen, Katát sem akartam hosszú időre itthon hagyni (pedig nem volt már olyan kicsi, mint most Ildi ikrei..).. Nem volt időm készülni, nem vittem se kaját, de ajándékot, végül (kb. 5x-i telefonváltás után ) , csak elmentem Amarantáékkal, s bő két óra múlva jött értem a férjem.. Teljesen feltöltődtem, a csajok nagyon jól kilendíttettek a holtpontról.
Ne érezz semmit kötelezőnek- s ez másra is érvényes- , ha kevés az időd, csak ugorj be egy-két órára, ha nincs időd készülni, legfeljebb nem adsz-kapsz ajándékot, minden évben volt, aki kihagyta.. :) Szóval gondold majd még át a dolgot.. s ha akarsz róla beszélni.... tudod.. :)
CAmea, minden évben felbosszantasz ezekkel a csodás filctojásokkal.. :D
Ööööö.... Ahama! Jól emlékszem, hogy Te nem fotóztad a Pági-féle babát? Mert akkor nekem kellene megmutatnom az általad készített hajat! Mutathatom??? Leírod mellé a tudnivalókat?
Stigi! Szerika! Lehet, hogy mégis... jaj, nem tudom, ma nagyon böoaaaa volt a hangulatom. Szóval ha nem gond, akkor alszom még egyet-kettőt-párat a dologra. Tudom, hogy nagyon bánnám, ha nem mennék el, hogy megismerhesselek benneteket, de most tényleg nem vagyok jó társaság.
Megint nézedettelek titeket. Hát baromi jókat csináltok. Az ember eszküszöm kedvet kap a varrogatáshoz! Andrea1972, a boszid valami fenomenálisra sikerült gratulálok.
Ja, ha valakinek farsang ötlet kell, Én tavaly sárkány voltam. Nagyon jól sikerült. Ha érdekel valakit előkotrok képeket.
Megkaptam Méhikétől a babákat. Hát hűűű, meg ha (haaaa??? :D), de már a vasútállomáson megnéztem őket és már meg is vannak fejben. :) Csak az a kérdés sikerül-e megcsinálnom. Viszont megérkezett a gurulósom készen és teljes öltözetben. :D Nagyon jót derültem mikor megláttam, sőt egész hazaúton vigyorogtam. Nem vagytok semmik, csajok! Fantasztikus és annyira ti vagytok! Köszönöm. :)
Mutatom a kezdeteket: Amire én gondoltam, amikor készítettem, az az a rongybaba volt, amit anno anyai nagymamám készített nekünk. Persze nem olyan lett a teste, de most egyelőre inkább csak arányokat, fejformát és fejméretet kerestem. (Az ihletet adó baba amúgy lány volt, hosszú hajjal (egyszálas himzőfonalból), az akk)ori trendnek megfelelően dzsörzé overálban. Amit még beleképzeltem, az egy indián volt. Most eléggé foglalkoztat ez a témakör, ezért is lett ilyen barna a testanyag. Az s.k. verzióm is valószínűleg az lesz, nagyi babája pedig egy újabb próbálkozás, ami még várat magára. Ahama? Mici? Méhike?
Visszaolvastam, de szerintem a felét elfelejtettem...:-)))
Szóval izzítom a horgolótűmet, hogy Stigivel cipőcskét horgoljunk. Io, akkor viszek UFO-t és megálmodunk neki egy szájat - vagy kettőt - lesz Janus-arcú babám, már úgyis ki akartam próbálni!:-))) Köszi a segítséget előre is...
Stigi, próbálok körmöcskét szerezni, szerintem anyunak a suliban biztosan van... Még nekem is újra kell tanulnom a technikát!:-)
Io, remélem nem azért ment Aledi babája ilyen gyorsan tovább, mert ennyire elbénáztam a haját????????...:-(((( Majd utólag leírom a gondolataimat, de most nem akarok elárulni róla semmit...:-)))
A talira én viszek valami sütike félét (muffin, almáspite, akármi... amelyiket épp kedvem lesz sütni:-)))
Ja, és csak olyan 12-1 között tudok odaérni.... (de asszem ezt már mondtam...)
Az indiai baba nagyon szuper lett! Nekem nem lenne türelmem ennyire aprólékosan kidolgozni egy babatestet! Nagyon ügyi vagy!
Aledi - mekkora ötlet ez az eszkimó!:-))) Nagyon aranyos lett! Én is imádom a kötött ruhácskákat!:-) Egyébként a képek alapján a te anyagod még sötétebbnek látszik, mint amit én kaptam a Steinerbabától...
Én fejben dolgozok sokat, s akkor ugrok neki, mikor már megvan a "megoldás". De persze nem úgy szokott sikerülni. Menet közben is alakul. De ezeknél a babáknál valahogy úgy voltam, hogy ránéztem, s bamm. Ha nem egyből csináltam volna kedv elszáll, s csak ráülök, no meg rágörcsölök. Így meg egész elégedett vagyok. :) Bár akkor lesz teljes az öröm, ha a gazdik is örülnek. :) Amúgy még rontani, s javítgatni is volt időm. :) Csak a szokásos. Nem vagyok én se profi, s még tanulok... Nem tökéletes, de remélem jó. Amúgy meg máris túl sokat szóltam. :) De nem az én hibám! :P
Akkor te egy szerencsés kivétel vagy:-) Csinádl mindig úgy, ahogy neked jön!
Nekem vagy beugrik valami azonnal, vagy görcsölök rajta hosszasan, míg egyszer csak megálmodom. Néha nagyon sok időt használok el a nekem tetsző megoldás kigondolására, nagy ritkán meg azonnal érzem, de olyankor meg túl aggódós vagyok :-)
Már IO-nak is írni akartam, hogy nem kapkodtam el senki babáját. Legjobb tudásom szerint készítettem el azt, amit bele láttam, s végig az vezérelt, hogy a másik örüljön is neki. S igyekeztem hozzám képest e legszebb munkával előrukkolni. Egyszerűen csak arról van szó, hogy amint meglátom, látom benne az arcot, a hajat, a figurát. Ha hónapokig gondoplkodok, akkor is azt csinálom meg, amit először gondoltam. Mert általában az első megérzés a jó. Ez van. Én a mai napig látok mindenféle formát a felhőkbe, száraz levelekbe, virágokba. Vagy pl. a múltkor egy neszeszer kacskaringós vonalairól rajzoltam le kb. egy tucat figurát. Egyszerűen láttam benne őket. Pedig nincsenek ott. Azok csak vonalak. De én ilyen nyomi látásmódú ufó vagyok, a fura visszahúzódó, sehovase-illő gyerek az iskolából, vagy a szomszédból. :) A legenyhébb jelző amit kaptam az a fura vagy volt. Haveroktól, akik szerettek. :D
Egyetlen javaslatom, vagy inkább kérdésem lenne, de ez is a jövőbeli gurulós babákra vonatkozik inkább.
Nem lehetne a haj - arc sorrendet megváltoztatni majd a következő menetben? Nekem gondot okoz az arc hímzése haj miatt, de valószínű inkább a gyakorlatlanságom miatt, hogy ne akadjak bele a fonalakba a művelet közben.
Nyugodtan szavazzátok le, ha hülyeséget beszélek, a következőre már talán én is ügyesebb leszek:-)